Bertazzoni fornuis: Een hands-on review [w / VIDEO]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

De meeste mensen zijn gecharmeerd van het prachtige design en de rijke kleuren van het Bertazzoni assortiment. De luxe en unieke Bertazzoni keuken past perfect bij het aanrecht en de kasten en geeft de keuken een professioneel ontworpen uitstraling.

We hebben ontdekt dat Bertazzoni een redelijke prijs heeft voor een high-end apparaat, vooral als u op zoek bent naar een kleurrijk accent in uw huis. Er is echter niet veel gezegd over de kookprestaties van Bertazzoni, wat moeilijk te onderscheiden kan zijn als je de reviews hebt gelezen. We hebben Chef Jonathan, die regelmatig kookt op een Bertazzoni fornuis, gevraagd om de belangrijkste kenmerken te belichten en ons te laten zien hoe deze fornuizen je kookervaring kunnen verbeteren.

Met de hulp van chef Jonathan, hebben we deze serie aan de tand gevoeld. Dit is wat we hebben gevonden.

WEINIG TIJD? BEKIJK ONZE EXCLUSIEVE VIDEO met CHEF JONATHAN

Kookmogelijkheden met Bertazzoni Range [VIDEO REVIEW]

Bertazzoni Fornuis Uitgepakt

Toen chef Jonathan jaren geleden voor het eerst het Bertazzoni fornuis zag, dacht hij dat het gewoon een mooi speeltje was, gemaakt voor mensen die niet vaak koken. Nadat hij dit fornuis had gebruikt, ontdekte hij dat het veel kookvermogen heeft. Hier zijn enkele voorbeelden van zijn waarnemingen:

Snelkook- en opwarmtijden

In onze eerste test kookten we water voor pasta en waren in staat om een snelle kooktijd te bereiken in minder dan 10 minuten dankzij de 19.000 BTU brander met Bertazzoni’s unieke dubbele ring ontwerp. De binnenste en buitenste vlammen werken samen om het verwarmingsoppervlak over de brandervlammen te maximaliseren, waardoor een pan snel op hoog vuur kan worden aangebraden of, in ons geval, water aan de kook kan worden gebracht.

Uniek ontwerp met echte tegendiepte

Bertazzoni fornuizen zijn verkrijgbaar in 3 unieke stijlenHeritage, Professional, en Master series. In onze review gebruikten we het 6-pits 2019 Professional serie gasfornuis.

Het grote kookoppervlak en de robuuste doorlopende roosters maakten het gemakkelijk om potten en pannen te verplaatsen tijdens de vele gerechten die we klaarmaakten.

Naast een hoog vermogen geeft Bertazzoni u ook de flexibiliteit voor delicate taken . Voor de pasta hebben we zowel een rode als een witte saus gemaakt met het suddervermogen , en we konden de saus zachtjes laten sudderen terwijl we de rest van de maaltijd bereidden.

Net als de kookplaat heeft ook de oven veel door de chef-kok geïnspireerde functies. U zult meteen de prachtige glazen deur van rand tot rand opmerken. De deur geeft u een duidelijk zicht op de voortgang van uw maaltijd. Tijdens onze tests hebben we ontdekt dat het binnenlichtje blijft branden tijdens de hele kookcyclus, zodat u uw voedsel altijd gemakkelijk kunt controleren.

Meest constante warmte in een gasoven

Binnenin heeft Bertazzoni een dubbel convectie ventilator systeem. De dubbele ventilatoren circuleren de lucht in de ovenholte, waardoor alle rekken gelijkmatig worden gekookt.

Als u op zoek bent naar een fornuis, hebt u misschien gehoord dat elektrische ovens beter zijn dan gasovens om te bakken, omdat ze gelijkmatige en constante temperaturen hebben. De reden hiervoor is dat de meeste gasovens de vlam voortdurend in- en uitschakelen om de gewenste temperatuur te bereiken. Helaas leidt de cyclische werking tot enorme temperatuurschommelingen. Voor veel thuiskoks kan dit het eindresultaat bij het bakken maken of breken.

Bertazzoni maakt gebruik van een variabele gasvlam in de oven die automatisch wordt aangepast aan de temperatuur in plaats van aan en uit te schakelen voor meer precieze controle over de oventemperatuur.

Braadpan over de volle breedte voor gelijkmatig aanbraden

Om het door chef-koks geïnspireerde design van de Bertazzoni serie te laten zien, hebben we de gas infrarood broilergetest. In tegenstelling tot andere kleinere braadketels die een bijzaak zijn, heeft Bertazzoni deze ontworpen met thuiskoks in gedachten. Het ontwerp over de volle breedte geeft u gelijkmatige resultaten over alles wat u braadt.

We hebben de braadpan getest met zowel kip als lam, en de resultaten spreken voor zich. Voor de kip heeft elk stuk dezelfde mate van schroei, ongeacht waar het in de pan zat. Hetzelfde geldt voor het lam. Het lamsrack was over de hele oppervlakte gelijkmatig dichtgeschroeid.

Unieke veiligheidskenmerken

Als laatste willen we nog de unieke veiligheidsfuncties van de Bertazzoni belichten.

Bij een gasfornuis met een hoog vermogen is er altijd de vraag wat er gebeurt als de vlam wordt uitgeblazen. Het kan gebeuren dat u een pot pasta kookt en dan een paar minuten wegloopt om er bij terugkomst achter te komen dat het water is overgekookt en de vlammen van de brander zijn gedoofd. Omdat de brander nog brandt, blijft er gas in uw keuken stromen, wat gevaar oplevert. Bertazzoni heeft een unieke veiligheidsklep die het gas na 7 seconden uitschakelt als er geen vlam wordt gedetecteerd. We hebben dit aangetoond in onze video review.

Een andere prettige veiligheidsvoorziening, vooral als u kinderen hebt, is de driedubbele glazen ovendeur, die koel aanvoelt zelfs nadat we meer dan 2 uur hadden gekookt.

Onderste regel

Na een paar uur in de keuken te hebben doorgebracht met het Bertazzoni fornuis, waren we onder de indruk van de prestaties. In combinatie met het feit dat Bertazzoni apparatuur wordt geleverd met een volledige garantie van 2 jaar, raden wij het Bertazzoni fornuis aan als een uitstekende keuze voor elke keuken.

Laat het ons weten als u vragen hebt in de opmerkingen hieronder of kom langs in een van onze showrooms in New Jersey. Je kunt Chef Jonathan voor privé evenementen vinden op Instagram @chefjonharris.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 18 oktober 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts