Hoeveel vis per persoon voor Fish Fry? Een complete gids

Te midden van alle opwinding is een eeuwenoude vraag – hoeveel vis per persoon is nodig voor een visfrituur?

De klassieke fish fry is iets dat elk voorjaar in populariteit lijkt te groeien.

Nu miljoenen mensen de vastentijd vieren, wordt visfrituur in het hele land prominenter.

Ze zijn heerlijk, dus waarom niet?

Je moet tussen een half pond en een pond rauwe vis per persoon kopen. Als de vis eenmaal gekookt is, kun je rekenen op 3,5-7 ons per persoon.

Wat is een Fish Fry?

een viskraam

Als je niet weet wat een fish fry is, bereid je dan voor op een reis naar de pure heerlijkheid van klassieke Americana.

Een fish fry is een gezamenlijke maaltijd die draait om, zoals de naam al zegt, gebakken vis.

Gewoonlijk bereiden koks de vis in beslag of paneermeel, frituren hem, en serveren hem dan met bijgerechten zoals patat.

Er zijn veel regionale varianten. In New England wordt de vis in beslag gedoopt en geserveerd met frietjes en citroenschijfjes.

De Calabash-stijl visfriet uit de Carolina’s weekt visfilets of hele vis in karnemelk, doopt de vis in maïsmeel of maïsmeelmix, en serveren dan maïsbrood, hush puppies of koolsla.

Visfriet is populair in steden met sterke banden met het katholicisme, lutheranisme en andere christelijke religies die vasten van vlees tijdens de vastentijd (het seizoen voorafgaand aan Pasen).

De traditie is echter niet beperkt tot het Christendom.

Wie houdt er immers niet van krokant gebakken vis?

Hoeveel stukken gebakken vis per persoon bij een Fish Fry?

stuk per persoon fish fry

Een fish fry is typisch bedoeld om een groot aantal mensen te bedienen.

Of je er nu een organiseert voor je familie en vrienden of een evenement organiseert voor je stad, het kan overweldigend zijn om te beslissen hoeveel vis je moet serveren.

Aangezien een fish fry vaak een gemeenschapsfeest is, komen de mensen met grote eetlust, en het is essentieel om ze tevreden te houden!

Er is geen exacte wetenschap om te weten hoeveel iemand zal eten op een visafslagmaar de gemiddelde persoon zal één of twee borden eten.

Dat is typisch komt neer op één of twee visfilets per persoon.

Die berekening kan een beetje ingewikkeld zijn omdat het gebruikelijk is om vis in reepjes of tenders te snijden. In plaats van te focussen op filets, denk aan de portiegrootte.

Berekening van de portiegrootte voor een Fish Fry

Volgens het United States Department of Agriculture is een portie vis ongeveer 3,5 ons.

Note: Conveniently, most fish filets are between 3 and 5 ounces in weight, so one filet using equals one serving.

Dat gezegd hebbende, de aard van een fish fry is dat mensen de neiging hebben om meer te eten dan ze normaal zouden doen.

Het is tenslotte een speciale gebeurtenis.

Je moet niet verwachten dat mensen hun weegschaal ronddragen om precies 3,5 ons vis te meten. gaan misschien voor grotere porties of meerdere porties.

Wanneer u berekent hoeveel vis per persoon nodig is voor een visfrituur, moet de portiegrootte een leidraad zijn, maar niet noodzakelijk uw uiteindelijke aantal.

Wat als u geen visfilets gebruikt?

geen visfilet gebruiken

Het berekenen van het aantal stukken gebakken vis per persoon kan ingewikkeld worden als je geen hele filets gebruikt.

Als je dat laatste doet, is het belangrijk om… consistent te blijven met de grootte van je visstroken zodat u aan elke persoon een passende hoeveelheid kunt serveren.

Zo kun je het gewoon afmeten aan de portiegrootte voor visfilets.

U kunt bijvoorbeeld de filets doormidden snijden, zodat u gefrituurde visreepjes krijgt van ongeveer 1,7 ons.

In gedachten houdend dat de meeste mensen tussen de 3,5 en 7 ons vis eten op een visfrituur…, dit zou betekenen dat je tussen de twee en vier reepjes per persoon serveert.

Hoeveel rauwe vis versus hoeveel vis per persoon voor Fish Fry?

rauwe vis per persoon
Note: Some fish fries serve fish whole, which makes things simpler when you assume each person will eat one whole fried fish.

Het houden van een visfrituur is relatief eenvoudig, maar er is een probleem dat experts in visfrituur vaak tegenhoudt – de grootte van rauwe vis versus gekookte vis.

Dat klinkt misschien vreemd. Kan het zoveel verschil maken?

Kort gezegd, ja.

Als je ooit vis hebt bereid op de grill of het fornuis, dan weet je dat in de eerste tien seconden nadat een visfilet een heet oppervlak raakt… dramatisch krimpt.

Dit komt omdat een groot deel van het gewicht van een vis uit water bestaat, dat bijna onmiddellijk afkookt bij hoge temperatuur.

Note: A fish filet will lose about a fourth of its size when it cooks.

Vanwege dit gewichtsvermindering en dramatische verandering in groottezul je meer rauwe vis moeten kopen om de hoeveelheid gekookte vis te krijgen die je wilt.

Bijvoorbeeld, als je 3,5 ons gebakken vis wilt serveren, moet je ongeveer 4,6 ons rauwe vis kopen.

Terugkijkend naar de portiegroottes, als je verwacht om tussen 3,5 en 7 ons gebakken vis per persoon te serverenmoet u tussen een half pond (8 ons) en een pond (16 ons) rauwe vis per persoon.

Verzachtende omstandigheden

Hoewel de bovenstaande richtlijnen betrouwbaar zijn voor de meeste visafslagen, kan uw evenement een of andere bijzondere omstandigheid hebben die uw berekeningen beïnvloedt.

Kosten van de vis

Hoe bijzonder een fish fry ook is, je moet wel vriendelijk zijn voor je portemonnee. Bepaalde vissen kunnen duurder zijn in bepaalde gebieden of onder bepaalde omstandigheden.

Bijvoorbeeld, terwijl een rode drum een uitstekende optie is voor een fish fry, is hij in het voorjaar veel duurder dan in de zomer.

In die gevallen kan het uw budget overschrijden om een pond vis per persoon te kopen.

U kunt de hoeveelheid die u koopt verkleinen en de verwachting stellen dat elke persoon slechts één portie eet.

Note: You can offset fish costs by buying so-called “trash fish” that are extras from fishermen looking for salmon, tuna, or swordfish.

Aantal aanwezigen

Een gerelateerde zorg is het aantal mensen dat aanwezig zal zijn op uw visfeest.

Je berekeningen kunnen veranderen afhankelijk van de grootte van je publiek.

Als u verwacht dat uw fish fry een kleine familieaangelegenheid zal zijn, is het gemakkelijk om iedereen te vragen hoeveel vis ze willen. Sommige mensen zijn tevreden met minder dan één portie, en sommigen willen er misschien meer dan twee.

Je kunt dat in je verwachtingen verwerken door het gewoon te vragen.

Aan de andere kant, als je kookt voor honderden mensen op een sociale bijeenkomst of een publiek evenement, kan je budget te krap worden.

If there’s a critical mass of people asking for fried fish, you might have to limit each person to a serving size of 3.5 to 5 ounces.

FAQ

populaire vragen fish fry

Wat is de beste vis om te eten bij een Fish Fry?

Er is een breed scala aan opties bij het selecteren van de vis voor uw fish fry. De keuzes zijn vaak geografisch.

De klassieke zuidelijke gebakken vis is meerval, terwijl kabeljauw of schelvis meer typisch zijn in New England en het Midwesten.

De sleutel is een vis te nemen die een lichte smaak heeft en niet bijzonder vet is.

Dat betekent dat tonijn, zalm en zwaardvis uit zijn, maar drum, gespikkelde zeeforel, croaker, en zeebarbeel zijn allemaal in!

Welke uitrusting heb je nodig voor een Fish Fry?

Je hebt geen enorme verzameling apparatuur nodig om vis te bakken.

De benodigdheden zijn een frituurpan, een schort, een set ovenwanten, een grote hoeveelheid olie (namelijk olie met een hoog rookpunt, zoals groente, canola, pinda, of avocado), en serveergerei.

Conclusie

Uitzoeken hoeveel vis per persoon voor een visfrituur kan uw leven een stuk gemakkelijker maken als het tijd is om de friteuse aan te zetten.

Onthoud dat het magische getal 3,5 ons is en ga van daaruit verder.

Als je nog steeds bezorgd bent of je wel genoeg vis bij de hand hebt, ga dan altijd uit van voorzichtigheid. Beter te veel dan te weinig voor uw hongerige gasten.

Lees ook:   Eggs benedict maken: 3x recepten