Beste robotstofzuigers voor dierenhaar in 2022 kopen


Dierenharen zijn moeilijker aan te pakken dan het gebruikelijke stof of klein vuil. Ze kunnen zich vastzetten op het tapijt en de borstelstang blokkeren als uw robotstofzuiger erin slaagt ze op te zuigen. Het is daarom van essentieel belang dat u een goed model zoekt dat bestand is tegen dierenharen. In deze gids hebben wij 4 van de beste dierenhaarzuigers geselecteerd die er zijn.
robotstofzuiger voor dierenhaar

Rowenta X-plorer serie 75 RR7687

De beste robotstofzuiger voor huisdieren in 2022
Als u op zoek bent naar een revolutionair apparaat om u te helpen effectief het dierenhaar op te ruimen dat uw huis koloniseert, dan is de Rowenta X-plorer Serie 75 wat u nodig hebt. Dit krachtige en veelzijdige toestel is even betrouwbaar als doeltreffend.
Rowenta X-plorer serie 75 RR7687

Bekijk de dagprijs

De Rowenta X-plorer Serie 75 is een ultramodern apparaat dat u effectief zal helpen bij het schoonmaken van dierenharen. Het is een apparaat dat gebruik maakt van ultramoderne technologie die u een moderne en intuïtieve schoonmaakervaring zal bieden voor een ongelooflijk schoon huis, vrij van vuil en dierenharen. De X-plorer Serie 75 Animal beschikt over zeer nauwkeurige navigatie en aangepaste thuiskaarten, die u eenvoudig kunt bedienen via de gratis app met ondersteuning voor spraakassistenten (Google Assistant, Amazon Alexa).

Deze robotstofzuiger met huisdierharen biedt 4-in-1 schoonmaakactie: naast de Animal Turbo-borstel die u helpt om huisdierharen en zwaar vuil te verwijderen, is deze robot uitgerust met twee zijborstels voor hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen. Zijn BLDC motor zorgt voor een betrouwbare aanzuiging tot 2700 Pa. Ten slotte is hij ook uitgerust met het Aqua Power systeem om oppervlakken te reinigen nadat vuil en haar zijn verwijderd. Ten slotte is hij ook uitgerust met de Animal Scrub Mop-functie die hardnekkige vlekken van huisdieren verwijdert.

ZACO – iLife V3s Pro

De beste instapmodel huisdierhaar robotstofzuiger in 2021
Wie had gedacht dat een van de beste goedkope robotstofzuigers op de markt ook een van de beste is in het aanpakken van dierenharen? De iLife V3s Pro biedt een zeer betaalbare prijs voor zeer concurrerende prestaties.
ZACO - iLife V3s Pro

Bekijk de dagprijs

De Zaco iLife V3s Pro heeft een 3 inch zuigopening in plaats van een borstelrol om vuil op te zuigen. Dit helpt niet alleen om haren van huisdieren op te rapen, maar maakt ook het onderhoud gemakkelijker, aangezien u geen tijd hoeft te besteden aan het verwijderen van haren van een borstelrol. Deze robotstofzuiger met dierenharen is bijzonder effectief op kale oppervlakken, zoals hardhouten vloeren en tegels. Maar ook op fijne tapijten presteert hij meer dan behoorlijk.

De V3s Pro biedt een willekeurig reinigingspatroon, wat betekent dat hij helaas sommige plekken kan missen of op bepaalde plekken kan aandringen. Gelukkig zijn er pijltjestoetsen op de bijgeleverde afstandsbediening om de V3s Pro precies naar het gebied te leiden dat u wilt schoonmaken. Dus deze robot vereist wel enige supervisie, maar toch supervisie. Als u het niet erg vindt om wat tijd te besteden aan het controleren van deze robot, kunt u er een grote bondgenoot van maken bij het schoonmaken van het haar van uw huisdieren.

iRobot – Roomba s9+

De beste premium huisdierenhaar robot stofzuiger in 2021
Als u op zoek bent naar een robot die dierenharen afzuigt en de schoonmaak van begin tot eind zelf kan uitvoeren, dan hebt u met de Roomba s9+ het juiste apparaat te pakken. Dit krachtige apparaat is uitgerust met technologie die het mogelijk maakt vuil en haren van huisdieren in elke ruimte weg te spoelen.
iRobot Roomba s9+ - Robotstofzuiger

Bekijk de dagprijs

De Roomba s9+-robotstofzuiger voor huisdierenhaar is uitgerust met PerfectionGege-technologie waarmee hij automatisch en zonder toezicht vuil en haren van huisdieren kan vinden in elke ruimte van uw huis. Hij maakt gebruik van een speciaal gehoekte borstel om krappe hoekjes en moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken. Het heeft een 3-fasen reinigingssysteem: het maakt gebruik van rubberen borstels met meerdere oppervlakken in combinatie met een krachtige zuigkracht om vuil, afval en haren van huisdieren effectief te verwijderen.

Functioneel is ook de automatische ledigingsfunctie, waardoor de bak automatisch wordt geleegd in een wegwerpzak in de basis. Bovendien helpt het anti-allergene systeem tot 99% van de pollenallergenen op te vangen, zodat ze niet in de lucht kunnen ontsnappen. Met de geavanceerde VSLAM-technologie verzamelt de Roomba s9+ meer dan 230.000 gegevenspunten per seconde en stuurt deze naar de 1,3 GHz Quad Core-processor om een nauwkeurige kaart van uw huis en de reinigingspunten na te bootsen.

iRobot – ROOMBA i7

Een goed alternatief
Hier hebt u een robotstofzuiger voor dierenharen die helemaal in uw leven past: de Roomba i7 onthoudt uw huis en gaat naar de plek waar de rommel zich bevindt, precies op het moment dat het gebeurt, zodat u moeiteloos uw vloeren schoon kunt houden.
iRobot Roomba i7

Bekijk de dagprijs

De Roomba i7 van iRobot is een van de huisdiervriendelijke robotstofzuigers die vandaag de dag op de markt te vinden zijn. Het is een robot met een zelflozende basis, dus u kunt hem aanzetten en “vergeten” voor minstens 60 dagen zonder hem zelf te hoeven schoonmaken, want hij leegt zichzelf automatisch. Deze krachtige robot kan alle huidschilfers en haren opzuigen die zich op uw vloeren hebben verzameld. Een wegwerpstofzuigerzak in de schone basis houdt stof en vuil op afstand.

Deze robot heeft een Wi-Fi-voorziening, waardoor hij nauwkeurig kaarten van de niveaus van uw huis kan maken en gebiedsspecifieke reiniging ondersteunt terwijl hij ‘gevaarlijke’ en ‘no-go’ gebieden identificeert. De iRobot Home-app doet zelfs schoonmaakaanbevelingen op basis van het seizoen, bijvoorbeeld door voor te stellen om meer schoon te maken tijdens de voorjaarsrui. De i7 ondersteunt ook locatiegebaseerd stofzuigen, wat betekent dat de stofzuiger start zodra hij detecteert dat uw telefoon het huis heeft verlaten.

Hoe kies je een huisdierhaar robot stofzuiger

Hoe kies je een huisdierhaar robot stofzuiger

Criterium 1: Omvang

Het is belangrijk rekening te houden met de afmetingen van de robotstofzuiger, omdat u dan weet of hij onder meubels en tussen obstakels, zoals stoelpoten, past. Probeer voor u koopt de indeling van uw kamers te bekijken. Lees vervolgens de specificaties van het model dat u gaat kopen en controleer de diameter en de hoogte van het apparaat.

Criterium 2: Autonomie

Robotstofzuigers zijn snoerloze apparaten, zonder welke zij niet in het huis kunnen komen. Zij werken dus op batterijen en het is de autonomie van de batterij die bepalend is voor hun prestaties. Alvorens tot aankoop over te gaan, moet rekening worden gehouden met het oppervlak en het interieur dat moet worden gereinigd. Reken tussen 60 en 100 minuten voor een kleine kamer en meer voor een woonkamer of een grote slaapkamer.

Criterium 3: De sensoren

Om te bewegen, gebruikt de robotstofzuiger sensoren. Deze zijn een van de essentiële elementen van robotstofzuigers en er zijn twee principes: willekeurige beweging en die welke in staat zijn elke kamer in kaart te brengen.

De eerste is goedkoper, omdat hij zich door het huis beweegt en bij elk obstakel autonoom van richting verandert, de stofzuiger aanvoelt en voorkomt dat hij van de trap valt. De tweede is complexer, omdat hij eerst de kamer met de apparaten in kaart brengt. Dit zal u toelaten het te programmeren.

Criterium 4: Lawaai

Op het eerste gezicht lijkt dit criterium secundair voor robotstofzuigers die kunnen werken als u er niet bent. U zult echter niet altijd op uw werkplek zijn. Daarom moet rekening worden gehouden met het geluidsniveau van het apparaat, want dat is essentieel om werk en schoonmaken te kunnen combineren. Er zij op gewezen dat dit geluidsniveau in het laboratorium is getest.

Criterium 5: Gebruiksgemak

Het is handiger om een gebruiksvriendelijk toestel met hoge prestaties te gebruiken dan een geavanceerd toestel met hoge prestaties. Daarom is het beter om een toestel te hebben dat gemakkelijk te programmeren en praktisch is. Denk daarom aan het controleren van het bedieningspaneel, de knoppen, maar ook de intuïtiviteit en de eenvoud van het gebruik.

Hoe werken robotstofzuigers voor dierenharen?

Hoe werken robotstofzuigers voor dierenharen
Robotstofzuigers zijn ontworpen om het huis schoon te maken met minimale hulp van hun eigenaars. Deze draadloze machines worden aangedreven door een oplaadbare batterij en kunnen met behulp van sensoren en camera’s leren zich door de kamer te bewegen. Ze kunnen meestal trappen ontwijken en zijn klein genoeg om onder lage meubelen te stofzuigen.

Alle modellen, behalve de meest eenvoudige, kunnen verbinding maken met een thuisnetwerk, zodat het schoonmaakregime kan worden gecontroleerd en geconfigureerd met behulp van een bijbehorende app. Dit wordt aanbevolen omdat zij dan firmware-updates (de software die in de stofzuigers is ingebouwd) kunnen aanvaarden die bugs kunnen verhelpen of nieuwe functies kunnen omvatten. Deze robotstofzuigers kunnen een redelijke hoeveelheid pluizen opzuigen, zoals haren van huisdieren, maar ook vuil.

Hoe maak je een robotstofzuiger schoon?

Na het opzuigen van dierenharen, stof en vuil moet uw robotstofzuiger worden gereinigd. De grootte van de vuilnisbakken begint bij ongeveer 400 ml, die na elke cyclus moeten worden geleegd, hoewel u zich daar geen zorgen over hoeft te maken als u een model met automatische lediging hebt.

Telkens wanneer u de afvalemmer leegt, controleert u ook de borstelstang, voor het geval er haren in verstrikt zijn geraakt. Zorg ervoor dat u de borstelharen afknipt in plaats van eraan te trekken, omdat dit ze kan beschadigen. U moet ook uw filter in het oog houden en regelmatig reinigen zoals aangegeven in uw handleiding. Vergeet niet dat het filter ook van tijd tot tijd moet worden vervangen.

Als u uw stofzuiger niet regelmatig schoonmaakt, zal dit onvermijdelijk invloed hebben op de prestaties ervan. Als de bak vol is, kan hij geen afval meer opzuigen en wordt hij contraproductief, maar sleept hij vuil mee.

Een robotstofzuiger voor dierenhaar of een steelstofzuiger?

Een robotstofzuiger voor dierenhaar

Het bijzondere aan dit apparaat is dat het een directe zuigkracht heeft en een roterende borstel die super efficiënt is in het verwijderen van dierenharen, zoals katten- en hondenhaar. Het apparaat is niet uitgerust met een zak, maar met een plastic tank die regelmatig moet worden geleegd.

Het gebruik van dit apparaat is heel eenvoudig, u hoeft het alleen maar te programmeren en het apparaat zorgt voor alles. Robotstofzuigers zijn autonoom en vereisen geen speciaal toezicht. Deze apparaten zijn zeer praktisch en kunnen alles.

Een stofzuiger

80% geeft de voorkeur aan de steelstofzuiger. Het is snoerloos, erg handig en erg licht. Het reinigt het huis van vloer tot plafond. Het toestel is niet autonoom en wordt, afhankelijk van het model, opgeladen op een basis. Om schoon te maken, moet u de bezem vasthouden en richten op de plaatsen en hoeken die u wilt schoonmaken.

Conclussie

Beide toestellen hebben hun eigen kenmerken en prestaties. Beiden maken de binnenkant van uw huis tot in de puntjes schoon en geven u voldoening in termen van netheid. De robotstofzuiger voor dierenhaar geeft u echter meer vrijheid.

5 redenen om een huisdierhaar robot stofzuiger te gebruiken

redenen om een huisdierhaar robot stofzuiger te gebruiken
Dierenharen zijn het moeilijkst te verwijderen vuil, daarom is het noodzakelijk een robotstofzuiger te gebruiken die speciaal voor dit doel is ontworpen. Hier zijn de voordelen van het hebben van een thuis:

1- Gebruiksgemak

Robotstofzuigers zijn zeer gemakkelijk te gebruiken. Zodra u uw machine hebt geprogrammeerd om een bepaald gebied schoon te maken en de timer op een bepaalde starttijd hebt ingesteld, zal de machine praktisch vanzelf werken. Het enige wat je moet doen is je robot op het juiste startpunt op je vloer zetten, en dat is het.

2- Hands-free bediening

Een van de belangrijkste sterke punten van robotstofzuigers voor dierenharen is dat ze uw vloer bijna perfect kunnen stofzuigen zonder uw hulp. Je hoeft het alleen maar aan en uit te zetten als je gaat. Naast de robottechnologie die in het ontwerp van de stofzuiger is ingebouwd, beschikken deze toestellen ook over navigatiesensoren. Dit voorkomt dat ze van de randen vallen en tegen obstakels aanlopen.

3- Gemakkelijk te onderhouden

Vergeleken met conventionele stofzuigers vergen robotstofzuigers een minimum aan onderhoud. Deze apparaten zijn meestal gemaakt van materialen van betere kwaliteit. Ze zijn ook bedoeld om vele jaren te worden gebruikt. Het enige werk dat u hoeft te doen is de container van uw toestel regelmatig te legen of de zak ervan te vervangen.

4- Stel de reinigingsparameters in

Voor veel huiseigenaren zijn sommige vloeroppervlakken vuiler dan andere. In het algemeen zijn de ruimten met het meeste loopverkeer, zoals foyers, keukens en woonkamers, het vuilst. Daarom zijn veel robotstofzuigers uitgerust met de mogelijkheid om de hoeveelheid vuil in een bepaald gebied te detecteren, zodat ze hun reinigingsinstellingen automatisch kunnen aanpassen. Hoe vuiler een ruimte, hoe meer tijd het apparaat zal besteden aan de reiniging ervan.

5- Wi-Fi connectiviteit

Nu kunt u robotstofzuigers draadloos aansluiten op uw hub thuis. Dit betekent dat u uw toestel kunt bedienen met spraakopdrachten of via de smartphone-app. U kunt er ook verbinding mee maken als u onderweg bent.

De verschillende merken van huisdierhaar robotstofzuigers

Naar onze mening, zijn de beste merken van huisdierhaar robotstofzuigers in 2022 :

Dyson

Dit is een toonaangevend merk in de wereld van robotstofzuigers. Dit merk biedt de top van de lijn in de categorie. Dyson is uniek omdat het machines produceert met een buitengewone zuigkracht.

Rowenta

Rowenta is momenteel het favoriete merk van consumenten die prijs en kwaliteit willen combineren. Het biedt moderne, elegante, intuïtieve toestellen die geschikt zijn voor iedereen.

Neato Robotics

Dit merk is ontworpen voor huizen met huisdieren. Het biedt topklasse producten aan met de bijzonderheid dat zijn stofzuigers zowel honden- als kattenhaar kunnen verwerken.

iRobot

Dit merk is een must op het gebied van robotstofzuigers. Het afwerkingsniveau van de toestellen is het beste op de markt en het assortiment robotstofzuigers is hightech.

Domoova

Dit Franse merk is gespecialiseerd in huishoudelijke apparaten. Het merk wil eenvoudige, efficiënte producten in omloop brengen met een zeer goede kwaliteit-prijsverhouding.

Wat is de prijs van een robotstofzuiger voor dierenhaar

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 150 tot € 200
  • Middenklasse: € 200 tot € 300
  • Top of the range: + Meer dan 300€.

Tips

Maak uw robotstofzuiger regelmatig schoon

De doeltreffendheid op lange termijn van uw robotstofzuiger hangt vooral af van de reiniging en het onderhoud. Wanneer het toestel regelmatig wordt schoongemaakt, zal het altijd werken zoals op de eerste dag van aankoop. De belangrijkste elementen die gereinigd en onderhouden moeten worden zijn: de zijborstels, de centrale borstel, de zuigmond, de HEPA-filter, het stofreservoir, de behuizing van de robot, de moppen (als uw robot de optie vloerreiniging heeft) en het waterreservoir (als uw robot de optie vloerreiniging heeft).

Maak een eerste sweep

Hoe krachtig ze ook zijn, robotstofzuigers hebben hun grenzen, vooral wanneer ze worden geconfronteerd met grote hopen vuil of afval. Dit kan zowel de motor van uw toestel als de borstel beschadigen. Om de levensduur van uw stofzuiger te verlengen, veegt u eerst de vuilste plekken.

Verwijder obstakels

Hoewel robotstofzuigers sensoren hebben om obstakels en holtes te detecteren, moet u toch vermijden dat u hem aanzet in het midden van al uw meubels. Alvorens het apparaat in te schakelen, moet u dus alle obstakels op de reinigingsweg verwijderen, om te voorkomen dat het apparaat breekt of tegen breekbare voorwerpen stoot.

Vermijd natte vloeren

De robotstofzuiger mag in geen geval in contact komen met een natte vloer. Wie weet niet wat elektronische apparaten en vochtigheid met hen doen? Dit is het geval met robotstofzuigers. Gebruik ze dus niet op een natte vloer, want dat kan water opzuigen en de interne circuits beschadigen.

Vermijd extreme temperaturen

Laat uw robotstofzuiger bij voorkeur niet staan op een plaats met hoge of lage temperaturen. Plaats de oplaadbasis bijvoorbeeld in de zomer niet in direct zonlicht. En in de winter, vermijd plaatsing van de oplaadbasis in de buurt van een radiator. Dit kan het toestel beschadigen.

Faq

Wat is het voordeel van een robotstofzuiger ten opzichte van een rechtopstaande stofzuiger?
Het grootste voordeel van een huisdierhaarrobotstofzuiger is dat u hem letterlijk kunt instellen en vergeten. Ze nemen ook veel minder ruimte in beslag, dus zijn ze perfect voor kleinere huizen of flats. Ze wegen bijna niets, dus het is niet moeilijk om ze van kamer naar kamer te verplaatsen als dat echt nodig is.

Hoe beweegt mijn dierenhaar robot stofzuiger door de kamer?
Robotstofzuigers voor huisdieren gebruiken verschillende variaties van cartografische technologie om door uw huis te navigeren. Enkele veelgebruikte technologieën zijn sensoren, zoals die welke uw robotstofzuiger waarschuwen dat hij een obstakel is tegengekomen. Met sommige optische sensoren kan de stofzuiger de afstand meten die hij heeft afgelegd. Maar tegenwoordig gebruiken de beste en meest geavanceerde modellen AI (kunstmatige intelligentie) om hen te helpen hun weg te vinden in uw ruimte en deze efficiënt schoon te maken.

Kan een dierenharen robotstofzuiger onder meubels komen om deze ruimtes schoon te maken?
Dit hangt af van de vraag of de stofzuiger die u kiest de genoemde meubelen kan reinigen. Als uw sofa hoog genoeg boven de vloer staat, zou een robotstofzuiger er probleemloos onder moeten kunnen om hem schoon te maken. En wat de hoeken betreft, uw robotstofzuiger zal deze kunnen reinigen als hij met de juiste vorm is ontworpen. D-vormige stofzuigers zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen om hoeken schoon te maken.

Wat voor onderhoud mag ik verwachten van dit type toestel?
Vergeet niet de vuilnisbak te legen elke keer dat u uw huisdierhaar robot stofzuiger gebruikt. Soms moeten de sensoren op de stofzuiger worden gereinigd om ervoor te zorgen dat de robotstofzuiger zijn weg kan blijven vinden. Bij sommige stofzuigers moet u vastzittend haar en vuil uit de stofzuiger verwijderen. Filters moeten ook worden vervangen om ervoor te zorgen dat uw stofzuiger allergenen blijft opvangen.

Recent Posts