Beste panini grills in 2022


De panini, dit heerlijke broodje van Italiaanse oorsprong, is de laatste jaren erg populair geworden. Het succes ervan heeft ook vele merken ertoe aangezet paninimachines te ontwikkelen. Deze machines, voor huishoudelijk of professioneel gebruik, zijn er in verschillende maten, met verschillende functies. Volg onze gids voor de beste panini grills om het juiste model voor uw behoeften te vinden.
panini grill

Lagrange Premium met 4 sets platen

De beste panini maker in 2022
Maak echt knapperige panini met deze multifunctionele machine van Lagrange. Dankzij zijn vermogen van 1200 W is hij snel en efficiënt. Hij wordt geleverd met 4 sets verwijderbare platen om wafels, grillgerechten, croque-monsieur en nog veel meer te maken.
LAGRANGE Premium Gaufres wafelijzer 4 wafel

Bekijk de dagprijs

Voor liefhebbers van panini’s en andere snacks is deze Lagrange Premium cooker het beste toestel. Zijn belangrijkste voordeel is zijn multifunctionaliteit, dankzij de uitneembare platen die verwisselbaar zijn met de andere drie platen. U kunt niet alleen panini maken, maar ook wafels, wafels, sandwiches, croque-monsieur, en zelfs grillades.

Voor gebruiksgemak en veiligheid is hij uitgerust met een regelbare thermostaat, geïsoleerde handgrepen, een veiligheidsvergrendeling, een controlelampje en een geluidssignaal om u te laten weten wanneer uw bereiding klaar is. De platen zijn gemaakt van gietijzer en hebben een antiaanbaklaag voor eenvoudig schoonmaken.

Tefal Inicio Adjust GC241D Grill

De beste instap panini maker
Deze multifunctionele Tefal grill is niet alleen ontworpen voor het maken van heerlijke panini, maar ook voor het bereiden van een verscheidenheid aan gerechten zoals vlees, vis en groenten. Met zijn hoge vermogen van 2000 W en zijn regelbare thermostaat zorgt hij voor snel en gecontroleerd koken.
Tefal GC241D Multifunctionele Panini Grill

Bekijk de dagprijs

Deze Tefal Inicio vleesmolen en paninimaker valt op door zijn hoge vermogen van 2000 W voor snel koken. De roestvrijstalen platen hebben een antiaanbaklaag, wat het schoonmaken vergemakkelijkt, vooral omdat de lekbak uitneembaar is en in de vaatwasser kan.

Het is een veelzijdig toestel met een thermostaat die op drie niveaus kan worden ingesteld, afhankelijk van uw bereiding. U kunt er onder meer panini’s, groenten, worstjes, vlees en vis in klaarmaken. Het is perfect voor het bereiden van een groot feestmaal dankzij de grote borden van 27 x 29 cm. Toch blijft dit kooktoestel vrij compact, want het kan verticaal worden opgeborgen.

Casselin CGPRL Panini Grill

De beste high-end panini maker
Bent u op zoek naar een krachtig en robuust toestel? Deze panini-grill is gemaakt van roestvrij staal met gietijzeren platen. Uitgerust met een regelbare thermostaat, is hij perfect voor het variëren van de genoegens terwijl u kookt als een echte pro.
Casselin CGPRL Panini Grill

Bekijk de dagprijs

Om uw panini te perfectioneren, trakteer uzelf op deze Casselin CGPRL grill. Zijn voornaamste troef is zijn hoog vermogen van 2200 W en zijn robuustheid. Dit roestvrijstalen toestel heeft namelijk gietijzeren platen, die niet alleen stevig zijn, maar ook perfect voor een gelijkmatige warmteverdeling. Met een thermostaat kunt u de temperatuur instellen van 50°C tot 300°C voor optimaal koken naargelang uw behoeften.

De bovenplaat is gegroefd om uw panini een aantrekkelijk uiterlijk te geven. De bodemplaat is glad. Dit multifunctionele toestel kan ook worden gebruikt als bakplaat voor het bereiden van runderribbetjes, kip, vis of diverse groenten. Wat de veiligheid betreft, heeft dit model een verwarmingslampje, een aan/uit-indicator en geïsoleerde handgrepen.

Delonghi CGH1020D Multigrill

Een uitstekende keuze.
De CGH1020D multigrill onderscheidt zich zonder twijfel door zijn grote veelzijdigheid. Hij kan worden gebruikt als vleesgrill, paninipers, plancha en zelfs voor het maken van gratins. Bovendien heeft hij twee onafhankelijke thermostaten voor een beter beheer van uw bereidingen op elke plaat.
Delonghi CGH1020D Multigrill

Bekijk de dagprijs

Als veelzijdigheid uw grootste zorg is, kies dan voor de Delonghi CGH1020D multigrill. Dankzij de zes kookstanden en twee sets platen kunt u het apparaat gebruiken voor diverse grill-, panini-, plancha-, barbecue- en zelfs gratineerrecepten (in de hoge stand).

Het heeft een groot kookoppervlak, vooral omdat de grill tot 180° open kan worden gezet. U kunt ook profiteren van zijn twee onafhankelijke thermostaten (tot 230°). Deze zorgen voor een perfecte controle van het koken op verschillende temperaturen, afhankelijk van uw bereidingen. Dit is een kwaliteitsapparaat van roestvrij staal, met onder druk gegoten platen en een antiaanbaklaag.

Princess Panini Grill

De lekkerste panini’s bak je met de Princess 112412 Panini Grill. Dankzij het zwevende bovendeksel past zelfs een extra goedgevulde panini of tosti makkelijk onder het apparaat zonder dat de vulling eruit gedrukt wordt. Dankzij het slimme ontwerp kan de contactgrill horizontaal, maar ook verticaal opgeborgen worden. Ideaal als je een grill met een groot bakoppervlak zoekt en weinig opbergruimte hebt.
Princess Panini Grill

Bekijk de dagprijs

Hoe kiest u een paninimaker?

paninimaker kiezen
Als u in een paninimaker wilt investeren, moet u niet alleen rekening houden met uw budget, maar ook met de volgende vijf criteria.

Criterium 1: Macht

Het vermogen van uw machine zal in hoofdzaak de snelheid ervan bepalen. Op de huidige markt hebben paninimachines een gemiddeld vermogen tussen 700 W en 2500 W. Maar het ideaal zou minstens 1000 W zijn om een snellere opwarmtijd te hebben en een voldoende hoge temperatuur om het brood van uw panini te bruinen.

Voor een professioneel model zal een minimumvermogen van 2000 W u in staat stellen het voedsel veel sneller te koken en te bereiden. Zorg er ook voor dat het toestel een thermostaat heeft om de temperatuur beter af te stemmen op uw behoeften.

Criterium 2: De kwaliteit van de platen

Denk ook aan de bakplaten van uw panini maker. Denk eerst aan het materiaal: u kunt kiezen tussen gietijzer en glaskeramiek. Gietijzeren platen zorgen voor een gelijkmatige garing, terwijl modellen van keramisch glas sneller en met een preciezere temperatuur garen.

Bovendien is glaskeramiek beter bestand tegen temperatuurschommelingen en mechanische schokken. Kies voor onderhoudsgemak altijd afneembare platen met een antiaanbaklaag.

Criterium 3: Omvang

De ideale paninimaker zal zeker niet dezelfde zijn voor een alleenstaande of een koppel, een groot gezin, en een professional. Kleinere paninimachines zijn meer geschikt voor kleinere huishoudens van twee tot drie personen. Op hun borden passen vaak twee sneetjes brood of een panini tegelijk, wat perfect is voor occasioneel gebruik.

En omdat ze compacter zijn, zijn ze gemakkelijker op te bergen. Als u met het hele gezin panini bakt of een professionele cateraar bent, hebt u een grotere machine nodig, die bijvoorbeeld 4 broodjes tegelijk kan bakken. Deze modellen zijn perfect voor het verwerken van een gestage stroom klantenorders zonder stress.

Criterium 4: Veelzijdigheid

Een panini machine hebben is geweldig. Maar het kunnen gebruiken voor andere bereidingen is nog beter! Veel merken bieden nu multifunctionele machines aan die tegelijkertijd panini, croque-monsieur, hamburgers, wafels en pannenkoeken kunnen bakken. In sommige modellen kunt u zelfs vlees, vis of groenten grillen.

Om zo efficiënt mogelijk te zijn, zijn deze toestellen uitgerust met uitneembare en verwisselbare platen. Om de geneugten met een gerust hart te kunnen variëren, moet u ervoor zorgen dat uw paninimaker gemaakt is van duurzame materialen, voldoende krachtig is en ook een verstelbaar scharnier heeft om zich aan te passen aan de dikte van het voedsel dat tussen de twee platen wordt geplaatst.

Criterium 5: Veiligheid en gebruiksgemak

Met een toestel dat bestemd is om voedsel te verwarmen of te koken, mag u de veiligheid nooit verwaarlozen. Uw paninimaker moet onder meer geïsoleerde handgrepen hebben om het risico van brandwonden tijdens het hanteren te voorkomen, of een vergrendelingsclip tijdens het koken.

Een ander veiligheidskenmerk is dat de machine 180° moet openen en niet slechts 90°. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker te hanteren, maar ook veelzijdiger. U kunt bijvoorbeeld wafels bakken aan de ene kant en grillen aan de andere kant.

Hoe gebruik ik een panini grill?

Hoe gebruik ik een panini maker
Een paninimaker is relatief eenvoudig te gebruiken. Maar zoals bij elk nieuw toestel, moet u de tijd nemen om de gebruiksaanwijzing te lezen. Het bevat alle aanbevelingen van de fabrikant over hoe u het meeste uit uw machine kunt halen, en hoe u hem moet onderhouden!

Nu u klaar bent om uw panini maker te gebruiken, zijn hier de verschillende stadia van het koken:

1- Verwarm uw machine voor

Net zoals u uw pan of oven zou gebruiken, begint u met het voorverwarmen van uw panini maker. Als het een thermostaat heeft, zal deze u met een lampje of een pieptoon laten weten wanneer de ideale temperatuur is bereikt.

2- Bereid uw panini

Vóór het bakken wordt de panini klaargemaakt zoals elke andere sandwich. Je neemt een brood en snijdt het in de lengte door. Doe er dan de gebruikelijke ingrediënten in (sla, kaas, vleeswaren, enz.). Sluit de sandwich en bestrijk de buitenkant met olijfolie of gesmolten boter.

Ons advies
U kunt bepaalde ingrediënten (sla, koriander, spinazie, enz.) in de machine doen nadat het brood in de machine is geweest om te voorkomen dat ze verwelken.

3- Begin met het koken van uw panini

Zodra uw grill de ideale temperatuur heeft bereikt, kunt u uw panini (of paneermeel) in het midden van de bakplaat leggen. Laat dan het andere bord over het brood zakken terwijl het gaart. Normaal duurt dit maar een paar minuten, tot het knapperig is en mooie gouden strepen heeft.

Als u een ander gerecht maakt, moeten er normaal verschillende bakprogramma’s zijn, afhankelijk van het gerecht dat u wilt maken. Zo niet, dan kunt u de temperatuur tijdens het koken ook handmatig aanpassen aan uw behoeften.

4- Haal uw panini uit de machine

Zodra uw panini klaar is, waarschuwt het controlelampje van de machine of een pieptoon (indien beschikbaar) u. Open voorzichtig je panini maker en gebruik een tang om je hete snack eruit te halen.

5- Maak uw machine schoon

Trek na elk gebruik de stekker van uw paninimaker uit het stopcontact en ga verder met de reinigingsstap. Als u afneembare platen hebt, verwijder ze dan om ze apart af te wassen (in de vaatwasser indien mogelijk, anders handmatig). Zo niet, poets de platen dan met een vochtige spons om vet en etensresten te verwijderen.

Belangrijke punten om te onthouden
Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen die de kleeflaag op de kookplaat kunnen beschadigen. Gebruik geen harde borstelharen of metalen borstels.

De verschillende soorten panini machines

Panini makers zijn een rage in bijna elk Frans huishouden. Er zijn echter verschillende soorten, waarvan dit er twee zijn:

De klassieke paninimaker

klassieke paninimaker
De klassieke paninimachine verschilt van de professionele machine door zijn bescheiden afmetingen. In feite zijn de borden waarop het staat kleiner en kunnen er hooguit één of twee panini’s op. Bovendien ontwikkelt hij over het algemeen minder vermogen, dat nauwelijks meer dan 1.500 W bedraagt. Dit lage vermogen betekent dat panini’s langer nodig hebben om te garen.

U zult er dus maar een paar in 30 minuten kunnen maken. Dit betekent echter niet dat het niet efficiënt is. Bovendien is het ideaal voor gezinnen met 2 of 4 personen en voor alleenstaanden.

De professionele paninimaker

professionele paninimaker
Dit type paninimaker wordt vaak een contactgrill genoemd. Het is ontworpen om grote hoeveelheden panini’s in recordtijd te bereiden. Hij is gewoonlijk veel krachtiger dan 2000 W. Het is ook veelzijdig en gemakkelijk te hanteren, omdat u er andere levensmiddelen in kunt bereiden.

Bovendien steekt bij dit apparaat de 33 cm witbrood niet uit buiten de grote bakplaten, die de groeven op het brood perfect impregneren. Er is ook geen risico dat uw panini’s aanbranden, want dit type apparaat heeft een thermostaat die in een handomdraai kan worden ingesteld.

Gladde of gegroefde panini maker?

Er zijn twee soorten paninimakers: die met gladde platen en die met gegroefde platen. Hier zijn enkele onderscheidende kenmerken om u te helpen hun respectieve waarden te beoordelen.

Gladde panini grill

Zoals de naam al zegt, heeft dit type machine geen groeven in de platen. Het belangrijkste voordeel is dat het witbrood aan beide kanten gelijkmatig gaar wordt. Bovendien zorgt dit aspect van de platen voor een gelijkmatige warmteontwikkeling binnenin het brood. Hierdoor smelt alle kaas aan het eind van het bakproces. Bovendien is hij gemakkelijk schoon te maken met een eenvoudige borstel of een roestvrij stalen schraper, die meestal bij de machine wordt geleverd.

Gegroefde panini maker

De meeste huishoudens en restauranthouders hebben een voorkeur voor paninimachines met groeven. Dit komt omdat de panini die ontstaat esthetischer is door de goed gebruinde inkepingen op het oppervlak van het brood. Bovendien zal de korst aan beide kanten knapperig zijn. Bovendien houden de groeven gemakkelijk de ingrediënten vast die u erop wilt leggen voordat u uw panini serveert.

Conclusie

Ondanks het kleine verschil tussen de gladde panini maker en de gegroefde panini maker, zijn beide even goed. Ze maken allebei panini’s die goudbruin zijn in de broodkorst. De beste oplossing zou zijn te kiezen voor een toestel met beide soorten platen tegelijk.

Waarom een panini maker kopen?

Waarom een panini maker kopen
Nog niet overtuigd om een panini maker te kopen? Hier zijn vijf redenen waarom u in dit geweldige apparaat zou moeten investeren!

Voor snel koken

Met een krachtige paninimaker kunt u in recordtijd heerlijke recepten maken. De voorverwarmingstijd is veel korter dan die van een oven en de dubbele bakplaat stijgt snel tot een zeer hoge temperatuur. Dit bespaart kostbare tijd en maakt een snelle service bij professioneel gebruik mogelijk. Kortom, het is het ideale toestel voor het bereiden van grote hoeveelheden panini’s in een restaurant, een fastfoodzaak, een snackbar of een foodtruck.

Voor zijn grote veelzijdigheid

Een paninimaker kan ook veelzijdig zijn. Het kan de rol spelen van een plancha, een barbecue of een wafelijzer. Sommige modellen hebben namelijk uitneembare platen waarmee ze verschillende taken kunnen uitvoeren. Naast panini’s is deze kookmachine ook geschikt voor de bereiding van croque-monsieur, wafels, hamburgers en zelfs gegrild vlees.

Voor een betere kookkwaliteit

Paninimachines worden ook gewaardeerd om hun kookkwaliteit voor geslaagde bereidingen. Met dit type machine wordt uw brood namelijk knapperig en gelijkmatig gebakken. Al met al is het de beste manier om uw gerechten te bereiden als een chef, en de ware smaak van het originele Italiaanse paninirecept te onthullen.

Voor zijn praktisch nut

Een van de grote voordelen van een paninimaker is ook zijn praktisch nut. Het gemakkelijk te hanteren ontwerp en de functionele accessoires bieden de gebruiker veel comfort bij het bereiden van een lekker hapje. Anderzijds is de machine, dankzij haar compactere afmetingen, gemakkelijk te vervoeren en vermijdt u rommel in uw keuken. U kunt hem ook meenemen naar een speciale gelegenheid, zoals een barbecue of een feestje.

Voor een traktatie op elk moment

Hou je van panini? Met een paninimaker kunt u van deze heerlijke snack genieten wanneer u maar wilt, in het comfort van uw eigen huis. U kunt de geneugten variëren door de ingrediënten van uw keuze toe te voegen of zelfs nieuwe recepten uit te proberen.

De verschillende merken van panini grills

Naar onze mening zijn de beste panini maker merken in 2022 :

Delonghi

Al meer dan 50 jaar blinkt het Italiaanse merk Delonghi uit in het ontwerpen en produceren van huishoudelijke apparaten. Dankzij zijn talent en de technologische innovaties die het in zijn producten brengt, werd het in 2020 door de World Branding Awards uitgeroepen tot Merk van het Jaar. Dit bewijst hoe goed hij zich staande houdt tegenover zijn concurrenten. Momenteel drukt het zijn stempel op de markt door efficiënte en robuuste paninimachines aan te bieden.

Tefal

Marc Grégoire richtte het merk Tefal op in 1956 in Sarcelles, Frankrijk. Maar sinds 1968 maakt zijn bedrijf met dezelfde naam deel uit van de SEB-groep. De activiteiten van het bedrijf draaien rond de fabricage van kookgerei met antiaanbaklaag, met name de paninimachines die in Frankrijk een rage zijn. Vandaag de dag is het een van de populairste merken onder consumenten van huishoudelijke apparaten.

Lagrange

Het gelijknamige familiebedrijf werd in 1955 opgericht in Lyon, Frankrijk. Het merk is gespecialiseerd in het ontwerpen van diverse huishoudelijke apparaten die gebruiksvriendelijkheid en deskundigheid combineren. In de jaren ’90 begon het merk zijn eerste grill te produceren, die huisvrouwen niet onberoerd liet. Dit doorslaand succes heeft Lagrange ertoe aangezet om volop te investeren in het domein van de kleine apparaten door de verdere ontwikkeling van uitzonderlijke producten, in het bijzonder de paninimachine.

Casselin

Er is geen twijfel over de kwaliteit van Casselin producten! Bovendien zet het merk zich in voor zijn klanten om betrouwbare en robuuste toestellen te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat het nooit uit voorraad is. Vastbesloten om zijn plaats in te nemen tussen de reuzen van de sector, volgt het bedrijf dit voorbeeld met nieuwe productengamma’s zoals paninimachines.

Royal Catering

Het merk Royal Catering is niet langer een begrip voor kookliefhebbers. Het is inderdaad langzaam maar zeker de keukens van kleine huishoudens en grote Franse restaurants aan het binnendringen. Dit is te danken aan de kwaliteit en het futuristische ontwerp van hun producten. Het is een vrij jong merk, in tegenstelling tot zijn concurrenten, want het verscheen pas in 2007. En toch heeft het zijn reputatie weten te vestigen.

Hoeveel kost een panini maker?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: €25 tot €100
  • Middenklasse: € 100 tot € 250
  • Top of the range: + Meer dan 250 €.

Tips

Plaats uw panini maker op een vlakke, stabiele ondergrond

Plaats uw paninimaker voor gebruik op een vlakke ondergrond, zoals het werkblad. Dit voorkomt ongelukken of schade aan uw machine als deze valt.

Overlaad je panini niet

Als u te veel ingrediënten in het brood doet, kunnen ze uit het brood glijden wanneer u de panini-grill sluit. Idealiter worden de overige ingrediënten pas na het bakken toegevoegd. Dit is vooral aan te bevelen voor groenten, die papperig kunnen worden nadat ze in de machine zijn gestopt.

Vermijd natte ingrediënten

Sommige waterige vullingen zoals tomaten of sappig vlees zijn niet erg geschikt om krokante panini’s te maken. Je zou kunnen eindigen met een “natte” boterham! Probeer eventueel het vocht binnen de perken te houden door paneermeel toe te voegen of de natte ingrediënten goed in het midden van de panini te leggen.

Laat uw toestel afkoelen alvorens het schoon te maken

Voordat u het apparaat schoonmaakt, moet u het niet alleen uitschakelen en de stekker uit het stopcontact halen, maar ook volledig laten afkoelen. Zo voorkomt u elk risico op brandwonden en kunt u er tijdens het schoonmaken voorzichtiger mee omgaan.

Wees voorzichtig met het elektrische gedeelte tijdens het schoonmaken

Laat uw toestel niet onder stromend water lopen. Dompel het ook niet onder in water! Vergeet niet dat dit een elektrisch aangedreven apparaat is en dat water het elektrische circuit van uw paninimaker kan beschadigen.

Faq

Kan ik ook ander voedsel in een paninimaker bereiden?
Sommige machines zijn ontworpen om alleen panini’s te bereiden. Om de klanten tevreden te stellen en het klantenbestand uit te breiden, bieden de fabrikanten echter multifunctionele modellen aan. Dit betekent dat u vis, allerlei soorten groenten, kip, enz. kunt bakken. Zorg er ook voor dat er geen kruimels of etensresten zijn voordat u gaat koken.

Waarom de panini maker schoonmaken voor gebruik?
In de eerste plaats is het een kwestie van hygiëne. Vuil en restjes in de paninimaker kunnen ziektekiemen ontwikkelen die uw panini’s kunnen aantasten en tot voedselvergiftiging kunnen leiden. Anderzijds zal hun aanwezigheid de smaak en het aroma van uw broodjes beïnvloeden. Trouwens, er bestaat niet zoiets als gezond eten.

Hoe werkt een panini maker?
Neem de tijd om de panini maker voor te verwarmen voordat u iets in de panini maker doet. De temperatuur van de platen zal geleidelijk oplopen. Dan vul je je witte brood met wat je maar wilt. Bestrijk je bakplaten met olie. Doe tenslotte uw mengsel tussen de bakjes, sluit ze en wacht een paar minuten.

Hoe kan ik de levensduur van mijn panini maker verlengen?
Lees eerst zorgvuldig de gebruiksaanwijzing die bij het apparaat is geleverd. Controleer vervolgens of uw netspanning compatibel is met de voor het apparaat vereiste spanning. Bovendien mag u de machine nooit onderdompelen. Laat het niet gebruiken door kinderen onder de 8 jaar. Vergeet vooral niet de stekker uit het stopcontact te halen wanneer u de machine schoonmaakt.

Recent Posts