10 verfrissende wortelsap recepten (met afbeeldingen)


Altijd een favoriet voor fans, de wortel is een uitstekend ingrediënt als het gaat om het bereiden van uw saprecepten. Het is van nature zoet, heeft ongelofelijke voordelen voor de gezondheid en voegt een pittige en verfrissende kleur toe die we gewoonweg niet kunnen weerstaan! Wat is een betere manier om hulde te brengen aan zo’n klassieke en tijdloze groente dan een lijst te maken van de beste saprecepten die de enige echte wortel in de schijnwerpers zetten!
wortelsap
Een van de meest bekende voordelen van wortelconsumptie is het vermogen om de gezondheid van uw ogen te verbeteren! Maar er zijn ook verschillende andere voedingsstoffen en vitaminen die deze oranje superfoods leveren. Naast het verlagen van het cholesterolgehalte en het helpen bij het afslanken, zijn ze een grote bron van kalium, antioxidanten, vitamine K en bètacaroteen. Voor het sap maken is de korst niet nodig, dus om de voordelen te maximaliseren, stellen we voor om uw pulp in een gezonde worteltaart of muffins te verwerken. Dit geeft u energie in de vorm van koolhydraten en vezels voor de spijsvertering!

Laten we nu eens een kijkje nemen in een lijst van onze favoriete wortelsaprecepten!

10 Wortelsap Recepten

1. Groen Wortelsap

Laat de kleur van dit wortelsap je niet afleiden van de glorieuze smaak! De ingrediënten zitten vol met vitaminen en mineralen – zozeer zelfs dat één van deze stoffen per dag voldoende is om uw multivitamine te vervangen.

2.  Oranje Wortel Chia Fresca

Het toevoegen van een kleine handvol chiazaden aan dit sap voegt textuur toe en geeft je lichaam zeker een extra boost aan energie waar het misschien naar streeft. Chiazaden sluipen ook in een volle portie vezels!

3. Wortelbietensap

Het is geen verrassing dat een recept met de van nature zoete wortel en de aardse biet de lijst van onze favoriet heeft gemaakt. Als u op zoek bent naar een geweldige manier om uw dag te beginnen, dan is dit sap zeker. Er is een geheim ingrediënt dat dit mengsel een zing geeft om je wakker te maken.

4. Wortelwortelsap

Krijg het beste van beide werelden met het zoete en hartige sap. Tomaat is misschien niet ieders eerste keuze als het gaat om sappen, maar het zal u verbazen hoe verfrissend dit stevige drankje werkelijk is.

5. Kaneel Gemberwortelsap

Een ander nietsvermoedend ingrediënt is kaneel! Deze geurige specerij voegt een vleugje aardsheid en warmte toe aan deze melange.

6. Wortelsap in Indische stijl

Je zou dit recept kunnen bewaren als een weekendtraktatie, want het vraagt wel om wat toegevoegde suiker, maar wees gerust, het zit nog steeds vol met de voedingsstoffen die je zou verwachten van een wortelsap.

7. Wortelselderij en boerenkoolsap

We hopen dat u klaar bent voor een gigantisch glas groen sap, want dit is precies wat u uit dit recept zult halen.  Het mooiste is misschien wel dat je er net zoveel energie uithaalt als een kopje koffie!

8. Immuunbestendiger Wortelsinaasappel & gembersap

Het is altijd een goed idee om te overwegen je immuniteit te versterken als het gaat om het voeden van je lichaam gezonde ingrediënten. Deze oranje mix bevordert en helpt uw gezondheid. Dit is een geweldige plek om te beginnen voor iedereen die geen sapcentrifuge heeft, want de auteur slaat ook het gebruik van dit apparaat over en eindigt toch met een heerlijk zacht drankje!

9. Jamaicaans wortelsap

Jamaicaans Wortelsap is een romig alternatief voor het gemiddelde wortelsap. Dit is misschien niet de gezondste van de sappen op onze lijst, maar de smaak heeft Jamaicaans wortelsap tot een absolute must gemaakt! Deze blog geeft je ook het recept voor een alcoholische draai als je ervoor kiest om deze zoete lekkernij op te rakelen!

10. Tropisch Wortelsap

Deze tropische smaken zullen net genoeg zijn om je te laten dromen van zonnige dagen en het strandleven. U zult merken dat deze auteur u twee manieren heeft gegeven om dit sap te bereiden op basis van de apparaten die u in huis heeft.

Conclusie

Als het gaat om de veelzijdigheid van de wortel, zijn de receptmogelijkheden werkelijk eindeloos. Heerlijk rauw, gekookt en vooral sappig – we kunnen gewoonweg niet leven zonder deze aardse wonderen. Het wordt tijd dat deze heldere wortelvegetatie de eer krijgt die ze verdient. Natuurlijk vraagt elk van de recepten om uw gemiddelde oranje wortel, maar we moedigen u aan om het te veranderen en te experimenteren met paarse, witte, rode en gele variëteiten om de ideale match voor u te vinden! als u een paar nieuwe sapfavorieten hebt gevonden tussen onze lijst met recepten, hopen we dat u ze doorgeeft aan uw collega-sapcentrifuges!

Probeer een paar andere recepten:

Recent Posts