A11 Master stofzuiger: Tineco’s meesterzet


De verrassende Tineco A11 Master stofzuiger is door onze laboratoriumdeuren gekomen, met zijn vele accessoires, waaronder het beroemde filterreinigingsgereedschap. Met zijn prijspositionering en technische specificaties ziet dit model er formidabel uit.
Tineco A11 Master

Bekijk de dagprijs

Presentatie

De Tineco A11 Master is een stokstofzuiger waarvan de zware onderdelen (motor, collector, filtersysteem) dicht bij de pols van de gebruiker zijn geplaatst. Hierdoor kan de gebruiker de machine in elke richting draaien, met de aanzuigbuis bevestigd – of niet – om de meest ontoegankelijke hoeken te reinigen, zoals de achterkant van meubels of hoeken van het plafond. Het maakt gebruik van een monocyclonefiltratiesysteem om de lucht van het stof te scheiden en het naar de 0,6 liter collector te leiden. De afneembare batterij biedt 50 minuten autonomie, zonder aangesloten accessoires en uiteraard met de laagste zuigkracht. De prijs werd oorspronkelijk gelanceerd op 459 euro, maar is verlaagd tot ongeveer 250 euro, wat veel meer in overeenstemming is met de geboden prestaties.

Gebruiksgemak

In tegenstelling tot bijvoorbeeld fabrikanten van kookplaten, hebben de ontwerpers van stofzuigers een zekere vrijheid bij het ontwerp van hun producten. En het ontbreekt het Tineco-team niet aan durf, want het heeft gekozen voor transparante kunststoffen om het hoofdgedeelte van zijn nieuwe A11 Master te bedekken. Je kunt het leuk vinden of niet, maar deze stofzuiger lijkt in ieder geval niet op een andere. Goed punt, deze beroemde kunststoffen lijken van goede kwaliteit te zijn en klaar om vele uren van schoonmaken te doorstaan. De accessoires lijken ook stevig, maar we betreuren het een beetje dat de clips waarmee ze aan de verschillende aanzuigpoorten worden bevestigd niet van zo’n goede kwaliteit zijn.

De Tineco A11 Master weegt 1,51 kg in handheld configuratie. Wanneer de buis en de kop worden bevestigd, stijgt het gewicht tot 2,54 kg, wat in het midden ligt van het gewicht van de andere rechtopstaande stofzuigers in onze vergelijking. Natuurlijk is de A11 Master niet zo wendbaar als de Dyson Omni-glide, de kampioen aller tijden op dit gebied. Hoewel we in de krapste bochten een lichte neiging tot slippen bemerkten, zijn de plastic buizen en kopverbindingen flexibel genoeg om de schoonmaaksessie niet al te moeilijk te maken.

De bediening van de A11 Master zou ook geen probleem mogen zijn. De zuigkracht start zodra de trekker wordt overgehaald en stopt zodra de druk wordt losgelaten, zoals bij de meeste andere modellen staande stofzuigers. Om de spieren van de wijsvinger niet te overbelasten, heeft Tineco echter voorzien in een vergrendeling van de trekker, zoals Hoover dat eerder deed bij de H-Free. Dit betekent dat u in een handomdraai kunt overschakelen van fractionele afzuiging – die de levensduur van de batterij kunstmatig verlengt door het apparaat te stoppen zodra het niet meer wordt gebruikt, bijvoorbeeld om een meubelstuk of een meubelstuk op een plank te verplaatsen – naar continue afzuiging.

De Tineco heeft ook een vermogensvariator, die meerdere malen kan worden ingedrukt om een van de drie niveaus te selecteren. Tenslotte geeft een trio LED’s op de accu’s informatie over de resterende autonomie; minder precies kan het moeilijk zijn.

Als steelstofzuiger wordt de Tineco A11 Master geleverd met een aan de muur bevestigde voet voor het opbergen en opladen, aangezien hij is voorzien van elektrische aansluitingen. Hoewel het gebruik van dit accessoire optioneel is op alle andere rechtopstaande stofzuigers in onze vergelijking, is dat hier niet het geval. Om de batterijen op te laden, moet het hoofdgedeelte van de A11 Master of een batterijpakket op de basis worden geplaatst. Er zijn geen stopcontacten op deze of op de stofzuiger zelf. De minder handige mensen zullen het niet altijd op prijs stellen dat zij de boormachine en de pluggen uit de kast moeten halen om het station te repareren. Het is nog steeds mogelijk de transformator te gebruiken zonder hem aan de muur te bevestigen, maar het zou gemakkelijker zijn geweest de transformator rechtstreeks aan te sluiten op de A11 Master of zijn batterijen.

Tineco is bijzonder gul met zijn accessoires. Naast de hoofdbehuizing en de zuigbuis bevat de doos twee koppen (één met een zachte borstel, de andere met een harde borstelrol), een lang mondstuk en een zachte textielborstel, wat niet erg verrassend is. Er is ook een uitschuifbaar mondstuk, een mini platte borstel, een mini electroborstel, een flexibele buis, een schuine buis, een extra batterij, een extra schuimfilter en tenslotte het beroemde schuimfilterreinigingshulpstuk.

In feite hoeft u alleen maar de laatste in de buis te plaatsen en te zuigen. Dit is niet zo ingewikkeld als het klinkt, maar gewoon onder water laten lopen schijnt even doeltreffend te zijn, ook al moet u 24 uur wachten tot het droog is.

Stofzuigen

De Tineco A11 Master presteert verrassend goed op alle soorten vloeren en borstels.

Op shaggy tapijten is de zachte wals uiterst efficiënt, want na 2 minuten in de normale modus blijft slechts 10% van de rijst in de lussen achter. Een rendement van 93% kan zelfs worden verwacht wanneer de boost-modus gedurende twee minuten wordt gebruikt. Met de harde borstel, die op de vezels slaat om het vuil te verwijderen, wordt een score van 98% behaald in de normale modus en het tapijt is brandschoon in twee minuten als u overschakelt op de turbomodus.

Op fijne tapijten wordt 100% van de rijst in één minuut gestofzuigd, ongeacht de instelling die u kiest, zachte of harde borstel, normale of turbostand. Het beste resultaat wordt echter verkregen in de turbostand met de harde borstel, aangezien ons testoppervlak dan in 30 seconden vlekkeloos is.

Tot slot wordt op harde vloeren en met de zachte borstel 100% van het afval in 30 seconden verwijderd, in de normale of turbostand. De harde borstel is minder efficiënt, want het duurt 60 seconden om al het vuil op te zuigen, ongeacht de vermogensstand, omdat hij de neiging heeft zich aan de vloer vast te klampen en het vuil achter zich aan te duwen.

Onderhoud

De collector van de Tineco A11 Master wordt geleegd door middel van een knop aan de zijkant van de collector. Door op de knop te drukken gaat de scharnierende bodem open en valt het stof in de bak. Hoewel deze methode iets minder handig is dan het ‘Point&Shoot’-systeem dat Dyson voor de V10 heeft ontwikkeld, hoeft u uw handen niet vuil te maken.

Voor volledig onderhoud van de eenheid moet het spruitstuk worden verwijderd om toegang te krijgen tot het filtratiesysteem. Nogmaals, dit is geen bovenmenselijk proces en de verschillende onderdelen kunnen betrekkelijk gemakkelijk worden schoongemaakt. De tank is echter verre van gemakkelijk schoon te maken, omdat hij zoveel hoekjes, kantjes en gaatjes heeft waarin fijn stof kan blijven hangen. En omdat hij gemaakt is van volledig doorzichtig plastic, is het minste vuil of de kleinste waterdruppel zo duidelijk als de neus op uw gezicht. Het uiterlijk van de Tineco A11 verliest snel zijn schoonheid.

De monocyclonefiltratie van de Tineco A11 Master is vrij efficiënt. Nadat de machine 20 gram cacaopoeder had ingevoerd, vonden we 0,157 gram op de schuimfilter in het midden van de cycloon. Het is dus nodig het van tijd tot tijd te reinigen, hetzij door het onder water te laten lopen, hetzij met behulp van het door Tineco geleverde reinigingssysteem. Hierdoor wordt voorkomen dat de filterporiën verstopt raken, waardoor de zuigkracht afneemt. Het HEPA-filter daarentegen is niet van massa veranderd. Dit betekent dat er geen fijne stofdeeltjes in terecht zijn gekomen en dat het niet te snel verzadigd raakt.

Tineco maakt het niet erg gemakkelijk om de roterende borstel uit de zuigkop te verwijderen. U hebt een gereedschap nodig (handvat van een muntstuk of lepel) om een grendel om te draaien en het plastic deel dat de rol in zijn behuizing houdt, los te maken. Wat niet helpt is dat dit beroemde stuk helemaal loskomt en je moet oppassen dat je het niet verliest.

Autonomie

Als de Tineco A11 Master iets beheerst, is het waarschijnlijk niet het beheer van zijn inspanningen.

Zijn autonomie is inderdaad meer dan beperkt, aangezien hij slechts 13 min. 20 s zuigt in normale modus, met aangesloten elektrische borstel. Wanneer u overschakelt op de maximale snelheid, verliest u nog meer zuigtijd omdat de stoom na 10 minuten op is.

Gelukkig bevat de doos een tweede batterij om de autonomie te verdubbelen. Opgelet: een volledige oplading duurt 2 uur en 10 minuten.

Geluid

De Tineco A11 Master is geen oorsplijter. Bij normaal vermogen is het geluidsniveau 65 dB(A) en in boost-modus 66 dB(A). Het verschil is vooral te wijten aan het iets luidere geluid in de boost-modus dan in de normale modus.

Productspecificaties

 • Merk: Tineco
 • Model: Steelstofzuiger
 • Geluidsniveau Tooltip: 65 dB
 • Type stofopvang: Zakloos
 • Hepa luchtfilter: Geen HEPA-filter
 • Gebruikstijd laagste stand: 50
 • Gebruikstijd hoogste stand: 50
 • Voedingstype: Accu
 • Draadloos: Ja
 • Type zuigmond: Combizuigmond
 • Aan/uit-schakelaar: Ja
 • Inclusief geïntegreerde kruimelzuiger: Ja
 • EAN: 7809645420111
 • Taal handleiding: Engels
 • Gewicht stofzuiger: 1.5 kg
 • Categorieën: Huishouden Stofzuigers Steelstofzuigers Stofzuigen
 • Wat vind je belangrijk?: Draadloze steelstofzuiger, Met geïntegreerde kruimelzuiger
 • Aanbevolen voor type vloer: Harde vloeren, Laagpolig tapijt, Alle vloertypen
 • Gebruikstijd hoogste stand: 20 minuten en langer

Voordelen

 • Uitstekende zuigprestaties.
 • Zeer efficiënte filtratie.
 • Zeer goed uitgerust.
 • Continue of gefractioneerde afzuiging, naar wens.

Nadelen

 • Muurvoet vereist om het toestel op te laden.
 • Zeer lage autonomie.
 • Collector niet gemakkelijk schoon te maken.

Tineco A11 - Draadloze steelstofzuiger - 2-in-1

Conclusie

De Tineco A11 Master verraste ons met zijn uiterlijk, maar we waren gecharmeerd van zijn prestaties. Hij is geschikt voor alle soorten vloeren, is uitgerust met een krachtig cyclonaal filtersysteem en heeft de luxe zeer veelzijdig te zijn dankzij de indrukwekkende reeks accessoires waarmee hij wordt geleverd. Zijn beperkte autonomie (gecompenseerd door de aanwezigheid van een tweede batterij, dat is waar), maar vooral de onmogelijkheid om hem buiten zijn basis op te laden, verhindert dat deze uitstekende prestatie/prijs verhouding op gelijke voet staat met de beste staande stofzuigers in onze vergelijking.

Recent Posts