15 slimme toepassingen voor overgebleven sappulp

Je houdt ervan om vers sap te maken, maar je hebt waarschijnlijk wat wroeging gevoeld bij het verspillen van al die perfect eetbare sappulp als je klaar bent. Gelukkig kun je met de restjes creatief aan de slag, zonder dat het verspillend is. Van bakideeën tot hulp bij het tuinieren, de 15 slimme opties hieronder variëren van eenvoudig tot complex. Maar wees niet bang om ze allemaal te proberen. Misschien vind je wel een perfect gebruik voor die pulp.
sappulp

15 Gebruikt voor restjes van het sap:

1. Bouillon

Hier is een gemakkelijke optie. Gooi je veggiepulp in een pot met water en veel zout en kruiden om een hartige groentebouillon te maken. U kunt ook wat extra smaak in een bottenbouillon of een vleesbouillon, zoals kip of rundvlees, verpakken.

2. Smoothie verdikkingsmiddel

Dit is een goed gebruik voor fruit of groenten. Voeg de pulp toe aan je favoriete smoothie om deze te verdikken en voeg wat romige textuur toe. Je geeft het niet alleen een smaakimpuls, maar je voegt ook wat essentiële gezonde vezels toe aan de mix, waardoor je langer vol blijft. Dit is vooral een uitstekende optie voor eiwitsmoothies.

3. Muffins en brood

Sappulp maakt een geweldige voedingsrijke vochttoevoeging aan uw favoriete muffin- of broodrecepten. Probeer een combo van bessen, sinaasappels, appels, wortelen en zelfs boerenkool om je eigen unieke smaak twist te creëren.

4. Thee

Droog uw fruitpulp uit en voeg vervolgens enkele bloemsoorten, vanille, kaneel, kardemom of bergamot toe om heerlijke, aromatische thee te maken. Je krijgt smaak en heilzame fytonutriënten allemaal verpakt in één kopje.

Lees ook:   Hoe krijg je verbrande plastic geur uit de vaatwasser?

5. Beignets

Als je twijfelt, bak ze dan op. U kunt een aantal grote pannenkoeken of beignets maken met zowel fruit- als groentepulp. Meng ze om je eigen smaak te creëren en serveer ze voor het ontbijt of het diner.

6. Broodkruimels

Hoewel het geen echt brood is, kan gedehydrateerde groente- of fruitpulp een uitstekende topping vormen voor salades, of broodkruimels vervangen in traditionele bakkerijproducten zoals vulling (gebruik veggiepulp) of broodpudding (gebruik fruitpulp).

7. Dompelsaus

U kunt een uitstekende veggie- of frituurdip maken door groentepulp te mengen met zure room en kruiden. Overweeg ook om chutneys te maken of het toe te voegen aan zelfgemaakte hummus voor wat extra zing.

8. Krakers

Een gezonde en geschikte optie voor veggiepulp is het maken van sapcrackers. U kunt ze ofwel bakken ofwel in de dehydrator gooien om een perfect dompelhapje te maken.

9. Quiche

Voeg wat extra voedingsstoffen en vezels toe aan je quiche door wat veggiepulp in je eimengsel te kloppen. Leg de ham en de kaas in lagen en bak ze voor wat extra hartige lekkernijen.

10. Soepen

Groentepulp is een gemakkelijke toevoeging voor elke soort soep of stoofpot. Gooi er wat vlees, aardappelen, verse uien en knoflook bij om een onweerstaanbare familiemaaltijd te maken.

11. Granen

Ontdoe u van fruitpulp en strooi het op uw favoriete graansoort. Of probeer het verse vruchtvlees te mengen in uw havermout of boekweit voor een beetje vitamine boost in de ochtend. Gooi er wat noten, bananen of versnipperde kokosnoot bij en je hebt een krachtig ontbijt om je door de ochtend heen te helpen.

Lees ook:   Wat kun je doen met Kenwood Cooking Chef?

12. Gehaktballen

Hoewel het niet de meest traditionele recepten zijn, geeft het toevoegen van groentepulp een frisse smaaklift aan gehaktballen, hamburgers of gehaktbrood.

Probeer deze vegetarische variant ook eens voor een geweldig gehaktbalalalternatief: https://www.foodnetwork.com/recipes/veggie-juice-pulp-meatballs-2697016

13. Hond behandelt

Fido heeft net zoveel fruit en groenten nodig als jij voor een optimale gezondheid, en de kans is groot dat maïs en vullend eten de hond niet geeft wat hij nodig heeft. Bak uw eigen hond traktaties met pindakaas en veggiepulp voor een onweerstaanbaar hondenhapje dat ze zal houden bedelen voor meer.

14. Compost

Verse pulp is een handige toevoeging aan uw compostbak. Het zal vitale voedingsstoffen toevoegen aan de bodem en een gezonde mycorrhizale groei bevorderen om uw tuin een boost te geven. Vergeet niet om de pulp niet te dumpen en het te laten liggen. Roer het in om te voorkomen dat insecten en ander ongedierte worden aangetrokken en om de ontbinding te bevorderen.

15. Meststof

Uw planten houden van voedingsstoffen, en het mulchen van verse sappulp in de grond rond uw planten en bomen werkt als een uitstekende meststof. Het bevordert ook een gezonde schimmelgroei en zorgt voor voedsel voor bodemverrijkende wormen.

Conclusie

vruchtvlees
Deze lijst is echt eindeloos, en met een beetje creativiteit in de keuken of tuin kun je die restjes pulp goed gebruiken. Wees avontuurlijk met recepten, en onderzoek uw favoriete gerechten om te zien of u een sappulp variëteit kunt ontdekken die het proberen waard is. Veel succes met het aan het werk zetten van die pulp.