Vanwege hun vergelijkbare uiterlijk worden chili en pepperoni vaak met elkaar verward. Omdat de chili echter veel heter is dan de gerelateerde pepperoni, kan een mix-up je behoorlijk laten zweten. We zullen je vertellen hoe je de twee pods nauwkeurig van elkaar kunt onderscheiden.
Hoe onderscheid ik een chilipeper van een pepperoni?
Zowel chili als hete pepers behoren tot het botanische geslacht van Pepper familie (Capsicum). Strikt genomen is de pepperoni een Ondersoort de chili. De twee pods zitten dus strak. Aanverwant Ze verschillen echter in termen van hun Smaak en hun Formulier van elkaar.
Gedurende Pepers Heel veel scherp en klein zijn zijn Paprika groter en minder scherp. Hete pepers worden gekenmerkt door een typische Paprikasmaak met een zekere scherpte en visueel lijken op de Puntpaprika’s. Om deze redenen worden ze ook wel Gekruide paprika Aangeduid.
Het belangrijkste verschil tussen chili en hete pepers ligt in hun Mate van scherpte. Terwijl pepperoni, afhankelijk van de variëteit, zelfs een Redelijk of zoete smaak Chili is altijd heet vanwege het hoge gehalte aan capsaïcine. Overigens wordt de mate van kruidigheid van levensmiddelen bepaald door de Schaal van Scoville – hoe hoger een voedingsmiddel op de weegschaal staat, hoe scherper het is.
Kenmerken van chilipeper
Chilipepers zijn een stuk heter dan hete pepers. Bron: Cv
- zeer kleine peulen
- meestal rode kleur
- extreem scherp (minstens 500 op de schaal van Scoville)
Kenmerken van hete pepers
Hete pepers zijn visueel vergelijkbaar met puntpaprika’s. Bron: Cv
- grotere pods
- afhankelijk van de variëteit, gele, oranje, groene, rode of zelfs witte kleur
- mildere kruidigheid (100 tot maximaal 500 op de schaal van Scoville)
Gebruik van chili en hete pepers
Daar Pepers zijn deels wit hels heet, ze dienen vooral als basisingrediënt voor pittig Chilipoeder of Cayennepeper. Toch is niet alle chili hetzelfde – de verschillende soorten hebben soms erg verschillend aroma’s en gradaties van kruidigheid. Van Spaanse peper aan de andere kant is vaak Paprika geproduceerd in verschillende gradaties van kruidigheid en smaak. Het spectrum varieert van nobel zoet tot pittig.
Chilipepers worden vaak gebruikt om chilipoeder te maken, terwijl paprika’s worden gebruikt om paprikapoeder te maken. Bron: Cv
Zowel chili als hete pepers zijn ook te vinden in hun frisse vorm Gebruik in de keuken. Bij het snijden en bereiden van de hete peulen is echter voorzichtigheid geboden, omdat de scherptestof capsaïcine kan Slijmerig irriteren. Bij het koken moet u ervoor zorgen dat uw handen niet in contact komen met uw ogen.
Inhoudsopgave