Welk deel van rivierkreeft eet je veilig? – Complete gids

Welk deel van langoesten eet je? Deze vraag ga je natuurlijk stellen als je nog nooit naar een crawfish boil geweest bent. Of je gaat het voor het eerst thuis koken.

Langoesten hebben een geweldige smaak, maar sommige mensen vinden het misschien moeilijk te consumeren. Hierdoor zijn veel mensen bang om deze heerlijke zuidelijke specialiteit uit te proberen.

Het is echter niet onmogelijk om het op te pakken en te leren.

Als je weet hoe je langoesten moet bereiden, zijn ze eigenlijk niet zo moeilijk te eten.

Maar nogmaals, welke delen van langoesten zijn eetbaar? Kun je scharen van langoesten eten?

Je kunt al het vlees van de langoesten eten, inclusief de kop, en hoewel je de staart, de schaal en de antennes mag eten, vermijden de meeste mensen die.

deel van langoesten eet veilig

Welk deel van rivierkreeft eet je veilig?

Langoesten zijn kleine rode schaaldieren en een specialiteit van Louisiana en Oost-Texaswaar ze als levend aas worden gebruikt door vissers om van alles binnen te halen, van zeebaars tot meerval.

Bijna iedereen is het erover eens dat langoesten gekookt in Cajun kruiden en boter uitstekend zijn, maar er is nog steeds discussie over welke delen van de langoesten het beste zijn.

Wat is de juiste manier om langoesten te eten?

Als je besloten hebt om langoesten te eten, moet je ook weten hoe je dat op de juiste manier doet.

de juiste manier om langoesten te eten

Stap #1: Hou het goed vast

Houd de langoesten aan weerszijden van het staartgewricht vast.

Plaats je duimen aan één kant van de schelp terwijl je met je wijsvinger druk uitoefent op de andere kant van de schelp.

Stap #2: Pak de kop aan

Gebruik een draaiende beweging en je zult het hoofd kunnen aanpakken.

Stap #3: Zuig de sappen op

Het is niet nodig om de “crawfish butter” uit de kop van de rivierkreeft, hoewel het sterk wordt aangemoedigd.

het breken van langoesten

Stap #4: Verwijder de schelp

Gooi de kop opzij, en gebruik dan, net als bij het pellen van garnalen, je duimen om voorzichtig de schelp van het grootste deel van de staart te verwijderen.

Stap #5: Geniet van de staart

Met één hand die de staart vasthoudt, kun je de andere gebruiken om het vlees eruit te trekken.

Lees ook:   Hoe weet je of Bologna slecht is? - De beste manieren!

Veel plezier!

Tip: Be sure to keep water handy because crawfish is all about spices which can be a bit too much for some people. 

Welk deel van de rivierkreeft eet je niet?

deel van langoesten niet te vermijden

Langoesten hebben veel vlees in hun staart. Klauwvlees is eetbaar als de klauw groot genoeg is en naast het gerecht wordt gelegd.

Behalve het vlees zijn langoesten niet bijzonder smakelijk. Veel mensen eten niet graag de schelpen en de kop.

Het kan goed zijn om de schelpen te vermijden.

Exoskeletten van geleedpotigen, zoals die van langoesten, zijn grotendeels samengesteld uit chitine, een polysaccharide.

Het is moeilijker af te breken, in tegenstelling tot de cellulose moleculen in plantencelwanden.

De schalen van langoesten kunnen ook verstikkingsgevaar opleveren, daarom kunt u het eten ervan beter vermijden.

Dat gezegd hebbende, moet je niet zomaar hun kop afhakken en weggooien.

Tip: You can recycle any extra shells into crawfish stock or use as garden compost. 

Kun je kreeftenhoofd eten?

eet rivierkreeft hoofd

De staart van een langoesten is waar hij het kleine beetje vlees bewaart dat gegeten kan worden.

Veel eters van rivierkreeften of restaurants die modderkruipers serveren knijpen gewoon de staart af, eten het vlees en gooien de kop weg.

Is dat juist? Waarschijnlijk niet!

Langoesten zitten in hetzelfde schuitje als hun gelijkvormige familieleden, zoals kreeft en garnaal, wiens koppen meestal niet door gasten worden gegeten.

Moet je de kop weggooien?

Gooi de kop van de rivierkreeft weg

Dat moet je niet doen!

Als je wilt genieten van je modderbeestjes zoals de experts doen, moet je de kop tegen je lippen houden en aan dat spul zuigen.

De langoestenervaring bereikt een nieuw niveau van transcendentie als je op de kop zuigt na het verslinden van de staart.

Ja, die vlezige staart is het middelpunt van de belangstelling.

Maar, je moet het hoofd niet negeren want al het smaak en vocht in de kop zullen uw eetervaring verbeteren.

Waarom is het goed om rivierkop te eten?

het eten van langoestenhoofd

De waarheid is dat langoesten geen hersenen hebben.

Iedereen die ooit in een langoeste heeft gekeken, weet dat daar een orgaan zit dat gemakkelijk wordt aangezien voor ofwel hersenen ofwel een grote klodder langoestenvet.

Lees ook:   Shark IQ Self-Empty RV1000SEU in de test

Langoesten hebben een orgaan dat de hepatopancreasdie net als de menselijke lever schadelijke stoffen uit het lichaam verwijdert.

Waarom eten veel mensen graag de kop van rivierkreeft?

Dat komt omdat men niet de hersenen maar de hepatopancreas eet!

Flavor-wise, de hepatopancreas is vergelijkbaar met wat foie gras uit de oceaan zou zijn.

Noem het de delicatesse van de arme man als je wilt!

bowl of crawfish boil

Het toevoegen van het pittige mengsel van oregano, paprika, cayennepeper en andere specerijen die in een klassieke rivierkok worden gebruikt, brengt de volle smaak van de hepatopancreas naar voren.

Veel doorgewinterde rivierkoks laten hun mudbugs… een paar minuten in het kruidige water zitten om de smaak na het koken te versterken.

Dit helpt de kruiden te verzamelen in de koppen van de rivierkreeften tijdens het koken.

Tip: The standard quantity of crawfish for a boil is four or five pounds per participant, so wear expandable pants to give yourself some breathing space. 

Welk deel van de rivierkreeft eet je in rivierkoken?

het eten van rivierkreeft boil

Kreeft koken is zeer populair en een aloude zuidelijke gewoonte.

De insecten worden gekookt en gegeten met knoflook, maïs, aardappelen, en soms met Andouille worst of andere groenten… op een aantal bijeenkomsten gedurende het seizoen.

De schatten worden uit de kokende ketel geleegd op lange tafels, allemaal netjes bedekt met krantenpapier of plastic tafelkleden. Er worden geen borden gebruikt (of alleen soms).

Servetten worden in grote aantallen verstrekt in de vorm van rollen papieren handdoeken die rond de tafel zijn uitgestald.

Niemand gebruikt hier een vork; iedereen eet met zijn vingers. En op het moment dat je de grond verslindt, wordt er in een mum van tijd meer gedumpt.

Hoe eet je rivierkreeft op het Boil Fest?

het eten van langoesten in boil fest

Als je uit het noorden komt en alleen maar schelpdieren hebt gegeten in de vorm van kreeft of krab op een bord, of garnalen zonder schaal, kan het vooruitzicht om je eerste langoestenkookpot te overleven ontmoedigend zijn.

Kies de rivierkreeft zorgvuldig

Wanneer je je klaar voelt om je eerste langoesten te pakken, ga dan voor de grootste die je kunt vinden. met een gebogen staart, want die heeft het meeste vlees.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Quiche met ui, tijm en geitenkaas

Een rivierkreeft met een rechte staart is na het koken dood en zal een vieze geur en smaak hebben.

Breuk in het natuurlijke midden

zeevruchten koken met langoesten

Er is een natuurlijke taille op een rivierkreeften dat is waar je hem moet opensnijden.

Als je ergens anders probeert in te breken, zoals de meeste mensen doen, kom je waarschijnlijk onder de vloeistoffen terecht.

Drink de sappen

Als je dapper genoeg bent, kun je besluiten om zuig alle sappen op voordat je een rivierkreeft pelt.

Plaats gewoon je lippen bij de opening van hun lichaam en nip aan de sappen.

Sappen uit de kop van de rivierkreeft worden soms geconsumeerd, maar dat is een tactiek gereserveerd voor echte liefhebbers van het schaaldier.

Target the Tail

langoestenstaart

Om het vlees te krijgen, haal je één voor één de schelpen van de langoesten, beginnend bij de kop. (Soms vallen er meerdere tegelijk af.)

Het vlees kan vervolgens worden vastgeknepen en, hopelijk, losgetrokken van de resterende schelpfragmenten.

Vermijd de poepbuis

Net als alle andere dieren moeten langoesten hun afvalstoffen kwijt, en dat doen ze via een kleine, donkere buis in hun staart.

Gewoonlijk kan de buis naast de schelp worden verwijderd. Toch is het een goed idee om dubbel te controleren en ervoor te zorgen dat u het niet opeet.

gekookte langoesten

Eenmaal gespot, kan de buis gemakkelijk van de staart worden verwijderd door een uiteinde vast te pakken en te trekken. Ga daarna je handen wassen.

Tip: Be sure to wear a ponytail because you do not want your hair to get all messy when your face and lips are covered in crawfish juices. 

Takeaway

Langoesten zijn een delicatesse voor wie weet hoe lekker ze eigenlijk zijn.

Maar of je ze nu bestelt in een restaurant of voor het eerst een langoestenketel bijwoont, het is belangrijk om ze goed te eten.

Dus, Welk deel van langoesten eet je? Nou, je kunt alles eten zolang het maar vlees is.

En gooi die kop niet zo snel weg – dat gele spul in de kop kan je eetervaring naar een ander niveau tillen.