Roborock S6 MaxV


Roborock heeft al heel wat robotstofzuigers gemaakt, maar de nieuwste aanwinst in de catalogus, de S6 MaxV, valt op door zijn dubbele camerasysteem, dat geacht wordt meer gedetailleerde beelden vast te leggen en betere navigatie mogelijk te maken.
Roborock S6 MaxV

Bekijk de dagprijs

Presentatie

De S6 MaxV is momenteel de meest high-end robotstofzuiger in de Roborock catalogus. Deze kleine nieuwkomer, die op de markt wordt gebracht voor 649 euro, heeft wat nodig is om te concurreren met de grote jongens, want hij heeft een dubbele camera, die moet zorgen voor optimale navigatie en betere herkenning van obstakels. Volgens de fabrikant kan deze robot “nauwkeurig hun plaats en grootte inschatten om zijn route aan te passen en ze te vermijden”. De S6 MaxV zou ook duurzamer moeten blijken dan zijn voorgangers door een autonomie van 3 uur te bereiken (tegenover 2u30 voor de S5 Max).

Ontwerp van de robotstofzuiger

De S6 MaxV heeft elegante en goed doordachte lijnen. De sobere kleur geeft het een bijzonder moderne uitstraling.

Met zijn schijfvorm is hij 9,6 cm hoog. Dit komt door de verhoogde laserafstandsmeter op het deksel. Het nadeel is dat hij niet onder alle meubelen past.

De motorkap heeft drie knoppen. Met de eerste kunt u de reiniging starten of stoppen, met de tweede kunt u de stofzuiger terugbrengen naar de basis en met de derde kunt u een plaatselijke reiniging starten. Uiteraard kunnen deze acties ook via de applicatie worden geïnitieerd.

Twee camera’s zijn geïntegreerd in de omtrek van het toestel. Hierdoor kan de robot methodisch en precies navigeren. De S6 MaxV-robot is ook uitgerust met een dweilfunctie. Dankzij zijn waterreservoir van 0,297 liter en zijn zachte doek kan hij ook bepaalde vlekken van de vloer verwijderen terwijl hij passeert.

Gebruiksgemak

Een winnend team verander je niet, en de S6 MaxV heeft nog steeds die schijfvorm, net als zijn voorgangers. De robot is uitgerust met een laserafstandsmeter en is 9,6 cm hoog, wat bijzonder groot is; een afmeting waardoor hij niet onder al het laagste meubilair past, in tegenstelling tot de zeer dunne Silvercrest SSRA1 (7,6 cm).

Op het deksel van de S6 MaxV vinden we drie fysieke knoppen om het reinigen te starten of te stoppen, om de stofzuiger terug te trekken naar zijn basis en om een spotreiniging te starten. Deze acties zijn ook mogelijk via de speciale app.

We zijn blij met de aanwezigheid van de twee camera’s op de robot, die methodische navigatie mogelijk maken. We waarderen ook dat de dubbele camera zich aan de voorkant van het toestel bevindt en niet op de motorkap – zoals bij de Zaco A9s het geval is – waardoor de S6 MaxV obstakels beter kan opmerken. De reden waarom Roborock niet één maar twee camera’s aan de voorkant van zijn robot heeft geplaatst, is om nauwkeuriger en gedetailleerder kaarten te kunnen maken, maar vooral om beter om te kunnen gaan met de obstakels van het dagelijks leven.

Net als zijn voorgangers heeft deze robot een dweilfunctie: met een waterreservoir van 0,2 liter en een zachte doek kan hij de meest hardnekkige vlekken verwijderen. De S6 MaxV vervangt de goede oude mop niet en fungeert ook niet als schoonmaakrobot: hij doet in dit opzicht het absolute minimum.

Connectiviteit en toepassing

De Roborock app krijgt een beetje een facelift met de komst van de S6 MaxV en de update stelt de robot nu in staat om tot vier verdiepingen van het huis te herkennen, een functie die relevant kan zijn voor mensen in grote huizen die een kaart van elke verdieping van hun huis willen hebben.

Een andere nieuwe functie is dat de S6 MaxV in staat is kleine alledaagse voorwerpen te herkennen en door middel van momentopnamen aan te geven welk type obstakel hij tegenkomt, zoals sokken, schoenen, kabels, enz. Hoewel deze functie best leuk is, zijn de door de robot genomen foto’s van slechte kwaliteit en is het niet altijd gemakkelijk om het obstakel in kwestie te herkennen.

Naast deze nieuwe functies zijn alle functies die al aanwezig zijn op de Roborock S4 en S5 opgenomen. De toepassing biedt de mogelijkheid om op afstand een schoonmaakcyclus te starten, de stofzuiger te stoppen of hem terug te laten keren naar zijn basis. De interface toont een vrij nauwkeurige plattegrond van de kamer waarin de stofzuiger zich beweegt, zodat we kunnen raden waar de stofzuiger zich bevindt en in welke kamer: deze functie stelt ons in staat om van een afstand te weten welke kamer al is schoongemaakt.

De gebruiker kan kiezen uit vijf schoonmaakstanden (Delicaat, Stil, Evenwichtig, Turbo en Maximum) en ook uit een van de mopvermogens (ééngangs, laag, middelhoog, hoog): afhankelijk van het gekozen niveau zal de S6 MaxV meer of minder water op de mop sproeien.

Onderhoud

Zoals de meeste robotstofzuigers heeft de hoofdborstel van de S6 MaxV nylon en rubberen borstelharen. Helaas neemt deze borstel niet de volledige breedte van de robot in beslag en zouden we ons zorgen kunnen maken dat hij niet al het afval zal oprapen. Wij geven de voorkeur aan de brede rubberen messen van de i7+ en S9+ van iRobot, die zeer effectief zijn gebleken. Om de hoofdborstel van de S6 MaxV te verwijderen, tilt u gewoon het rooster op dat de borstel bedekt.

Het is fijn dat het borsteltje alleen van zacht plastic is gemaakt en niet van nylon haartjes, zoals vaak het geval is. Dit betekent dat haar of tapijten er minder snel in verstrikt raken.

De afvalcontainer met een inhoud van 0,4 liter bevindt zich direct onder de motorkap. Om hem te legen, hoeft u alleen maar de collector los te koppelen en hem plat te houden, zodat er geen afval op de grond valt. Het deksel is niet volledig afgesloten en door de grote opening kan afval ontsnappen.

Het HEPA-filter bevindt zich in de collector en wordt beschermd door een klein luikje. Dit filter raakt vrij gemakkelijk verstopt en het is raadzaam het regelmatig te verwijderen om stof te verwijderen. Een tweede HEPA filter wordt bij de S6 MaxV geleverd.

Zuigen

De zuigprestaties gemeten op de S6 MaxV zijn zeer goed, behalve op dik tapijt, een bijzonder moeilijk testgebied voor onze stofzuigers.

Op dit grillige oppervlak kon deze robotstofzuiger in de stille modus (het laagste vermogen) slechts 36% van het materiaal opzuigen in 6 min en 20 s voordat hij terugkeerde naar zijn basis. In de maximumstand, op hetzelfde oppervlak, doet hij het veel beter en slaagt hij erin 70% van het vuil op te vangen in iets meer dan 8 minuten.

Op fijn tapijt, is er niets om over te klagen. Al het afval werd verzameld in 6 minuten 24 seconden in stille modus en 7 minuten 08 seconden in maximale modus. Er moet echter worden opgemerkt dat de S6 MaxV bijzonder traag is, zelfs bij maximaal vermogen. Ter vergelijking: de Miele Scout RX2 Home Vision absorbeerde 93% van het afval in dezelfde testruimte in slechts 3 min. 14 sec.

Op harde vloeren waren de resultaten ook zeer goed: de S6 MaxV zoog 100% van het afval op in de stille modus in 6 min 54 s en 5 min 30 s in de maximale modus.

Navigatie systeem

Zoals we in het labnieuws zagen, introduceert Roborock dubbele camera’s op de S6 MaxV, naast de laserafstandsmeter. Met dit paar camera’s kan hij op methodische wijze navigeren dankzij een nauwkeurige en gedetailleerde beeldregistratie.

Tijdens het navigeren snijdt de robotstofzuiger op een weloverwogen manier door de kamer, waarbij hij eerst de contouren schetst en dan zigzaggend door het interieur gaat. Hoewel de dekking van oppervlakken bijna perfect is met een methodische en nauwkeurige navigatie, merken we op dat de S6 MaxV de neiging heeft om tegen muren of salontafels te botsen. Anderzijds slaagt hij er dankzij de “ReactivAI”-technologie zonder veel moeite in om kleine alledaagse voorwerpen zoals sokken of kabels die op de vloer liggen, te omzeilen. Opgemerkt moet worden dat als hij te ver van zijn oplaadbasis is, de S6 MaxV veel moeite heeft om er zelfstandig terug te komen en we hebben hem meerdere keren terug naar de basis moeten dragen. Jammer, we zouden het op prijs hebben gesteld als de S6 MaxV zonder problemen zijn basis had kunnen vinden, zelfs als deze zich in een andere kamer bevindt.

Weinig obstakels staan hem in de weg en de S6 MaxV beklimt dikke tapijten, neemt hoge drempels en klimt over dwars geplaatste stoelpoten zonder bang te zijn om vast te komen zitten.

Geluid

De S6 MaxV is een van de stilste machines in onze vergelijking. We vonden een geluidsniveau van 51dB(A) in de stille modus en 60dB(A) in de maximale modus, dus de gebruiker zal geen last hebben van het geluid als de robot naast hem aan het stofzuigen is. Ter vergelijking: de Neato Botvac D6 Connected heeft een geluidsniveau van maximaal 65 dB(A) in boost-modus.

Autonomie

Roborock is gewend aan robotstofzuigers die lang meegaan en de S6 MaxV is geen uitzondering. De fabrikant had een autonomie van 3 uur in stille modus aangekondigd; belofte gehouden! Deze robot zuigt drie uur lang in de stille modus voordat hij weer wordt opgeladen op de basis.

Deze marathonloper slaagt er zelfs in om 120 minuten lang te navigeren zonder te stoppen wanneer hij op de maximumstand is ingesteld. Ter vergelijking: de iRobot s9+ hield het in dezelfde modus slechts 50 minuten vol voordat hij terugkeerde naar de basis.

Opgemerkt zij dat wanneer de S6 MaxV iets minder dan 20% van zijn batterij over heeft, hij geacht wordt automatisch terug te keren naar de basis om op te laden alvorens het lopende werk te hervatten.

Voordelen

 • Dubbele camera die een duidelijk zicht biedt op obstakels.
 • Goede behandeling van kleine obstakels.
 • Zeer goede autonomie.
 • Laag geluidsniveau.
 • Innovatief cartografiesysteem met obstakelpreventie.

Nadelen

 • Slechte zuigprestaties op dik tapijt.
 • De stofzuiger is vrij hoog en laat u niet toe onder de laagste meubelen te komen.

Xiaomi Roborock S6 MaxV - Robotstofzuiger met dweilfunctie

De belangrijkste verschillen tussen de S6 MaxV, S6 en S5 Max

In een jaar tijd zal Roborock drie robotstofzuigermodellen uitbrengen. Eerst in juni 2019 de S6, in oktober 2019 de S5 Max, en tot slot juni 2020 de S6 Max V. Hoewel zij veel kenmerken gemeen hebben, zijn er toch enkele verschillen.

Hoewel ze alle drie zijn uitgerust met L.D.S. Lidar herkenning, heeft bijvoorbeeld alleen de Roborock S6 Max V dubbele stereo camera’s voor navigatie.

Hij biedt ook een hoger vermogen met 66 W, vergeleken met 58 W voor de S6 en S5 Max. De maximale zuigkracht is 2500 Pa vergeleken met 2000 Pa voor de andere twee modellen.

De S6 Max V heeft een stofopvangcapaciteit van 0,460 l, net als de S Max, tegenover 0,480 l voor de S6. Het waterreservoir heeft een inhoud van 297 mL, vergeleken met 140 mL voor de S6 en 280 mL voor de S5 Max.

En ten slotte is de processor, zoals eerder vermeld, 50% krachtiger dan die van de S6.

Productspecificaties

 • Merk: Xiaomi
 • Model: Roborock S6 MaxV – Meest luxe model met 180min gebruikstijd
 • Kleur: Zwart
 • Geluidsniveau: 50 dB
 • Inhoud opvangreservoir: 0,5 liter
 • Hepa luchtfilter: Hepa
 • Bedrijfstijd: Maximaal 150 minuten
 • Oplaadtijd: 60 minuten
 • Voedingstype: Oplaadbare ingebouwde batterij
 • Accu/batterij technologie: Li-Ion
 • Voltage: 220 V
 • Vermogen: 66 Watt
 • Vorm: Rond
 • Gewicht: 6,4 kg
 • Afstandsbediening: Nee
 • Bediening via app: Ja
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Navigatiemethode: Laser | Aan te sturen via app | Systematisch via software
 • Automatisch hervatten: Y
 • Afgronddetectie: Ja
 • Smart Home Platform: Google Assistant
 • Automatisch opladen: Ja
 • Inclusief stootrand: Ja
 • Instelbaar tijdschema: Ja
 • Vuildetectie: Ja
 • Ronddraaiende middenborstels: Ja
 • Zijborstel: Ja
 • Verpakkingsinhoud: 1 x Xiaomi Roborock S6 Pure WIT 1 x vochtbestendige mat 1 x instelbare watertank 1 x dweil 1 x Laadstation 1 x producthandleiding 1 x netsnoer
 • EAN: 6970995781359
 • Artikelnummer: S6 MaxV
 • Product gewicht: 3700 gram
 • Gewicht verpakking: 6366 gram
 • Afmetingen verpakking: 49,2 x 40,5 x 15,3 cm
 • Product afmetingen (h x b x l): 9,7 x 35,3 x 35 cm
 • Fabrieksgarantie termijn: 2 jaar
 • Reparatie type: Carry-in
 • Taal handleiding: Universeel
 • Uitzonderingen fabrieksgarantie: NVT
 • Verpakkingstaal: Engels
 • Kan zelfstandig met internet verbinden: Ja
 • App vereist voor gehele functionaliteit: Ja
 • Introductiejaar: 2020
 • Introductiemaand: Mei
 • Ondersteuning met updates: Informatie niet beschikbaar
 • Aanbevolen voor type vloer: Alle vloertypen
 • Anti-vastloop systeem: Ja
 • Bumper: Ja
 • Compatibel met: Informatie niet beschikbaar
 • Geschikt voor tapijt: Ja
 • Leegt automatisch: Nee
 • Maximale drempelhoogte: 2 cm
 • Type gebiedsafbakening: Virtuele muur
 • Categorieën: Stofzuigers – Robotstofzuigers – Stofzuigen
 • Serie: Xiaomi Roborock
 • Wat vind je belangrijk?: Geschikt voor huisdierharen, Tijdschema instellen, Kan ook over kleden en tapijt, Automatisch opladen en hervatten, Bediening via app
 • Merk: Xiaomi
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Handige opties: Kan over drempels (2cm), Afgronddetectie, Vuildetectie, Loopt niet vast op kabels

Conclussie

De S6 MaxV vervolledigt de reeks op een relevante manier: zijn twee camera’s zorgen niet alleen voor een iets betere navigatie, maar ook voor een betere handling van kleine obstakels. De inspanningen van de fabrikant werpen hun vruchten af en de S6 MaxV profiteert onder meer van een verbeterde autonomie en geluidsniveau in vergelijking met zijn voorgangers. Ondanks zijn goede prestaties, moeten we toegeven dat als je de dubbele camera niet nodig hebt, de Roborock S5 Max, die bijna dezelfde zuigprestaties heeft, de klus zal klaren.

Recent Posts