Hoe sluit ik een vaatwasser aan?


Heeft u problemen met het aansluiten van uw nieuwe vaatwasser? Maak je geen zorgen, wij leggen je uit welke stappen je moet nemen om je vaatwasser met succes aan te sluiten. Het is niet erg ingewikkeld, u hoeft geen gespecialiseerde technicus te bellen. Dus volg de gids!
vaatwasser aansluiten

Voorbereiding van de verbinding

Alvorens met de aansluiting te beginnen, moet u over de hieronder beschreven apparatuur beschikken en zich van bepaalde punten vergewissen:

  • Zorg dat je een loodgieter sleutel en een waterpas hebt.
  • Zorg ervoor dat uw vaatwasser rechtop op zijn vier poten staat met de waterpas. Draai zo nodig de bouten van de poten van het toestel vast, zodat het volledig stabiel staat.
  • Kies een geaard stopcontact om de stekker van uw vaatwasser in het stopcontact te steken. De contactdoos moet enkele centimeters boven de vloer worden geplaatst om lekken te voorkomen.
  • Controleer of het stopcontact waarop u uw apparaat wilt aansluiten voldoende stroomsterkte heeft en of er geen andere apparaten op hetzelfde stopcontact zijn aangesloten. Dit voorkomt de onaangename verrassing dat de stroom uitvalt.

Aansluiten van de vaatwasser

Begin met het aansluiten van de vaatwasser op uw watertoevoer. Sluit vervolgens de waterslang van de vaatwasser aan op uw waterkraan. De slang wordt gewoonlijk rechtstreeks op de kraan geschroefd. Als u een lek bij de kraan opmerkt, sluit u het water af en plaatst u een afdichting tussen de slang en de kraan. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding waterdicht is.

Steek de plastic slang van de vaatwasser in uw afvoerbuis. De slang moet ver genoeg worden ingeschoven, zodat hij niet beweegt wanneer de waterdruk hoog is.
Steek de stekker van uw vaatwasser in het geaarde stopcontact, dat 16A moet zijn. Let erop dat het stopcontact relatief ver van uw watertoevoer moet worden geplaatst om kortsluiting te voorkomen.

Nu is uw vaatwasser klaar voor gebruik! Als u deze paar tips heeft opgevolgd, is er geen risico op overstroming of elektrocutie!

Ten slotte, als u twijfelt en uw vaatwasser nog niet hebt aangeschaft, raden wij u aan deze te kopen van een merk met een goede dienst na verkoop en een garantie van ten minste 2 jaar (zie online vaatwasser selectie). Zorg voor de nodige watertoevoer en -afvoer, en voor een stopcontact en ruimte.

Recent Posts