Tips voor het maken van een schone en georganiseerde wasruimte


Laatst gewijzigd
November 17, 2020

Er zijn een aantal schoonmaak- en organisatieprojecten die u kunt doen om uw wasruimte zowel goed functionerend als brandschoon te houden. Hier zijn een paar tips die ervoor kunnen zorgen dat uw wasruimte er dag in dag uit geweldig uitziet.

Installeer een droogstang die niet in de weg zit Of u nu katoenen overhemden, kousen of blouses droogt die u niet in uw droger wilt stoppen, een droogstang kan van pas komen. Veel mensen gebruiken opvouwbare droogrekjes om een paar vochtige hemden op te hangen, maar aangezien dit niet echt ruimtebespaarders zijn. Hoewel veel rekken kunnen worden opgevouwen en uit het zicht worden geplaatst, kunnen ze niet zoveel kleding bevatten als een droogstang. De slimste oplossing is om een stang onder een wandplank te monteren om ongebruikte ruimte in te nemen en droogruimte te bieden voor al uw beste kleding.

Zoek ruimte voor al uw schoonmaakbenodigdheden Een van de meest constante bronnen van rommel in een wasruimte zijn de vele wasmiddelen, wasverzachters en drogersheets die kunnen morsen en lekken. Hoewel wasmachines en drogers meestal afgebakende ruimten hebben in wasruimten, zijn veel wasruimten niet voorzien van een georganiseerde opslag voor schoonmaakbenodigdheden.

Gebruik allesdragers en manden om voorraden in op te bergen. U kunt de rommel in deze dozen in bedwang houden en zelfs een vleugje stijl aan de ruimte toevoegen door containers met stof of decoratieve ontwerpen te kiezen. Caddies zijn vooral geschikt voor draadrekken omdat ze helpen morsen van wasmiddelbakjes te voorkomen.

Neem de tijd om het grondig schoon te maken

Het kost niet veel tijd om je wasruimte, schoon en opgeruimd te krijgen.

Maak uw wasmachine en droger regelmatig schoon om de vorming van schimmel en meeldauw te voorkomen. Alvorens schoon te maken is het een goed idee om met de fabrikant te overleggen voor advies. Maar we raden aan een lege wasmachine te laten draaien met een kopje witte azijn. Dit zal het interieur reinigen en ontsmetten. Evenzo kunnen mensen een doek met water en zeep op de trommel van hun droger leggen om eventuele resten te verwijderen.

Andere meer elementaire schoonmaakmiddelen, zoals dweilen, vegen en afstoffen, kunnen ook zorgen voor een gezonde, georganiseerde wassfeer. Vooral omdat veel mensen de wasruimte buiten hun regelmatige schoonmaakrooster laten.

Houd vocht op afstand Omdat wasruimtes te maken hebben met hitte en stoom, in de droger of stoomwasmachines, is er kans op schimmel of waterschade. Deze problemen hoeven niet eens zozeer een reinheidsprobleem te zijn, als wel een gezondheidsrisico. De Environmental Protection Agency zei dat schimmel en andere vochtgerelateerde gezwellen in verband kunnen worden gebracht met astma, allergieën en andere ziekten.

Als u schimmel of zwam in uw wasruimte aantreft, is het belangrijk snel te handelen. De EPA vertelde huiseigenaren om eerst de bron van het vocht te controleren. Dit kan van alles zijn, van een druppelende pijp, een lekkende machine of een ventilator met een gat erin.

Wanneer wordt vastgesteld dat een ruimte nat is, adviseert de EPA de mensen deze ruimte te drogen en gedurende de volgende 48 uur in het oog te houden om ervoor te zorgen dat het droog blijft en er geen schimmel begint te groeien. Op harde oppervlakken zoals beton kunnen waterschade en schimmel vaak worden gereinigd en verwijderd. Bij droge muren, hout, vloerbedekking en andere materialen kan de beste oplossing soms zijn om de ruimte te vervangen.

Organiseer uw stroomverbruik Uw wasmachine en droger verbruiken het meeste stroom in uw huis. Het energieverbruik van deze machines moet een van de belangrijkste factoren zijn bij de aankoop van een nieuw toestel. Energy Star-gecertificeerde opties kunnen u en uw gezin helpen om groen te gaan en hebben een merkbaar effect op uw energierekening.

Geef alles een plaats De snelste manier om dingen rommelig en uit de hand te laten lopen, is geen afgebakende plaatsen te hebben voor alles in je wasruimte. Natuurlijk hebben uw schoonmaakspullen en -machines een plaats, maar u moet ook een ruimte hebben voor vuile was, opgevouwen handdoeken en al het andere wat u in de handige ruimte wilt opbergen.

Het kiezen van de beste wasmachine kan een hele klus zijn. Als u echter wilt dat uw investering lang meegaat, kunnen deze snelle tips u helpen om uw wasruimte om te toveren in een georganiseerde, efficiënte en schone werkruimte waar u comfortabel de was kunt doen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 juni 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts