Wanneer moet je vlees kloppen?

Steaks en schnitzel zijn erg populair bij Duitsers. Het dun gesneden vlees komt stevig gekruid of gepaneerd in de pan of op de grill. Voor het frituren of grillen wordt het vlees soms getapt met een hamer van hout of metaal. Wanneer moet je vlees kloppen?

Door het zachte tikken worden de vleesvezels gemakkelijk gebroken

Iedereen die een mooie gepaneerde schnitzel bij bijgerechten, moet het vlees dienovereenkomstig worden bereid. De schnitzel is dun gesneden en dan voorzichtig met een Vleeshamer Klopte.

Het is belangrijk dat het vlees Goed getikt Wordt. Voor een goed resultaat zorg je ervoor dat het vlees voor het aanboren van een transparante plastic folie zit bomvol.

De keuze van de vleeshamer is ook belangrijk. Deze tool moet geen knoppen of stekels hebben. De vleesvezels mogen slechts licht gebroken worden bij het tappen. Hierdoor trekt de schnitzel later niet samen bij het bakken in hete olie of vet. Het blijft dan over sappige binnenkant en aan de buitenkant is het knapperig en knapperig door het paneermeel.

Klop vlees

Gebruik vleesvermalsers zonder knoppen en stekels om de vleesvezels slechts licht te breken. Bron: Cv

Gevogeltekoteletten worden ook licht getapt

Kip- en kalkoenvlees is veel Fijn als varkensvlees. Hier moet je rekening mee houden bij het tappen van het vlees. Het vlees is eerder behandeld met een Floret of met Perkamentpapier ongedekt.

Een kleine tip: Je kunt de iets kleinere schnitzel ook in een vershoudzak doen. Hierdoor blijven de vleeshamer en de werkplek schoon bij het kloppen.

Net als in het geval van varkensvlees is ook pluimvee onderworpen aan de vlakke zijde gebruikt voor het tappen. De vezels worden door het zachte tikken gebroken en de kotelet is overal even dik of dun. De schnitzel komt dan zoals je wilt met of zonder paneermeel in de pan of op de grill. De gevogelte schnitzels zijn Slechts kort gebakken of gegrild, anders drogen ze uit.

Lees ook:   Curry met aardappel en kip

Professionele chef-koks kloppen meestal geen biefstukken

Biefstukjes kan ook worden aangetikt. De professionele chef-koks Rol echter met hun ogen als het gaat om biefstukbehandeling met een vleeshamer.
Rundvlees, als het te hard wordt geklopt, is meestal tijdens het frituren of grillen hardnekkig en Verliest op Smaken. U moet er bijvoorbeeld maar één hebben Biefstuk Tik lichtjes als het gemarineerd moet worden.

Biefstuk rauw

Bij biefstuk bestaat het risico dat het taaier en smakelozer wordt na het tappen. Bron: Cv