Wat is inductie en hoe kan het u voordeel bieden?


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Zowel professionele koks als thuiskoks zullen u vertellen dat er een groot verschil is tussen conventioneel koken en inductiekoken. Het lijkt misschien alsof er maar één manier is om een pan op te warmen, maar sommige methoden zijn efficiënter dan andere – inductiekoken is er daar één van.

Inductiekookplaten verhitten voedsel 25 procent tot 50 procent sneller. Ze verdelen de warmte gelijkmatiger dan straalkookplaten en bieden een snelle, nauwkeurige temperatuurregeling. Inductie maakt gebruik van elektriciteit en magnetisme om voedsel te verhitten, aldus Discovery. Dit betekent dat het vat – of het nu een pan of een pan is – een bron van gelijkmatig verdeelde warmte wordt. Bij het conventionele koken daarentegen wordt een vlam of een andere vorm van warmte toegepast op het vat erboven. Dit kan resulteren in een ongelijkmatige verdeling van de warmte in de pan of pan, waardoor het moeilijker wordt de inhoud te verwijderen.

De werking van inductiekoken

Net als gas- en elektrische kookopties, zijn inductietoestellen verkrijgbaar als kookplaat, als inschuifmodel of als vrijstaand fornuis. De Miele KM5753 is een populaire kookplaat keuze, maar als u een inductie kookplaat wilt met een echte convectie zelfreinigende oven, de KitchenAid Architect Series II KIRS608BSS biedt een algehele kookervaring – maar wat is het grote probleem? Als u de basisprincipes van inductiekoken begrijpt, kunt u zich een beter beeld vormen van hoe deze producten efficiënter werken dan andere.

Inductiekookplaten hebben spoelen onder het oppervlak die een lading dragen en een wisselende magnetische stroom opwekken. Wanneer een pan of pan op de kookplaat wordt geplaatst, ontwikkelt deze zelf een kleine stroom. Een mengsel van magnetische velden en stromen zorgt ervoor dat moleculen door elkaar gaan lopen. Componenten in het toestel, zoals de transformator, de gelijkrichter en de omvormer, versnellen de stromen, waardoor warmte ontstaat.

Zou u baat hebben bij inductiekoken?

Naast een kookoppervlak dat een nauwkeurige temperatuurregeling biedt, is er geen open vlam die het vet kan doen ontvlammen. Inductiekookplaten zijn veiliger en gemakkelijker schoon te maken dan hun stralende tegenhangers, waardoor ze ideaal zijn voor huishoudens met kleine kinderen. Voor keukens die rekening moeten houden met speciale behoeften, zoals rolstoeltoegankelijkheid, gaat er niets boven inductie voor zowel veiligheid als gemak. Inductiekookplaten zenden echter een kleine hoeveelheid straling uit, dus mensen met pacemakers of soortgelijke apparaten kunnen het beste hun arts raadplegen voordat zij er een gebruiken.

Er zijn ook een aantal factoren die inductiekoken tot een uitdaging kunnen maken als u niet voorbereid bent. Zo meldde de New York Times dat het voor inductieverwarming van cruciaal belang is het juiste ijzeren kookgerei te hebben – geen koper of een ander metaal. Bovendien is het belangrijk te onthouden dat inductiekookplaten snel kunnen opwarmen. Dit betekent dat u voedsel dat kan overkoken in de gaten moet houden. Voor de installatie van sommige inductietoestellen is een andere spanning vereist, zodat u het best vóór de aankoop de elektrische vereisten van het toestel kent.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 24 september 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts