Beste Smeg koelkasten in 2023 kopen

Het huwelijk tussen vintage design en moderne, state-of-the-art technologie is de onwaarschijnlijke combinatie die Smeg koelkasten onderscheidend maakt. Dit Italiaanse merk, dat in 10 jaar tijd meer dan 2 miljoen koelkasten heeft verkocht, blijft uitblinken met zijn robuuste, retro en krachtige modellen. Blader door deze gids om de beste Smeg koelkasten van het moment te ontdekken.
smeg koelkast

Smeg FAB28RBL5 – 1 deurs koelkast

De beste Smeg koelkast in 2022
Breng een jaren ’50 gevoel in uw keuken met deze 244+26L Smeg koelkast. Naast zijn vintage look bekoort hij door zijn geventileerd koelsysteem, zijn laag geluidsniveau en zijn energie-efficiëntie.
Smeg FAB28RBL5

Bekijk de dagprijs

Ontdek de elegantie van een vintage koelkast door de Smeg FAB28RBL5 koelkast met zijn glanzende afwerking en chromen handvat. Wanneer u de deur met de afgeronde hoeken opent, komt u in een compartiment van 244 liter, overkoepeld door een gesloten vriezer van 26 liter. Glazen leggers in de koelkast met een speciale vershoudzone voor fruit en groenten. De vochtigheidsgraad in deze lade wordt geregeld voor een betere bewaring van uw planten.

Wat betreft energieprestaties heeft deze Smeg koelkast een A++ label, met een jaarlijks verbruik van 139 kWh. Bovendien is de koelkast, om energie te besparen, voorzien van een mechanische thermostaat voor handmatige temperatuurregeling. Dit apparaat heeft ook een deuralarm als u vergeet de deur goed te sluiten. Deze koelkast van Smeg is ontworpen voor eenvoudige installatie en kan in de keuken worden geplaatst zonder dat er speciale hulpstukken nodig zijn.

Smeg FC18XDNE Combi-koelkast

De beste goedkope Smeg combinatiekoelkast
Deze voordelige Smeg koelkast heeft het allemaal: een koelkast met compartimenten, legplanken en een lade, een vriezer die tot 17 uur autonoom blijft na een stroomonderbreking, en een laag energieverbruik.
Smeg FC18XDNE

Bekijk de dagprijs

Het merk Smeg is gewend aan vintage snits en flirt met klassiek en modern design in deze goedkope combikoelkast. Het display op de deur kondigt de kleur aan: een elektronische thermostaat waarmee u de temperatuur tot op de graad nauwkeurig kunt instellen, geventileerde koeling voor een gelijkmatige verdeling van frisse lucht, en automatische ontdooiing. De koelkast is slim ingedeeld met glazen leggers, 2 laden, en rekjes voor flessen, potten en eieren.

Onder de 204 L koelkast bevindt zich een 96 L vriezer met 3 transparante laden. Naast zijn hoge invriescapaciteit (12 kg/24 h) belooft de diepvriezer 17 uur autonomie in geval van stroomonderbreking en ontdooit hij automatisch. Met een A++ energielabel heeft de koel-vriescombinatie een jaarlijks verbruik van 240 kWh.

Smeg FAB30RBL5

De beste topklasse koelkast van Smeg
Een koelkast uit de vintage en retro collectie van de jaren 50, de Smeg FAB30RBL5 blijkt een onverslaanbare presteerder te zijn op het gebied van voedselconservering. Het is volledig uitgerust om u te helpen een gezondere levensstijl te leiden.
Smeg FAB30RBL5

Bekijk de dagprijs

De Smeg FAB30RBL5 koelkast is uitgerust met een knapperige lade die uw voedsel langer knapperig en vers houdt in vergelijking met een slalade. Hij is voorzien van de nieuwste ventilatietechnologie voor een optimale luchtverdeling binnenin. In het koelkastgedeelte is een automatische ontdooifunctie geïntegreerd. De vriezer heeft een capaciteit van 72 liter en moet handmatig worden ontdooid. De vriezer heeft een verstelbaar metalen rooster en een bak voor ijsblokjes.

U kunt gebruik maken van de snelvries optie. Uw verse levensmiddelen worden snel ingevroren zonder de temperatuur van de reeds opgeslagen ingrediënten te beïnvloeden. Een inverter motor met een warmtepomp zorgt ervoor dat de Smeg FAB30RBL5 efficiënt werkt. Met een energieklasse van A++ heeft het toestel een energieverbruik van 168 kW/jaar.

Lees ook:   proficook waterkokers

Smeg FAB5RBL5 – Minikoelkast

De beste Smeg mini-koelkast
Deze minikoelkast van Smeg heeft een inhoud van 34 liter en kan worden gebruikt als minibar of als koelkast in een studentenstudio. Dankzij zijn compacte afmetingen kan hij overal worden geïnstalleerd.
Smeg FAB5RBL5

Bekijk de dagprijs

Deze Smeg mini koelkast is een smaakvolle toevoeging aan elke studio of gastenkamer, met een briljant vintage en elegant design. Hoewel het geen vriesvak heeft, is het uitgerust met een elektronische thermostaat waarmee u de temperatuur op de dichtstbijzijnde graad kunt instellen. Je zult geen ijsblokjes kunnen maken, maar je drankjes zullen lekker koud zijn. Deze minikoelkast moet handmatig worden ontdooid en verdeelt de koude via een statisch systeem.

Zonder laden kunt u in deze kleine koelkast uw levensmiddelen opbergen dankzij de twee glazen leggers en de flessen- en pottenhouders. Het sterke punt van deze Smeg minikoelkast, afgezien van zijn compacte ontwerp, is zijn lage jaarlijkse verbruik van 54 kWh. Dit geeft het een A+++ energieklasse. Met zijn geluidsniveau van 40 dB is hij echter luidruchtiger dan de andere koelkasten in deze vergelijking.

Hoe kiest u een Smeg koelkast?

Bij de keuze van een Smeg koelkast moet met verschillende criteria rekening worden gehouden. Afgezien van het ontwerp zijn er nog vele andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hier zijn er een paar die u moeten helpen bij uw keuze.
smeg koelkast kiezen

Criterium 1: Energieverbruik

Dit is tegenwoordig het belangrijkste criterium. Hoe kan ik een koelkast hebben die goed presteert, maar geen energie verbruikt? Als u een grote koelkast hebt, kunt u een hogere rekening verwachten. Koelkasten van Smeg met energieklassen van A tot A+++ bieden echter de mogelijkheid om het energieverbruik te verminderen zonder de prestaties van het apparaat te verminderen.

Criterium 2: Opslagcapaciteit

Het vriesgedeelte van de koelkast zal altijd kleiner zijn als het bijvoorbeeld een tweedeurs koelkast is. Smeg modellen hebben een breed scala aan opslagcapaciteiten, afhankelijk van het soort gebruik. Er zijn mini-koelkasten met 30 L, maar ook koelkasten met een inhoud van 500 L en zelfs meer. Het aantal mensen dat in een huishouden woont, is belangrijk voor dit tweede criterium.

Criterium 3: Het ventilatiesysteem

Dit criterium bepaalt het vermogen van het toestel om de koude over het interieur te verdelen. Naast de drie conventionele ventilatiesystemen, d.w.z. geroerde koude lucht, statische koude en geventileerde koude, biedt het Smeg assortiment een “totaal geventileerde koude” optie, waarmee de vochtigheidsgraad kan worden geregeld. Er zijn ook modellen met extra frisse 0°C technologie. Dit is gewoon een zone waarin de meest kwetsbare levensmiddelen kunnen worden bewaard.

Criterium 4: Geluidsniveau

Smeg koelkasten hebben een min of meer aanvaardbaar geluidsniveau van ongeveer 40 dB. De topmodellen kunnen 47 dB bereiken. Dit is normaal gezien hun grootte. Alleen de meest gevoelige oren worden aangetast. De andere modellen zijn erg stil.

Criterium 5: De aard van de installatie

In het algemeen kunnen Smeg koelkasten aan elk type omgeving en ruimte worden aangepast. Dankzij hun rechte lijnen kunnen vrijstaande koelkasten overal worden geplaatst, of het nu in een keuken, een woonkamer of zelfs op een terras is. Er zijn ook inbouwmodellen en vintage stijlen. Het is aan u om de koelkast te kiezen die het best bij de indeling van uw woonruimte past.

Het merk Smeg: decennia van uitmuntendheid

Smeg is een Italiaans merk en leverancier van apparatuur dat werd opgericht in de jaren 1940. Het is ook het acroniem voor Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla, dat haar allereerste activiteit was. Vandaag de dag is Smeg vooral bekend om zijn grote apparaten met een eigenzinnige stijl die ons terugvoert naar de vooroorlogse periode.

Lees ook:   Siemens Dampkap LC91BUR50

Het bedrijf is vooral bekend om zijn vintage koelkasten, die snel populair werden in huizen over de hele wereld. Het heeft zich gediversifieerd door vaatwassers en kleine apparaten te ontwerpen, altijd in deze retro-geest.

Hoewel het merk aanwezig is in verschillende landen over de hele wereld, is het vooral populair bij de Fransen en heeft het zelfs een eigen winkel in Parijs. Maar Smeg is ook een combinatie van kleur, creativiteit en technologie, als we alleen al de allereerste ‘Elisabeth’ kookplaat noemen, die in de jaren 50 opzien baarde, of de Smeg 500, die ontstond uit een samenwerking met Fiat.

De jaren 2000 werden gekenmerkt door de bouw van het hoofdkantoor, dat in 2006 de eervolle vermelding van de “Gouden medaille van de Italiaanse architectuur” kreeg. En in 2014, de lancering van de distributie van kleine apparaten door Smeg Frankrijk.

Smeg heeft vele onderscheidingen ontvangen voor haar know-how en de originaliteit van haar producten, waaronder de Good Design Award 2012 en de Domotica 2007.

Smeg of Gorenje koelkast?

Smeg koelkast

Als koelkast van Italiaanse makelij zijn Smeg koelkasten gemakkelijk te onderhouden, aangezien onderdelen tot tien jaar verkrijgbaar zijn. Ze bieden ook grote opbergvakken en zijn voorzien van ventilator-koeling of No-frost technologie. Het enige bezwaar is dat deze koelkasten over het algemeen energie-intensief zijn en een grote ruimte nodig hebben voor de installatie.

Gorenje koelkast

De vintage combinatiekoelkasten van het merk zitten boordevol technologie en zijn bijzonder praktisch, aangezien de vriezer onderaan ruim is. Dit maakt ook gelijkmatiger invriezen mogelijk, aangezien het vriesgedeelte niet tegelijk met het koelgedeelte wordt geopend. Servisch fabrikaat, de onderdelen van de koelkasten van het merk zijn slechts 8 jaar verkrijgbaar. Daarom vereisen zij een grondiger onderhoud.

Conclusie

Als u van eenvoudige maar efficiënte vintage top koelkasten houdt, zijn de apparaten van Smeg de beste keuze. Als u echter een gecombineerde koelkast wenst met meer geavanceerde technologie en die zuiniger is, raden wij u aan te kiezen voor de Gorenje modellen.

Waarom een Smeg koelkast kopen?

smeg koelkast kopen
Verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen

U kunt Smeg koelkasten in verschillende kleuren krijgen. Neutrale tinten zoals zwart, wit, zilver en crème zijn allemaal mogelijk, dus als je geen grote fan bent van kleur, maak je geen zorgen. Maar als u wilt kiezen uit een regenboog van mogelijkheden, is bijna elke kleur beschikbaar. De vele variaties hebben in de loop der jaren het unieke karakter ervan nog vergroot. Het kan in veel verschillende gedaanten worden gevonden. In het algemeen heeft het een out-of-the-box ontwerp, ideaal om op te vallen.

Verkrijgbaar in verschillende maten

Als u opteert voor de bovenvriesvariant met enkele deur, hebben deze slechts een inhoud van 9,2 kubieke meter, terwijl een koelkast van standaardformaat gewoonlijk tussen 10 en 13 kubieke meter of meer is. De tweedeurs vriezer is 11,7 kubieke meter, ter referentie.

Elektronische temperatuurregeling

Het heeft een aan de zijkant gemonteerde thermostaat die zowel elektronische als handmatige temperatuurregeling biedt voor aanpassing.

Geen energieverlies en autonomie

Het is uitgerust met een krachtige motor die het mogelijk maakt fruit, groenten en dranken efficiënt te bewaren met een hoge technologie van geroerde koeling. Bovendien blijft hij nog minstens 12 uur na een stroomonderbreking functioneren. Deze grote autonomie is een onvergelijkbare troef die u zeker zal bevallen als u in een gebied woont met beperkte elektrificatie. En deze Multiflow-technologie is een nieuw koelsysteem dat de koude lucht gelijkmatig over het hoofdvak en de groentelade verdeelt. Dit garandeert een goede bewaring van het voedsel.

Lees ook:   AeroVital easy touch heteluchtfriteuse 1700W 14l timer 16 programmaʼs zwart

LED-strips

LED-lampen verlichten beide zijden van de koelkast, voor een heldere verlichting terwijl het energieverbruik laag blijft.

Tips

Reinigen van Smeg roestvrijstalen koelkasten

Smeg schoonmaakmiddelen zoals XSPLEND-2 spray of PAMI-1 doek zijn doeltreffende schoonmaakmiddelen voor het reinigen van het stalen oppervlak van Smeg koelkasten. Vermijd het gebruik van schurende producten om beschadiging van de coating te voorkomen.

Slechte geuren uit de koelkast verwijderen

Regelmatig schoonmaken is de beste manier om onaangename geurtjes in de koelkast te elimineren. U kunt ook Smeg Clean+ producten gebruiken, die nare geurtjes en bacteriën onmiddellijk verwijderen. Vergeet niet de binnenkant van de koelkast na het schoonmaken af te drogen. Een kleine tip: doe bicarbonaat in de koelkast om vervelende geurtjes te absorberen.

Verminder het stroomverbruik van de koelkast

U kunt het stroomverbruik van uw koelkast of vriezer verminderen door er geen warm of heet voedsel in te doen. Kies de plaats waar u het toestel installeert. Het moet koel en goed geventileerd zijn. Het is ook raadzaam de koelkast leeg te maken als u langere tijd afwezig zult zijn.

Bewaar melk en yoghurt nooit in de koelkastdeur

Niet alleen maken flessen en blikjes de deur van de koelkast onoverzichtelijk, maar de temperatuur is ook niet stabiel voor het bewaren van deze levensmiddelen. Melk of yoghurt kan bederven en ziekte of indigestie veroorzaken.

Gebruik een bakplaat om groenten te bewaren

U kunt vetvrij papier op de bodem van de groentelade leggen om te voorkomen dat de lade vuil wordt. Door het papier elke week te vervangen, beperkt u de hoeveelheid vuil en blijft het voedsel ook beter bewaard.

FAQ

Wat is de beste Smeg koelkast?
De beste Smeg koelkast hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Wat is het doel van de snelvriesfunctie op sommige koelkastmodellen van Smeg?
Het doel van deze functie is het vriesproces van de koelkast te versnellen. Het moet worden gebruikt als u een grote hoeveelheid voedsel of drank in het vriesgedeelte van de koelkast bewaart.

Hoe stel ik de thermostaat van de vriezer en de koelkast in?
De middel-lage stand van de thermostaat wordt aanbevolen voor het conserveren van voedsel en goederen in redelijke hoeveelheden, met een normale temperatuur. De maximumstand moet minder vaak worden gebruikt en is bedoeld voor het tijdelijk bewaren van een grote hoeveelheid voedsel of om snel weer een omgevingstemperatuur in de koelkast te bereiken.

Wat is het doel van de 0°C lade?
Het is een compartiment dat is ontworpen voor het langdurig bewaren van vers voedsel. Met de juiste temperatuur en vochtigheid behoudt vlees of vis dat in dit deel van de koelkast wordt bewaard, zijn smaak en uiterlijk. Het is echter niet aan te raden fruit of groenten in dit vak te leggen.

Wat zijn de meest voorkomende defecten in een koelkast?
De meest voorkomende storing van een koelkast is het uitvallen van de temperatuurmodulatie. De thermostaat wordt plotseling oncontroleerbaar. Er is ook het probleem van het ontdooien, dat zich vaak voordoet bij koelkasten met handmatige ontdooiing.