Top 10 beste fruit voor het maken van sap en hoe ze te bereiden (met afbeeldingen)


Welk fruit is het beste voor sap?

beste fruit voor sap
Er bestaat niet zoiets als een “slecht” fruit voor het sap. Vruchten zitten vol met essentiële vitaminen, mineralen, fytonutriënten en vezels die je lichaam nodig heeft, wat betekent dat elk fruit dat je in je sapmachine gooit goed zal zijn. Maar als je nieuw bent in het sapmaken, is het een goed idee om te wennen aan de basis en te begrijpen hoeveel sap je kunt verwachten van bepaalde vruchten, en welke het meest voedzaam zijn. Hieronder vindt u een lijst met onze favoriete sapjes om u te helpen beslissen waar u moet beginnen.

1. Appels

appels
Appels zijn een van de favoriete fruitsoorten ter wereld. Ze zitten vol met vezels en kalium, en staan bekend om hun anti-inflammatoire en allergiebestrijdende eigenschappen. Maar wees voorzichtig met het zuigen van te veel appelsap. Het suikergehalte en het gehalte aan enkelvoudige koolhydraten zijn beide hoog. Gebruik appelsap voor het koken van warme cider, het brouwen van harde cider, of voor een verfrissende, koude drank. Bekijk ons artikel over Welke soorten appels zijn het best voor sap voor meer informatie.

<2. Sinaasappels

Sinaasappels
Sinaasappels zijn een andere populaire sapvrucht, beroemd om hun hoge vitamine C gehalte. Ze zijn een natuurlijke immuunsysteem booster. Drink sinaasappelsap vers voor het beste resultaat, want sommige sinaasappelsoorten hebben een hoog limoninegehalte, wat je sap bitter kan maken. Voor de beste sappige sinaasappels, lees ons artikel over Welke soorten sinaasappels zijn het beste om sap van te maken.

3. Druiven

Druiven
Druivensap is misschien te zoet voor sommigen, maar de kracht ervan om het LDL-cholesterol (de slechte soort) te verlagen, het risico op bloedstolsels te verminderen en de bloedsuikerspiegel te verlagen maakt het een topkandidaat. Pop pitloze druiven, zoals rode of groene tafeldruiven, direct in de sapcentrifuge. Voor een brutale smaak, probeer Concord, Muscato, en katoendruiven. Als je druiven pitten hebben, gooi ze dan in een pot en kook ze op matig vuur tot de druiven splijten en het sap vrijkomt, druk ze dan door een zeef om de pitten te verwijderen. U kunt ze ook in uw sapmachine gooien, maar de zaden zullen worden gehakt, waardoor een kruidige smaak vrijkomt die u misschien ongunstig vindt.

4. Granaatappels

Granaatappels
Granaatappels zijn een supervoedsel dat wordt aanbevolen door zowel artsen als voedingsdeskundigen. Ze zitten vol met antioxidanten en staan bekend om hun strijd tegen kanker, Alzheimer, artritis en hartziekten. Ze zijn zoet, ze hebben een milde smaak en hun kleur is verbluffend. Granaatappels kunnen echter een pijn zijn om te schillen, dus verwacht wat extra tijd te besteden aan de voorbereiding.

5. Bosbessen

Bosbessen
Bosbessen zijn een andere antioxidante krachtpatser, die bekend staat om de aanwezigheid van essentiële B-vitamines. Ze kunnen helpen bij depressies, bescherming bieden tegen veroudering en kanker bestrijden. Maar bosbessen zijn klein, en je hebt er een grote hoeveelheid van nodig om genoeg sap te produceren om een glas te vullen. Als u niet in staat bent om een overschot te kopen, kunt u altijd bosbessensap gebruiken als aanvulling op andere smaken, zoals appel-, cranberry- of andere bessensappen.

6. Ananassen

Ananassen
Piña colada, iemand? Tropisch ananassap is hoog op de zoetheidsfactor, maar het maakt een mooie metgezel voor romige, milde kokosmelk (en rum, als dat je ding is). Ananassen hebben een hoog gehalte aan vitamine C en mangaan en zijn de enige voedingsbron van bromelaïne, een anti-inflammatoir enzym waarvan is aangetoond dat het helpt bij de genezing van spierverwondingen.

7. Perziken

Perziken
Koop in de nazomer perziken voor het grootste, sappigste fruit. Plaats ze een paar dagen op kamertemperatuur en laat ze verzachten, en hun smaken zullen intenser worden en een heerlijk kopje sap maken. Perziken zijn rijk aan antioxidanten, geweldig voor de huid en kunnen helpen om allergieën te verminderen.

8. Veenbessen

Veenbessen
Als je ooit rauwe cranberry’s hebt gegeten, weet je dat ze extreem wrang zijn. Veenbessensap moet worden verwaterd of gemengd met andere vruchten voor de beste smaak. Maar het is de moeite waard om een smakelijk evenwicht te vinden. Als het op voeding aankomt, zijn deze zure kleine bessen een warmteverpakking. Ze zijn rijk aan antioxidanten, ze verlagen het LDL-cholesterol en ze kunnen de bacteriën bestrijden die urineweginfecties (UTI’s) veroorzaken. Vanwege de krachtige eigenschappen van de cranberry’s moet u, als u medicijnen gebruikt, regelmatig een arts raadplegen voordat u cranberrysap drinkt.

9. Citroenen

Citroenen
Vers geperst citroensap is op zichzelf niet drinkbaar, maar het is geweldig om toe te voegen aan ijsthee en fruitsmoothies, gegoten over vis voor het koken, en voor smaakvolle desserts. Voor een traktatie op een warme zomerdag, probeer wat citroensap en agavenectar in een blender met verse aardbeien te gooien voor een prachtige aardbeienlimonade. U kunt citroensap in grote partijen maken en in de koelkast bewaren of invriezen voor later (zie ons artikel Hoe lang gaat vers sap mee voor meer informatie). Het zal zeker van pas komen.

10. Mango’s

Mango's
Mangosap is heerlijk, rijk en zoet. Het is geweldig gemengd in limonade, gemengd met aardbeien, gemaakt tot smoothies, of zelfs als zoetstof in desserts. Maar wees voorzichtig met mango’s. Schil ze grondig voordat je ze in de sapcentrifuge gooit, anders kun je worden blootgesteld aan urushiol, een giftige stof die in de huid wordt aangetroffen en die ook in gifsumak wordt aangetroffen. Als de huid er eenmaal af is, ben je vrij. De antioxidanten in mango’s staan erom bekend dat ze de gezondheid van de ogen bevorderen en astma en diabetes kunnen bestrijden.

Conclusie:

We zouden u een oneindige lijst met fruit kunnen geven, maar hopelijk geeft dit u een goed idee van waar u moet beginnen. Doe wat onderzoek om ideeën te krijgen voor sap combinaties, of experimenteer door al het fruit in je koelkast te pakken en bij elkaar te gooien. Ongeacht de manier waarop u het snijdt, is vruchtensap een goede manier om uw gezondheid te verbeteren, uw immuunsysteem te versterken en een langer leven te leiden.

Recent Posts