Welke Weber barbecue kopen – Ultieme gids


Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een Weber barbecue, gefeliciteerd! U bent al goed op weg om een van de beste, meest betrouwbare en in alle opzichten geweldige gasgrills op de markt te kiezen. Maar niet alle Weber grills zijn gelijk, en de uitgebreide lijn van Weber gasgrills en Weber grill accessoires zijn ontworpen voor een breed scala aan grillstijlen in een verscheidenheid aan buitenruimtes en voor verschillende budgetten. De meesten van ons hebben het geluk om drie van de vier seizoenen te grillen en bereiden alles van braadstukken in het vroege voorjaar en de alomtegenwoordige zomerburgers tot onze Thanksgiving-kalkoen en hot wings op Superbowl-zondag. Als er een speciaal recept is om toe te voegen aan ons grill arsenaal, is er meestal een Weber grill accessoire ontworpen om het mogelijk te maken. Weber begrijpt de roep naar het buitenleven en hun gepatenteerde Weber grill covers zijn ontworpen om onze investering te beschermen door niet te barsten in de winter of te smelten in de zomer. Bovendien is Weber’s klantenservice één van de meest responsieve in de industrie en Weber grill onderdelen zijn gemakkelijk te bestellen mocht u ooit iets moeten vervangen.

Nu de zomer voor de deur staat, heeft uw plaatselijke winkel waarschijnlijk zijn Weber-grills uitgestald. Dit is het moment om bij hen na te gaan of er speciale promoties zijn of Weber grills in de uitverkoop. Voordat u dat doet, hebben wij deze Weber grill koopgids samengesteld om u te helpen de perfecte grill en accessoires te kiezen voor geïnspireerd buiten koken en entertainen. Zonder verder oponthoud, laten we beginnen!

Onze 5 Beste Weber Grills

Niet alle Weber grills zijn gelijk. In dit gedeelte gaan we de 5 beste Weber barbecues belichten die we hebben geclassificeerd als de meest geweldige.

1) Beste budget: Weber Spirit E-310

Eigenschap Rating Eigenschap Rating
Branders Opslag Oplossingen
Sear Perf. zijbrander
Vetbehandelingssysteem Roker
Kookoppervlak Rotisserie
Gelijkmatige warmteafgifte Interne lichten
Wind Perf. Flare Up Mgmt.
Bouwkwaliteit Garantie

Branders: 3 Branders met een totaal van 30.000 BTU’s Brandstof: LP (aardgas optie beschikbaar) | Kookroosters: Geëmailleerd porselein Kleur: Alleen zwart | Capaciteit: 529 m2 (424 primaire, 105 warmhoudrooster) Appr. 12 Burgers: Zijbrander: Nr. Rotisserie: Geen

Weber Spirit E-310 grill heeft de beste prijs/prestatie verhouding van alle grills in of rond de 499 dollar prijsklasse. Deze gas bbq is betrouwbaar en wordt geleverd met een garantie van 10 jaar om zijn vakmanschap te ondersteunen.

Dankzij het ontwerp met 3 branders kunt u indirect koken (2 branders aansteken en het voedsel op de middelste brander plaatsen, die niet brandt).

De ontsteking werkt met een druk op de knop. Zorg ervoor dat u eerst brander 1 aansteekt om het gas naar de rest van de branders te laten stromen. Hoewel het misschien niet de meest handige manier is om een grill te starten, kunt u op deze Weber Spirit bbq koken met een willekeurig aantal branders.

Wat deze grill mist aan functies, maakt hij goed met zijn geëmailleerde porseleinen roosters en zijn uitstekende vetbeheersingssysteem. Flavorizer bars die zich onder de roosters bevinden, minimaliseren flare-ups en helpen rooksmaak aan uw voedsel toe te voegen.

2) Beste totaal: Weber Genesis E-310

Eigenschap Rating Eigenschap Rating
Branders Opslag Oplossingen
Sear Perf. zijbrander
Vetbehandelingssysteem Roker
Kookoppervlak Rotisserie
Gelijkmatige warmteafgifte Interne lichten
Wind Perf. Flare Up Mgmt.
Bouwkwaliteit Garantie

Branders: 3 Branders met een totaal van 39.000 BTU’s Brandstof: LP (aardgas optie beschikbaar) | Kookroosters: Geëmailleerd porselein Kleur: Zwart | Capaciteit: 669 sq. in. Appr. 20 Burgers op het oppervlak | Zijbrander: Nr. Rotisserie: Geen

De Genesis II E-310 is wat wij noemen het Weber werkpaard. Dit is een perfect all-round product, ontworpen om te voldoen aan alle behoeften van het gemiddelde gezin dat van grillen houdt. Het heeft een redelijke en budgetvriendelijke prijs, maar is toch uitgerust met alle populaire en krachtige functies van Weber’s beste aanbod.

Drie afzonderlijke branders, geschikt voor digitale thermometers, met een kookoppervlak van 669 cm2, inclusief een weg te schuiven warmhoudrooster. Voeg daar nog vleugeltafels aan beide zijden aan toe, Flavorizer staven onder het rooster en Weber’s legendarische Infinity ontsteking en u heeft de perfecte grill voor vrijwel iedereen.

Alhoewel alle Weber barbecues hetzelfde ontwerp hebben (zwaar uitgevoerde shroud die de roosters van goede kwaliteit bedekt, flavorizer bars die direct vuur afbuigen, en vetbeheer aan de onderzijde) gaat de bouwkwaliteit omhoog bij hogere prijsniveaus.

Weber Genesis grills zijn veel steviger in vergelijking met de Spirit serie. En hun branders zijn 30% krachtiger. In tegenstelling tot de Spirit grills die u minutieus in elkaar moet zetten, zijn de Weber Genesis grills veel minder ingewikkeld dan een Ikea project.

3) Beste Kleur: Weber Genesis Special Edition SE-330

Eigenschap Rating Eigenschap Rating
Branders Opslag Oplossingen
Sear Perf. zijbrander
Vetbehandelingssysteem Roker
Kookoppervlak ♨️ Rotisserie
Gelijkmatige warmteafgifte Interne lichten
Wind Perf. Flare Up Mgmt.
Bouwkwaliteit Garantie

Branders: 3 Branders met een totaal van 39.000 BTU’s Brandstof: LP (Aardgas optie alleen beschikbaar in zwart) | Kookroosters: 9 mm Roestvrij Staal | Kleur: Zwart, koper, karmozijnrood, rook Capaciteit: 669 m². Appr. 20 Burgers op het oppervlak | Zijbrander: Ja: Rotisserie: Geen

Op zoek naar kleuropties voor een grill die toch de veeleisende grillmeester in u tevreden zal stellen? Denk eens aan de Weber Genesis Special Edition SE-330, een beest met drie branders, een dichtschroeiplaat en een zijbrander. Het heeft alle beste Weber kenmerken, inclusief roestvrijstalen Flavorizer staven en een elektronisch Crossover ontstekingssysteem.

Weber heeft ook een handvatverlichting voor nachtelijk gemak. U hoeft hem niet met een knop aan te zetten. Als u de kap optilt, wordt het kookoppervlak verlicht.

Het belangrijkste is dat Weber nu de SE (d.w.z. Special Edition) grills maakt met 9 mm dikke roestvrijstalen roosters die in staat zijn de warmte verbazingwekkend goed vast te houden, wat zich zal vertalen in betere kookprestaties. Weber heeft aan nachtgrillen gedacht en heeft voor uw gemak een handgreepverlichting ingebouwd.

De S-335 versie van dezelfde grill heeft een roestvrijstalen afwerking, een afgesloten opslagruimte en een brander voor het schroeien. Zijn variaties omvatten 4 en 6 pits bbq grills.

4) Beste prestatie: Weber Summit S-670

Eigenschap Rating Eigenschap Rating
Branders Opslag Oplossingen
Sear Perf. zijbrander
Vetbehandelingssysteem Roker
Kookoppervlak ♨️ Rotisserie
Gelijkmatige warmteafgifte Interne lichten
Wind Perf. Flare Up Mgmt.
Bouwkwaliteit Garantie

Branders: 6 Branders met een totaal van 60.000 BTU’s Brandstof: LP (Aardgas beschikbaar) | Kookroosters: 9 mm Roestvrij Staal | Kleur: Roestvrij staal, zwart | Capaciteit: 769 sq. in. | Zijbrander: Ja, 12.000 BTU | Rotisserie: Ja, infrarood 10.600 BTU Smoker Box: Ja, 6.800 BTU

Als u op zoek bent naar het beste van het beste, de onbetwiste kampioen van alles wat met grillen te maken heeft, zet u dan schrap en maak kennis met de Summit S-670 (het juiste skinnummer 7370001 voor propaan en 7470001 voor aardgas) met een ontzagwekkende zes krachtige branders en een gewoonweg gigantisch kookoppervlak van 838 vierkante inch, allemaal in een ruimtebesparende roestvrijstalen behuizing. Hoewel hij je niet letterlijk de stratosfeer in zal schieten, zullen de grillcapaciteiten die in deze prachtige bbq zitten je zeker het gevoel geven dat je de zwaartekracht hebt doorbroken.

Roestvrijstalen aromastaven, roestvrijstalen grillroosters, een extra zijbrander, een gepatenteerd Snap-Jet brander ontstekingssysteem (d.w.z. elke brander kan afzonderlijk worden ontstoken door eenvoudigweg de knop te draaien), en ingebouwde verlichting ronden het topmodel van Weber af. De Weber Summit wordt geleverd met een infrarood rotisserie die bijna 11.000 BTU hitte afgeeft.

De bouwkwaliteit van Weber Summit grills is legendarisch. De montage is minimaal. U hoeft alleen maar de kap te plaatsen en de zijkanten in de juiste positie te schuiven, de wielen vast te klikken en u bent klaar om te gaan.

De Weber Summit is een blikvanger in uw achtertuin. Als u weinig ruimte hebt, kunt u de 4-pits versie van dit product overwegen, de Weber S-470 7170001 die zowel op vloeibaar propaangas als op aardgas verkrijgbaar is. Zowel de S-470 als de S-670 zijn verkrijgbaar in roestvrij staal en in zwart email.

5) Beste Pelletgrill en Rookoven: Weber SmokeFire EX4

Eigenschap Rating Eigenschap Rating
Branders Opslag Oplossingen
Sear Perf. zijbrander
Vetbehandelingssysteem Roker
Kookoppervlak Rotisserie
Gelijkmatige warmteafgifte Interne lichten
Wind Perf. Flare Up Mgmt.
Bouwkwaliteit Garantie

Na een groot marktaandeel te hebben afgestaan aan Traeger barbecue, introduceerde Weber de nieuwe pelletgrills en rookovens onder de marketingnaam SmokeFire. De Weber pelletgrill is er in twee maten de SmokeFire EX4 a.k.a. 22510001 de 24-inch (672 sq. in.) pelletgrill en rookoven en de SmokeFire EX6 a.k.a. 23510001 die 36-inch (1.008 sq. in.) is.

Het meest opvallende kenmerk van de Weber SmokeFire EX4 is zijn vermogen om met relatief gemak hoge temperaturen te bereiken. Dit maakt de pelletgrill zeer effectief in het dichtschroeien. De Weber SmokeFire werkt in een bereik van 200 tot 600 F om zowel te roken als te grillen. De porselein geëmailleerde afwerking van deze Weber rookoven is duurzaam en behoudt zijn glans gedurende de komende jaren met of zonder deksel.

Weber gebruikt zijn typische vuurhaardontwerp met de SmokeFire. Roestvast stalen aromastaven zitten onder hoogwaardige roosters. De gebruikelijke Weber vetafscheider wordt geflankeerd door de asopvangbak. In de afgelopen maanden heeft Weber wat slechte pers gekregen over vetmanagement van vroege gebruikers die specifiek klaagden over vetophopingen. Hoewel we denken dat de vetopvanggaten groter kunnen zijn, zullen ze verstopt raken zonder basisonderhoud.

Weber verkoopt pellets in zakken van 20 pond. Een zak van 20 pond moet ongeveer 6 uur grillen. Wij raden u ten zeerste aan om Weber pellets te gebruiken, aangezien in recensies van klanten wordt vermeld dat pellets van andere merken de Weber-vijzel nogal eens doen vastlopen.

De Weber pelletgrill SmokeFire wordt geleverd met wifi en een app. De grill heeft zelfs een LCD scherm. Hoewel Weber niet bekend staat om high-tech ontwerpen op zich, zien wij dit als een solide stap voorwaarts. Wat leuk is, is dat het bedrijf ook toegang geeft tot geweldige recepten en grilltechnieken. Een waarschuwing is dat u, net als bij andere elektronische apparaten, wellicht een snelle firmware-update wilt uitvoeren wanneer u uw grill in elkaar zet.

De vele onderdelen van een Weber-grill

Als we de onderdelen van een gasgrill gaan bekijken, beginnen we onze reis van buiten naar binnen en beginnen we met het eerste deel van de grill dat u ziet – de buitenkant. En misschien wel het belangrijkste deel van die buitenkant is het stuk dat George Stephen revolutioneerde toen hij het al die jaren geleden introduceerde – het deksel.

Het deksel en de buitenkant van de gasgrill

De beste gasgrills hebben een deksel dat alle functies en taken waarvoor het verantwoordelijk moet zijn, perfect in evenwicht houdt om een veilige, effectieve en heerlijke grillervaring te garanderen. In de eerste plaats moet er een goede ventilatie zijn om veilig en kwalitatief goed te kunnen koken. De beste grills hebben ook een goed zichtbare thermometer op het deksel om de juiste kooktemperatuur gemakkelijk en naadloos te garanderen tijdens de bereiding en het koken. Omdat het er bij het koken vaak smerig aan toe gaat en grills vaak aan de elementen worden blootgesteld, kan een bedieningspaneel van roestvrij staal een uitstekende voorziening zijn om ervoor te zorgen dat de bediening van de grill in de loop van de tijd en onder druk stand houdt.

Naast het deksel wilt u een grill met veel ruimte aan de buitenkant om uw gereedschap, ingrediënten en kookgerei bij de hand te houden tijdens het grillen. Geweldige barbecues hebben aan weerszijden vleugeltafels met voldoende oppervlak voor alles wat u nodig zou kunnen hebben, en Weber grilltafels kunnen worden ingeklapt als ze niet worden gebruikt. Bijna alle Weber barbecues hebben ook een open of gesloten opslagruimte onder de grill voor extra materialen.

En laten we de wielen niet vergeten. Een grill in de achtertuin moet mobiel zijn en gemakkelijk kunnen worden verplaatst, dus kwalitatief hoogwaardige en duurzame wielen zijn vaak een ondergewaardeerd maar essentieel onderdeel van de grill.

Kleine kenmerken zoals wielen en opbergruimte lijken misschien niet zo belangrijk voor uw grillervaring, maar na verloop van tijd kunnen dit soort voordelen (of nadelen bij modellen van lage kwaliteit) uw zin in en plezier aan het grillen maken of breken. Grillen in de achtertuin is genieten van mooie momenten, mooi weer en lekker eten, dus het grillen zelf moet zo gemakkelijk en handig mogelijk zijn en zoveel mogelijk functies bevatten.

Grill interieur

Nu we de buitenkant van de grill hebben bekeken, laten we de motorkap openen en kijken wat er onder zit. De meest elementaire onderdelen van een grill waar u regelmatig mee te maken zult hebben zijn het grillrooster (waarop u uw voedsel legt om te grillen) en de branders (die de vlammen leveren voor het verhitten en koken van het voedsel).

The Grate

Het rooster in uw grill heeft een grote invloed op de kwaliteit van uw grillervaring en de uiteindelijke kwaliteit van het voedsel dat u bereidt. De beste bakplaten zijn gemaakt van gietijzer en voorzien van een porseleinen glazuurlaag die de smaak verbetert, het vastplakken en scheuren van voedsel vermindert en zorgt voor een gelijkmatig warmteprofiel over het gehele oppervlak van het voedsel. Gietijzer is het materiaal bij uitstek geworden voor grillroosters, omdat het de smaak vasthoudt en de smaak na verloop van tijd verbetert. Bedenk eens hoeveel beter uw gietijzeren keukengerei het voedsel smaakt in vergelijking met uw kookgerei van mindere kwaliteit.

Een andere factor waarmee u rekening moet houden bij het rooster is hoeveel ruimte u nodig hebt om te koken. We gaan hier later in deze gids dieper op in, maar voor nu volstaat het te zeggen dat je rekening moet houden met hoeveel je gaat grillen, voor hoeveel mensen, en hoe vaak. In diezelfde geest is het tijd om het te hebben over de krachtpatsers van elke grill.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar niet-gepubliceerde kortingen op Weber Grills.

De Branders

De branders zijn de elementen van de grill die het eigenlijke koken van uw voedsel doen. Het gas ontsteekt en voedt de vlammen, zodat u die heerlijke barbecuesmaak krijgt waar niet-grillers overal jaloers op zijn. Bij een kwaliteitsgrill moet u met de knoppen op de buitenkant van de grill onafhankelijk de sterkte en de grootte van de vlammen van de branders kunnen instellen, en die branders moeten over de hele lengte van de binnenste kookruimte lopen om een gelijkmatige warmte en een gelijkmatig koken te garanderen.

Dit is belangrijk omdat sommige gerechten (garnalen, kip) een lagere warmte en een langere grilltijd vereisen, terwijl u andere (steaks) met een flinke hitte wilt dichtschroeien. Het aantal branders dat u nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid voedsel die u wilt bereiden, maar daar komen we later nog op terug.

Branders worden over het algemeen vergeleken aan de hand van hun BTU (British Thermal Unit), die de energie van warmte meet. Bijvoorbeeld, de hoofdbranders van de Weber Spirit E-210 hebben een BTU input van 26.500.

Andere grill-onderdelen

We hebben de belangrijkste onderdelen van elke grill behandeld, maar het zijn de extra’s die een goede grill onderscheiden van een geweldige. Bijvoorbeeld, porselein geëmailleerde schalen die ervoor zorgen dat vet niet terug in de vlam druppelt en ontbrandt, terwijl ze ook de smaak van het voedsel verhogen (Weber’s gepatenteerde methoden worden Flavorizers genoemd). Er zijn ook warmhoudroosters aan de binnenkant waar u voedsel verder van de vlammen kunt houden zodat het warm blijft zonder te gaar te worden, plus belangrijke voorzieningen zoals vetvangbakken en -pannen voor de veiligheid en netheid van uw grill.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar niet-gepubliceerde kortingen op Weber Grills.

De Grote Drie Weber Grill Series

Bij Weber is de productie van gasgrills uiteindelijk gestroomlijnd in drie primaire series, elk met een set unieke modellen die zijn gebouwd om te voldoen aan persoonlijke grillwensen. In de loop van deze gids zullen we de verschillende lijnen nog wat meer vergelijken, maar laten we nu eerst een korte inleiding geven.

Weber Spirit serie

Weber’s kleinste serie gasgrills heeft net zoveel power als zijn neven in een meer gestroomlijnd pakket. Deze 2- of 3-pits grills zijn de perfecte maat voor casual grillen voor koppels, gezinnen of individuen en zijn gemaakt om in kleine tuinen, patio’s of balkons te passen. Ze zitten nog steeds boordevol functies, zoals neerklapbare zijtafels, Flavorizer-stangen en roestvrijstalen afwerking waar dat het belangrijkst is, inclusief de branders.

Weber Genesis Grills

De Weber Genesis serie biedt een breed scala aan grillformaten en functies, variërend van 3 branders in het Weber E-310 model tot aan de S-435 met 4 branders. Genesis gasgrills zijn er in open of gesloten uitvoering. De E-modellen hebben geëmailleerde porseleinen roosters, terwijl de S-modellen van roestvrij staal zijn gemaakt voor een betere warmteretentie. De exclusieve SE-modellen hebben een handgreepverlichting en 9 mm dikke kookroosters. Alle Weber Genesis II modellen zijn voorzien van het nieuwe en krachtige GS4 ontwerp.

Weber Summit Grills

De Summit serie, variërend van 4 tot 6 branders, is visueel prachtig en heeft veel vermogen onder de motorkap. De 470-serie is zelfs voorzien van een gepatenteerde Sear Station-brander die voor een intense hitte zorgt en de grillsmaak geeft waar iedereen van droomt. De S-460 en S-660 modellen zijn ontworpen voor inbouw in achtertuinconfiguraties, zodat de Summit serie een breed scala aan gebruiksmogelijkheden, toepassingen en esthetiek dekt voor elk type grillmaster.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar niet-gepubliceerde kortingen op Weber Grills.

Is groter beter? De juiste grillmaat kiezen

Als het op de grootte van hun grill aankomt, denken veel koks en hobbykoks dat groter altijd beter is. Maar bij de keuze van uw grill moet u rekening houden met de factoren die het belangrijkst zijn, omdat groot uitpakken een wisselwerking heeft op andere gebieden die u misschien in eerste instantie niet zou overwegen.

Er zijn twee belangrijke nadelen aan het kiezen van een grotere grill. Ten eerste hebben grote grills meer tijd nodig om op te warmen. Het is eenvoudige wetenschap: een grotere ruimte vereist meer warmte en energie voordat het een bepaalde temperatuur bereikt. Stel je voor dat je een gymzaal probeert te verwarmen met een kachel. in tegenstelling tot een kleine slaapkamer. Dit betekent dat je langere voorbereidingstijden moet begroten als je kookt voor gretige monden.

Het andere nadeel van grotere grills is dat ze meer gas verbruiken. Hoewel gasgrills efficiënter zijn geworden, is het een feit dat grills met grotere branders en meer branders om van brandstof te voorzien, veel sneller gas verbruiken dan kleinere modellen.

Houd dit alles in gedachten bij de keuze van uw gasgrill. Hoeveel grill ruimte heb je echt nodig? Verzorgt u vaak grotere groepen, of kookt u meestal voor uzelf en uw kleine gezin? Zijn jullie grote eters of houden jullie van kleinere porties? Dit alles zal helpen bepalen of u moet kiezen voor een kleinere grill of voor een grote. Het is een persoonlijke keuze, en er zijn inherente voor- en nadelen aan beide uiteinden van het maatspectrum.

Roestvrij staal vs. geëmailleerde porseleinen roosters

Uw grillrooster is het oppervlak waarop u uw kostbare vlees en andere grill-ingrediënten legt, dus de manier waarop het is gemaakt en de materialen waarvan het is gemaakt, zijn van groot belang. Over het algemeen zijn er drie soorten roosters in kwaliteitsgrills- roestvrij staal, zuiver gietijzer en porselein geëmailleerd gietijzer. Wat is het verschil? Laten we eens kijken.

Roestvrij stalen roosters

Een roestvrij stalen rooster is een goede keuze om alle redenen waarom roestvrij staal zo populair is: het is bestand tegen roest en beschadiging, indrukwekkend duurzaam, en dient als een geweldig kookoppervlak. Een negatief punt is dat roestvast staal na verloop van tijd minder goed bakt dan gietijzer. Sommige ingrediënten blijven aan het oppervlak kleven, waardoor er een puinhoop ontstaat van zowel het kookoppervlak als datgene wat u aan het koken bent. Daarom kiezen veel mensen voor gietijzer of porselein email.

geëmailleerde porseleinen roosters

Porselein email heeft aan populariteit gewonnen omdat het gewoon niet roest, nooit. Bij herhaaldelijk grillen en gezien het feit dat het voedsel direct op het oppervlak wordt geplaatst, is dit een uiterst belangrijke eigenschap voor veel grillmeesters. Porselein email houdt ook stand tegen zure voedingsmiddelen die anders de kruiden van kale gietijzeren roosters zouden wegslijten.

Of u roestvrijstalen of geëmailleerde grillroosters gebruikt is een persoonlijke keuze, maar over het algemeen is geëmailleerd porselein de fijnere keuze voor het grillen vanwege de duurzame eigenschappen en de onfeilbare veiligheid bij het bereiden van voedsel.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar niet-gepubliceerde kortingen op Weber Grills.

Bonus branders: Meer uit uw Weber Grill halen

Als u nog nooit gegrild heeft, zal het u wellicht verbazen dat Weber grills meer branders bieden dan de hoofdbranders die u gewend bent op standaard grills. Weber grills bieden drie verschillende soorten extra branderfuncties, en ze dienen allemaal een uniek doel bij het grillen:

Weber Grill zijbrander

Een zijbrander is een extra brander die gewoonlijk op een van de bijzettafels buiten het hoofdgrillgedeelte wordt geplaatst. Deze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, maar veel grillers gebruiken ze om sauzen op te warmen of te koken, of om extra bijgerechten te bereiden die bij het hoofdgerecht worden geserveerd. Als u tijdens het grillen vaak aan het multitasken bent, is een zijbrander misschien een goed idee.

Sear brander

Een schroeibrander is een speciaal ontworpen brander die gebruik maakt van een reeks kleine, intense vlammen om een kookoppervlak (meestal met roostermarkeringen) tot extreme hitte te verhitten. Het is vooral bedoeld om de buitenkant van biefstukken dicht te schroeien en te bruinen net voordat ze op de grill gaan, want het is bewezen dat dit de smaak vasthoudt en de hartige, sappige elementen van een biefstuk verhoogt. Het dichtschroeien kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt, en is een krachtig instrument in hoogwaardige grills.

Roker Eigenschap

De rokerige smaak die ontstaat bij het verbranden van houtsnippers en het garen van voedsel boven de uitgestoten rook is er een die wordt begeerd door grillers overal. Sommige Weber gasgrills hebben een unieke rookfunctie waarmee u de hitte van uw grill kunt gebruiken om een speciaal compartiment aan de achterkant van de grill te verwarmen dat u kunt vullen met houtsnippers om die heerlijke rokerige smaak toe te voegen.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar niet-gepubliceerde kortingen op Weber Grills.

De temperatuurmeter van uw grill

Het begrijpen en gebruiken van de temperatuurmeter van uw Weber barbecue is essentieel voor effectief grillen. Verschillende soorten vlees en voedsel garen het best op verschillende temperaturen, dus u zult uw grill de kans willen geven om goed op te warmen voordat u begint met grillen. Weber temperatuurmeters zijn ontworpen om ultra-nauwkeurig te zijn, zodat u real-time informatie krijgt over de interne temperatuur van uw grill. Op die manier weet je precies wanneer het tijd is om het vlees of wat je die dag ook aan het klaarmaken bent, erop te gooien. En natuurlijk zijn deze temperatuurmeters gebouwd om lang mee te gaan, met zeer duurzame lenzen en een roestvrijstalen constructie.

Propaan (LP) vs. aardgas (NG) Brandstof

Wie voor het eerst een barbecue koopt, zal misschien verbaasd zijn te ontdekken dat er bij gasgrills meer dan één soort gas is dat je kunt gebruiken. De twee belangrijkste beschikbare opties zijn propaan (ook bekend als vloeibaar propaan – LP) en aardgas, en ze hebben elk hun unieke voordelen en nadelen. Voordat we dieper ingaan op deze verschillen, is het belangrijk op te merken dat elke Weber barbecue is ingesteld om te werken op propaan of aardgas, en niet achteraf kan worden aangepast om te voldoen aan een nieuwe brandstofbron. Hou dit in gedachten bij het kopen.

Laten we het nu eens hebben over propaan en aardgas.

Propaan (LP)

Propaan is om verschillende redenen een populaire keuze gebleven voor grillers overal ter wereld. Ten eerste heeft het iets meer energie in de tank dan aardgas. Propaan heeft 2.500 BTU’s per kubieke voet, terwijl aardgas er slechts 1.000 heeft. Kiezen voor propaan betekent dat u altijd alle warmte hebt die u zich maar kunt wensen wanneer u op de grill staat.

Bovendien is propaan altijd gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste plaatselijke winkels. Als de tank leeg is, hebt u in een mum van tijd een gloednieuwe tank die u snel en eenvoudig kunt aansluiten op de brandstofleiding van uw grill. Propaan vergt ook geen kosten of tijd voor de installatie. Koop een tank, sluit hem aan op je grill en je bent klaar om te gaan.

Aardgas

Wat aardgas betreft, is het belangrijkste voordeel dat, als u een aardgasleiding op uw terrein hebt, u over alle brandstof beschikt die u ooit nodig zou kunnen hebben en niet bang hoeft te zijn dat deze ooit opraakt. Helaas is niet overal aardgas beschikbaar voor gebruik bij de grill, en de installatie ervan kan behoorlijk wat kosten met zich meebrengen.

Aardgas heeft echter een kleinere ecologische voetafdruk dan propaan en als het eenmaal is geïnstalleerd, betekent het dat u geen propaantanks meer hoeft te verwisselen als ze op zijn. Als u altijd grilt, zijn de lagere kosten en de minder rompslomp een groot pluspunt in de aardgaskolom.

De keuze voor aardgas of propaan hangt grotendeels af van uw grillgewoonten, de beschikbaarheid van gas en uw persoonlijke smaak. Neem de tijd om de voor- en nadelen van elke brandstofbron te overwegen voordat u tot aanschaf overgaat en u zult goed op weg zijn.

Voordelen van roestvrijstalen constructies

Alle Weber grills maken bij hun ontwerp en fabricage zwaar gebruik van roestvrij staal. De reden hiervoor is eenvoudig: grills krijgen het zwaar te verduren en roestvrij staal heeft bewezen bestand te zijn tegen roest, slijtage, schade en corrosie.

Tijdens één enkele grillsessie kunnen de onderdelen van uw grill worden blootgesteld aan intense hitte, vocht, vet, olie, metaalschrapen, blootstelling aan open vuur, rook en weggegooide voedselresten. Dat is een hele hoop potentiële schade. Daarom kiest Weber ervoor om roestvrijstalen onderdelen van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zodat uw grill tegen een stootje kan en nog jarenlang feilloos blijft werken.

Maak kennis met de Weber Flavorizer Bars

De meeste Weber barbecues hebben een indrukwekkende functie die zij Flavorizer bars noemen. Deze hebben een dubbele functie die cruciaal is voor uw veiligheid, uw grillervaring en de algehele smaak van uw voedsel. Deze staven liggen onder het rooster, tussen het rooster en de branders, en vangen overtollige olie of vet op dat druppelt van het voedsel dat u kookt. Dit voorkomt niet alleen dat de olie of het vet in de vlammen valt en ontbrandt, wat gevaarlijk kan zijn, maar de olie verdampt ook weer in uw ingrediënten, waardoor ze nog meer smaak krijgen.

De Flavorizer bars zijn één van onze favoriete kenmerken van Weber grills, en zij zijn onderdeel van wat Weber grills onderscheidt van andere producten en fabrikanten.

Grillen in Stijl: Kleurenopties

Weber lijkt een fan te zijn van de slanke, roestvrijstalen zilveren en zwarte look, maar biedt ook kleuropties voor onze meer levendige grillfans. De Q 1200 draagbare grill, bijvoorbeeld, is verkrijgbaar in zeven verschillende, levendige kleuren die passen bij uw unieke persoonlijkheid.

Het beste aan Weber grills is het grote aantal variëteiten dat ze aanbieden, zodat u gegarandeerd een grill zult vinden die perfect past bij zowel uw grillstijl en -behoeften als uw esthetische voorkeuren, allemaal in één geweldig pakket.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar niet-gepubliceerde kortingen op Weber Grills.

Blijven koken: Uw Weber Grill onderhouden

Het schoonhouden en onderhouden van uw gasgrill is niet alleen belangrijk voor een lange levensduur, het is ook belangrijk voor uw veiligheid. Hier volgen enkele van de belangrijkste onderhoudswerkzaamheden die u regelmatig dient uit te voeren om uw Weber barbecue in topconditie te houden.

Controleren op lekkage

Weber grills zijn ontworpen om vrij van lekken te blijven, maar dingen gebeuren en lekken kunnen voorkomen. Een manier om te controleren op lekken in uw slang of tank is het gebruik van een zeepwateroplossing in en rond de verbindingspunten van uw tank en slangen. Zet dan uw tank aan, en als u belletjes ziet ontstaan is dat een vrij zeker teken dat u een lek hebt. Dit betekent dat u de grill in geen geval mag gebruiken totdat het lek is verholpen.

Uw branders reinigen

Gebruik een reinigingsborstel voor barbecues (Weber produceert een borstel van hoge kwaliteit die speciaal voor roestvrij staal is gemaakt) om etensresten, oxidatie en ander vuil van het oppervlak van uw branders te verwijderen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze er schoon blijven uitzien, maar voorkomt ook dat branders verstopt raken, wat tot brand kan leiden.

Verwijder overtollig vet
Vet verzamelt zich natuurlijk op onderdelen van uw grill, maar te veel vet kan schadelijk en onveilig zijn. Gebruik een schraper om het vet dat op de grill is gestold in de vetopvangbak te schrapen. Van hieruit kunt u de gestolde stukken uit de vetopvangbak naar beneden legen in de opvangbak. De opvangbak kan dan worden geleegd, en u bent klaar om te gaan zodra u een nieuwe aluminium voering vervangt. Gemakkelijk.

Naast uw Weber barbecue zelf, heeft u ook een aantal opties beschikbaar als het gaat om extra accessoires om uw algehele grill ervaring te verbeteren en de levensduur en kwaliteit van uw barbecue te verlengen.

Weber Grill Afdekplaten

Weber grillhoezen zijn ontworpen om uw grill te beschermen tegen de elementen, zodat deze jarenlang in gloednieuwe staat blijft. Ze maken gebruik van waterbestendige stoffen die ook bestand zijn tegen slijtage door de zon, zodat u uw kostbaarste investering gegarandeerd zult beschermen.

Weber raadt u ten zeerste aan een grill-hoes te kopen die bij uw grill past. Het is een kleine uitgave die letterlijk jaren kan toevoegen aan de levensduur van uw nieuwe grill.

Reinigingsborstels

Een reinigingsborstel is een onmisbaar accessoire voor uw Weber barbecue, omdat het gebruikt kan worden om opgedroogd vet, voedselresten en andere verontreinigingen van het oppervlak van uw rooster, branders, Flavorizer bars en omliggende gebieden te schrobben. There are a wide range of brush types available, but the longer and more durable the better. Bewaar het naast of in de opslagruimte van uw grill en schrob uw grill na elke grillsessie even schoon.

Kookgereedschap

Wat zou een grill zijn zonder een aantal eersteklas grillgereedschappen om u te helpen de klus te klaren? Weber biedt een reeks speciaal voor het grillen gemaakte gereedschappen aan. Het gaat hierbij om de basisproducten zoals spatels, tangen en spikes en andere randapparatuur zoals schorten, houtskoolschrapers, schoorsteenstarters, houtsnippers om te roken en tientallen andere zaken die uw grillervaring zullen verbeteren en uw arsenaal aan grillmethodes zullen uitbreiden.

Voor een volledige catalogus van beschikbare accessoires, bezoekt u de Weber website en klikt u op het tabblad Accessoires. Met hoogwaardige Weber accessoires is de wereld uw grill.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar niet-gepubliceerde kortingen op Weber Grills.

Weber’s streven naar veilig grillen

We hebben het al gehad over Weber’s methodes om veiligheid te garanderen als het gaat om branders en brandstofbronnen, maar hoe zit het met andere elementen van veiligheid? Een veilige brander helpt je niet veel als je hele grill omvalt op je voet. Gelukkig heeft Weber ervoor gezorgd dat dit nooit zal gebeuren.

Weber barbecues zijn gebouwd met een perfect uitgebalanceerd lichaam en een laag zwaartepunt, waardoor omvallen bijna onmogelijk is. Ondertussen blokkeren alle wielen om ongewenst wegrollen tijdens het gebruik te voorkomen. Bovendien hebben de Weber ingenieurs alle scherpe hoeken weggewerkt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over snijwonden door uitstekende randen. Niets kan een leuke grillsessie zo doen ontsporen als een blessure op het veld, dus Weber heeft alles in het werk gesteld om te garanderen dat dit niet gebeurt.

Wereldklasse Weber Grill Garantie

Weber staat al lang bekend over de hele wereld om zijn eenvoudigweg ongeëvenaarde garantieprogramma, het beste dat verkrijgbaar is voor zijn prijs. Er zijn unieke garanties voor elk specifiek product, maar laten we als voorbeeld eens kijken naar de garantie van de Weber Genesis Series.

Bijna alle onderdelen, waaronder de kookpot, het deksel, de roestvrijstalen branders, de roestvrijstalen grillroosters, de Flavorizer staven, het ontstekingssysteem en het vetbeheersysteem hebben een ongelooflijke garantie van 10 jaar tegen roest, doorbranden of ontstekingsproblemen. Voor de kookpot en het deksel komt daar nog 2 jaar garantie op lakschade bij, met uitzondering van verbleking en verkleuring.

Voor porselein geëmailleerde gietijzeren grillroosters en Flavorizer bars biedt Weber 5 jaar garantie tegen beschadiging, op alle overige onderdelen geldt een garantie van 2 jaar.

Weber is in staat zulke robuuste garanties te bieden omdat zij zo’n diep vertrouwen hebben in de producten die zij maken. Deze producten zijn gebouwd voor intensief gebruik en als er ooit problemen optreden, moeten de klanten er zeker van kunnen zijn dat er voor hen wordt gezorgd. Dat is de kracht van de Weber garantie, de beste in zijn klasse.

Weber klantendienst met onaangekondigde onderdelen

Weber grill-fabrikanten zijn ervan overtuigd dat zodra u uw grill ontvangt u alles heeft wat u nodig heeft om te beginnen koken. Maar Weber weet dat er in de loop van het grillen problemen of vragen kunnen opduiken die wat expertise van buitenaf vereisen. Daarom is de Weber klantenservicelijn veertien uur per dag, zeven dagen per week, elke dag van het jaar geopend, behalve op kerstavond tot en met de dag na kerstmis. Dat betekent dat er nooit een slecht moment is om te grillen, wat betekent dat u er altijd op kunt rekenen dat Weber er is om al uw vragen te beantwoorden.

Maar wat als je een onderdeel verliest? Niets is frustrerender dan te moeten wachten op een opnieuw besteld onderdeel dat pas na dagen of zelfs weken aankomt. Dat is de reden waarom Weber elk onderdeel dat u bestelt met spoed opstuurt, zodat u het de volgende dag al bij u kunt hebben, klaar om te grillen. Weber wil dat u naar buiten gaat om te grillen, niet dat u dagenlang bij de deur zit te wachten en wenst dat u een paar steaks op uw barbecue zou kunnen gooien.

Neem contact met ons op!

Wij hopen dat deze Weber koopgids een uitgebreid, behulpzaam overzicht is geweest van wat u kunt verwachten bij het kopen en gebruiken van een Weber barbecue. Wat we nog niet vermeld hebben is dat Weber de beste prijzen biedt voor grills van hoge kwaliteit in vergelijking met elke andere grilfabrikant in het land. En die bekroonde kwaliteit kan binnen een paar dagen in uw achtertuin worden geïnstalleerd, waar u ook woont.

Mocht u toch nog vragen hebben, dan staat onze hulplijn altijd open en is onze website altijd online. Onze blog staat vol met grilltips van gecertificeerde experts, en onze hele productlijn is beschikbaar om te vergelijken en, laten we eerlijk zijn, om bij te kwijlen.

Koop een Weber, en begin te grillen.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar niet-gepubliceerde kortingen op Weber Grills.

FAQs

Gaan Weber-grills in de uitverkoop?
We hebben dit onderwerp in detail behandeld op onze blog post met tips over hoe je een Weber grill in de uitverkoop kunt krijgen

Recent Posts