Samsung vs Electrolux wasmachine en droogkast (2021 Review): Beste in schoonmaken & Wifi


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Het kiezen van de juiste wasmachine en droger kan overweldigend zijn. Idealiter wilt u niet te veel geld uitgeven, maar tegelijkertijd wilt u geen handige functies missen. De was- en droogmodellen van Samsung en Electrolux zijn ontworpen voor elk budget en het zijn opmerkelijke merken op het snijvlak van reinigingsprestaties.

Om u de meeste duidelijkheid te geven en ervoor te zorgen dat u het perfecte model voor uw behoeften kiest, hebben wij een lijst samengesteld van de beste Samsung en Electrolux frontlader wasmachine- en droger-modellen, waarbij we hun functies naast elkaar hebben gezet.

in een oogopslag – onze beste Samsung en Electrolux-wasmachines en -drogers van 2020

Hier zijn de best presterende Samsung en Electrolux wasmiddelen voor 2020 – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste XLarge Samsung wasmachine: Samsung WF50K7500AV
  • 2) Beste vlekverwijderende Electrolux wasmachine: Electrolux EFLS627UTT
  • 3) Beste compacte Samsung wasmachine: Samsung WW22K6800AW
  • 4) Beste roestvrijstalen compacte Electrolux wasmachine: Electrolux EFLS210TIS

Samsung wasmachines en drogers hebben de afgelopen jaren de markt in de VS gedomineerd dankzij hun innovatieve functies en moderne ontwerpen. In onze showroom valt de Samsung FlexWash wasmachine en -droger op, die 4 ladingen tegelijk kan verwerken.

Met de Electrolux wasmachine haalt u het beste in huis op het gebied van reinigen en vlekverwijdering. Electrolux richt zich uitsluitend op technologie voor stapelbare wasmachines en drogers. Professionele testbedrijven beoordelen Electrolux regelmatig als een topmerk voor wasverzorging.

U kunt zowel Samsung als Electrolux voorlader wasmachines en drogers naast elkaar of in een stapelbare opstelling plaatsen. Met deze machines hoeft u zich geen zorgen te maken over plaatsing op de bovenverdieping van het huis, want zowel de wasmachines van Samsung als die van Electrolux zijn uitgerust met de nieuwste anti-vibratietechnologie. Bovendien is de stille werking een ander kenmerk van beide merken.

Wat we verwachten van moderne wasmachines en drogers

1) Reinigings- en droogvermogen

Schoonmaakprestaties
Wasmachines en drogers zijn de laatste jaren ingrijpend veranderd. De trend naar voorlader wasmachines is omdat zij over het algemeen efficiënter werken, stapelen mogelijk maken en een slanke, moderne uitstraling hebben. Zowel Samsung als Electrolux produceren goed uitziende moderne wasmachines met veel innovatieve functies.

Samsung wasmachines hebben tot 14 speciale wascycli en 12 wasmogelijkheden. Hiertoe behoort PowerFoam, dat diep in de weefsels doordringt en betere resultaten geeft bij hardnekkige vervuiling. Stoom is vooral nuttig als u gezinsleden met allergieën hebt, omdat het de watertemperatuur van de wasmachine verhoogt, de reinigingskracht opvoert en het wasmiddel beter oplost. Self Clean, verwijdert vuil en bacteriën uit uw machine, en MyCycle, slaat uw favoriete instellingen op. Een typische hoogrendementswasmachine doet er ongeveer 80 minuten over om een lading te wassen, maar de 36-minuten Quick Wash van Samsung levert dezelfde prestaties in minder dan de helft van die tijd.

LuxCare en SmartCare zijn de namen van de innovatieve wassystemen van Electrolux. Ze hebben zorgvuldig geprogrammeerde droogtrommels en nauwkeurige temperatuurcontroles om de stoffen te beschermen. SmartBoost mengt water en wasmiddel voor – en kan ook wasverzachter en bleekmiddel mengen – voor een grondiger reiniging. Electrolux heeft ook een stoomoptie, Perfect Steam, waarmee u hardnekkige vlekken kunt verwijderen.

Opmerking: volgens de fabrikanten verbruiken machines met stoom over het algemeen minder water en energie dan conventionele modellen.

In ons drukke leven is het handig om de tijd die het kost om de was te doen, te kunnen verkorten. Om aan deze behoefte te voldoen, biedt Electrolux modellen aan die uw kleding reinigen in slechts 15 minuten.

Droogvermogen

Niet alleen wasmachines krijgen steeds meer innovatieve functies – ook drogers bieden steeds meer mogelijkheden om in al uw behoeften te voorzien.

Een van de meest voorkomende nieuwe functies is Sensor Dry, die de droogtijd aanpast aan hoe nat uw kleding is, waardoor overdroging wordt voorkomen, de stoffen worden beschermd en energie wordt bespaard. Zowel Samsung als Electrolux zijn uitgerust met deze functie.

Een ander gemeenschappelijk kenmerk van beide merken is de Steam, die kleding zachtjes droogt en kreukels verwijdert, zodat het strijken gemakkelijker gaat. Het is ook zeer nuttig voor het elimineren van bacteriën en geuren.

2) Energie-efficiëntie

Efficiëntie is tegenwoordig van cruciaal belang, en veel ontwerpen hebben hetzelfde doel: energie besparen. De meeste merken, waaronder Samsung en Electrolux, zijn vastbesloten om minder te verbruiken, het milieu te beschermen en geld in uw zak te houden.

Producten met het Energy Star-label voldoen aan de energie-efficiëntievoorschriften van de overheid en verbruiken minder water en elektriciteit. Bijna alle voorladers hebben dit label, en ook steeds meer wasdrogers hebben dit.

Electrolux voorkomt onnodig waterverbruik met een Automatic Water-level Adjustment System dat zich aanpast aan de hoeveelheid wasgoed. Electrolux heeft ook een Elektronisch Temperatuur Regelsysteem dat de warmte stabiel houdt, oververhitting voorkomt en de hoeveelheid benodigde elektriciteit vermindert.

Samsung produceert ook wasmachines en drogers met het Energy Star-label. Behalve dat hij minder water en elektriciteit verbruikt, is de SuperSpeed Cycle van Samsung een van de beste op de markt voor snelle, 36 minuten durende wasbeurten.

3) Geluidshinder en trillingen

Een belangrijk punt van zorg, vooral voor mensen die in kleinere appartementen wonen, is lawaai en trillingen. Je zou denken dat machines vol wasgoed, draaiend met 1300 toeren per minuut, luidruchtig kunnen zijn; maar zowel Samsung als Electrolux hebben grote vooruitgang geboekt in het ontwikkelen van nieuwe technologie om stille, stabiele machines te garanderen.

Zowel Samsung als Electrolux hebben uitstekende antivibratiesystemen. Samsung-modellen met VRT Plus-technologie verminderen de trillingen met 40% in vergelijking met hun gewone wasmachines. Deze technologie maakt gebruik van een uniek kuipontwerp en individuele sensoren om de belasting te balanceren en de wasmachines zo stil mogelijk te houden.

Antivibratiesystemen in wolkenkrabbers vormden de inspiratiebron voor Electrolux’s Perfect Balance. Electrolux heeft zoveel vertrouwen in dit systeem dat de Tweede Verdiepingsgarantie wordt verstrekt: Electrolux machines werken zo stil op de tweede verdieping dat u het geluid niet merkt terwijl u beneden uw dag doorbrengt.

4) Afmetingen, configuratie en ergonomie

Als u een nieuwe machine koopt, is het belangrijk dat u eerst uw ruimte opmeet. Wasmachines en drogers zijn er in verschillende maten, en zowel Samsung als Electrolux produceren compacte of full-size stapelbare wasmachines en drogers.

De beste compacte wasmachines en drogers zijn 24 inch breed en hebben een inhoud van 2 tot 2,5 kubieke meter. Hoewel ze kleiner zijn, hebben ze dezelfde kenmerken en prestaties als grote machines.

Handige tip: Compacte droogkasten zijn bijna altijd ventilatorloos en 240V elektrisch.

De standaardbreedte van een Full-size wasmachine is 27 inch en de inhoud is 4,3 tot 5,5 kubieke meter. Afhankelijk van hoogte en diepte vallen de meeste wasmachines in deze categorie. Als u echter iets groters nodig hebt, zijn er ook megagrote wasmachines met een breedte van 29 tot 30 inch en een inhoud tot 6,0 kubieke meter. Zowel Samsung als Electrolux hebben full-size wasmachines, maar alleen Samsung produceert mega-size.

Net als de wasprestaties en andere kenmerken speelt ook het design een cruciale rol bij de keuze van een nieuw toestel. De futuristische ontwerpen van Samsung springen in het oog – met ronde lijnen en een gepolijste buitenkant zorgt het voor een slanke en moderne look. Optionele voetstuklades zijn beschikbaar voor full-size en mega-size Samsung toestellen voor extra ruimte en opslag. Omkeerbare deuren zijn niet verkrijgbaar op Samsung wasmachines, maar het is mogelijk om de deuren om te keren op hun drogers.

De FlexWash wasmachine van Samsung is een 2-in-1 toestel met een volwaardige voorlader en een bovenlader voor fijnwas en kleine wasjes. Dit apparaat is handig wanneer u bijvoorbeeld een volle lading wasgoed hebt, maar slechts een kleine hoeveelheid witgoed. U hoeft niet te wachten tot de eerste lading klaar is – u kunt ze tegelijk wassen. Helaas produceert Electrolux geen 2-in-1 machine.

De klassieke ontwerpen van Electrolux in wit, titanium en roestvrij staal lijken bescheidener dan die van Samsung, maar zijn nog steeds strak en modern, vooral met het IQ Touch Control systeempaneel. Electrolux heeft ’s werelds eerste adaptieve dispenser die PODS accepteert. Gewoonlijk kunnen dispensers alleen vloeibare of poederwasmiddelen bevatten, maar bij Electrolux zijn ze geschikt voor alle drie. Electrolux wasmachines hebben een voetstuk voor extra opbergruimte, en zowel Electrolux wasmachines als drogers hebben omkeerbare deuropties.

5) Connectiviteit – Slimme toestellen

Slimme oplossingen winnen aan populariteit, en de apparatenindustrie past steeds meer aan in hun machines. Voor wasmachines en drogers zijn de populairste slimme oplossingen smartphone- en tabletapplicaties waarmee u uw toestellen kunt bedienen en controleren en onderhoudswaarschuwingen kunt zien. Samsung is een van de grootste ontwikkelaars van innovatieve technologie ter wereld, en het is dan ook geen verrassing dat Samsung slimme oplossingen in zijn toestellen heeft geïntegreerd.

Samsung heeft een speciale smartphone-applicatie: de Samsung Smart Things App. Met deze app kunt u uw wasmachine op afstand bedienen en controleren. Samsung heeft ook een AI-wasasserijassistent, Q-Rator, die u helpt bij het plannen van de was en wasbonnen geeft voor verschillende soorten stoffen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over wastijd of -temperatuur. Q-Rator houdt u ook op de hoogte van onderhoud en geeft u andere nuttige tips.

Electrolux is nog niet begonnen met de integratie van slimme oplossingen in haar wasmachines en drogers. We weten niet of we binnenkort slimme oplossingen zullen zien, maar om de trends in de sector te volgen, is het misschien een goed idee om ermee te beginnen!

Beste wasmachines en drogers van Samsung en Electrolux

Zowel Samsung als Electrolux producten maken deel uit van onze begeerde ranglijst van beste wasmachines en drogers. Hieronder vindt u enkele van de producten van elk merk die volgens ons opmerkelijk zijn.

1) Beste XL-grote Samsung wasmachine: Samsung WF50K7500AV

Breedte: 27 inch | Hoogte: 38 3/4 inch | Diepte: 34 inch | Capaciteit: 5.0 cu. ft. | Cycli/Opties: 14/12: RPM: 1,300 | Kleur: Wit, zwart roestvrij staal. Stoomwasmachine/droger: Ja/Yes | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Verbeterd niveau, CEE Niveau 2

Samsung WF50K7500AV brengt alle beste functies van Samsung bij u thuis. Deze full-size wasmachine heeft een breedte van 27″ en een indrukwekkende capaciteit van 5,0 kubieke meter. Hij is uitgerust met 14 wascycli en 13 wasopties om alle soorten vuil te bestrijden. Het maakt niet uit hoe hardnekkig het vuil is, met de hulp van PowerFoam, kan Samsung zelfs de hardnekkigste vlekken verwijderen.

Het elegante design van Samsung straalt. Met de AddWash deur kunt u vergeten wasgoed toevoegen nadat de cyclus is gestart. U hoeft de cyclus niet meer te pauzeren of te wachten op de volgende wasbeurt als u zich realiseert dat u iets vergeten bent. SuperSpeed reinigt een volledige lading wasgoed in ongeveer 36 minuten – een uitstekende optie voor mensen die hun favoriete kleding meteen willen dragen maar weinig tijd hebben. De slimme opties maken u het leven gemakkelijker – u kunt uw machine gemakkelijk controleren en bedienen vanuit andere kamers in het huis. Over het geheel genomen beschikt deze wasmachine over tal van functies om uw leven comfortabeler en gemakkelijker te maken.

Stapelbare gas en elektrische drogers zijn beschikbaar. Samsung DV50K7500GV is een geventileerde gasdroger van 7,5 kubieke meter met een stoom optie. Deze efficiënte droger heeft 14 cycli, sensor droog en slimme functies. Samsung DV50K7500EV is de elektrische versie met dezelfde kenmerken en hetzelfde succes.

2) Beste vlekverwijderende Electrolux Wasmachine: Electrolux EFLS627UTT

Breedte: 27 inch | Hoogte: 38 inch | Diepte: 32 inch | Capaciteit: 4.4 cu. ft. | Cycli/Opties: 9/12: RPM: 1,300 | Kleur: White, Titanium | Stoom Wasmachine/Droger: Ja/Yes | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Verbeterd niveau, CEE Niveau 3

EFLS627UTT is de wasautomaat van de hoogste kwaliteit die door Electrolux wordt geproduceerd. Het maakt gebruik van LuxCare voor een betere beweging van de trommel en een efficiëntere reiniging. Deze wasmachine heeft 9 wascycli, waaronder de supersnelle 15-minuten cyclus – perfect voor mensen die veel onderweg zijn. SmartBoost voormengt water, wasmiddel en vlekverwijderaar voor betere resultaten bij hardere vervuilingen. Het heeft een capaciteit van 4,4 kubieke meter en de meeste Electrolux wasmachines hebben omkeerbare deuren. De Adaptive Dispenser accepteert POD’s, het Perfect Balance systeem en LED-interieur zijn andere nuttige kenmerken. Perfect Steam stijgt van onderen op en verzacht hardnekkige vlekken zonder de stoffen te beschadigen. De sokkeloptie is ook verkrijgbaar en wordt apart verkocht. Over het geheel genomen is het een betrouwbare machine die resultaten van hoge kwaliteit levert.

Electrolux produceert zowel gas- als elektrische drogers, beide met een capaciteit van 8,0 kubieke meter. Ze hebben een Voorspellend drogen functie die de hoeveelheid wasgoed identificeert en de droogtijd aanpast. Deze functie voorkomt overdroging, beschermt de stoffen en bespaart u geld. Net als veel wasmachines hebben ook de drogers van Electrolux een optie voor zachte stoom .

3) Beste Compacte Samsung Wasmachine: Samsung WW22K6800AW

Breedte: 23 5/8 inch | Hoogte: 33 1/2 inch | Diepte: 27 1/8 inch | Inhoud: 2.2 cu. ft. | Cycli/Opties: 14/8 | RPM: 1,400 | Kleur: Inox Grey | Geventileerde droger/warmtepomp: Ja/Warmtepompversie (Ventless) beschikbaar | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Verbeterd niveau, CEE Niveau 2

Denk eraan, compacte wasmachines en drogers zijn verschillend in grootte, maar hebben de kracht en functies van grotere machines. In deze categorie heeft de Samsung WW22K6800AW uitstekende eigenschappen, waaronder de VRT Plus vibratiereductietechnologie en de zeer efficiënte PowerFoam. Hij wordt geleverd met 14 voorgeprogrammeerde cycli en 8 wasopties. Deze compacte wasmachine heeft ook 1400 toeren centrifugeervermogen en een werveltrommel voor zacht wassen.

DV22K6800EW is een stapelbaar, elektrisch drogerpaar met ventilatieopeningen. Geventileerde compacte elektrische drogers zijn niet zo gebruikelijk, omdat de meeste klanten de voorkeur geven aan ventilatieloze compacte elektrische drogers, waarvoor geen gat in de muur nodig is en de lucht niet naar buiten hoeft. Samsung DV22K6800EW heeft 4,0 kubieke meter inhoud, 14 droogcycli en 8 droogopties, waaronder sensordroog om het vochtgehalte te meten en de droogtijd aan te passen. Wi-Fi-opties, zoals SmartCare voor het oplossen van problemen, zijn beschikbaar voor deze droger.

Let op: Elektrische drogers werken op 2240V elektriciteit.

4) Beste roestvrijstalen compacte Electrolux wasmachine: Electrolux EFLS210TIS

Breedte: 24 inch | Hoogte: 33 1/2 inch | Diepte: 25 inch | Capaciteit: 2.4 cu. ft. | Cycli/Opties: 6/8: RPM: 1,400 | Kleur: Wit of roestvrij staal | Ventless Droger/Stoom: Ja/Yes | Stapelbaar: Ja | Energy Star: Ja

EFLS210TIS heeft uitstekende prestaties en functionele capaciteit voor een apparaat met 2,4 cu. ft. Het heeft een scherpe, professionele uitstraling. 14 verschillende wascycli zijn meer dan genoeg voor elk type vuil, inclusief de zachte en efficiënte stoomcyclus. Het is een zeer stille en evenwichtige machine die geen overlast zal veroorzaken. Over het geheel genomen is het een uitstekende machine die het overwegen waard is als u op zoek bent naar een compacte wasmachine.

Net als andere wasmachines die we tot nu toe hebben bekeken, heeft de EFLS210TIS ook een drogerpaar. Electrolux EFDE210TIS is een ventless compacte elektrische droger met een inhoud van 4.0 cu. ft. Hij werkt op 220V elektriciteit, en er is geen stoom- of sensor droogoptie voor deze droger. De droger heeft niet veel van de innovatieve functies van de compacte wasmachine. Electrolux EFDE210TIS is een basisdroger die standaard droogprestaties levert.

Conclusie

Samsung en Electrolux produceren beide hoogwaardige producten die uw kleding schoon houden, u tijd besparen en uw energierekening laag houden. En hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen deze twee productlijnen, is het belangrijk de verschillen op te merken en te bepalen welke specificaties en ontwerpen het best bij uw behoeften en smaak passen.

Momenteel produceert Samsung een grotere verscheidenheid aan toestellen met een breder scala aan functies. Men is het er ook over eens dat Samsung machines beter presteren dan Electrolux. Misschien is het geen verrassing: Samsung is een krachtpatser op het gebied van technologische ontwikkeling, en hun innovatie lijkt nooit op te houden. Toch laat Electrolux u niet in de steek en houdt uw kleding schoon en droog.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 1 januari 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts