Welke groenten zijn het beste voor het maken van sap?


Sappen kan een geweldige manier zijn om je dagelijkse groenten in te knijpen, maar niet alle groenten presteren goed in de sapcentrifuge. Droge planten zoals broccoli en bloemkool kunnen worden geperst (en zouden dat ook moeten zijn!), maar ze geven je niet veel in je beker, en de peulvruchten hebben de neiging om genoeg smaak te missen om ze de moeite waard te maken. Bladgroen, wortelen, bieten en andere vitaminepakketten zijn perfect voor uw sapcentrifuge. We hebben een lijst van de beste groenten voor het sapmaken verzameld, niet alleen op basis van sappigheid, maar ook gerangschikt op smaak, zoetheid, bitterheid en voeding.
beste groenten voor sap

Ons classificatiesysteem

We hebben de volgende groenten in vijf categorieën gerangschikt: Saphoeveelheid, smaak, zoetheid, bitterheid en voeding. Ter verduidelijking, een hoge ranking op bitterheid betekent niet dat er iets erg bitter is. Een hoger cijfer betekent dat het evenwichtiger is. Hetzelfde geldt voor zoetigheid.

Ga Organisch!

Agrarische bestrijdingsmiddelen zijn zo wijdverbreid dat het bijna onmogelijk is om ze te vermijden. Maar als je gezond wilt worden door groenten te saperen, is het een goed idee om waar mogelijk te kiezen voor biologische groenten. Ze zullen je blootstelling aan pesticiden niet elimineren, maar alles wat je blootstelling verlaagt is de moeite waard om een paar extra dollars voor uit te geven. Biologische producten zijn ook beter voor het milieu. Groeinormen zijn strenger en minder schadelijk voor insecten, dieren, grond en mensen.

Gooi de Pulp niet weg!

Nadat je je heerlijke veggie sapjes hebt gemaakt, ontdek je een hele puinhoop van pulp in je opvangbak. Je zou geneigd kunnen zijn om het in de vuilnisbak te scheppen, maar die pulp zit vol met vezels en essentiële voedingsstoffen. In plaats van het te gooien, probeer dan een van onze topaanbevelingen om die pulp goed te gebruiken.

De 10 beste groenten voor sap

10. Broccoli

Broccoli
Het is niet de sappigste keuze, maar broccoli is gemakkelijk te vinden en zit vol met vitamine K en calcium om je botten sterk te houden. Het is ook mild genoeg in smaak om andere sappen niet te overweldigen.

  • Sap Hoeveelheid: 3
  • Smaak: 3
  • Zoetigheid: 3
  • Bitterheid: 4
  • Voeding: 4
  • Eindscore: 3.4

9. Tarwegras

Tarwegras
Als de trendy veggie met de grote vitaminen zit tarwegras vol met antioxidanten die je huid doen stralen. Het kan ook een geweldige aanvulling zijn op elk plan voor gewichtsverlies. De aardse smaak kan enige gewenning vergen, maar meng het met je andere favoriete groenten en je zult nauwelijks weten dat het er is.

Gerelateerd: welke sapcentrifuge is het beste voor het sappen van bladgroen? Bekijk hier onze top 5 foto’s

  • Saphoeveelheid: 3
  • Smaak: 3
  • Zoetigheid: 3
  • Bitterheid: 4
  • Voeding: 5
  • Eindscore: 3.6

8. Selderij

selder
Sappige, kruidige selderij geeft een geweldige smaak kick aan elk sapje. De pulp is ook een geweldige manier om vezels en verdikkingsmiddelen toe te voegen aan soepen en stoofschotels. Meng selderij sap met tomaten- of wortelsap voor een verfrissend kopje.

Zie de machine die wij aanbevelen voor het sap maken van selderij hier.

  • Saphoeveelheid: 5
  • Smaak: 4
  • Zoetigheid: 3
  • Bitterheid: 4
  • Voeding: 3
  • Eindscore: 3,8

7. Spinazie

Spinazie
Dit is een smakelijk en sappig groen dat zowel betaalbaar als gemakkelijk te vinden is. Spinazie zit vol met ijzer, vitamine C, foliumzuur en tal van andere essentiële voedingsstoffen. Het is ook lekker en mild genoeg om in verschillende combinaties te gebruiken.

  • Sap Hoeveelheid: 3
  • Smaak: 4
  • Zoetigheid: 3
  • Bitterheid: 4
  • Voeding: 5
  • Eindscore: 3,8

6. Komkommers

Komkommers
Komkommers zijn technisch gezien meloenen. Ze zijn als tomaten in die zin dat ze een vrucht zijn die gegeten wordt als een groente. Als je ooit in een komkommer hebt gesneden, weet je dat de verfrissende geur zich vertaalt in een heerlijk kopje sap. Meng met kokosnoot of watermeloen voor een aantal interessante smaakveranderingen.

  • Sap Hoeveelheid: 5
  • Smaak: 4
  • Zoetigheid: 3
  • Bitterheid: 4
  • Voeding: 3
  • Eindscore: 3,8

5. Boerenkool

Boerenkool
Hou ervan of haat het, boerenkool is een van de meest voedzame groenten op de planeet. Het sap van boerenkool elimineert elke bitterheid of taaiheid van het blad, waardoor alleen de zoete, chlorofylrijke vloeistof die zich binnenin verbergt, overblijft. Gebruik een verscheidenheid aan paarse en groene boerenkool voor het beste resultaat.

  • Sap Hoeveelheid: 3
  • Smaak: 4
  • Zoetigheid: 3
  • Bitterheid: 4
  • Voeding: 5
  • Eindscore: 3,8

4. Bieten

Bieten
Bieten zijn een pijn in de nek om te hakken, maar de moeite waard voor hun status als supervoedsel. Ze zitten vol met voedingsstoffen en zijn geweldig voor het verbeteren van de bloeddruk en de bloedsomloop, en staan zelfs bekend om het stimuleren van de sportprestaties en de cognitieve functie. Je kunt ook niet tegen die diepe scharlakenrode kleur in je glas.

  • Sap Hoeveelheid: 4
  • Smaak: 4
  • Zoetigheid: 3
  • Bitterheid: 4
  • Voeding: 5
  • Eindscore: 4,0

3. Snijbiet

Snijbiet
Voor een bliksemschicht zap van voeding, probeer je favoriete snijbiet variëteit te mengen met spinazie en boerenkool. Je krijgt een gezonde dosis fytonutriënten en veel chlorofyl. Snijbiet heeft de neiging om ook zoet te zijn, wat kan helpen bij het in evenwicht brengen van een aantal van de meer bitter smakende groenten.

  • Sap Hoeveelheid: 4
  • Smaak: 4
  • Zoetigheid: 4
  • Bitterheid: 4
  • Voeding: 5
  • Eindscore: 4.2

2. Tomaten

Tomaten
Tomaten zijn technisch gezien geen groenten, maar omdat ze als groenten worden gegeten, hebben we ze op de lijst gezet. De zoetheid van een tomaat en het hoge sapgehalte maken het een geweldige aanvulling op uw sap. Probeer tomatensap te combineren met uiensap en cayennepeper voor een portie smaak.

  • Sap Hoeveelheid: 5
  • Smaak: 4
  • Zoetigheid: 5
  • Bitterheid: 5
  • Voeding: 3
  • Eindscore: 4.4

1. Wortels

Wortels
Dit kunnen de zoetste en sappigste groenten zijn. Wortels zijn een nietje voor elke sapmix en de duidelijke winnaar. Je krijgt een gedurfde kleur, een sterke smaak, en tonnen bètacaroteen, en je krijgt de smakelijkheid van je sap. Voor een extra traktatie kunt u proberen om er een paarse of gele wortelen te gebruiken om wat kleur aan toe te voegen.

  • Sap Hoeveelheid: 5
  • Smaak: 4
  • Zoetigheid: 5
  • Bitterheid: 4
  • Voeding: 4
  • eindscore: 4.4

Conclusie

Het sap van groenten zal helpen uw immuunsysteem op gang te brengen, uw huid te verbeteren, het gewichtsverlies te bevorderen en u jonger te laten voelen. Wees niet bang om te experimenteren met andere groenten. Als het aromatisch of verleidelijk is, gooi het dan in de sapcentrifuge en test de smaak. Vergeet niet om biologisch te kopen, was uw groenten voordat u ze gebruikt, en probeer creatief te worden met het hergebruiken van de overgebleven pulp.

Gerelateerde berichten:

Recent Posts