Sweet Home Montclair geeft de bewoners een gezellige plek voor fijne goederen


Laatst gewijzigd
April 20, 2020

Iedereen met een zoetekauw die in de buurt van Upper Montclair woont, moet Sweet Home Montclair op Valley Road kennen. Met dubbel gedompelde chocoladekrakelingen, op maat gemaakte snoepjes en nostalgisch centen snoep, is er genoeg in de winkel om van te watertanden.

Maar Sweet Home Montclair is niet alleen een snoepwinkel, het heeft ook unieke wenskaarten, papierwaren van hoge kwaliteit en elegante geschenken voor elke behoefte. Sweet Home Montclair is een alles-in-een feestartikelen winkel. Niet het soort met generieke kartonnen hoedjes en ballonnen, maar het soort waar je zeezout en notenschors kunt kopen en een verjaardagskaart die niemand ooit in een apotheek heeft gezien.

Wat Sweet Home Montclair echt tot een creatieve en unieke winkel maakt, is de schepper ervan, Paul Giordano.

“Hij kan alles opzetten. Hij is een fenomenale bloemenontwerper en feestplanner,” zei winkelmanager Ann Asilo over Giordano. “Dat is hij echt. Hij kan alles nemen en er iets van maken. Mensen kunnen bij ons komen met een Bar Mitzvah en een idee, en hij kan er een geheel van maken.”

Sweet Home Montclair is Giordano’s tweede winkel in de buurt. Zijn eerste, Paul Michael Designs, in Whippany, is meer gericht op bloemstukken en evenementvoorbereidingen. Hij kocht de Montclair ruimte ongeveer 4 1/2 jaar geleden. Ongeveer zes maanden na de aankoop vertrok de winkel ernaast, die wenskaarten, papierwaren en papier verkocht, en Giordano kon de winkel uitbreiden.

Nu is de winkel groter en heeft een breed scala aan aanbiedingen. Het heeft geschenkwijnen voor feesten, attente huwelijksgeschenken en zelfs kleinere snuisterijen, maar het echte kenmerk blijft de zoetigheid. Het snoep en de traktaties zijn wat Sweet Home Montclair onderscheidt van de rest.

“Ik denk dat wat ons anders maakt is dat we ons eigen snoep maken, dus alles is uniek,” legde Asilo uit. “We hebben een chocolatier in dienst en in Morris County hebben we een snoepkeuken. Op elk moment hebben we 40 verschillende soorten krakelingen bij de hand. Al onze pretzels zijn dubbel gedoopt in fijne Belgische chocolade … Het is niet iets dat je in een winkel binnenloopt en zegt ‘Oh ik heb dit overal gezien’.”

Ze kunnen zelfs meerkleurige chocoladekrakelingen maken die passen bij een functie of een thema. De chocolatier is ook gespecialiseerd in andere lekkernijen zoals veenbessen noten schors.

Een nieuwe gemeenschap vinden
De Montclair winkel was niet alleen een kwestie van meer ruimte, legde Asilo uit. Het ging over het openen van een satelliet winkel dichter bij huis die zich zou richten op het snoep. Sweet Home Montclair heeft nog een groot verschil met zijn oorspronkelijke zusterwinkel. Montclair ligt in een stad. Er is voetgangersverkeer en een gemeenschap, terwijl Paul Michael Designs een ruimte vlakbij de snelweg heeft.

“Een stadspubliek is totaal anders,” zei Asilo in een interview. “Je leert je klanten kennen. Zelfs als dat betekent dat ze op zondag binnenstormen en zeggen: ‘Hoi, ik heb net ontbeten. Ik wilde even gedag zeggen. Je vindt veel van dat soort mensen. Je leert ze kennen en ze zijn loyaal.”

Sweet Home Montclair omarmt de gemeenschap en houdt van de reactie. Veel mensen komen naar de winkel voordat ze naar het winkelcentrum of een nationale keten gaan om te proberen eerst ter plaatse te krijgen wat ze nodig hebben.

“De mensen van Montclair zijn opgeleide mensen. Ze komen binnen en ze weten wat ze willen en ze kopen het,” legde Asilo uit. “Als je in een stad bent, leer je je klanten kennen. Of het nu jonge kinderen of oude mensen zijn, als je door de deur loopt ken je ze als het ware.”

Mensen in de stad weten waarschijnlijk dat er altijd iets te vinden is in Sweet Home Montclair. Hoewel de winkel zich concentreert op luxegoederen en geschenken, is het volgens Asilo belangrijk om een paar goedkope artikelen in de winkel te hebben, zodat kinderen een cadeautje voor hun moeder of vriendin kunnen kopen. Een andere goedkope hit is het snoepgoed van de winkel. Mensen komen binnen en vinden snoep dat ze in geen decennia hebben gezien.

Sweet Home Montclair combineert de fijnere dingen – elegant ontworpen evenementen, creatief en heerlijk snoep, en unieke, attente geschenken – met een gastvrije sfeer, zodat bewoners zich vrij voelen om binnen te komen en hun ouders een verjaardagskaart te kopen of gewoon “Hoi” te zeggen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 8 april 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts