Wat is Tataars precies?

Als we het over Tataars hebben, denken de meeste mensen aan een volk dat vele honderden jaren geleden door de uitgestrekte Russische steppen reed. Volgens de legende komt de naam van de vleesbereiding ook van dit ruitervolk. Het vlees werd daarom onder het zadel gelegd en mals en kruimelig door het rijden. Wat is tandsteen eigenlijk en hoe wordt het gemaakt?

Tandsteen wordt ook wel kakkerlakvlees of biefstukgehakt genoemd

Als men spreekt van tandsteen op onze breedtegraden, is meestal beste hack Van Rundvlees Bedoeld. In sommige regio’s is het ook bekend als Kakkerlak vlees of Biefstuk gehakt bekend.

Rundvlees wordt gebruikt voor de productie, die nauwelijks Verlangen en Vet Bestaat uit. De filetstukken zijn bijvoorbeeld ideaal. Het vlees wordt in kleine stukjes gesneden en vervolgens met een groot mes geheel. Gehakt. Als je het tandsteen in de supermarkt of in een supermarkt al klaar kocht, was het meestal door de Gehaktmolen kalm.

Gehakt op snijplank

Voor de tartaar is gehakt nodig dat zo fijn mogelijk wordt gehakt. Bron: Cv

Tandsteen wordt klassiek geserveerd met een eigeel

Of het nu met de hand wordt gehakt of geplet met een wolf, tandsteen wordt alleen gemaakt met Zout en Peper gekruid uit de molen. Er komt een Vleesknoedels die iets platter is dan een gehaktbal. In het midden van het tandsteen zit een Trog , in de Ansjovisfilets, kappertjes of Uienblokjes kan gevuld worden. Deze vulling is bedekt met een rauw eigeel. Het tandsteen ziet er dus geweldig uit en is een blikvanger op de eettafel.

Ingrediënten Tandsteen

De typische ingrediënten voor een tartaar kunnen ook naar smaak worden aangepast. Bron: Cv

Alles wordt dan aan tafel door elkaar gemixt en, afhankelijk van je smaak, met klassiek Worcestersaus of Tabasco Verbruikt. Velen houden ook van vers voedsel Rogge Gemengd Brood aan de Tataren.

Lees ook:   miele vaatwasser foutcode f78

Tandsteen wordt ook gemaakt van matjes, gezouten haring of zalm.

De koelketen mag niet worden onderbroken

Het bijzondere aan Het Tataars is dat het van oudsher .raw wordt geconsumeerd. Alle ingrediënten moeten dus absoluut vers en de koelketen mag niet worden onderbroken tot het serveren. Omdat het rundvlees snel is Kiemen moet worden gebruikt om te bereiden Handschoenen zweven.