Ken jij het principe van de vriezer? De snelle koelcapaciteit is ideaal voor een optimale conservering van voedsel! Maar moeten we dan dit apparaat kiezen en niet een klassieke vriezer? Onze experts hebben praktische en nuttige informatie opgesteld om u te helpen kiezen tussen vriezer en vriezer.
Wat is invriezen met een vriezer?
Op dezelfde manier als invriezen, Diepvriezen maakt het mogelijk om de temperatuur van voedingsproducten drastisch te verlagen om de instandhouding ervan te bevorderen. Kant-en-klaarmaaltijden, brood en gebak, sauzen, fruit, gestoomde groenten… Bijna alle voedingsmiddelen kunnen worden ingevroren of ingevroren zonder de smaak sterk te veranderen.
Invriezen verschilt echter van het invriezen van het voedsel dat wordt aangeboden door onze thuisvriezer. Dit zijnEen proces dat wordt uitgevoerd met een apparaat dat de vriezer wordt genoemd, waardoor de temperatuur van een levensmiddel zeer snel kan dalen, in maximaal een uur. De temperatuur van het voedsel in kwestie gaat dus van gemiddeld 15 graden naar dieptepunten tot -35 graden. Vervolgens, na te zijn ingevroren, gaat het voedsel over naar een opslagtemperatuur gelijk aan -18 graden.
De vriezer gebruiken: wat is het verschil tussen invriezen en invriezen?
Het principe van invriezen dat we zojuist hebben gezien, is heel eenvoudig qua uiterlijk, maar is essentieel voor het behoud van de smaak en textuur van voedsel. Inderdaad, wanneer een voedsel in een vriezer wordt geplaatst, wordt het zeer snel in de kern gekoeld: kleine ijskristallen, geschikt voor het invriezen, hebben dus geen tijd om te trainen. Deze kleine kristallen zijn echter verantwoordelijk voor het veranderen van de smaak en voedingswaarde van voedingsmiddelen wanneer ze worden teruggebracht naar kamertemperatuur.
De vriezer daarentegen verschilt van de vriezer in de manier waarop het voedsel koelt. Het invriezen van voedsel verlaagt de kerntemperatuur tot -21 graden tot het maximum. Dit om ijskristallen te creëren die de activiteit van bacteriën en microben in het voedsel volledig stoppen. Er is dus een echt voordeel van invriezen ten opzichte van invriezen!
In welke omgevingen wordt de vriezer gebruikt?
Omdat het invriezen van producten het mogelijk maakt om meer van hun smaak en voedingskwaliteiten te behouden, is het niet ongebruikelijk dat restaurantprofessionals een vriezer gebruiken in hun dagelijkse activiteiten. Op deze manier kunnen ze voedselresten goed beschermen tegen degradatie, terwijl ze de mogelijkheid hebben om ze te hergebruiken in een ander kookrecept. Het is gebruikelijk dat chef-koks Bewaar groenteschillen in een professionele vriezer om ze te hergebruiken in bijvoorbeeld hun sauzen en bouillons.
Commercieel verkrijgbare voedingsmiddelen met het label “bevroren” zijn ook verpakt in een vriezer door voedselfabrikanten. Deze conserveringstechniek maakt het mogelijk om verse producten aan te bieden die qua voedingswaarde kwalitatief zijn, terwijl ze vanuit budgettair oogpunt gemakkelijker toegankelijk zijn.
Onder welke omstandigheden wordt in- en vriesbeurt uitgevoerd?
Invriezen en invriezen worden uitgevoerd door apparaten met een zeer specifieke werking. Zoals wat De conserveermiddelvriezer gebruikt drie verschillende technieken om conservering te bereiken voedsel, namelijk:
- Onderdompeling;
- Convectie;
- Contact.
In het eerste geval wordt het voer ondergedompeld in vloeibare stikstof om zeer snel te worden gekoeld. Convectiebevriezing wordt uitgevoerd met zeer koude lucht. Ten slotte bestaat het invriezen van een levensmiddel dat “door contact” wordt genoemd uit plaats voedsel in een vriezer tussen trays met een temperatuur van -35 graden om het in te vriezen.
De vriezer daarentegen zal letterlijk de warmte van het daar geplaatste voedsel absorberen en vervolgens naar buiten afstoten. Verscheidene Koelmodi voor vriezers zijn ook beschikbaar op de marktElk met zijn eigen manier om lucht in en uit de vriezer te laten circuleren:
- Geventileerde kou;
- Statische kou;
- De koud gebrouwen.
Wat is de prijs van een vriezer en vriezer?
Sinds Vriestechnologie is veel beter in conservering van voedsel zullen diepvriezers veel duurder zijn dan diepvriezers.
De prijs van een binnenlandse vriezer is bijvoorbeeld 3.000 euro minimaal, en dit voor de kleinste modellen op de markt. Professionele diepvriesmodellen kunnen daarentegen worden gekocht tegen prijzen van meer dan 12.000 euro. Merk op dat het vaak moeilijk is om een vriesapparaat te vinden in de handel gewijd aan individuen: om het ideale model te vinden, raden we u aan zich te wenden tot bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verkoop van deze apparaten tussen professionals.
De vriezer daarentegen is veel betaalbaarder. “Eerste prijs” -modellen kunnen worden verkocht voor ongeveer 200 euro, maar het is heel goed mogelijk om high-end modellen te vinden tegen prijzen van meer dan 2.000 euro.
Moeten we dan Kies je voor de vriezer of vriezer? De keuze is aan jou, afhankelijk van je budget!
Inhoudsopgave