Gerecht: Hoe maak je Zuiderse cordon bleu met geplette aardappel, zongedroogde tomaten en veldsla

Zuiderse cordon bleu met geplette aardappel, zongedroogde tomaten en veldsla

Welkom bij ons artikel over het heerlijke recept van zuiderse cordon bleu met geplette aardappel, zongedroogde tomaten en veldsla. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het bereiden van dit smakelijke gerecht. We zullen je ook enkele variaties op het recept laten zien, zodat je kunt experimenteren en je eigen draai aan dit gerecht kunt geven. Laten we beginnen!

Ingrediënten

Voor de cordon bleu heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 4 kipfilets

– 4 plakjes ham

– 4 plakjes kaas

– Bloem

– 2 eieren

– Paneermeel

– Zout en peper naar smaak

– Olijfolie

Voor de geplette aardappel heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 8 aardappelen

– 4 teentjes knoflook

– Verse peterselie

– Boter

– Zout en peper naar smaak

Daarnaast heb je nog de volgende ingrediënten nodig:

– Zongedroogde tomaten

– Veldsla

– Balsamico dressing

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zorg ervoor dat de kipfilets op kamertemperatuur zijn. Snijd elke kipfilet in de lengte doormidden, maar niet helemaal door. Hierdoor ontstaat er een opening waar je de ham en kaas in kunt doen.

Stap 2: Vullen van de kipfilets

Leg een plakje ham en een plakje kaas in elke kipfilet. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de kipfilets dicht en druk de zijkanten goed aan, zodat de vulling er niet uit kan vallen.

Stap 3: Paneren van de kipfilets

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Salade met scampi, appel en curry

Haal de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel. Zorg ervoor dat de kipfilets aan alle kanten goed bedekt zijn met paneermeel.

Stap 4: Bakken van de kipfilets

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide zijden goudbruin. Leg de gebakken kipfilets vervolgens in een ovenschaal en zet ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 5: Bereiden van de geplette aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een pan met water en een snufje zout totdat ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze kort uitstomen.

Smelt ondertussen een klontje boter in een koekenpan. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort aan. Voeg de gekookte aardappelen toe aan de pan en plet ze met een vork of aardappelstamper. Bak de geplette aardappelen nog kort aan totdat ze een licht goudbruine kleur krijgen.

Stap 6: Serveren

Haal de kipfilets uit de oven en serveer ze samen met de geplette aardappel. Garneer het gerecht met zongedroogde tomaten en veldsla. Maak het geheel af met een scheutje balsamico dressing.

Variaties

Wil je een twist geven aan dit recept? Probeer dan eens een van de volgende variaties:

– Vervang de kipfilets door varkensschnitzels voor een andere vleessoort.

– Voeg fijngehakte basilicum toe aan de geplette aardappel voor een frisse smaak.

– Serveer het gerecht met een zelfgemaakte tomatensaus voor extra saus.

Lees ook:   Sluit de vaatwasser op de juiste manier aan - dit is hoe het moet

FAQs

1. Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden?

Jazeker! Je kunt de cordon bleu al van tevoren paneren en vullen. Bewaar ze dan in de koelkast totdat je ze gaat bakken. De geplette aardappel kun je ook al van tevoren maken en vlak voor het serveren opwarmen in de oven.

2. Kan ik de kipfilets vervangen door een vegetarische optie?

Natuurlijk! Je kunt de kipfilets vervangen door plakjes halloumi kaas. Deze kaas is stevig genoeg om te vullen en te paneren.

3. Kan ik de zongedroogde tomaten weglaten?

Ja, als je niet van zongedroogde tomaten houdt, kun je ze gerust weglaten. Voeg in plaats daarvan wat geroosterde groenten toe.

4. Kan ik de veldsla vervangen door een andere slasoort?

Natuurlijk! Je kunt de veldsla vervangen door rucola, spinazie of gemengde sla.

5. Kan ik de balsamico dressing vervangen?

Ja, je kunt de balsamico dressing vervangen door een andere dressing naar keuze, zoals honing-mosterddressing of yoghurtdressing.

Conclusie

In dit artikel hebben we je geleerd hoe je een heerlijke zuiderse cordon bleu met geplette aardappel, zongedroogde tomaten en veldsla kunt bereiden. We hebben je stap voor stap door het recept geleid en je enkele variaties gegeven om mee te experimenteren. We hopen dat je geniet van dit smakelijke gerecht!