Traeger barbecue Waardering (2020)


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Een Traeger grill is onmisbaar in elke buitenkeuken. Het heeft een groot kookoppervlak en biedt nauwkeurige temperatuurinstellingen, vergelijkbaar met een oven. Een Traeger-grill tilt uw kookkunst naar een hoger niveau, dankzij de pellethoutbrandstof. Het zal u de trotse grillmeester maken die smakelijke gerechten serveert aan vrienden en familie. Traeger grills zijn ook super handig om schoon te maken en zorgen ervoor dat u in een mum van tijd weer aan het feesten bent.

Als het gaat om het aanschaffen van de juiste grill, zijn er tal van opties om uit te kiezen – houtskoolgrills, elektrische grills, en gasgrills. Traeger grills zijn op zichzelf al geweldig, maar om een buitengewone buitenkeuken te creëren voor allerlei soorten entertainment, kunt u overwegen om ze te combineren met andere toestellen.

U kunt bijvoorbeeld een Traeger pelletroker en -grill combineren met een traditionele grill of een keramische roker en een ruimte voor het bereiden van gerechten, warmhoudladen, buitenkoelkasten en drankcentrales toevoegen. Waarom zou u uw gasten en familie in uw huis achterlaten als alles wat u nodig hebt binnen handbereik kan zijn?

Traeger grills bieden intuïtieve nieuwe functies zoals wifi en smart app integratie, iets waar andere grills alleen maar van kunnen dromen. Deze bbq-grills hebben ook 6-in-1 veelzijdigheid, zodat u kunt grillen, roken, bakken, braden, smoren en bbq-en met pure, hardhouten smaak. Geen enkele andere grill biedt zo’n breed scala aan bereidingswijzen. Wij zullen u laten zien waarom Traeger houtpelletgrills en rookovens hun moment in de zon hebben met zo’n bliksemsnelle stijging in populariteit.

Waarom mensen zo lovend zijn over hun Traeger Grill

Traeger grill is de go-to optie voor veel mensen die houden van heerlijke barbecues gemaakt van een combinatie van houtvuur en rook. Zodra u de ongeëvenaarde houtvuursmaak van Traeger ervaart en ontdekt hoe eenvoudig het gebruik is, zult u begrijpen waarom mensen over de hele wereld deze grill verkiezen boven een gasgrill. Hier zijn de essentiële kenmerken die Traeger grills onvervangbaar maken in buitenkeukens:

 • Het combineert de kenmerken van zowel elektrische als houtskoolgrills, waardoor het een consistente warmte produceert terwijl het die fantastische hout-kool smaak aan de barbecue toevoegt.
 • Traeger gebruikt 100% hout als brandstof om uw voedsel die echte smaak te geven. Van pecannoot tot appel en van mesquite tot hickory, u kunt de smaak van uw maaltijd als nooit tevoren aanpassen.
 • De grills hebben een digitale regelaar voor de temperatuurregeling – of u nu low en slow kookt op 160 graden, of hot en fast tot 500 graden – net als in gewone ovens.
 • De ingebouwde wifi en Traeger app geven u direct toegang tot de grill vanaf uw mobiele telefoon. Hiermee kunt u de kookcycli en de temperatuur controleren en aanpassen.
 • Met 6-in-1 veelzijdigheid, kunt u grillen, roken, bakken, braden, smoren en bbq-en met pure, houtvuur smaak.
 • De app biedt een enthousiaste en actieve online community waar je tips en trucs kunt vinden, recepten kunt uitproberen en inspiratie kunt opdoen bij andere food-liefhebbers.

Hoe werkt een Traeger grill

Overal ter wereld kiezen mensen voor Traeger omwille van zijn topdesign en optimale prestaties. Als u zich afvraagt of een Traeger-grill de moeite waard is voor uw buitenruimte, bekijk dan enkele van onze favoriete kenmerken:

Uniek ontwerp van de Traeger Grill

Als u een grill wilt waarmee u kunt grillen en roken met houtpellets, dan is een Traeger precies wat u nodig hebt. Het heeft een trechter, regelaar, vijzel, vuurpot en ventilator – allemaal gecombineerd om uw eten te koken terwijl u meer tijd met uw gasten doorbrengt.

 • De trechter bevat de houtpellets, die dienen als brandstof voor de grill.
 • De -controller fungeert als krachtbron en temperatuurregelaar.
 • De -vijzel stuurt de pellets naar de vuurpot om te branden.
 • De vuurpot zet de houtkorrels in vuur en vlam.
 • De ventilator wakkert de vlammen aan en verspreidt rook en hitte rond het voedsel.

Het maakt niet uit wat voor soort maaltijd u boven een hete grill wilt maken, Traeger heeft het voor u. Denk eraan: de grill heeft een netsnoer en heeft een stopcontact nodig om de stekker in het stopcontact te steken.

Automatisering

Omdat de vijzel de vuurpot voedt met houtkorrels uit de trechter, is er een zelfontbranding van de korrels. In tegenstelling tot houtskoolgrills, is er geen houtskoolstarter nodig. Dit bespaart u de stress om halverwege het barbecueën of roken houtskool aan het rooster toe te voegen.

Prestaties en duurzaamheid

Traeger is ontworpen om aan de industrienorm van duurzaamheid te voldoen. Het heeft essentiële kenmerken – zoals een groot grilloppervlak en keramische roosters – die het een uitstekende keuze maken voor uw buitenkeuken. Bovendien heeft hij een eenvoudig te bedienen temperatuurregelingssysteem, zodat gebruikers de warmte kunnen regelen zonder de kap te openen. Of het nu zomerhitte of winterhitte is, u kunt uw Traeger-grill buiten gebruiken.

Traeger Grill Accessoires

Traeger heeft een aantal innovatieve grill accessoires om u te helpen uw ervaring aan te passen. Voorbeelden hiervan zijn een grill-isolatiedeken, uitklapbare voorplank, pellet-opslagemmer, deksel- en filterset, BBQ-voedselbak, grillroosterschraper, en kippenlijster. Deze accessoires werken samen om het grillen te vergemakkelijken. U kunt bijvoorbeeld het BBQ-voederblad gebruiken om uw vers gegrilde maaltijd aan uw gasten te serveren, en de pelletopslagemmer om uw houtpellets goed op te slaan voor later gebruik.

Traeger Grillserie

Traeger bestaat al verschillende jaren en heeft dus heel wat modellen om uit te kiezen. U kunt kiezen voor een ouder model of voor een van de grills uit de nieuwere series. Hier is een snelle doorloop van de nieuwste lijnen van Traeger Grills:

Pro Series

De Pro serie is waarschijnlijk de meest populaire middelgrote grill op de markt op dit moment. Het biedt een handige wifi-functie waarmee u de grill kunt bedienen vanaf de Traeger mobiele app. De serie heeft ook een Turbo Temperature functie waarmee u uw temperatuur kunt instellen tot 450°F. De Pro Series 575 Pellet Grill is de belangrijkste focus van Traeger onder deze serie.

Ironwood-serie

Deze optie is een upgrade van de Pro Series, met toegevoegde technologie zoals TRU Convection en DownDraft afzuiging om sneller te koken. Het biedt grotere grillformaten en heeft een verstelbaar grillsysteem met twee etages en een dubbelwandig isolatiesysteem. Net als alle recente versies van Traeger hebben deze modellen wifi-connectiviteit. Modellen uit deze serie zijn onder meer de Ironwood 650 Pellet Grill en de Ironwood 885 Pellet Grill.

Timberline serie

De Timberline is de duurste van de Traeger-grillserie, maar biedt ook de grootste kookruimte met 850 of 1300 vierkante centimeter. De Timberline heeft alle kenmerken van de Ironwood-serie, inclusief een pelletsensor waarmee u het pelletniveau via de Traeger-app in de gaten kunt houden.

Deze grills hebben drie roestvrijstalen roosters, een bamboe snijplank en een verborgen vetopvangsysteem. Populaire modellen onder deze serie zijn de Timberline 850 Pellet Grill en Timberline 850 Pellet Grill.

Speciale Traeger Grills

Naast de drie grote series die hierboven zijn besproken, biedt Traeger ook een Legacy-serie, draagbare grills, en een Lil’ Pig Pellet Grill – allemaal ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen.

Legacy Series Gen1
De Legacy Series Gen 1 zijn de best verkochte houtpelletgrills in de Verenigde Staten. Ze zijn voorzien van een digitale regelaar voor temperatuurregeling en nauwkeurig koken. De Gen 1 grills zijn betaalbaarder dan de recente Pro serie. Modellen die onder deze serie verkrijgbaar zijn, zijn onder meer:

 • De Pro Series 22 Pellet Grill (Gen 1) – Brons die verkoopt voor $599
 • De Pro Series 34 Pelletgrill (Gen 1) – Brons die verkoopt voor $699

Draagbare Pelletgrill Serie
De draagbare grills van Traeger geven u dezelfde Traeger houtpelletsmaak en prestaties, met nog meer gemak door hun kleine formaat. Populaire modellen in deze serie zijn de Tailgater 20 Pellet Grill ($469,99), Tailgater Pellet Grill – Bronze ($449,99), en Ranger Pellet Grill ($399,99).

Lil’ Pig Pellet Grill
Deze roze grill van 425 vierkante inch heeft de vorm van een varken en geeft uw eten de Traeger-smaak die u kent en waar u van houdt. Hij kan vier volle kippen of 16 hamburgers bevatten en kost $1599,99.

Is het gemakkelijk om de Traeger grill schoon te maken?

Traeger grills zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Regelmatig licht reinigen zorgt voor een lange levensduur en zorgt ervoor dat u er plezier aan beleeft. Het is ook van cruciaal belang om de pelletstroom van tijd tot tijd te controleren omdat er pellets in de vijzel kunnen blijven steken. De reinigingsprocedure voor uw Traeger grill gaat als volgt:

 • U hebt een vetreiniger, papieren handdoeken, een flessenborstel, wegwerphandschoenen en een schuursponsje nodig.
 • Spuit de grillroosters en de schoorsteen in met vetreiniger.
 • Verwijder de roosters en maak ze schoon met een flessenborstel en keukenpapier.
 • Verwijder de oude folie.
 • Verwijder de lekbak, het verwarmingsschot en zuig de binnenkant van het rooster af.
 • Schrob de schoorsteen met een borstel.
 • Spuit de wanden van de roosters in met vetreiniger en veeg ze vervolgens af met keukenpapier.
 • Plaats het binnenwerk van de grill terug.

Onze Beste Traeger Grillmodellen

Om uw beslissing nog gemakkelijker te maken, hebben we onze selecties voor de beste Traeger grill modellen opgenomen.

1) Traeger Pro 575 Houtpelletgrill

Deze grill is het 575 vierkante inch model van de Traeger Pro Series. Het hoofdgrilloppervlak is 418 vierkante centimeter en een tweede grilloppervlak heeft nog eens 154 vierkante centimeter. In beide ruimten samen is genoeg plaats om ongeveer vier kippen tegelijk te braden. Het model is verkrijgbaar in zwart of bruin, en bevat wifi-connectiviteit met de mobiele app.

Met de Pro D2 Controller kunt u koken tot een maximumtemperatuur van 450°F, met een RTD-sonde (in Traeger-jargon staat RTD voor Resistance Temperature Detector – een duur woord voor temperatuursonde) die de temperatuur controleert op schommelingen van meer dan 15 graden. Een bijkomend voordeel is de snelle startfunctie voor de Turbo Temperature, waarmee uw kookproces onmiddellijk van start gaat.

De voorraadtrechter van 18 pond heeft een schoonmaakfunctie waarmee u de smaak van de houtpellets tijdens het koken kunt wijzigen. De grill is energiezuinig en verbruikt ongeveer 2 pond houtpellets per uur. De Pro 575 is echter niet geschikt als u veel wilt bakken, vanwege de maximumtemperatuur van 450°F.

2) Traeger Ironwood 650 Houtpelletgrill

De Ironwood 650 is de nieuwste aanwinst van de Traeger houtpelletgrillfamilie en heeft een kookcapaciteit van 650 vierkante centimeter, waarmee het een grotere grill is dan de Pro 575. Hij heeft een maximumtemperatuur van 500°F, en een pelletreservoir van 20 pond.

De Ironwood 650 heeft voorzieningen die helpen verse rook te laten circuleren, zodat de hitte zich gelijkmatig door de kamer verspreidt. Het heeft ook opties waarmee u uw kookkunsten kunt aanpassen met behulp van een digitaal paneel of de Traeger app. Vergeleken met de Pro 575 heeft hij betere isolatie- en temperatuurcontrolesystemen. Deze functies verhogen echter het prijskaartje.

3) Traeger Timberline 1300 Houtpelletgrill

Als u op zoek bent naar een grote kookruimte, dan is de Timberline 1300 Houtpelletgrill iets voor u. Dit model biedt 1.300 vierkante inch kookruimte verdeeld over drie niveaus van verstelbare, roestvrijstalen roosters. Om dit in perspectief te plaatsen: op zo’n groot oppervlak kunt u tot 38 hamburgers, vijf grote kippen, meer dan 50 hotdogs of negen ribbetjes bakken. Met een gewicht van 238 pond heeft de Traeger Timberline een pelletreservoir met een capaciteit van 24 pond.

Een van de opmerkelijkste kenmerken van dit model is de pelletsensor, die het pelletverbruik controleert en ervoor zorgt dat u nooit zonder brandstof komt te zitten. Het heeft ook drie verwijderbare grillroosters die handig zijn voor het dichtschroeien.

4) Tailgater Draagbare Pelletgrill

Deze draagbare grill heeft een capaciteit van 300 vierkante inch met een porseleinen coating, terwijl het gemak en de pelletsmaak waar Traeger bekend om staat behouden blijven. Met afmetingen van 36 x 37 x 18 inch, kan het twee volle kippen, drie ribbetjes, of 12 hamburgers dragen

De grill verbruikt ongeveer 1,5 pond pellets per uur, zodat er ongeveer zes uur kan worden gekookt voordat de voorraadtrechter van acht pond moet worden bijgevuld. De poten zijn inklapbaar, zodat u hem gemakkelijk in uw vrachtwagen kunt vervoeren. De grill mist echter enkele van de opwindende functies (zoals WiFi-connectiviteit) die wel in andere Traeger-modellen te vinden zijn. Toch is het een geweldige grill-optie, vooral voor op de camping, vanwege zijn compacte formaat.

5) Traeger Bronson 20-inch Pelletgrill

Speciaal ontworpen door Traeger voor kleinere gezinnen, biedt de Bronson 300 vierkante centimeter kookcapaciteit. Dankzij de wielen kan hij gemakkelijk van de ene plaats naar de andere worden gebracht, maar de poten zijn niet inklapbaar.

Maar laat je niet misleiden door zijn compacte formaat! U kunt nog steeds een feestmaal hebben met twee kippen, drie rekken ribbetjes, of 12 hamburgers op deze veelzijdige grill.

Conclusie

De populariteit van Traeger Grills is razendsnel gestegen – en daar is een goede reden voor. Koken met houtpellets voorkomt de onregelmatige warmte en de vlammen die ontstaan bij het gebruik van houtskool. Bovendien bent u niet afhankelijk van een propaantank. Velen van ons hebben wel eens met een propaantank geschud en zich afgevraagd of er wel genoeg brandstof in zat voor onze barbecue. Gelukkig is dat bij Traeger niet het geval.

Onze favoriete eigenschap van de Traeger houtpelletgrills is een constante temperatuur over een groot kookoppervlak. Het gemak van een Traeger Grill stelt ons in staat te socialiseren, te zitten en samen te eten. Is dat immers niet de bedoeling van een barbecue voor familie en vrienden?

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 8 april 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts