Tineco Pure One S12 Pro Ex: een nieuwe leider in vloeronderhoud?


Tineco heeft zich veel moeite getroost om de technische specificaties van zijn Pure One S12 Pro Ex stofzuiger te verbeteren. Dit technofiele model beschikt over een deeltjesteller en een verbinding met een smartphone, wat ongebruikelijk is.

Tineco Pure One S12 Pro Ex steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

Presentatie

In tegenstelling tot sommige andere rechtopstaande stofzuigers die zich richten op eenvoud, is de Tineco Pure One S12 Pro Ex absoluut op het snijvlak van technologie, wat zijn relatief hoge lanceringsprijs van €599 verklaart. Het is bijvoorbeeld een van de weinige modellen die via Wi-Fi met uw smartphone kunnen worden verbonden. Net als de Dyson V15 Detect Absolute daarvoor, heeft het een deeltjesteller (iLoop systeem) waarvan de metingen worden weergegeven op het scherm aan de bovenkant van het apparaat. Het toont ook de resterende autonomie (50 minuten beloofd, op het laagste vermogensniveau en zonder aangekoppelde borstel) en een snelle diagnose van de meest voorkomende defecten. Ondanks al deze bijkomende en uiteindelijk vrij zeldzame kenmerken heeft de fabrikant het echter niet nuttig geacht een in de wereld van de staande stofzuigers meer verbreide technologie, de multicyclonale filtratie, te exploiteren. De Pure One S12 vertrouwt daarom op een eenvoudige cyclonale filtratie om de lucht te scheiden van het stof in de 0,5 liter stofblik.

Gebruiksgemak

De hoofdeenheid van de Pure One S12 Pro Ex – de motor voor zwaar gebruik, het filtratiesysteem en de stofbak – is dicht bij de pols van de gebruiker geplaatst. Dit is een steelstofzuiger die met (of zonder) zuigbuis kan worden gebruikt om stof te verwijderen uit minder toegankelijke plaatsen zoals de bovenhoeken van kamers, bijvoorbeeld de achterkant van sofa’s, of de bovenkant van kasten.

Het lage gewicht van de Pure One S12 Pro Ex draagt bij aan het gebruiksgemak. In handstand weegt hij slechts 1,67 kg, en 2,85 kg wanneer hij is aangesloten op de slang en de zwaarste meegeleverde zuigkop. Het goede is dat de scharnieren van deze koppen – die ook een LED-strip aan de voorkant hebben om onder meubels of op donkere vloeren te verlichten – flexibel genoeg zijn zodat hij niet wegglijdt bij het maken van scherpe bochten.

Steelstofzuigers hebben een muurbevestiging nodig om ze op te bergen en deze Pure One S12 Pro Ex is dat nog meer dan de andere. De Pure One S12 Pro Ex is nog moeilijker op te bergen dan de anderen, omdat hij geen stopcontact heeft waarop de oplader kan worden aangesloten, zoals de overgrote meerderheid van de steelstofzuigers in onze vergelijking wel heeft. De elektrische schakelaars op het hoofddeel moeten dus in contact staan met die op de voet, die aan de muur moet worden bevestigd. De minder handigsten onder ons zullen het niet altijd op prijs stellen dat zij de boormachine moeten bovenhalen om ten volle van hun uitrusting te kunnen genieten. Gelukkig is de basis goed ontworpen en kan een extra batterij (meegeleverd) tegelijkertijd worden opgeladen met de batterij die in de Pure One S12 Pro Ex is geplaatst.

Het bedieningspaneel van de Pure One S12 Pro Ex is een beetje origineel. De keuzeschakelaar heeft de vorm van een gevoelige schuif, zodat u uw vinger erover moet bewegen om de zuigkracht aan te passen, een beetje zoals bij inductiekookplaten. En net als bij inductiekookplaten moet men soms aandringen om de juiste stand te vinden of het maximumvermogen in te schakelen. En om het nog erger te maken, het is niet mogelijk om het te gebruiken met de hand die het handvat vasthoudt. In één woord, we hebben het praktischer gezien, ook al zijn er veel zuigkrachten beschikbaar (we telden er 12).

Bijgevolg, in plaats van te proberen een precies vermogen vast te leggen, vertrouwen we liever op de automatische modus die de zuigcapaciteit aanpast aan de hoeveelheid stof die wordt opgevangen en gemeten door de iLoop sensor; temeer daar het systeem vrij goed werkt.

Het mooie is dat u kunt kiezen tussen continue zuigkracht – om uw polsspieren niet te vermoeien – en gefractioneerde zuigkracht – om de autonomie wat te verlengen – dankzij een vergrendeling die de trekker ingedrukt houdt, zonder enige tussenkomst van de gebruiker. Het kan heel eenvoudig gespeeld worden zonder het handvat los te laten.

Het display op de bovenkant van de hoofdeenheid helpt bij het plannen van de schoonmaaksessie, aangezien het de resterende autonomie in percentage aangeeft. Dit is minder precies dan een aanduiding in minuten en seconden, maar het geeft u toch een goed idee van hoe lang u het kunt gebruiken. Er zij op gewezen dat de lichtgevende cirkel op het hoofdscherm de gebruiker informeert over de reinheid van de vloer. Hoe groter het rode deel van de omtrek, hoe meer stof er is. Naarmate het schoonmaken vordert, wordt het blauwe deel van de cirkel prominenter en wanneer de hele cirkel blauw is, is de vloer (theoretisch) volledig stofvrij.

Om de Pure One S12 Pro Ex nog een stap verder te brengen, biedt Tineco een smartphone-applicatie aan. Na het koppelen van de twee apparaten – zonder al te veel moeite – is er een afstandsbedieningspaneel om de zuigkracht te wijzigen of over te schakelen op de automatische modus. Bovendien wordt een geavanceerde controle van de reinigingssessies uitgevoerd; aantal keren gebruik, totale duur van de reiniging, mate van gebruik van de verschillende vermogensstanden… Dit alles in een dag, een week, een maand of sinds de aankoop van de Pure One S12 Pro Ex.

De toepassing geeft ook enig advies over onderhoud en geeft bijvoorbeeld aan wanneer het tijd is om de bak te legen – wat niet erg nuttig is omdat de wanden van de collector transparant zijn – of wanneer de filters moeten worden gereinigd – wat ons veel relevanter lijkt. Het batterijniveau wordt ook aangegeven. Zonder helemaal onmisbaar te zijn – u kunt de Pure One S12 Pro Ex ook gebruiken zonder hem te koppelen -, is de Tineco Life applicatie toch een aangename verrassing en op veel punten behoorlijk relevant.

Net als de A11 Master van dezelfde fabrikant daarvoor, wordt de Pure One S12 Pro Ex geleverd met een groot aantal accessoires. De doos bevat de hoofdbehuizing, een buis en twee zuigkoppen (één met een harde borstel, de andere met een zachte roller), de oplaadbasis om te worden gemonteerd en een extra batterij. Ook inbegrepen zijn een elektrische miniborstel, een platte borstel, een zachte borstel, twee lange sproeiers (waarvan één met borstel), een schuine buis, een flexibele buis en het schuimfilterreinigingshulpstuk.

Zuigen

De zuigkracht van de Tineco Pure One S12 Pro Ex is uitstekend.

In een zeldzaam geval zuigt hij 100% van de rijst op die we in twee minuten op ons shagtapijt hebben gemorst. Om dit te doen, moet u de harde borstel gebruiken en het maximumvermogen inschakelen. Met de harde borstel doet hij het ook zeer goed in de automatische modus (99% rendement in 120 seconden). Met de zachte borstel is hij iets minder efficiënt; 90% van het afval wordt in 2 minuten opgezogen in de Auto-modus en 93% in de Max-modus. Dit is nog steeds een uitstekend resultaat.

Op fijn tapijt, ongeacht de gekozen configuratie (zachte rol, harde borstel, Auto of Max modus), duurt het één minuut om een volledig vlekkeloze vloer te krijgen. Het is echter de combinatie zachte borstel / Max snelheid die het beste resultaat geeft in 30 seconden, met een efficiëntiegraad van 99% (98% en 97% voor de andere configuraties die we hebben getest).

Op harde vloeren ten slotte, verzamelt de Tineco Pure One S12 Pro Ex al het afval in 30 seconden, ongeacht de gebruikte borstel en het gekozen vermogen.

Bekijk de dagprijs

Onderhoud

Het legen van de opvangbak van de Tineco Pure One S12 Pro Ex is geen probleem, want je drukt gewoon op de knop aan de zijkanten om de scharnierende bodem te zien draaien en het stof in de bak te laten vallen.

De cyclonale filtratie lijkt effectief te zijn zonder perfect te zijn. Inderdaad, nadat we de machine 20 gram chocoladepoeder hadden laten opzuigen, vonden we 0,08 gram in de schuimfilter. Deze weliswaar geringe hoeveelheid vereist niettemin een regelmatig onderhoud van deze barrière om te voorkomen dat de poriën verstopt raken, wat uiteindelijk de zuigprestaties zou schaden. Er zij op gewezen dat het HEPA-filter, dat zich aan de achterkant van het apparaat bevindt, niet van gewicht is veranderd nadat het met een precisieweegschaal was gecontroleerd (0,001 gram).

Om de schuimfilter te reinigen, heeft Tineco het automatische systeem vernieuwd dat aan de hoofdbehuizing van het apparaat wordt bevestigd. Ondanks zijn doeltreffendheid is het, indien dit niet volstaat, altijd mogelijk om het onder een net van helder water te laten passeren. Het hele filtratiesysteem kan worden verwijderd, evenals de afvalverzamelaar, voor grondig onderhoud. Hij kan zonder verdere problemen weer in elkaar worden gezet.

De wals en de harde borstel kunnen uit hun behuizing in de zuigkoppen worden verwijderd om de lange haren te verwijderen die tijdens het schoonmaken verstrikt kunnen zijn geraakt. Terwijl de harde borstel zonder gereedschap kan worden verwijderd, is een stuk gereedschap (muntstuk, lepelsteel, enz.) nodig om de zachte borstel van de kop te verwijderen.

Autonomie

De autonomie van de Tineco Pure One S12 Pro Ex in Auto-modus varieert naargelang de gebruikte kop.

Het is met de zachte roller dat het het meest duurzaam is. Hij kan 45 min 40 s meegaan als hij zo is uitgerust, tegen 35 min met de harde borstel. Aan de andere kant is hij in beide gevallen al na 10 minuten in de Max-modus uitgeput.

Het duurt 3 uur en 25 minuten om de batterijen volledig op te laden.

Geluid

De Tineco Pure One S12 is geen oorsplijter. In de Auto-modus is het geluidsniveau een zeer draaglijke 61 dB(A). En hij produceert niet meer dan 64 dB(A) wanneer hij tot zijn maximale capaciteit wordt opgevoerd.

Productspecificaties

 • Type stofzuiger: stok
 • Type filter: Cyclonisch, HEPA, Schuim
 • Vervangbare batterij: verwijderbaar
 • Bedrijfsmodus: Andere
 • Opberging: aan de muur te bevestigen voet
 • Meegeleverde accessoires: Extra batterij, borstel, meubel- en textielborstel, powerborstel, extra filter(s), miniborstel, power miniborstel, mondstuk, schuine kop
 • Extra opties: laadindicator, turbostand, LED-strip op borstel
 • Gewicht: NC
 • Geadverteerde autonomie: 50 min
 • Vulinhoud: 0,5 L
 • Batterijtype: Li-ion
 • Merk: Tineco
 • Categorieën: StofzuigersSteelstofzuigers
 • Aanbevolen voor type vloer: Harde vloeren, Laagpolig tapijt, Alle vloertypen

Tineco Pure One S12 Pro Ex

Bekijk de dagprijs

Voordelen

 • Zeer efficiënt, ongeacht het type vloer.
 • Efficiënte filtratie en eenvoudig onderhoud.
 • Meerdere extra functies (display, connectiviteit, deeltjesteller, enz.) worden goed gebruikt.
 • Veel accessoires inbegrepen.

Nadelen

 • Muurvoet vereist voor opladen.
 • Niet erg duurzaam in Max modus.

Conclusie

De Tineco Pure One S12 Pro Ex is in de eerste plaats een uitstekende stofzuiger, efficiënt op alle oppervlakken, gemakkelijk te onderhouden en met een bijna feilloze cyclonfiltratie. En ook al heeft niemand echt een smartphone-koppeling of een deeltjesteller nodig om te stofzuigen, toch zijn deze vele “overbodige” opties perfect geïntegreerd in het totaalpakket en maken ze het schoonmaken veel eenvoudiger.

Recent Posts