Waarom is Weber GS4 zo speciaal?


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Het lange wachten is voorbij. De nieuwe Weber grill, Genesis II modellen zijn nu officieel op de markt, en het moment van de waarheid is aangebroken om te bepalen of deze release niet meer is dan een marketing gimmick of dat het inderdaad een goed doordachte en feature-rijke uitrol is voor een werkelijk indrukwekkend nieuw product.

Het GS4 high-performance grillsysteem beantwoordt deze vragen met zeer weinig ruimte voor misverstanden- het zit vol met fantastische functies en verbetert zijn voorgangers aanzienlijk zonder uit het oog te verliezen wat Weber grills geweldig maakt, waardoor het een uitstekende keuze is boven de meeste van zijn concurrenten. Het GS4 systeem bestaat uit vier primaire elementen die aanwezig zijn in de nieuwe Weber Genesis II modellen, elk een krachtige en impactvolle invloed hebben op de grill ervaring.

Het GS4-grillsysteem is een combinatie van deze vier kenmerken:

  1. Opgewaardeerde E2i ontstekers
  2. Branders met hoog vermogen
  3. Weber’s unieke aromastaven
  4. Handig vetbeheersysteem

Genesis II allesbrander

Een van de meest indrukwekkende nieuwe aspecten van het GS4 high-performance systeem is de Genesis II All-Grill ontsteker. Met één enkele regelaar kunt u de algehele temperatuur van het gehele grill-oppervlak onmiddellijk inschakelen, aanpassen en fijnregelen. Deze krachtige functie maakt de Genesis II serie tot een onderscheidende upgrade ten opzichte van eerdere modellen, en biedt meester-grillers een gestroomlijnde en eenvoudige methode om het gehele grilloppervlak te regelen.

Genesis II LX Op de knop-ontsteker (hiermee kunt u de temperatuur op het gehele grilloppervlak fijn afstellen) Update voor 2019 Op de knop-ontsteker functie is stopgezet door Weber:

High-Performance branders

Een grill is slechts zo goed als de kwaliteit van zijn branders, en op dit gebied kan de Genesis II serie en zijn GS4 high-performance systeem gewoon niet worden verslagen. De nieuwe GS4-branders, die volledig opnieuw zijn ontworpen, zijn bestand tegen de meest rigoureuze grillervaringen en blijven zelfs na jarenlang gebruik goed presteren.

Een van de meest opvallende elementen van hun nieuwe ontwerp is hun maximaal vermogen (tot wel 13.000 BTU per uur) en hun grotere duurzaamheid bij blootstelling aan extreme, intense hitte. Veel andere branders zullen uiteindelijk beginnen te slijten, corroderen en hun doeltreffendheid verliezen – maar de GS4-branders zijn gebouwd met een uniek niveau van sterkte en weerstand tegen natuurlijke slijtage.

Aroma’s repen

Hoewel ze hun naam zeker eer aandoen, zijn GS4 Flavorizer Bars veel meer dan alleen een methode om extra smaak toe te voegen aan uw gegrilde maaltijden. Ze zijn ook zo gemaakt dat ze de vlammen tijdens het grillen tot een minimum beperken en een belangrijke rol spelen bij het verdampen van het braaksel. Een heerlijk bijproduct van deze dubbele functie is dat ze helpen om gegrild voedsel een heerlijke rokerige smaak te geven. Standaardmodellen zijn voorzien van porselein geëmailleerde aromastaven, terwijl de duurdere modellen zijn uitgerust met roestvrijstalen staven.

Misschien ziet u ook een kleine inkeping op elk van de aromastaafjes. Toen wij Weber naar dit detail vroegen, was hun antwoord enigszins verrassend, maar het geeft wel aan dat Weber toegewijd is om hun klanten te geven waar zij om vragen. Weber ontdekte dat klanten bij eerdere modellen last hadden van het feit dat zij niet konden zien of de branders aan stonden omdat hun zicht werd belemmerd door de aromastaven. Daarom heeft Weber de kleine inkeping aan weerszijden geopend om een glimp op te vangen van de brander in actie.

Vetbeheersysteem

Vet is een constant aandachtspunt bij het grillen, een aandachtspunt dat moet worden opgevangen door de grill zelf of anders een frustrerende en lastige last wordt voor de griller (en niet te vergeten een middel om de grill zelf snel te verslijten en te corroderen). Gelukkig bezuinigt het GS4 systeem ook niet op vetmanagement. Weber’s vernieuwde vetbeheersysteem maakt gebruik van speciale kanalen die het vet rechtstreeks naar uw verwijderbare lekbak leiden voor een eenvoudige, snelle en efficiënte reiniging.

Het is gemakkelijk te onderschatten hoeveel positief effect een efficiënt vetbeheersysteem kan hebben op een grillervaring. Door de zorgen over vet weg te nemen, wordt grillen een plezierige, ontspannen en ongecompliceerde activiteit waarmee u zich kunt concentreren op wat het belangrijkst is – een geweldige tijd hebben terwijl u heerlijk kookt.

Conclusie

Het GS4 systeem is werkelijk een indrukwekkende sprong voorwaarts in de kwaliteit en effectiviteit van Weber grills, één die de voortdurende toewijding van het bedrijf vertegenwoordigt om hun klanten en gebruikers te voorzien van het hoogste niveau van aandacht voor detail en een naadloze grill ervaring.

Wilt u meer weten over het GS4 High-Performance Grilling System of de onlangs vernieuwde Weber grills, bekijk dan onze blog.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 13 december 2016. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts