In tegenstelling tot de vriezer die de temperatuur geleidelijk verlaagt, vriezer Koelt voedsel in enkele minuten. De temperatuur van de vriezer ligt tussen -30° en -50°C om de kern van het voedsel af te koelen totdat het de temperatuur van -18°C bereikt. De vriezer behoudt de smaakkwaliteit en versheid van de producten met behoud van de meeste voedingsstoffen en vitamines. Diepvriezen is een koude conserveringstechniek die wordt gebruikt door Professionals : restaurateurs, koks, bakkers en ijssalons. Ontdek de vriezer in detail.
Wat is een vriezer?
Een vriezer of koelcel is een apparaat dat koelt snel af voedsel. Dit proces stelt producten bloot aan temperaturen inbegrepen tussen -30° en -50°C zodat ze heel snel bereiken -18 °C. De snelheid van het bevriezen behoudt de smaakkwaliteitde textuur en de koelte voedsel. Dit proces verandert de smaak van de producten niet. De vriezer is een apparaat dat voornamelijk wordt gebruikt door restauranthouders, koks, bakkers, ijssalons, enz.
Wat is het verschil tussen invriezen en diepvriezen?
In tegenstelling tot de vriezer, de vriezer Verlaagt langzaam voedseltemperatuur. Dit heeft tot gevolg dat het water in de producten wordt omgezet in ijskristallen. Deze kristallen komen echter uiteindelijk de cel perforeren voedsel dat resulteert in de verdamping van een een deel van het water en Aroma ’s de meest volatiele. Dit proces verandert textuur en smaak Producten die de neiging hebben om verwelken. Bovendien biedt binnenlandse bevriezing geen niet dezelfde voedselzekerheid dan diepvriezen.
Wie gebruikt een vriezer?
Diepvriezen is een Industrieel proces voornamelijk gebruikt door Restaurants en Traiteurs om hun culinaire bereidingen te behoudende Bakkersde Gebak en kleine boeren die wensen te behouden hun groenten en fruit voor de wintermaanden. Zij zijn dus in wezen Horeca die de vriezer gebruiken. Diepvriezen heeft het voordeel dat het vermijdt Productafval en bespaar tijd met respect voor de Strenge normen voedselhygiëne.
Wat zijn de diepvriesmodellen?
Er is een breed scala aan koelcellen en diepvriezers beschikbaar. De koelcel is onmisbaar om de temperatuur van producten snel te verlagen voordat ze Koelcel verpakking. Het garandeert de juiste temperatuur in het hart van het product.
Kenmerken van conserveermiddelvriezers
Conserveermiddelvriezers worden gebruikt voor voedsel invriezen op platen of op Laden. Eenmaal ingevroren zijn de producten opgeslagen in conserveringspoorten bij een temperatuur van -18 °C. De conserveermiddelvriezer is zo ontworpen dat producten niet de gevolgen van bevriezing ondervinden en dat ze hun Originele kwaliteit. De vriescapaciteit van dit type apparaat varieert afhankelijk van het model, van 12 tot 50 kg. Negatieve opslagcapaciteit varieert van 10 tot 180 platen 400 x 600 mm of 10 tot 90 Platen van 600 x 800 mm.
Kenmerken van gemengde plaatbevriezing en snelle koelcellen
Gemengde koel- en vriescellen reageren op Veeleisende behoeften in snel invriezen of verkoelingNt voedingsmiddelen. De producten zijn bevroren op platen van 400 x 600 mm of Gastronomische tanks in overeenstemming met de Temperatuurafdalingsnormen. Deze apparaten zijn ideaal voor gebakde Snacking of de restauratie dankzij hun Kleine voetafdruk.
Kenmerken van trolley vriescellen
Vriescellen voor trolleys zijn geschikt voor Productiecentra van de agrovoedingsindustrie of medicijn. Ze bieden Grote volumes voor een snel invriezen bij -18°C in het hart van het product. Deze apparaten zijn geschikt voor Twee trolleys voor platen 400 × 600 mm of een enkele trolley voor roosters van 600 × 800 mm.
Kenmerken van vriestunnels
Tunnels of vries- en koelkamers zijn ontworpen voor Industriële productiecentra die vriesapparatuur nodig hebben die in staat is om voedsel in te vriezen bij -18 °C in minimale tijd. Deze vrieskamers zijn Modulair en aanpasbaar potentieel. Ze zijn ontworpen om tegemoet te komen aan Roosterwagens en Gourmet tray ladders. Allerlei producten kunnen worden ingevroren (pasta, fruit, groenten, vlees, kant-en-klaarmaaltijden, enz.).
Hoe kies je een koelcel?
De koelcel wordt gebruikt om Tijdelijk bewaren ingrediënten, voedingsmiddelen of Kant-en-klaarmaaltijden. Het belangrijkste kenmerk dat het onderscheidt van de vriezer is het vermogen om de temperatuur van producten te verlagen in zeer korte tijd. Om de juiste keuze te maken, moet er voor aankoop rekening worden gehouden met bepaalde kenmerken.
De koelcapaciteit van de vriezer
Het apparaat moet Krachtig genoeg om af te koelen zeer snel Grondstoffen. Om dit te bereiken, gebruikt het een Verdamper met een hoge luchtstroom. Dit is de ventilatievermogen die de koelcapaciteit dankzij de Snelheid van warmte-uitwisseling in de cel. De koelcapaciteit is Basiscriteria voor de keuze van een vriezer.
De capaciteit van de vriescel
De capaciteit van de Cel invriezen hangt af van de activiteit van de professional, maar ook van de breedte van de plaat die moet overeenkomen met de Capaciteit van kooktoestellen. De gekoelde gerechten kan dus direct naar de koken.
De capaciteit van de vriezer
De Kleine modellen diepvriezers hebben 5 niveaus terwijl de grote diepvriezers Wil tot 20 niveaus. Een koelcel staat aan voet ofwel op Wielen. Afhankelijk van de behoeften kan het Op de grond geplaatst of hoog geplaatst.
Andere factoren moeten in aanmerking worden genomen bij het hijsen van uw vriezer. Gemakkelijke toegang tot Fans is merkbaar tijdens hun onderhoud wat nodig is om de zes maanden. Voor comfort, een apparaat met een geluidsniveau onder de 50 decibel brengt een echt pluspunt.
Table of Contents