10 stappen naar uw droomkeuken

10 stappen in één oogopslag:

  1. Noodzakelijkerwijs
  2. Ontwerpen
  3. Keukenvorm
  4. Elektrische apparaten
  5. Opslagruimte
  6. Ergonomie & Praktisch
  7. Dimensies
  8. Advies en planning
  9. Prijs
  10. Vergadering

Stap 1: Definieer uw behoeften

Een keuken vervult verschillende functies. Een keuken is veel meer dan een eenvoudige plek om te koken. Het is een ontmoetingsplek, opslagruimte, eetkamer, etc. Afhankelijk van wat voor jou belangrijk is, neemt een keuken ook verschillende vormen aan. Daarom moet u, voordat het gaat om details en kosten, eerst nadenken over aan welke behoeften uw persoonlijke keuken moet voldoen. Hoe moet de keuken eruit zien? Kook je alleen of met z’n tweeën? Hoe vaak en hoe kook je? Dit zijn allemaal vragen die je van tevoren moet beantwoorden.

Stap 2: Het ontwerp van de keuken

Ook het ontwerp van een keuken is belangrijk. Je staat immers meestal elke dag in de keuken en moet dan kunnen genieten van de look. Denk daarom in de tweede stap na over welke kleuren en welke stijl de overhand moet hebben in je keuken. Of het nu gaat om Scandinavische landhuisstijl, rustieke industriële chic of moderne designkeuken – alles is mogelijk in keukenplanning en u bepaalt wat u wilt.

Stap 3: Kies het juiste cakevormje

De keuze van de keukenvorm hangt niet alleen af van uw ideeën, maar ook van de beschikbare ruimte. Afhankelijk van hoe groot en welke vorm de kamer heeft, kan uw keuken worden gepland in L- of U-vorm, single-line of two-line of zelfs met kookeiland. De selectie varieert afhankelijk van functie en smaak. Overzicht van de voor- en nadelen van alle keukenvormen.

Lees ook:   Restaurant De Kas: binnen een uur van kas tot bord

Stap 4: Selecteer elektrische apparaten

Er zijn duidelijke must-haves in een keuken: deze omvatten de kookplaat, de koelkast, de gootsteen en soms de vaatwasser en afzuigkap. Daarnaast is er ook een grote keuze aan keukengadgets. Had ik een magnetron en stomer nodig? Een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuigkap? Moet het een slimme koelkast zijn of liever een royale koelkast en vriezer? Wat dacht je van een warmwaterkraan of is een simpele waterkoker genoeg? Vragen over vragen om rekening mee te houden bij het plannen van de keuken. Meer informatie over de voor- en nadelen van elk keukenapparaat vind je hier.

Stap 5: Plan uw opslagruimte

Opbergruimte is een zeer belangrijk onderwerp in de keukenplanning, ook al wordt er vaak te weinig belang aan toegekend. Het maakt niet uit of de keuken klein of groot is: Optimale opbergruimte is belangrijk om goed en stressvrij in de keuken te kunnen werken. Daarom moet je goed nadenken over hoeveel opbergruimte en welke kasten je nodig hebt bij het plannen van de keuken. Zelfs voor kleine of kronkelende keukens zijn er verschillende oplossingen en methoden om veel opbergruimte in een kleine ruimte te creëren.

Stap 6: Ergonomie en bruikbaarheid

Gootsteen rechts of links van de kookplaat? En waar plan je de uittrekbare kast voor olie, azijn en kruiden? Zodat je niet elke keer als je kookt door de keuken hoeft te lopen en onnodige kilometers rijdt, is het de moeite waard om goed na te denken over hoe en met welke apparaten je graag kookt. Een belangrijk en praktisch hulpmiddel voor meer ergonomie in de keukenplanning is de zogenaamde werkdriehoek.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Kippenboutjes,gevulde champignons en inktvis op de BBQ

Stap 7: Meet de ruimte correct op

Voordat u begint met het plannen van de keuken met de professionals, moet u de keuken opnieuw correct opmeten. Een onnauwkeurige meting kan al snel een nachtmerrie worden voor iedereen die een nieuwe keuken koopt. Daarom is het beter om één keer te veel te meten dan te weinig en vier ogen zien er meer dan twee. Tips voor de juiste keukenmetingen vind je in onze checklist.

Stap 8: Advies en planning

Plan voldoende tijd in voor keukenplanning met experts. Het is belangrijk dat de keukenplanner een nauwkeurig beeld kan krijgen van uw ideeën en behoeften en de keukenplanning individueel op u kan afstemmen. Het eerste consult vormt de basis voor verdere keukenplanning. Laat u inspireren door de keukententoonstelling ter plaatse en krijg een idee van de verschillende apparaten, materialen en fittingen. Meer informatie over keukenplanning met experts

Stap 9: Budgetteer de prijs

Het is het beste om verschillende aanbiedingen te krijgen en prijzen precies te vergelijken. Als u niet onnodig wilt betalen, moet u zich ook vertrouwd maken met de verschillende verkooptactieken en lokaanbiedingen in meubelwinkels. Ook factoren zoals functies, stroomverbruikDaarnaast kunnen zorggemak en prijs-prestatieverhouding de prijs van een keuken op de lange termijn beïnvloeden. Als je nog steeds geen idee hebt hoeveel de droomkeuken gaat kosten, kun je de keukenzoeker gids prijscalculator gebruiken om een globaal overzicht te krijgen van de verwachte kosten.

Stap 10: Montage

Zodra je met de planner de prijs van de keuken hebt afgesproken, is het alleen nog een kwestie van signeren en in de laatste stap naar de keukenmontage. Ongeacht of u ze door professionals laat doen of zelf aan het werk gaat: Houd er rekening mee dat de vaatwasser, het fornuis, de oven en alle andere elektrische apparaten altijd moeten worden aangesloten door elektriciens en installateurs.

Lees ook:   U-vormige keukens: voor- en nadelen &tips voor keukenplanning

Schema: Hoe lang duurt keukenplanning?