Beste mini blenders in 2022 kopen


De mini blender is een must-have voor elke keuken aan het worden. Door zijn compactheid en snelle werking is dit de apparatuur bij uitstek voor wie smoothies en sappen in individuele porties wil bereiden. Wil je er een bij de hand hebben? Maak de juiste keuze van de beste mini blender met onze gids.
mini blender

VonShef Personal Blender 8000026

De beste mini blender uit het topgamma
De VonShef Personal Blender 8000026 past in elke levensstijl. Het zal een perfecte bondgenoot zijn om gewicht te verliezen, een goede lichamelijke conditie te behouden of een gezonde levensstijl aan te nemen.
VonShef Personal Blender 8000026

Bekijk de dagprijs

Dit is een must-have mii blender als je regelmatig energiedrankjes, shakes, smoothies of verse vruchtensappen maakt. Zijn krachtige 1000 W motor biedt een snelheid van maximaal 25.000 omwentelingen per minuut. Het apparaat werkt nauw samen met de 301 roestvrijstalen messen en belooft gladde, volle smaakresultaten. Hij slaagt er zelfs in om stukken ijs te vermorzelen, wat zijn hoge prestaties bewijst.

De VonShef Personal Blender 8000026 wordt geleverd met alle benodigde accessoires, zoals de 800ml pot, 500ml blenderbeker, morsbestendig deksel en schenktuitdeksel, die allemaal vaatwasmachinebestendig zijn. De zuignappen op de voet fungeren als voetjes en zorgen voor een uitstekende stabiliteit.

Aigostar Baron

Een goedkoop alternatief
Eiwitdranken en smoothies zijn altijd binnen handbereik met de Aigostar Baron mini-blender. Naast de pot van 1 liter ontvangt u ook de draagbare Tritan-fles van 600 ml.
Aigostar Baron 30RKO

Bekijk de dagprijs

De multifunctionele eigenschappen van dit model zullen u ontelbare voordelen opleveren. Hij kan worden gebruikt als een klassieke blender en als een miniblender dankzij zijn 2 reservoirs (1 L pot en 600 ml fles). Het is mogelijk de snelheid op 2 niveaus in te stellen, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten, of de pulsfunctie in te schakelen om tijd te besparen. Merk op dat de pot is voorzien van een praktisch filterrooster en een doseerdop.

Sauzen, smoothies, vruchten- of groentesappen, puree… kunnen worden gemaakt met de Aigostar Baron staafmixer. Dankzij de motor van 350 W en de 4 roestvrijstalen messen kunt u de geneugten variëren en met gemak een groot aantal recepten bereiden. Voor een maximale stabiliteit is de basis voorzien van antislip rubberen voetjes.

H.Koenig SMOO9

Een uitstekende mini blender
Dit is een mini blender met een inhoud van 570 ml. Het ontwerp is zeer solide en ondersteunt het blenden zeer goed voor een goede smoothie.
H.Koenig SMOO9

Bekijk de dagprijs

Deze mini blender van H.Koenig is zeer aantrekkelijk en heeft een mooi design. Het wordt geleverd met 2 plastic flessen zodat de gebruiker kan genieten van een goed geconserveerde smoothie. De roestvrijstalen basis maakt hem zeer resistent, waardoor hij gemakkelijk ijsblokjes kan vergruizen. Zeer waterdicht, uw bereiding zal niet overlopen of uit de container komen.

Naast de roestvrijstalen voet is ook de behuizing bekleed met hetzelfde materiaal, maar met een geborstelde textuur voor extra elegantie. Maak je geen zorgen, als de kom valt, breekt hij niet. Om uw bereiding te perfectioneren, is hij uitgerust met 4 roestvrijstalen messen.

WMF 416410011

Een goede mini blender
De WMF 416410011 Kult X is een van de best verkopende staafmixers op de markt. Dit is waarschijnlijk te danken aan zijn robuuste ontwerp.
WMF 416410011

Bekijk de dagprijs

Het merk WMF is welbekend in de wereld van keukenapparatuur. Al meer dan 160 jaar is het een gerenommeerd merk dat de markt voor keukengerei en -apparatuur domineert. Het begeleidt alle koks, amateur of niet, bij hun bereidingen. Dit product heeft bijvoorbeeld een vermogen van 300 watt. Deze miniblender is zeer robuust en gemaakt van zilverkleurig chroom. Het heeft een elegant ontwerp.

Er kan tot 600 ml smoothie in, dat is genoeg ruimte voor uw sappige lekkernijen. Het flesje heeft een ingebouwde dop, zodat de gebruiker het kan meenemen zonder ook maar één druppel te morsen. Zo kunt u genieten van uw smoothie of milkshake vers uit de fles, waar u ook bent.

NUTRIBULLET Kogel 200W Compact

Een goed alternatief
De nutribullet mini-blender verpulvert ingrediënten snel en gemakkelijk, zodat je geen last hebt van klontjes. Makkelijk te gebruiken, een simpele klik en de machine doet zijn werk.
NUTRIBULLET Kogel 200W Compact

Bekijk de dagprijs

De nutribullet mini blender maakt het makkelijk om de voedingswaarde uit voedsel te halen. Vitaminen, mineralen en vezels worden verwerkt en gerespecteerd zodat ze gemakkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen. Het is uitgerust met een cyclonale technologie die het mogelijk maakt een zeer hoge snelheid te bereiken zonder het voedsel te verhitten. Hij verpulvert uw fruit, groenten en oliehoudende zaden in enkele seconden dankzij zijn vermogen van 20.000 omwentelingen per minuut.

De machine mixt en mengt heerlijke drankjes die de gebruiker altijd en overal energie geven. De nutribullet mini blender is zowel gemakkelijk als snel te gebruiken, wat veel tijd bespaart bij de bereiding. En bovendien kan hij in een oogwenk worden schoongemaakt.

Hoe kiest u uw mini blender?

miniblender kiezen
De miniblender, een onmisbaar keukenaccessoire voor de snelle bereiding van diverse vruchten- en groentesappen, is verkrijgbaar in verschillende modellen. Hij is praktisch, efficiënt en niet omslachtig, maar moet worden gekozen naar gelang van uw consumptiegewoonten. Wij hebben een uitgebreide lijst opgesteld van de belangrijkste selectiecriteria, zodat u bij de aankoop een zelfverzekerde beslissing kunt nemen.

Criterium 1: Macht

Het zijn dan wel mini-blenders, maar het vermogen is nog steeds een criterium om uit te kiezen. Het vermogen van het toestel is immers bepalend voor zijn prestaties. Hoe krachtiger het apparaat, hoe sneller het de gebruikte ingrediënten kan vermalen. Bovendien geldt: hoe hoger de vermaalingssnelheid, hoe meer voedingsstoffen er in uw smoothie achterblijven.

De kracht van een mini blender is ook zijn levensduur. Als u van plan bent hem meerdere keren per dag te gebruiken, is een model met een krachtige motor ideaal. Als u er zeker van wilt zijn dat u uw blender vele jaren kunt gebruiken, moet u niet aarzelen een krachtig model te kiezen.

Criterium 2: De materialen

De kwaliteit van de bij de fabricage van de miniblender gebruikte materialen is bepalend voor de betrouwbaarheid en duurzaamheid van het apparaat. U hoeft niet te investeren in een te duur model om te profiteren van een degelijk toestel met hoge prestaties. Veel modellen worden geleverd met een plastic kan en deksel. De kwaliteit verschilt echter naargelang van het gamma en de fabrikant. Er zijn ook BPA-vrije plastic staafmixers op de markt. Modellen met een glazen of Tritan kan zijn ook populair omwille van hun design en duurzaamheid.

Afgezien daarvan moet ook rekening worden gehouden met de kwaliteit van de messen. Terwijl de plastic exemplaren nogal kwetsbaar zijn, zijn de roestvrijstalen zeer solide en presteren goed. Ook de materialen van het handvat en de bedieningsknoppen mogen niet worden verwaarloosd, aangezien zij essentieel zijn voor de bruikbaarheid van het toestel. In elk geval is een goede hantering van de miniblender essentieel om stoten en krassen te voorkomen.

Criterium 3: Onderhoudsgemak

Of het nu voor de hygiëne is of voor het goede behoud van het apparaat, vergeet niet dat de staafmixer na elk gebruik moet worden schoongemaakt. Het beste model kiezen betekent dus kiezen voor een model dat gemakkelijk te onderhouden is. Sommige modellen zijn vaatwasmachinebestendig, andere moeten met de hand grondig worden gereinigd.

Een miniblender met een uitneembare, vaatwasmachinebestendige kan en messen bespaart u echter meer tijd. We willen ook benadrukken dat verwijderbare messen handiger zijn om zelfs de kleinste hoekjes van uw toestel schoon te maken. En vergeet niet dat hoe schoner en properder het toestel is, hoe beter het nog vele jaren zal presteren.

Criterium 4: Omvang en ontwerp

Over het algemeen is een miniblender, zoals de naam al aangeeft, een compact en klein apparaat. Hij is niet omvangrijk en daardoor is hij gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Het is niet groter dan een grote fles. Dit is een punt dat niet over het hoofd mag worden gezien bij de aanschaf van een miniblender. Maar dan is er naast de grootte ook nog het ontwerp.

Als u wilt dat hij fier op uw keukenplank of werkblad staat, kunt u hem het beste combineren met uw andere keukengerei en apparaten. Fabrikanten wedijveren met elkaar om chique en design modellen te presenteren die perfect bij uw keukeninrichting passen. Het enige wat u hoeft te doen, is kiezen volgens uw voorkeuren!

Criterium: De capaciteit van de kruik

Personal blender of mini blender, ze zijn hetzelfde apparaat. Zoals de naam al zegt, is de bereiding met een dergelijk apparaat geschikt voor persoonlijk gebruik. Bij een miniblender moet u echter rekening houden met een beperkte capaciteit van de kom of kan. In het algemeen is dit tussen 100 en 500 ml. U kunt dan uw toestel kiezen op basis van het gebruik dat u ervan wenst te maken. Als u grotere hoeveelheden voedsel wilt bereiden, moet u een model met een grotere capaciteit kiezen, want de maximale capaciteit voor een miniblender is 600 ml.

Weten hoe u uw kleine blender moet gebruiken om optimaal van zijn voordelen te profiteren

hoe compacte blender gebruiken
Het lijkt makkelijk om een mini blender te gebruiken. Maar ook al kiest u voor een topmodel van uitstekende kwaliteit, dan nog is het van essentieel belang dat u weet hoe u het toestel correct moet gebruiken. Inderdaad, als de blender bekend staat als een van de krachtigste sapcentrifuges, kan de miniblender nog krachtiger zijn.

Vooral bij mini-blenders kan het motorvermogen oplopen tot 1000 W, of zelfs meer op de krachtigste modellen. Daardoor draait de motor meer dan 20.000 toeren per minuut. Hierdoor raakt het apparaat oververhit als het lange tijd wordt gebruikt.

Om de volledige prestaties van uw toestel te behouden, is het het beste om de tijdslimiet van één minuut gebruik te respecteren. Tussen elk gebruik moet u ook een rusttijd van ten minste 2 minuten in acht nemen. Hierdoor kan de miniblender goed afkoelen en later optimaal werken. Vergeet bovendien niet de door de kan of shaker bepaalde hoeveelheid in acht te nemen om heerlijke en romige drankjes te verkrijgen.

Alles wat je moet weten over een mini blender

Allereerst moet u weten dat een miniblender meer dan 20.000 toeren per minuut draait. Daarom moet u weten hoe u het toestel correct gebruikt om te voorkomen dat het snel verslijt. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een paar richtlijnen te volgen. Op deze manier gaat uw mini blender nog vele jaren mee.

Oververhitting

Het eerste en belangrijkste wat u niet moet doen, is het toestel gedurende lange minuten ononderbroken laten werken. Als we haast hebben, hebben we vaak de neiging om te hard te duwen bij het gebruik van onze keukenapparatuur. Dit leidt vaak tot storingen.

Reiniging

Wanneer u de miniblender schoonmaakt, mag u hem na elk gebruik niet vermengen met vuile vaat. Vergeet niet dat zelfs een robuust toestel onderhevig kan zijn aan bacteriën. Het beste is om de staafmixer na elk gebruik af te wassen. Dit zal het gemakkelijker en sneller maken om eventueel in de pot achtergebleven voedsel te verwijderen. Als je ze te lang laat zitten, worden ze hard en moeilijk te verwijderen.

Te vermijden voedingsmiddelen

Mini blenders zijn ideaal voor het blenden van veel voedsel. Wees u er echter van bewust dat sommige voedingsmiddelen niet in uw blender passen. Allereerst, kokende vloeistof. Giet geen kokende vloeistof in de miniblender. Wacht in plaats daarvan tot het 5-10 minuten is afgekoeld. Vermijd ook het vullen van de machine.

Voor de bereiding van fruitsmoothies zijn deze toestellen zeer efficiënt. Niet alle vruchten kunnen echter in een miniblender worden geblenderd. Bevroren fruit bijvoorbeeld is zeer slecht voor deze machines. De smoothie die u bereidt, zal onvermijdelijk klontjes bevatten die de messen van de miniblender zullen beschadigen. Het beste is om het fruit te ontdooien voordat het in de machine gaat.

Mini blender of sapcentrifuge?

De mini blender

De miniblender, een apparaat voor een meer specifiek gebruik, wordt met name gebruikt voor de bereiding van smoothies. Wat hem onderscheidt van andere sapcentrifuges is zijn kracht. Met een motorvermogen dat varieert tussen 250 en 1.000 W kan hij namelijk perfect ijsblokjes en diepvriesvoedsel vermalen. Bovendien zijn de messen speciaal geselecteerd op hun prestaties. Ze zijn veel robuuster dan die van een blender.

De sapcentrifuge

De sapcentrifuge komt het dichtst in de buurt van een miniblender voor het persen van fruit en groenten met maximale retentie van voedingsstoffen. Een groot verschil zit echter in de voorbereiding. Met een schroefpers worden de groenten en het fruit langzaam door de schroef geplet. Een zeef scheidt dan de pulp van het sap. Aangezien er geen verhitting plaatsvindt tijdens het persproces, blijven de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen goed bewaard.

Conclusie

Uiteindelijk zult u, of u nu een miniblender of een schroefpers gebruikt, een heerlijk, vers, zelfgemaakt vruchten- en groentesap kunnen verkrijgen. Maar voor een snelle en gemakkelijke bereiding, waarbij alle ingrediënten en voedingsstoffen behouden blijven, is de miniblender de beste keuze.

Waarom een kleine blender kopen?

Waarom een kleine blender kopen
Voor zijn praktisch nut

Zeer praktisch, de mini blender is bedoeld voor een zeer breed publiek. Iedereen, zonder uitzondering, kan het gebruiken, zolang hij de instructies maar nauwkeurig opvolgt. Dankzij het draagbare formaat kunt u gezonde en gevarieerde maaltijden drinken of eten. Hiermee kunt u snel uw eigen sappen, soepen en smoothies naar wens bereiden, die u dankzij de uitneembare container onmiddellijk kunt nuttigen. De stand-alone modellen kunnen overal mee naartoe worden genomen, of u nu op reis bent, op vakantie, of op een familiepicknick.

Voor zijn efficiëntie

Dit is een krachtig en efficiënt apparaat. U kunt er allerlei warme, koude, zoete of hartige mengsels mee maken. Het voedsel dat met een miniblender wordt bereid, is over het algemeen romig, licht en gemakkelijk te eten. Het is vooral bedoeld voor occasioneel gebruik, en vooral om tijd te besparen.

Voor zijn beperkte ontwerp

De mini-blender heeft een compact en ruimtebesparend ontwerp. Hij past gemakkelijk in uw tas zonder al te veel plaats in te nemen. Bovendien is hij licht genoeg om comfortabel te dragen. Dit apparaat is ultrapraktisch als u een kleine keuken hebt, want het past gemakkelijk in een klein hoekje van uw provisiekast of op een plank.

Voor gebruiksgemak

De mini-blender is eenvoudig en veilig in gebruik. Het heeft slechts één snelheid en wordt gestart met één enkele knop. Voor het schoonmaken hoeft u er alleen maar water en afwasmiddel in te doen en het een paar seconden te laten draaien. Dan spoel je het af en laat je het drogen.

Om verspilling te voorkomen

De miniblender is het ideale apparaat om voedselverspilling te voorkomen. Het heeft een klein volume van 150 ml tot 500 ml. Zo kunt u uw ingrediënten afmeten om precies de juiste hoeveelheid sap te bereiden.

De verschillende merken mini-blenders

Naar onze mening zijn de beste merken van mini blenders in 2022 :

Philips

Philips is een groot merk van huishoudelijke apparatuur van Nederlandse origine en heeft sinds zijn oprichting in 1891 zijn grote naamsbekendheid behouden. Met steeds innovatievere en kwalitatief hoogstaandere apparaten is het onmogelijk om over staafmixers te praten zonder het merk Philips te noemen. Zijn mini-blenders behoren tot de best verkochte modellen op de markt.

Moulinex

Het merk werd in 1932 opgericht met de uitvinding van een instrument voor het pureren van gekookte groenten. Dit toestel was een groot succes en stelde het merk in staat nog vele andere interessante innovaties in de sector huishoudelijke apparaten te ontwikkelen. Chique en efficiënt, Moulinex mini-blenders zijn ook erg populair.

Russell Hobbs

Russell Hobbs is vooral bekend om zijn assortiment automatische koffiezetapparaten en automatische waterkokers. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in het ontwerpen van huishoudelijke apparaten met hoge prestaties. Vandaag de dag behoren de meeste van deze miniblenders tot de meest geprezen producten van de consument.

Nutribullet

Nutribullet, een in Californië gevestigd merk dat pas sinds kort bekendheid geniet, staat niettemin synoniem voor de beste middenklasse-blenders van onze tijd. Van klassieke blenders tot mini-blenders, Nutribullet heeft zich op de markt gevestigd door kwaliteitsapparaten aan te bieden. Zijn modellen krijgen momenteel een groot aantal positieve beoordelingen van consumenten en zijn mini-blenders behoren tot de best verkochte.

Klarstein

Klarstein? Klarstein staat bekend om zijn innovatieve keukenapparatuur, die niet alleen opvalt door hun prestaties en kwaliteit, maar ook door hun futuristische design. Klarstein is een van de belangrijkste Duitse merken van huishoudelijke apparaten, dat pas bijna 15 jaar bestaat. Tot zijn producten behoren de miniblenders, die de consument bijzonder tevreden stellen wegens hun uitstekende prijs/prestatieverhouding.

Hoeveel kost een draagbare kleine blender?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

  • Instapniveau: € 20 tot € 50
  • Middenklasse: € 50 tot € 100
  • Top of the range: + meer dan €100

Tips

Kies een blender die met recepten wordt geleverd.

Veel blenders worden geleverd met een receptenboek. Als u op zoek bent naar nieuwe ideeën voor uw ochtendsmoothie, kan een goed receptenboek u helpen.

Gebruik je mini blender om babyvoeding te maken.

Sommige modellen zijn voorzien van een kubusvormig bakje waarin u een mengsel van fruit of groenten kunt gieten en zo individuele porties babyvoeding kunt bereiden. De bak kan ook worden gebruikt om ijsblokjes met een smaakje in water te doen om de smaak en de voedingswaarde te verhogen.

Controleer de garantie.

Controleer voor u koopt de garantievoorwaarden van de fabrikant om te zien welke onderdelen van uw miniblender gedekt zijn en voor hoe lang. Dagelijks gebruik van de blender kan de blender snel doen verslijten. Om onaangename verrassingen te voorkomen, moet u bij de aankoop nagaan wat voor u de beste deal is. Probeer uit te vinden welke onderdelen onder de garantie vallen, en welk gebruik door de fabrikant als normaal wordt beschouwd. Registreer uw product om op de hoogte te blijven van eventuele terugroepacties.

Snijd je voedsel in stukjes voordat je het door de staafmixer haalt.

Vruchten zoals appels, snij je doormidden alvorens ze in de pot te doen. Vul de pot niet tot aan de rand, wees voorzichtig met uw apparaat: vul de pot tot halverwege om het blenden te vergemakkelijken.

Soms is het beter om langzaam te gaan. Snijd je voedsel in stukjes voordat je het in de staafmixer doet.

Start je blender niet meteen op vol vermogen. Begin langzaam, zo kan de blender langzaam opwarmen. Dit zal ook helpen om de vloeistoffen gelijkmatig te mengen.

Faq

Wat moet ik controleren op veiligheid bij het gebruik van een miniblender?
Aangezien het apparaat op elektriciteit werkt, is het belangrijk de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen bij het gebruik van een miniblender. Zo zal een model met een antislipzool ervoor zorgen dat het toestel stabiel staat. U moet ook controleren of het deksel een vergrendeling heeft om spatten te voorkomen.

Wat kun je klaarmaken met je mini blender?
De staafmixer is een veel veelzijdiger en krachtiger toestel dan zijn voorganger, de blender, en kan worden gebruikt voor een hele reeks vloeibare en romige bereidingen. Als het apparaat vooral wordt gebruikt om uw favoriete smoothies te maken, moet u weten dat het, afhankelijk van zijn vermogen, ook vloeistofpasta’s kan mengen en ijsblokjes kan vergruizen. Het kan ook worden gebruikt voor de bereiding van cocktails, vruchten- of groentepurees, milkshakes, enz. Er zijn zelfs modellen met een vleesmolen-component.

Maakt een staafmixer evenveel lawaai als een blender?
Als apparaat met een motor die met een bepaald vermogen werkt, kan de miniblender tijdens het gebruik ook een zekere mate van lawaai maken. Bij de aanschaf van een blender moet u vooral letten op het geluidsniveau van het apparaat, zodat u de mensen om u heen niet stoort, vooral als u ’s morgens een smoothie aan het maken bent.

Hoe maak je een smoothie met een mini blender?
Om te beginnen moet je ijs in de bodem van de miniblender doen met een beetje water om het blenden te vergemakkelijken. Als het klaar is, leg je gewoon alle ingrediënten op het ijs en start je de machine. In tegenstelling tot een blender, wordt er op volle snelheid geblend, zodat u in slechts enkele seconden een cocktail met crushed ice krijgt.

Hoe gebruik je de minikom op een blender?
De minikom van een miniblender is speciaal ontworpen voor het malen van droge producten en specerijen. Deze minikom vermaalt het voedsel en maakt het niet vloeibaar. Het is mogelijk dat de messen na gebruik zeer heet worden. Voor gebruik, doe de ingrediënten in de machine en begin te malen. Het apparaat werkt mogelijk niet als het niet goed gesloten is. Dit is een veiligheidsvoorziening van de machine.

Kan een hakmolen gebruikt worden als blender?
De hakker bereikt niet hetzelfde resultaat als de staafmixer. Dit laatste verhit het voedsel en vermindert de voedingsstoffen aanzienlijk. De hakmolen vermaalt het product en laat een zeer droge textuur achter. Zelfs meer water of ijs toevoegen verandert daar niets aan. De staafmixer kan echter worden gebruikt als vervanger voor een staafmixer. Het heeft een motor die krachtig genoeg is om voedsel tot een soep of puree te reduceren.

Recent Posts