DeLonghi Colombina Cordless XLR 32: de bling-bling stofzuiger


Delonghi is meer aanwezig in onze kolommen voor zijn koffiemachines dan voor zijn stofzuigers. Zal de Colombina Cordless Plus XLR32LED.BK even onmisbaar blijken voor het stofzuigen van vloeren als de PrimaDonna Class ECAM550.75.MS is voor het krijgen van een beetje zwart? Het antwoord staat in de volgende regels…
DeLonghi Colombina Cordless XLR 32

Bekijk de dagprijs

Presentatie

De Colombina Cordless Plus XLR32LED.BK is een eenfunctionele staande stofzuiger met een 32-volt accu. Delonghi belooft 50 minuten autonomie. Uitgerust met een cyclonisch filter en een XXL-afvalreservoir met een volume van 1 liter, heeft hij ook een gemotoriseerde borstel die de gebruiker kan activeren of in rust laten door eenvoudig de voet op de zuigkop in te drukken.

Gebruiksgemak

De Delonghi Colombina Cordless Plus XLR32LED.BK stofzuiger is een echte blikvanger. Net als de Dyson Cyclone V10 Absolute springt hij in het oog, maar terwijl het Mulberry product op felle kleuren vertrouwt (paars, oranje, blauw…), geeft de Italiaan de voorkeur aan een grote chromen band op de voorkant van het toestel, overladen met opschriften. Als je het spiraalfilter in de transparante gerookte plastic collector toevoegt, heeft deze stofzuiger dat beetje glitter, typisch voor sportwagens, Italiaans natuurlijk.

Als stofzuiger met één functie staat de Delonghi Colombina Cordless Plus XLR32LED.BK rechtop; pas echter op dat u in deze configuratie niet te hard slaat, anders kan hij zwaar omvallen. Gelukkig is er een voetstuk om de stabiliteit te vergroten. Goed punt, het is niet verplicht de stofzuiger op zijn sokkel te laten rusten om tot het opladen over te gaan, aangezien de bijgeleverde transformator rechtstreeks op het apparaat kan worden aangesloten.

Delonghi heeft de Colombina exclusief ontworpen voor het reinigen van vloeren. Het is inderdaad geen “stok”-model zoals de Hoover H-Free Home & Car HF18RRXL die als handstofzuiger kan worden gebruikt door de lange zuigbuis te vervangen door een geschikte borstel. Erger nog, de fabrikant heeft niet voorzien in het verwijderen van de hoofdeenheid (motor, filters en vuilnisbak) voor gebruik als tafelstofzuiger. De planken zullen dus met de kracht van een doek moeten worden afgestoft.

Sinds de 32V snoerloze Colombina XLR32LMD is er niet veel veranderd wat betreft de bediening, die beperkt is tot een aan/uit schakelaar en een vermogensdimmer. Ze zijn nog steeds vreemd geplaatst, ver van de hand van de gebruiker, waardoor het onmogelijk is om de zuigcapaciteit tijdens de vlucht te wijzigen. Je moet dus meer bukken dan je zou moeten en je tweede hand gebruiken om een van de drie krachtniveaus te kiezen.

Het is op dit niveau dat we enkele diodes vinden, waaronder degene die verondersteld wordt het gekozen vermogen aan te geven… maar die pas oplicht als de Colombina tot zijn maximumvermogen is opgevoerd. Er is ook een indicatielampje met drie niveaus voor de autonomie, dat iets betrouwbaarder is omdat het – zonder een precieze numerieke aanduiding te geven zoals de Philips SpeedPro Max FC6822/01 – verandert tijdens het gebruik van de stofzuiger.

Uiteindelijk lijkt alleen de gemotoriseerde borstelstart (of -stop) ergonomisch te zijn ontworpen, aangezien dit gebeurt door eenvoudig het pedaal op de zuigkop in te drukken. Deze optie maakt het vooral mogelijk de autonomie van de stofzuiger uit te breiden.

Naast zijn verrassende manoeuvreerbaarheid weegt de Colombina Cordless Plus XLR32LED.BK 3,35 kg, een aanzienlijk gewicht dat moeilijk te hanteren kan zijn tijdens een langdurige schoonmaaksessie. Gelukkig is het hoofd zeer flexibel en heb je geen moeite om een bocht te maken.

Onderhoud

De afvalverzamelaar wordt verwijderd door de ontgrendelingshendel naar u toe te trekken. Het verwijderen is geen probleem, maar het terugplaatsen vereist een zekere vaardigheid. Bovendien moet het filterblok (rooster en HEPA) vóór het legen ook worden verwijderd. Opgemerkt dient te worden dat dit zeer vaak het geval is met dit type stofzuiger, aangezien het onderhoud van de Electrolux Ergorapido EER75STM aan dezelfde beperkingen onderhevig was. Het onderhoud van het rooster en de HEPA-filters zou geen probleem mogen zijn, aangezien deze gemakkelijk toegankelijk zijn.

Om de borstel in de kop schoon te maken en zich te ontdoen van haren en andere verstrikkingen, biedt Delonghi de gebruiker de mogelijkheid deze te verwijderen. Er is geen gereedschap nodig om dit te doen, aangezien de borstel kan worden losgemaakt door eenvoudigweg aan twee plastic grendels te draaien.

Filtratie is ongetwijfeld de achilleshiel van de Colombina. Een zeer groot deel van de 20 gram cacao (ongeveer 7,3 gram) die we hebben binnengekregen, bevindt zich namelijk op het HEPA-filter. Dit betekent dat de cyclonische filtratie niet efficiënt genoeg is om het fijn stof uit de luchtstroom te scheiden. Het HEPA filter moet daarom regelmatig en zeer vaak worden gereinigd – of zelfs worden vervangen – omdat anders de afzuigprestaties snel achteruit zullen gaan.

Zuigen

De Colombina Cordless Plus XLR32LED.BK presteert goed op bijna alle oppervlakken. We hebben de gemotoriseerde borstel geactiveerd voor alle oppervlakken om dit model op gelijke voet te plaatsen met de andere rechtopstaande stofzuigers in onze vergelijking.

Hij heeft wat moeite met shagtapijt, maar presteert beter dan andere stofzuigers op dit oppervlak, want zelfs bij de maximale zuigkracht zuigt hij nog 71% van het afval in 30 seconden op. Na 90 seconden hebben we 88% van het afval opgezogen, een resultaat waarmee de Colombina zich kan meten met de concurrentie.

De Colombina is veel comfortabeler op fijn tapijt, want hij zuigt 98% van het afval op in 30 seconden op het middelste vermogensniveau, wat hetzelfde is als wanneer u de machine op het hoogste vermogensniveau zou gebruiken. In beide gevallen wordt alle afval in één minuut verwijderd.

Tot slot kunnen harde vloeren worden gereinigd met minimale zuigkracht, want ons testoppervlak is vlekkeloos na 30 seconden inspanning met alleen het eerste aangeboden vermogensniveau.

Geluid

Het geluidsniveau van de Colombina Cordless Plus XLR32LED.BK bedraagt 72 dB (A) bij normaal vermogen en 76 dB (A) bij maximaal vermogen, wat in de lijn ligt van het gemiddelde van de andere staande stofzuigers in onze vergelijking.

Autonomie

Als er één ding is dat de Colombina Cordless Plus XLR32LED.BK niet kan verslaan, dan is het wel zijn autonomie. Op het laagste vermogensniveau duurde het 66 minuten voordat hij leeg was, wat hem tot een van de langst meegaande staande stofzuigers in onze vergelijking maakt, achter de Philips SpeedPro Max FC6822/01 en de Rowenta RH8972WO Air Force Extreme Silence echter.

Natuurlijk duurt het veel minder lang om hem op maximumsnelheid uit te putten, want hij stopt met stofzuigen na 18 minuten en 30 seconden.

Maar naast zijn comfortabele autonomie, onderscheidt de Colombina Cordless Plus XLR32LED.BK zich vooral door zijn oplaadtijd, die niet meer dan 52 minuten bedraagt. Een echte voorstelling!

Productspecificaties

 • Kleur: Zwart
 • Type stofopvang: Zakloos
 • Inhoud opvangreservoir: 1 liter
 • Oplaadbaar: Ja
 • Voedingstype: Accu
 • Draadloos: Ja
 • In hoogte verstelbaar: Ja
 • Oplaadbaar: Ja
 • EAN: 8004399921412
 • Artikelnummer: XLR 32LMD.BK
 • Product afmetingen (h x b x l): 110 x 10 x 9 cm
 • Gewicht stofzuiger: 3100 g
 • Categorieën: Huishouden Stofzuigers Steelstofzuigers Stofzuigen
 • Merk: De’Longhi
 • Wat vind je belangrijk?: Draadloze steelstofzuiger
 • Inhoud stofreservoir: Groot (Meer dan 0,8 liter)

Voordelen

 • Lange levensduur van de batterij.
 • Snel opladen.
 • Goede zuigprestaties.
 • Gemakkelijk afneembare borstel.

Nadelen

 • Kan alleen de vloer stofzuigen.
 • Ineffectieve cyclonische filtratie.
 • Slecht geplaatste stroomregelaars.

Conclusie

De Delonghi Colombina Cordless Plus XLR32LED.BK heeft goede zuigkwaliteiten en een autonomie die comfortabel genoeg is om niet midden in een schoonmaaksessie te moeten stoppen, ondanks een zeer korte oplaadtijd. Helaas werken de slecht doordachte ergonomie en de beperkte veelzijdigheid van dit model niet in zijn voordeel. Maar het is vooral zijn cyclonaal filtratiesysteem dat hem zwaar benadeelt.

Recent Posts