Gerecht: Hoe maak je Rolletje met Cobourg ham en knolselder, krokante bloemkool met oosterse dipsaus en mosseltjes in rode curry

Rolletje met Cobourg ham en knolselder, krokante bloemkool met oosterse dipsaus en mosseltjes in rode curry

Ben je op zoek naar een heerlijk en uniek gerecht om indruk te maken op je gasten? Dan is dit recept voor rolletjes met Cobourg ham en knolselder, krokante bloemkool met oosterse dipsaus en mosseltjes in rode curry perfect voor jou. Dit gerecht combineert smaken en texturen op een verrassende manier en zal zeker de smaakpapillen van je gasten prikkelen. In dit artikel delen we het recept stap voor stap, zodat ook jij dit culinaire hoogstandje kunt bereiden.

Ingrediënten:

Voor de rolletjes met Cobourg ham en knolselder heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 6 plakjes Cobourg ham
  • 1 knolselder
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Voor de krokante bloemkool met oosterse dipsaus heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 bloemkool
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • Plantaardige olie om te frituren
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel geraspte gember

Voor de mosseltjes in rode curry heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram mosselen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • Sap van 1 limoen
  • Verse koriander, gehakt

Bereidingswijze:

Stap 1: Rolletjes met Cobourg ham en knolselder

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Snijd de knolselder in dunne plakken. Meng de mayonaise en mosterd in een kom en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk elke plak Cobourg ham met het mayonaise-mosterdmengsel. Leg een plakje knolselder op elke plak ham en rol ze op. Plaats de rolletjes in een ovenschaal en bak ze gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Lees ook:   Attitude cijfer: 20 punten! Met de juiste werkhoogte

Stap 2: Krokante bloemkool met oosterse dipsaus

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Meng in een kom de bloem, ei, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en zwarte peper tot een glad beslag. Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of frituurpan. Dip de bloemkoolroosjes in het beslag en bak ze vervolgens in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat de bloemkool uitlekken op keukenpapier. Meng in een aparte kom de sojasaus, rijstazijn, honing, sesamolie, knoflook en gember tot een dipsaus. Serveer de krokante bloemkool met de oosterse dipsaus.

Stap 3: Mosseltjes in rode curry

Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode paprika toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg de rode currypasta toe en bak deze kort mee. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de mosselen toe en kook ze tot ze allemaal open zijn. Voeg het limoensap toe en roer goed door. Garneer de mosseltjes met verse koriander.

Variaties:

Je kunt dit gerecht op verschillende manieren aanpassen naar jouw smaak. Hier zijn enkele mogelijke variaties:

  • Vervang de Cobourg ham door gerookte zalm voor een andere smaakbeleving.
  • Voeg wat fijngehakte chilipeper toe aan de oosterse dipsaus voor een extra pittige smaak.
  • Gebruik in plaats van mosselen eens garnalen of stukjes witvis voor de mosseltjes in rode curry.

Conclusie

Met dit recept voor rolletjes met Cobourg ham en knolselder, krokante bloemkool met oosterse dipsaus en mosseltjes in rode curry heb je een heerlijk en veelzijdig gerecht op tafel staan. De combinatie van smaken en texturen zorgt voor een ware smaaksensatie. Probeer het zelf en laat je gasten versteld staan van jouw culinaire kunsten!

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Konijn zoetzuur

FAQs

1. Kan ik de rolletjes met Cobourg ham en knolselder van tevoren klaarmaken?

Ja, je kunt de rolletjes van tevoren klaarmaken en bewaren in de koelkast. Bak ze dan af in de oven vlak voordat je ze wilt serveren.

2. Kan ik de bloemkool ook in de oven bakken in plaats van te frituren?

Ja, je kunt de bloemkoolroosjes ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg de beslaggedipte bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 20-25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

3. Kan ik de mosseltjes in rode curry ook zonder schelp bereiden?

Ja, je kunt de mosseltjes ook zonder schelp bereiden. Verwijder de schelpen voordat je de mosselen toevoegt aan de currysaus.

4. Kan ik de oosterse dipsaus ook gebruiken voor andere gerechten?

Ja, de oosterse dipsaus is ook heerlijk bij andere gerechten, zoals loempia’s, springrolls of gebakken groenten.

5. Kan ik de rode currypasta vervangen door een andere currypasta?

Ja, je kunt de rode currypasta vervangen door bijvoorbeeld groene currypasta of massaman currypasta, afhankelijk van je smaakvoorkeur.

Let op: De informatie in dit artikel is gebaseerd op eigen ervaringen en kennis. Het is altijd belangrijk om de instructies op de verpakking van de ingrediënten te volgen en rekening te houden met eventuele allergieën of dieetbeperkingen.