Pannenkoekentaart met aardbeien






Pannenkoekentaart met aardbeien


Pannenkoekentaart met aardbeien

Een heerlijke pannenkoekentaart met verse aardbeien als perfect dessert of traktatie.

Samenvatting

Deze pannenkoekentaart met aardbeien is een feestelijk dessert dat er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens ontzettend lekker smaakt. Het is een heerlijke combinatie van luchtige pannenkoeken, romige slagroom en verse aardbeien. Serveer deze taart bij speciale gelegenheden of gewoon als een verwennerij voor jezelf!

Specificaties

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Koeltijd: 1 uur
  • Totaal: 1 uur en 50 minuten
  • Porties: 8

Benodigdheden voor dit recept

  • Keukenweegschaal
  • Grote kom
  • Koekenpan
  • Mixer
  • Serveerschaal
  • Koelkast

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 500 gram verse aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker

Stap-voor-stap plan

  1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
  2. Voeg de eieren en melk toe aan het bloemmengsel en mix tot een glad beslag.
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt een beetje boter. Schep een kleine hoeveelheid beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag gelijkmatig te verdelen. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit totdat al het beslag op is.
  4. Laat de pannenkoeken afkoelen en begin met het maken van de vulling.
  5. Klop de slagroom met poedersuiker stijf.
  6. Snijd de aardbeien in plakjes.
  7. Leg een pannenkoek op een serveerschaal en bestrijk met een laagje slagroom. Leg daarop een laagje aardbeien. Herhaal dit totdat alle pannenkoeken op zijn, waarbij je eindigt met een laagje slagroom en aardbeien bovenop.
  8. Zet de pannenkoekentaart minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  9. Serveer de pannenkoekentaart met extra aardbeien en eventueel een beetje poedersuiker.
Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Varkensspiering met spitskool en gebakken krieltjes

Variaties op het recept

Deze pannenkoekentaart kan eindeloos gevarieerd worden naar jouw smaak. Je kunt bijvoorbeeld andere soorten fruit toevoegen, zoals banaan, frambozen of blauwe bessen. Daarnaast kun je de slagroom vervangen door mascarpone voor een extra romige smaak. Experimenteer en ontdek jouw favoriete combinatie!

Enkele tips om het perfect te maken

  • Zorg ervoor dat het beslag voor de pannenkoeken goed glad is, zodat de pannenkoeken mooi gelijkmatig bakken.
  • Laat de pannenkoeken volledig afkoelen voordat je begint met het maken van de taart, anders smelt de slagroom.
  • Gebruik verse aardbeien voor de beste smaak. Was en snijd ze vlak voordat je de taart gaat maken.
  • Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven, maar je kunt hem ook langer laten staan voor een stevigere structuur.

Voedingswaarde

  • Portie: 1 punt
  • Calorieën: 250
  • Vet: 10g
  • Koolhydraten: 35g
  • Eiwitten: 6g

Veelgestelde vragen

1. Kan ik dit recept ook zonder suiker maken?

Ja, je kunt ervoor kiezen om minder suiker of geen suiker toe te voegen aan het beslag. De pannenkoeken zullen dan natuurlijk minder zoet zijn, maar nog steeds heerlijk smaken.

2. Kan ik dit recept ook met lactosevrije melk maken?

Ja, je kunt lactosevrije melk gebruiken in plaats van gewone melk. Dit heeft geen invloed op de smaak of structuur van de pannenkoeken.

3. Hoe lang blijft de pannenkoekentaart goed?

De pannenkoekentaart blijft ongeveer 2-3 dagen goed in de koelkast. Na verloop van tijd kan de structuur iets zachter worden, maar de smaak zal nog steeds heerlijk zijn.

4. Kan ik de pannenkoekentaart invriezen?

Ja, je kunt de pannenkoekentaart invriezen. Zorg ervoor dat je de taart goed verpakt in plastic folie of een luchtdichte container. Laat de taart volledig ontdooien voordat je hem serveert.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Schartong, preipuree en witte wijnsaus met mosterd en dragon

Conclusie

Deze pannenkoekentaart met aardbeien is een heerlijk dessert dat niet alleen lekker smaakt, maar er ook nog eens prachtig uitziet. Met een luchtige textuur, romige slagroom en verse aardbeien is deze taart perfect voor speciale gelegenheden of gewoon als verwennerij. Experimenteer met verschillende variaties en ontdek jouw favoriete combinatie. Geniet van deze heerlijke traktatie!