Samsung vs Whirlpool Vaatwasmachines – Beste waarde voor uw geld?


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Samsung en Whirlpool vaatwassers zijn bekende merken. Zij vertonen een groot aantal gelijkenissen. In dit overzicht zullen we de verschillen tussen de Samsung vs Whirlpool vaatwassers uit de doeken doen en de waarde beschrijven die aan elk bedrijf verbonden is.

Samsung-vaatwassers zijn pas onlangs op de apparatenmarkt gekomen. Het bedrijf maakte echter veel indruk door zijn stille vaatwassers en innovatieve functies.

De Whirlpool vaatwasser is vooral bekend om zijn budget prijs en betrouwbare levensduur. Hoewel Whirlpool al tientallen jaren langer op de apparatenmarkt actief is, heeft het bedrijf zich de afgelopen jaren grotendeels op de achterhand bevonden.

Laten we dus zonder verder oponthoud enkele van de meest esentiële elementen van deze twee merken en hun populairste vaatwassers vergelijken.

Belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het zoeken naar een vaatwasser

Wij publiceren regelmatig onze lijst met beste vaatwassers om onze mening te geven over producten die betrouwbaar zijn, goed reinigen en functies bieden voor elk budget. Hieronder vindt u onze evaluatie van Samsung en Whirlpool vaatwassers aan de hand van dezelfde factoren uit onze best-of lijst:

1) Stilte

Als u een open keuken heeft of uw vaatwasser bevindt zich in de buurt van een kantoor of studeerkamer, dan wilt u misschien de stilste vaatwasser binnen uw budget.

Het geluidsniveau van een vaatwasser staat vaak in direct verband met de prijs. Laten we daarom eens kijken naar een aantal vaatwassers van Samsung en Whirlpool, hun decibelniveau en de bijbehorende prijs.

Aan de onderkant van de schaal, d.w.z. bij vaatwassers die meer dan $599 kosten, is het onmogelijk een stille vaatwasser te vinden. Daarom stellen zowel Samsung als Whirlpool ons in deze categorie opties voor die 50 dB of luider zijn.

Whirpool concentreert zich op budgetafwasmachines en een zeer beperkte selectie van producten uit het middensegment. De beste en duurste Whirlpool vaatwassers zoals de WDTA50SAHZ schommelen rond de $699 en ze werken met 47 dB.

Samsung, daarentegen, heeft een van de stilste vaatwassers op de markt. Ultra stille 39 dB vaatwassers zoals de DW8 950UG kosten meer dan $1,000. U kunt echter nog steeds een 42 dB Samsung DW80R7060US krijgen voor rond de 800 dollar.

In onze exclusieve video gaan we dieper in op stilte:

Afwasmachines beoordeeld

2) Algemeen ontwerp

Samsung heeft een reputatie voor vooruitstrevend design, en dat geldt ongetwijfeld ook voor hun vaatwasmachinemodellen. Ze zijn voorzien van slanke, moderne ontwerpen met een scala aan stijlen, waaronder trendy zwart roestvrij staal. Hun kenmerkende blauwe LED-indicatielampjes zorgen ook voor een hypermoderne look.

Ondertussen is Whirlpool ook geen slak als het op strak design aankomt. Hun grote verscheidenheid aan vingerafdrukbestendige afwerkingen zal indruk op u maken, terwijl hun reeks stijlen u tal van opties biedt om uit te kiezen die passen bij uw unieke persoonlijke esthetiek.

3) Reinigings- en droogvermogen

Maar genoeg over schoonheid. Laten we het hebben over hersens en spierkracht. Hoe goed zijn deze twee merken in het afwassen en drogen van de vaat?

Je zou verwachten dat een technologisch gericht merk als Samsung vol zou zitten met unieke cyclustypen. Maar zelfs hun meest high-end ontwerpen houden het eenvoudig – 7 cycli en 7 opties, terwijl Whirlpool er zes aanbiedt op zijn duurste modellen.

Beide merken bieden ook modellen met roestvrijstalen binnenwerk voor betere droog- en geluidsniveaus, plus condensatiedroogmogelijkheden en speciale opties om met delicaat glaswerk en serviesgoed om te gaan.

Samsung heeft Whirlpool op één gebied verslagen: hun vaatwassers hebben een lekbescherming, terwijl Whirlpool deze extra beschermingslaag niet heeft.

Toch hebben Samsung en Whirlpool vaatwassers veel geavanceerde functies gemeen. Deze omvatten mogelijkheden voor gedeeltelijke belading, zoals 3e rekontwerpen op bepaalde modellen, waaronder de DW8 950US van Samsung met FlexTray-ontwerp en de WDTA50SAHZ van Whirlpool.

Tot de extra functies behoort een 3e rek voor extra ruimte, perfect voor het opruimen van extra keukengerei of bestek.

Samsung’s FlexTray

Er zijn ook modellen met ingebouwde slimme bediening en een automatische deurvergrendeling. Dit is ontworpen om ventilatie in de kuip mogelijk te maken, zodat de was na afloop van een cyclus sneller droogt. Deze automatische deuropener is alleen beschikbaar op Samsung-modellen.

Samsung’s automatische deurontgrendeling voor betere droogresultaten

We hebben beide merken uitvoerig besproken in onze eerdere blogposts Samsung vaatwasser review en beste Whirlpool vaatwassers. Als u een diepe duik in de catalogus wilt nemen, vindt u onze deep-dive reviews handig.

Andere bijzondere kenmerken

Andere noemenswaardige functies zijn de WaterWall-functie die uniek is voor Samsung-vaatwassers. Het zorgt voor een volledige waterstraal van de ene kant van het bad tot de andere kant, zodat het bad volledig wordt gereinigd.

De StormWash (op apparaten zonder de WaterWall-technologie) is een speciaal mondstuk waarin u sterk vervuilde items kunt plaatsen voor een dramatische reinigingskracht.

Whirlpool heeft zelf enkele unieke kenmerken, waaronder de TotalCoverage Spray Arm die ontworpen is om elke hoek van de binnenkuip te raken met een hogedrukstraal uit 21 individuele nozzles. Dit helpt om inconsequent beladen vaatwasladingen op te vangen, zodat ook deze een uitstekende reiniging krijgen.

4) Kwaliteit en duurzaamheid

Samsung krijgt hoge cijfers voor de drastische verbetering van zijn klantenservice en technische ondersteuning, en ze kunnen bogen op een servicepercentage van minder dan 10%, wat indrukwekkend is voor een regelmatig gebruikt artikel als een vaatwasser. Maar omdat hun ondersteuning verspreid is over hun vele verschillende markten en industrieën, kan de technische ondersteuning soms minder dan optimaal zijn.

Whirlpool, daarentegen, biedt goedkope reparaties, duurzame machines en in Amerika gemaakte onderdelen, waardoor vervanging goedkoop is. Hun vaatwassers zijn duurzaam en gebouwd om lang mee te gaan, en dat is te zien aan hun productie en ontwerp.

Onze populairste afwasmachines van Samsung en Whirlpool

1) Best for Budget: Whirlpool Vaatwasser WDT710PAHZ

Deze Whirlpool vaatwasser is een solide deelnemer aan onze lijst met beste vaatwassers en heeft een scherpe prijs.

Hij is niet stil (51 dB), maar maakt wel goed schoon, vooral als u het potten- en pannenprogramma gebruikt voor uw dagelijkse behoeften. We hebben gemerkt dat de normale cyclus geweldig is voor licht vervuilde vaat, maar dat je meer water en heet water kunt gebruiken voor alles wat meer stug is dan dat.

2) Beste midden bereik: Samsung Vaatwasser DW80R5060US

De Samsung DW80R5060US met 48 dB stilte is voorzien van een AutoRelease deur die opent wanneer de cyclus eindigt. Dit bevordert een betere droging en voorkomt muffe geurtjes.

Voor de rest heeft deze vaatwasser geen franje en 4 verschillende kleuren (roestvrij staal, wit, zwart roestvrij). De StormWash™ functie vult de standaard roterende sproeiarmen aan met een sproeikop in de linkerhoek van het onderrek voor intensieve waswerking.

3) De moeite waard om te vermelden

  • Whirlpool WDTA75SAHZ biedt moderne designfuncties en wifi-connectiviteit. Het werkingsgeluid van 47 dB is ideaal voor open keukens.
  • Het Samsung DW80R2031US model is geschikt voor iedereen met een budget van midden $400 die een vaatwasser wil die doet waar een vaatwasser goed in is. Het heeft een platic kuip en het is op de luidere schaal van het spectrum met 55 dB.

Conclusie

Samsung en Whirlpool zijn twee gerenommeerde merken op de apparatenmarkt, en ze bieden allebei vaatwassers die uw dagelijkse behoeften aankunnen, en dan nog wat. Voor een meer gevestigd merk met een langere staat van dienst, probeer Whirlpool. Maar als u op zoek bent naar een ultramoderne esthetiek en space-age functies, heeft Samsung misschien wat u zoekt in een vaatwasser. vooral met zwarte roestvrijstalen modellen. Doe uw onderzoek en u zult beloond worden met een machine die lang meegaat en goede prestaties levert, met een schoonheid die daar bij past.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 9 augustus 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts