Whirlpool Top Load wasmachine en droogkast [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Whirlpool heeft sinds 1911 het moderne gezinsleven gemakkelijker gemaakt door talloze innovaties. Whirlpool bovenlader wasmachines en drogers zijn ontworpen om grote ladingen te verwerken om aan de behoeften van elk gezin te voldoen. Whirlpool heeft een wasoplossing voor elk budget en elke gezinsgrootte.

Whirlpool’s overtuiging om ‘het juiste te doen’ blijkt niet alleen uit hun inzet om de manier waarop we thuis dingen doen te verbeteren, maar ook uit hun bijdrage aan de gemeenschap. Zij zijn betrokken bij een aantal liefdadigheids- en vrijwilligersprojecten, en waren de eerste fabrikant van apparatuur die zijn uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderde.

Overzicht van Whirlpool bovenladerwasmachines

Het kiezen van de beste wasmachine en drogerset kan overweldigend zijn tussen de vele gelijksoortig uitziende apparaten. Hier is een kort overzicht van Whirlpool bovenlader wasmachines:

Value Model, 3,5 kubieke meter WTW4616FW Whirlpool bovenlader wasmachine met Dubbelwerkende Agitator, Diep Water Was Optie in wit. Verkrijgbaar met elektrische of gasdrogers zonder stoomondersteuning.

Basismodel, 4,3 kubieke meter WTW5000DW Bovenlader wasmachine met Quick Wash, 12 cycli in wit. Verkrijgbaar met Elektrisch of Gas zonder stoomdrogers.

Deluxe model, 5,3 kubieke meter High-Efficiency (HE) WTW8000DW bovenlader wasmachine met Adaptive Wash Technology, Intuitive Touch Controls in wit. Verkrijgbaar met Elektrisch of Gas zonder stoomdrogers.

Premium model, 5,3 kubieke meter High-Efficiency (HE) WTW8700EC bovenlader wasmachine met Smart Phone Controls in chroom schaduw. Verkrijgbaar met elektrische wed8700ec of gas wgd8700ec met stoomdrogers.

Speciaal model, Commercial Grade bovenlader wasmachines met of zonder muntbediening en diepwater wassysteem: CAE2795FQ (geen munt) en CAE2745FQ (munt).

roerwerk vs hoogrendement bovenlader wasmachines

Bij de keuze van bovenlader wasmachines is het belangrijk de verschillen tussen agitator- en HE-machines in acht te nemen. Wasmachines met bovenlader hebben een bekende technologie waarbij een centrale post tegen de kleding wrijft om vuil te verwijderen en weg te spoelen. Wasmachines met hoog rendement (HE) maken gebruik van een schoepenwiel dat draait en roteert om de kleren tegen elkaar te wrijven en ze schoon te krijgen.

Top-roerwasmachines zijn over het algemeen minder duur, hebben kortere cyclustijden, gebruiken meer water en kunnen hard zijn voor de stof. Hogedrukwasmachines zijn de duurdere optie, efficiënter in termen van water- en energieverbruik en zacht voor de stof. De hogere centrifugesnelheid van HR-wasmachines betekent kortere droogtijden en dus meer tijdwinst voor u.

Wat verwachten we van moderne bovenladerwasmachines en -drogers?

Wanneer u voor het eerst een wasmachine en een droger koopt, of wanneer u uw huidige apparaat opwaardeert, hebt u ongetwijfeld bepaalde verwachtingen over wat uw nieuwe apparaat u zal bieden.

De belangrijkste redenen waarom u moet overwegen een Whirlpool wasmachine en droger met bovenlader te kopen, zijn:

1) Reinigingsprestaties

Uitzonderlijke reinigingsprestaties zijn altijd de belangrijkste verwachting bij de aankoop van een nieuwe wasmachine. Immers, als het zijn werk niet doet, kan het zo goed als onbruikbaar worden gemaakt.

Whirlpool begrijpt dit en zorgt ervoor dat al hun wasmachines zijn uitgerust met alleen de beste technologie en functies om ervoor te zorgen dat uw kleren er bij elke wasbeurt schoon uitkomen. Een bijzondere functie is de diepwaterwassing, die extra water toevoegt aan de cyclus om vuil en vlekken te helpen afbreken en gemakkelijk te verwijderen.

U zult ook blij zijn te weten dat Whirlpool-wasmachines ervoor zorgen dat kleuren lang meegaan dankzij de ColorLast™-optie. Uw kleding wordt op precies de juiste temperatuur en voor de juiste duur gewassen, zodat de kleding even kleurrijk blijft als op de eerste dag dat u ze kocht.

De meeste typische hoogrendementswasmachines hebben ongeveer 80 minuten nodig om een cyclus te voltooien. Het is goed om te weten dat Whirlpool-wasmachines snelle wascycli hebben die een lading effectief kunnen reinigen in minder dan 30 minuten, met minder water en hogere centrifugeersnelheden. Deze functie kan u veel tijd besparen wanneer u haast hebt.

2) Energie-efficiëntie

Whirlpool toplader wasmachines staan bekend om hun lage energieverbruik, wat betekent dat uw waskosten lager zijn en u geld bespaart op uw rekeningen. Hun middelgrote en grote bovenladers overtreffen de minimum Energy Star-vereisten, zodat er minder water en elektriciteit wordt verbruikt.

3) Bovenlader vs. voorlader wasmachines

De keuze tussen een bovenlader en een voorlader is een persoonlijke keuze, met elk hun eigen voor- en nadelen.

Wasmachines met voorlader hebben over het algemeen een grotere capaciteit en zijn dus ideaal voor grotere gezinnen. Ze zijn ook een goede keuze als er weinig ruimte is en u liever een stapelbare wasmachine en droger samen hebt. Hoewel ze meestal meer water en energie besparen, hebben voorladers een hoger prijskaartje.

Voor gedetailleerde informatie over voorlader wasmachines kunt u kijken naar onze beste compacte was-droogcombinatie gids.

Wasmachines met bovenlader werken goed in huizen die de ruimte hebben om een aparte droger en wasmachine te hebben. Ze zijn gemakkelijker in en uit te laden omdat u niet hoeft te bukken om erin te reiken. Ze kosten op voorhand minder, maar door de aanwezigheid van roerwerken of waaiers is de capaciteit kleiner en past er minder kleding in.

4) Ruis

Er is niets erger dan een lawaaierige wasmachine die je alleen aan kunt zetten als je het huis verlaat. Whirlpool-wasmachines zijn voorzien van geluidsabsorberend materiaal en een compacte motor die rond de wastrommel loopt. Dankzij het Quiet Wash Ultra geluiddempingssysteem kunt u uw wasmachine overal in huis plaatsen en op elk moment van de dag ongestoord een lading plaatsen.

5) Afmetingen, configuratie en ergonomie

Een van de belangrijkste kenmerken van bovenladers is dat ze ergonomisch zijn, zodat u niet dicht bij de grond hoeft te bukken als u kleding in- of uitlaadt. U kunt uw kleding gemakkelijk staand bereiken, helemaal onderaan in de machine.

U kunt de Whirlpool top load wasmachine en droger naast elkaar in uw wasruimte plaatsen. De breedte van elke wasmachine en droger varieert over het algemeen tussen 27 en 27 1/2 elk. Wat we merken is dat fabrikanten elk jaar groter worden. Reken op ongeveer 28 voor de diepte en tussen 40 1/4 en 44 voor de hoogte van de bedieningsorganen achteraan (denk eraan dat het deksel in geopende stand ongeveer 21 hoog is).

Voor het plannen van de ruimte is het een goed idee om achterin 4 tot 6 plaatsen te reserveren voor slangen en ontluchtingskit. Ook raden fabrikanten aan om ongeveer 1 ruimte tussen de wasmachine en de droger te laten bij naast elkaar geplaatste installaties.

6) Connectiviteit

Nu we steeds meer vertrouwen op Wi-Fi en technologische vooruitgang om ons te helpen in ons dagelijks leven, is connectiviteit in onze apparaten een belangrijk kenmerk. Whirlpool geeft ons flexibiliteit dankzij een mobiele toepassing die fungeert als afstandsbediening voor uw wasmachine. U kunt de app gebruiken om cycli te starten en te stoppen, en om uw voorkeurscyclus te kiezen, zelfs als u niet thuis bent.

Amazon Replenishment is een andere geweldige functie die afhankelijk is van Wi-Fi-connectiviteit in Whirlpool-wasmachines. Door de Whirlpool-app te synchroniseren met uw Amazon-account, wordt er automatisch een bestelling voor u geplaatst wanneer uw wasgoed bijna op is. Zo hoeft u aan één ding minder te denken en hebt u altijd wasmiddel bij de hand.

Energiekosten verschillen in de loop van de dag, dus zou het niet geweldig zijn om te weten wanneer de juiste momenten zijn om de kosten van energieverbruik te minimaliseren? Dankzij de Nest Learning Thermostat™-integratie weet je wanneer de energiekosten onder het gemiddelde liggen, zodat je je elektriciteitsrekening kunt verlagen.

Whirlpool biedt aangepaste cycli voor alles wat u nodig hebt, zodat u zeker bent van de beste verzorging en wasprestaties van uw kleding. Als er nieuwe cycli worden uitgebracht, kunt u deze downloaden via uw mobiele app. Of, u kunt uw eigen unieke cyclus creëren.

Whirlpool-terminologie uitgelegd

We hebben al enkele termen genoemd die u een idee geven over de kenmerken van Whirlpool-wasmachines, dus laten we eens nader bekijken wat deze termen betekenen en wat de voordelen van elke functie zijn.

Adaptieve wastechnologie: Dit is een kerntechnologie die sinds 2014 in alle Whirlpool-wasmachines wordt gebruikt. Het detecteert de behoeften van elke lading en past het waterniveau en de washandelingen aan voor een betere reiniging en een zachte verzorging. Uw kleding zal er altijd op zijn best uitzien en de kleuren zullen levendig blijven, zelfs na vele wasbeurten.

Deze technologie wordt sinds 2014 in alle Whirlpool-wasmachines gebruikt om ervoor te zorgen dat kleding er op zijn best uitziet en kleuren levendig blijven, zelfs na talloze wasbeurten. Deze functie verbetert de reiniging en de zachte verzorging door de behoeften van elke lading te detecteren en het waterniveau en de washandelingen dienovereenkomstig aan te passen.

Precisiedosering: Deze belangrijke functie, die alle Whirlpool-wasmachines gemeen hebben, zorgt ervoor dat wasmiddel en wasverzachter pas op het juiste moment tijdens een cyclus vrijkomen voor een optimale wasverzorging.

ColorLast™ Optie: Door te wassen op zachte temperaturen en op het juiste moment, zullen uw felgekleurde kleren er altijd fris en nieuw uitzien – u hoeft zich geen zorgen te maken dat de kleuren vervagen.

Diep water wascyclus: Door de wasmachine tot de maximale waterstand te vullen, helpt extra water om los vuil af te breken en weg te spoelen. Deze functie bestrijdt hardnekkige vlekken voor schoner uitziende kleding.

Stoomreinigingsoptie: Steam Clean is een briljante vlekbestrijdingsfunctie omdat het in stoffen dringt om vlekken en diepe vervuiling te verzachten en af te breken. Met meer wassen, spoelen en warmte krijgen zelfs de moeilijkste vlekken een betere kans om eruit te komen.

Snelwascyclus: Door een kleine hoeveelheid water en hogere centrifugeersnelheden te gebruiken, kunt u in minder dan 30 minuten schone kleren hebben. Dit bespaart u veel tijd wanneer u liever niet wacht op de typische cyclustijd van 80 minuten.

Tijdbesparende Actieve Spray: Deze technologie zorgt voor een betere reiniging en helpt zelfs die hardnekkige vlekken te verwijderen waarvan u dacht dat u ze er niet uit kon krijgen. De Active Spray avond besproeit uw lading met water en wasmiddel en neemt de noodzaak weg om uw kleding voor te behandelen voor een cyclus.

Oxi Afgifte Optie: Hierdoor komen zuurstofhoudende additieven vrij die de reinigingsprestaties verbeteren.

Quiet Wash Ultra Geluiddempingssysteem: U hoeft zich niet langer zorgen te maken over het lawaai van uw wasmachine. Dankzij deze functie kunt u hem overal in huis plaatsen, zonder u zorgen te maken over de invloed van het geluid op de activiteiten van uw gezin. Geluidsabsorberend materiaal en een motor die rond de wastrommel draait, elimineren draaiende geluiden van de wasmachine.

Inbouw waterkraan: Deze kraan, die zich in het binnenste van de wasmachine bevindt, helpt u uw kleding voor te wassen en gemakkelijke vlekken te verwijderen voordat u een cyclus start.

Waarschuwingen voor wasserette en diagnose-instrument: De Whirlpool app beschikt over de functie Laundry Alerts om u te laten weten als er iets mis is met uw machine, zoals een ongebalanceerde lading of een wasmiddel dat te veel is bijgevuld. Deze problemen kunnen u op uw telefoon waarschuwen, zodat u het probleem kunt aanpakken. Het diagnose-instrument helpt u uw wasmachine beter te begrijpen en doeltreffender te gebruiken door stapsgewijze instructies en instructievideo’s te bieden.

EasyView™ Frameless Glasdeksel met Slow-Close Technologie: Maak de kinderen niet wakker door de klep van de wasmachine dicht te doen. Deze technologie sluit het deksel langzaam en geruisloos, en stelt u ook in staat om in de wasmachine te kijken voor het geval u vergeet wat u aan het wassen bent.

Intuïtieve aanraakbediening met geheugen: Deze functie helpt u om aangepaste cycli te maken en onthoudt uw vorige voorkeuren.

Laten we ook eens kijken naar enkele kenmerken die alleen in Whirlpool-drogers te vinden zijn:

Wrinkle Shield™ Optie met Stoom: Deze functie maakt gebruik van stoom om ervoor te zorgen dat er geen rimpels ontstaan. Een geweldige optie voor degenen die een hekel hebben aan strijken.

Sanitize-cyclus: 99,9% van de veel voorkomende huishoudbacteriën wordt geëlimineerd, zodat uw gezin gezond kan blijven.

Onze 3 Beste Top Load Whirlpool Wasmachinemodellen

1) Best Value bovenlader Whirlpool wasmachine: Whirlpool WTW4855HW

De WTW4855HW is een uitstekend prijs-kwaliteitsverhogend model met een inhoud van 3,5 kubieke meter en 12 wascycli. Het omvat Diepwater wassen om loszittend vuil af te breken door meer water te gebruiken, en Waterniveau selecteren om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid water wordt gebruikt voor uw ladinggrootte. Als u een kledingstuk vergeet nadat u de wasmachine hebt aangezet, geeft de functie Add-a-Garment u extra tijd voordat het centrifugeren begint om het kledingstuk erin te gooien.

De bijbehorende wasdroger voor dit model is de WED4850HW (elektrisch) of WGD4850HW (gas) wasdroger van 7,0 kubieke meter.

2) Beste instapmodel Whirlpool-wasmachine: Whirlpool WTW5000DW

De WTW5000DW wasmachine met een capaciteit van 4,3 kubieke meter biedt u alle kenmerken van de hierboven vermelde WTW4616FW plus nog meer handige functies om de was nog gemakkelijker te doen. Naast de 12 wascycli is er de optie voorweken , die zelfs de hardnekkigste vlekken helpt verwijderen door middel van een 30 minuten durende inweekperiode voordat de cyclus begint. Load Sensing bepaalt precies hoeveel water er nodig is om uw lading efficiënt te reinigen, terwijl u water en geld bespaart. Heb je een korte cyclus nodig? De snelwascyclus duurt minder dan 30 minuten en is ideaal voor weinig vuile kleding die u snel nodig hebt.

Kijk eens naar de 7.0 cu ft WED5000DW (elektrisch) of WGD5000DW (gas) voor een perfecte droger partner voor deze wasmachine.

3) Beste Smart Wifi Whirlpool wasmachine: Whirlpool WTW8120HW

Onze favoriet in de luxe modellenreeks van Whirlpool is de WTW8120HW, die alle kenmerken van het bovenstaande model heeft plus nog veel meer om enthousiast over te worden. Deze wasmachine met een capaciteit van 5,3 kubieke meter is ideaal voor gezinnen die veel moeten wassen, en met 26 cycli, is er een voor elke wassituatie die zich kan voordoen.

Extra functies die u niet in de goedkopere modellen aantreft, zijn onder meer Adaptive Wash Technology met Active Bloom™ wasactie en ColorLast™ optie. Deze twee gecombineerd zorgen ervoor dat uw kleding er langer nieuw uitziet door de stoffen en levendige kleuren te verzorgen. Deze wasmachine kan overal in uw huis worden geplaatst en op elk moment worden gebruikt dankzij het Quiet Wash Ultra Geluidsreductiesysteem omdat operationele geluiden tot een minimum worden beperkt en uw gezin niet wordt gestoord. U kunt ook geld besparen op uw energierekeningen aangezien dit een ENERGY STAR-gecertificeerd product is.

Conclusie

Wij begrijpen Whirlpool’s motto van ‘getting it right’, want dat doen ze zeker. Whirlpool wasmachines en drogers zijn ontworpen om een breed scala van klanten aan te spreken die de waarde van energiebesparende machines en perfect schone kleren kennen. Of u nu kijkt naar een basismodel of een deluxe model, u weet dat u een kwaliteitsmachine krijgt met hoge prestaties die uw kleding bij elke wasbeurt zal verzorgen. En het is geruststellend dat dit Amerikaanse merk zijn producten hier in eigen land maakt.

Indien u meer wilt weten over een van de Whirlpool wasserij-toestellen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team bij Designer Appliances. Wij helpen u graag per telefoon of online, of wij nodigen u uit om langs te komen in onze showroom als u in de buurt van New Jersey bent.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 26 november 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts