Beste stille koelkasten in 2022 kopen


De koelkast is een apparaat dat u niet kunt missen om uw voedsel koel te houden. Maar omdat hij 24 uur per dag werkt, kan het brommende geluid dat hij produceert snel vervelend worden, vooral als u een bijzonder gevoelig oor hebt. Daarom is het beter te kiezen voor een stil model voor meer comfort en gemak. Maar welke te kiezen? Volg deze gids.
stille koelkast

INDESIT LR8S1FW koel-vriescombinatie

De beste stille koelkast in 2022
Op zoek naar een slimme koop? Wij bevelen de Indesit SI61W aan. Naast zijn lage geluidsniveau, zullen zijn functies u verbazen!
INDESIT LR8S1FW

Bekijk de dagprijs

De Indesit LR8 S1 W koel-vriescombinatie heeft een totale capaciteit van 338 liter. Dit wordt als volgt uitgesplitst: 111 L voor het vriesvak en 227 L voor de koelkast. De verkregen koude wordt opgewekt door te roeren voor een optimale conservering van uw voedsel, dit alles garandeert een lage vorstvorming dankzij de Low Frost technologie.

Dit apparaat, dat wordt geleverd met 10 jaar garantie, heeft een invriescapaciteit van 5 kg/dag. We houden van het lage geluidsniveau, dat niet hoger is dan 38 dB. Deze energiezuinige koelkast met vriesvak verbruikt gemiddeld 309 kWh/jaar. Bovendien zijn er 4 legplanken in het compartiment. En last but not least, is het mogelijk om de openingszijde van de deur te veranderen. Ze zijn omkeerbaar!

ASIM40 AstroAI minikoelkast

De beste stille instapkoelkast in 2022
De AstroAI 4 liter mini draagbare koelkast is perfect om drankjes en voedsel koel of warm te houden tijdens picknicken of reizen.
ASIM40 AstroAI

Bekijk de dagprijs

Voor zijn prijs en prestaties is de AstroAI draagbare minikoelkast een van onze favoriete producten. Met een inhoud van 4 liter en een gewicht van slechts 2 kg, heeft deze mini autokoelkast/minikoelkast twee legplateaus. Met zijn 2-in-1 functie kunt u uw koude dranken en fruit koelen, maar ook uw koffie of voedsel opwarmen.

Het is de ideale metgezel voor uw uitstapjes in de natuur met familie en vrienden. Geleverd met een 12 V DC en een 220 V AC aansluiting, kunt u hem aansluiten op de sigarettenaansteker of op een stopcontact.

Whirlpool WHC18T323P Superieure Stilte

De beste stille premium koelkast in 2022
De Whirlpool WHC18T323P Supreme Silence is het summum op het gebied van inbouwkoelkasten. Hij is uitgerust met de modernste functies en is ultrastil.
Whirlpool WHC18T323P

Bekijk de dagprijs

De Whirlpool WHC18T323P Supreme Silence bestaat uit een koelkast van 182 l en een vriezer van 68 l. Het heeft Total No Frost technologie, die vorstvorming voorkomt. Dit betekent dat uw voedsel optimaal wordt bewaard en dat de binnentemperatuur gelijkmatig wordt verdeeld. Dit model wordt geleverd met een groot aantal uitrustingsstukken, waaronder legplanken, laden en een groentelade.

Deze verschillende accessoires zorgen voor een optimale en gepersonaliseerde opberging. Zo kunt u bijvoorbeeld de temperatuur (variabel op 3 niveaus) van een bepaalde lade aanpassen aan het soort voedsel dat erin zit. Het gebruiksgemak en de praktische bruikbaarheid komen ook tot uiting in het Push Pull mechanisme. Hij gaat open door eenvoudig te drukken en sluit automatisch. De conserveringsefficiëntie is zodanig dat fruit en groenten tot 2 weken vers blijven. Anderzijds moet u weten dat deze inbouw combikoelkast een invriesvermogen heeft van 7 kg/24 uur.

Samsung RB37J501MSA

De beste stille koelkast met een Digital Inverter compressor
De Samsung RB37J501MSA is een combinatiekoelkast met een vriescapaciteit van 118L en een koelkast van 269L. Hij biedt u een uitzonderlijke autonomie van 16 uur in geval van stroomuitval.
Samsung RB37J501MSA

Bekijk de dagprijs

Hoewel het ontwerp een beetje basic is, is de Samsung RB37J501MSA een indrukwekkende performer. Naast het autonome opbergsysteem heeft het apparaat een totale netto-inhoud van 353 liter, waarvan 255 liter voor de koelkast en 98 liter voor het vriesvak. Deze koelkast is zeer stil, met een geluidsniveau van slechts 39 dB. Een geluidsalarm waarschuwt u als de deur wordt opengelaten.

Dit model werkt met geventileerde koeling. U zult het eenvoudige temperatuurregelsysteem zeker op prijs stellen. De temperatuur wordt gelijkmatig verdeeld over de twee compartimenten, waardoor het voedsel beter bewaard blijft. Let ook op de aanwezigheid van de FreshZone, ontworpen voor de opslag van verse levensmiddelen. De legplanken in de deur bieden extra opslagruimte voor XL-flessen. Het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik is 183 kWh. Het apparaat heeft een omkeerbare deur en een invriescapaciteit van 13 kg/24 uur.

LG GSJ361DIDV

Een stille Amerikaanse side-by-side koelkast
De LG GSJ361DIDV Amerikaanse koelkast zal zeker bij u passen als u op zoek bent naar een model met een grote capaciteit. Uitgerust met een totaal No Frost systeem, zal het uw keuken ook niet onoverzichtelijk maken.
LG GSJ361DIDV

Bekijk de dagprijs

Het hebben van een koelkast is niet langer een luxe, vooral een model als deze! Door zijn ontwerp past hij perfect in elk decor. De LG GSJ361DIDV heeft een totale inhoud van 591 L. De ontdooiing van het toestel gebeurt automatisch, wat u tijd bespaart. In totaal is deze koelkast slechts 179 x 91,2 x 71,7 cm.

Daarnaast heeft de LG GSJ361DIDV 4 glazen plateaus die u kunt gebruiken als legplanken. Met een koelcapaciteit van 12 kg/24 h is het een zeer energie-efficiënt model. Gemiddeld verbruikt hij slechts 429 kWh per jaar.

BOSCH KIR81AFE0 1 deurs koelkast

Een stille inbouwkoelkast
De Bosch KIR81AFE0 Serie 6 onderscheidt zich door zijn ingebouwde technologie. Naast VitaFresh en TouchControl heeft het ook PowerVentilation, FreshSense en VarioShelf.
Bosch KIR81AFE0

Bekijk de dagprijs

De KIR81AFE0 Serie 6 is uitgerust met de innovatieve en exclusieve PowerVentilation-technologie van Bosch. De lucht circuleert van boven naar beneden en zorgt zo voor een gelijkmatige verdeling van de koude. Met deze optie kan voedsel sneller worden gekoeld. De VitaFresh-lade zorgt ervoor dat verse levensmiddelen in de juiste omstandigheden worden bewaard. Hij houdt voedsel twee keer zo lang vers als een gewone koelkast. Het Easy Access schuifplateau van onbreekbaar glas zorgt ervoor dat geen voedsel wordt vergeten.

De FreshSense-functie zorgt ervoor dat het apparaat altijd koud blijft, ongeacht temperatuurschommelingen. Met behulp van de VarioShelf kunt u een karaf of fles plaatsen zonder dat u een plank hoeft te verwijderen. Deze energiezuinige inbouwkoelkast is uitgerust met een dimbare LED-verlichting die het hele compartiment verlicht. Een hoorbaar of zichtbaar alarm waarschuwt u als de deur niet goed gesloten is.

Samsung BRB26600FWW

Inbouw – 35 dB
Samsung BRB26600FWW

Bekijk de dagprijs

Dankzij de zeer efficiënte isolatie van de SpaceMax™-technologie kunt u de dikte van de muren aanzienlijk verminderen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor het bewaren van voedsel, zonder lelijke externe uitsteeksels.

Haier HB18FGSAAA

Stille Amerikaanse koelkast No Frost
Haier HB18FGSAAA

Bekijk de dagprijs

De Haier HB18FGSAAA koelkast zorgt ervoor dat je voedsel perfect wordt bewaard, dankzij gespecialiseerde zones die de temperatuur en/of de vochtigheid kunnen beheren, geavanceerde technologie en ander oplossingen in zowel de koelkast- als de vriezercompartimenten. Je levensmiddelen blijven langer vers gehouden en voldoen aan de behoeften van elke keuken, ongeacht de beschikbare ruimte.

Domo DO91126

Stille koelkast Tafelmodel met vriesvak
Domo DO91126

Bekijk de dagprijs

De DOMO DO91126 tafelmodel koelkast kan door zijn formaat geplaatst worden onder het aanrechtblad. Perfect voor in een kleine keuken. De boodschappen kunnen netjes opgeborgen worden op 2 glazen leggers en in de 3 deurrekken. Onderin is een ruime lade voor groenten en fruit.

Hoe kiest u een stille koelkast?

De aankoop van een stille koelkast is een hele investering, dus hier zijn de essentiële parameters waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van dit type apparaat.
stille frigo kiezen

Criterium 1: Het geluidsniveau

Deze parameter is vooral belangrijk als u thuis een baby of jong kind hebt. Vooral omdat dit artikel gewijd is aan stille koelkasten. U wilt waarschijnlijk een stille koelkast die geen lawaai maakt dat de kwaliteit van uw slaap verstoort. Een koelkast die niet meer dan 40 dB produceert, wordt als stil beschouwd.

Criterium 2: Omvang

Wat de grootte van het apparaat betreft, moet u rekening houden met het volume en de hoeveelheid voedsel die u vaak bewaart, aangezien kleine koelkasten niet gemakkelijk grote of meerdere items kunnen bevatten. Dit kan een grote pizzadoos zijn, een pak bier, een ontdooide kalkoen, enz. Voor een huishouden van 4 personen wordt de behoefte geschat op meer dan 300 liter.

Merk echter op dat hoe groter de koelkast is, hoe meer onderdelen lawaai zullen maken (ventilator, enz.). Kleinere koelkasten zijn het stilst.

Criterium 3: Energie-efficiëntie

Door deze essentiële parameter niet te verwaarlozen, zorgt u ervoor dat uw elektriciteitsfacturen niet de pan uit rijzen. Zorg er dus voor dat u op zoek gaat naar een stille koelkast met Energy Star-certificaat, die ongeveer 9% energiezuiniger is dan de minst energiezuinige modellen. Optimale energie-efficiëntie betekent overigens dat de thermostaat de compressor, die de belangrijkste bron van storend geluid is, minder vaak zal laten draaien.

Criterium 4: De inrichting

Gewoonlijk worden koelkasten aangeboden met drie hoofdindelingen: zij-aan-zij, bovenvriezer of ondervriezer.

  • Koelkasten met bovenvriezer hebben vaak de voorkeur van mensen met een budget, omdat ze over het algemeen goedkoper zijn.
  • Diepvriezers zijn duurder, maar kopers willen graag dat alles in de koelkast binnen handbereik is, zonder dat ze hoeven te bukken.
  • Voor meer vriesruimte geeft u de voorkeur aan side-by-side modellen.

Als een externe waterdispenser en ijsmaker belangrijk voor u zijn, kunt u het beste een opzetkoelkast of een side-by-side opstelling kiezen. Koelkasten met bovenvriezer bieden deze mogelijkheid gewoonlijk niet.

Criterium 5: Kenmerken

Ten slotte, als u de koelkast hebt gevonden die stil genoeg is voor uw oren, let dan op de slimme functies die veel modellen bieden en zorg ervoor dat ze echt nuttig zijn.

Heeft u een koelkast nodig die u ook koud water kan serveren? Of wilt u er een met een mobiele app? Of misschien een versie die je laat zien wat er in zit zonder dat je de deur hoeft te openen? Al deze slimme functies kunnen bestaan in een stille koelkast.

De delen van de koelkast die geluid produceren

De compressor

De compressor bevindt zich aan de onder- en achterkant van de koelkast en is waarschijnlijk de hoofdoorzaak van lawaaierige koelkasten. Ongewenst geluid van uw koelkast wordt voornamelijk veroorzaakt door een verouderde compressor. Ze verouderen door corrosie, slijtage en scheuren.

De motor van de condensorventilator

De functie van deze ventilator is de lucht in beweging te houden om ontdooien te voorkomen en de condenserspoel goed te laten afkoelen. Deze ventilator kan gemakkelijk in contact komen met condensatiepuin en deze botsing veroorzaakt lawaai in koelkasten.

De motor van de verdamperventilator

Zijn taak is het ventileren van de verdamperspiralen terwijl de compressor draait. Het is vaak te vinden achterin een vriezer. Soms kan het verstopt raken door ijs of vorst. Deze verstopping beschadigt de bladen en wanneer deze losraken, veroorzaken zij trillingen die op hun beurt een koelkastlawaai veroorzaken.

De doorvoer van de verdamper

De verdamperventilator is bevestigd aan een oogje dat voorkomt dat hij de montagemuur opwarmt. De doorvoer is gevoelig voor slijtage. Als de schroef losraakt, zal de beweging van de ventilator op deze doorvoer geluid maken. De oplossing hiervoor is om de doorvoer altijd te controleren op losse schroeven of versleten onderdelen en deze zo spoedig mogelijk te vervangen.

De ijsmaker

De toevoerleidingen van de ijsmaker raken soms verstopt. Als ze niet regelmatig worden schoongemaakt, kunnen ze een zoemend geluid produceren omdat het binnenstromende water geblokkeerd wordt. Een waterleiding die niet op de ijsmaker is aangesloten, kan ook een gorgelend geluid veroorzaken omdat de ijsmaker vocht aanzuigt uit de omgeving. Soms produceert de ijsmaker ook te veel ijs. Wanneer extra ijs in de bak valt, is een ratelend geluid hoorbaar.

Stille koelkast of standaard koelkast?

Stille koelkast

Zoals de naam al doet vermoeden, maken stille koelkasten geluid dat voor het oor bijna niet waarneembaar is. Dit type koelkast is zeer stil, zodat de bewoners van het huis kunnen genieten van een aangename dag en een goede nachtrust.

Het enige dat de aanwezigheid van het toestel zou verraden, is zijn nogal imposante omvang. Bovendien hebben stille koelkasten de reputatie zeer energie-efficiënt te zijn dankzij hun hoog presterende thermische en geluidsisolatiesysteem, in vergelijking met andere commerciële koelkasten.

Standaard koelkast

Standaard koelkasten maken veel meer lawaai dan stille modellen. Het geluidsniveau van standaardmodellen is draaglijk (tot 60 dB). Sommige standaardmodellen hebben ook het voordeel dat ze zeer energie-efficiënt zijn, zoals stille koelkasten.

Het lawaai is echter nog steeds waarneembaar, zelfs met het gebruik van kunstgrepen zoals: anti-vibratiematten, geluidsisolerende panelen of akoestisch schuim. Zelfs met een laag geluidsniveau is het uitgestraalde geluid ver verwijderd van dat van een stille koelkast. De koelkast gaat van “vrij luid” naar “niet erg luid” met een geluidsniveau tussen 39 en 42 dB.

Conclusie

Kortom, er is niets beter dan een stille koelkast in uw huis. Als de door u gekozen koelkast echter niet helemaal stil is en u een goede geluidsisolatie in uw huis hebt door de zolder, kunt u deze koelkast zonder aarzelen kopen. Zorg er alleen voor dat u geluiddempende technieken voor uw toestel toepast wanneer u dat nodig acht.

Waarom een stille koelkast kopen?

stille koelkast kopen
1. Voor uw gemoedsrust

Met de recente COVID-19 beperkingen, brengen mensen meer tijd thuis door dan ooit tevoren. Woningen zijn kantoren, scholen en heiligdommen geworden, die een rustige en vredige omgeving vereisen.

Aangezien uw koelkast 24 uur per dag draait, moet u er ook rekening mee houden dat uit studies is gebleken dat achtergrondlawaai een negatieve invloed heeft op het stressniveau, de stemming en de concentratie van een persoon, waardoor de werkprestaties uiteindelijk tot 66% minder worden. Bovendien blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie dat omgevingslawaai de geestelijke en lichamelijke gezondheid zodanig aantast dat het nu, na luchtverontreiniging, de tweede meest dodelijke vervuilende stof ter wereld is.

2. Om de goede bewaring van voedsel te verzekeren

Onmisbaar in het dagelijks leven, is de koelkast ongetwijfeld het huishoudelijke apparaat waar we vandaag de dag niet meer zonder kunnen. Het hoofddoel ervan is voedsel langer vers te houden, en het te koelen om de afbraak ervan te vertragen en de ontwikkeling van micro-organismen te beperken.

3. Even efficiënt als de klassieke modellen

De grote merken op het gebied van grote apparaten verdubbelen hun vindingrijkheid om koelkasten aan te bieden die zowel betaalbaar zijn als beter presteren voor de consument. Een stille koelkast met hoge capaciteit en NoFrost-technologie is een geweldige manier om dit te doen, en bovenal is hij betaalbaar.

4. Stil maar met een goede capaciteit!

Het is onjuist te denken dat de fabrikanten van stille koelkasten compromissen hebben moeten sluiten om zulke lage decibels te bereiken. Er bestaan inderdaad verschillende modellen van dit type koelkast, met capaciteiten gaande van 4L tot meer dan 400L. Sommige modellen hebben een geïntegreerde vriezer met uitstekende vriesprestaties. Of u nu alleen bent of een groot gezin vormt, er is een stil koelkastmodel voor u.

5. Voor een betere elektriciteitsbesparing

De meeste stille koelkasten zijn energiezuinig. Ze zijn inderdaad energie-efficiënter dan standaardmodellen omdat hun warmte- en geluidsisolatiesystemen zeer doeltreffend zijn.

De verschillende merken van stille koelkasten

Naar onze mening zijn de beste merken van stille koelkasten in 2022 :

Samsung

Dit Koreaanse merk is opgericht in 1938 en biedt zeer populaire producten op het gebied van huishoudelijke apparaten. Het biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en producten die alle gamma’s bestrijken. Innovatief en zeer creatief, het merk is een van de meest invloedrijke op de markt.

Whirlpool

Dit Amerikaanse merk biedt producten aan die ontworpen zijn om gezinnen te begeleiden in hun dagelijks leven. Sinds 1911 heeft zij innovatie in het middelpunt van haar beleid geplaatst, waardoor zij een steeds breder gamma van producten kan aanbieden.

LG

Nog een Koreaans merk dat deel uitmaakt van het vlaggenschip van de huishoudelijke apparaten industrie. Net als Samsung biedt dit merk een zeer breed scala aan producten. Het merk staat bekend om de prestaties en betrouwbaarheid van zijn producten.

Bosch

Bosch is een referentie op het gebied van diverse apparaten. Gereedschap, automobieluitrusting, het is ook een van de wereldleiders in gecombineerde koelkasten, inclusief alle gamma’s.

Siemens

Siemens is ook een belangrijk merk op het gebied van diverse apparaten, waaronder huishoudelijke apparaten. Het heeft enkele van de meest populaire combinatiekoelkasten ter wereld geproduceerd.

Hoeveel kost een stille koelkast?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instap-, midden- en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

  • Instapniveau: €40 tot €250
  • Middenklasse: € 250 tot € 750
  • Top of the range: + Meer dan €750

Tips

Gebruik geluidsabsorberend schuim

U kunt geluiddempend schuim gebruiken om het geluid te absorberen dat door het piepen van de compressorring wordt veroorzaakt. Akoestische panelen kunnen ook worden gebruikt in plaats van geluiddempend schuim, aangezien zij werken door het geluid en de trillingen te absorberen die door de versleten compressorunit worden gegenereerd.

Reinig de condensor- en verdamperventilatoren

Een vuile condensor- of verdamperventilator kan ervoor zorgen dat uw stille koelkast meer lawaai maakt. Daarom moet u de ventilatoren van het toestel regelmatig schoonmaken om ze te ontdoen van condensatie- en verdampingsresten. Afgezien daarvan moet u ook controleren op stof en andere zwevende deeltjes die in het ventilatorcompartiment kunnen zijn terechtgekomen.

Zet de koelkast iets hoger en op een rubberen mat

Door de koelkast hoger te plaatsen kan hij veel beter op de vloer worden geplaatst. Plaats rubberen of houten planken onder het toestel om trillingen te absorberen.

Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Er is een vuistregel als het gaat om voedsel in de koelkast: eet eerst het voedsel dat er al een tijdje in ligt. Om uw taak te vereenvoudigen, zet u ze in de eerste rij en aarzelt u niet om de zakken met levensmiddelen te etiketteren, zodat het hele gezin gemakkelijker de weg kan vinden.

Sorteer uw voedsel regelmatig

Vergeet niet om regelmatig de restjes en de overbodige voedingsmiddelen in uw koelkast te sorteren. Dit voorkomt de ontwikkeling van nare geurtjes en bacteriën. Doe dit systematisch om te bepalen welke levensmiddelen moeten worden weggegooid.

Faq

Welke koelkasten zijn het stilst?
In onze selectie vindt u niet alleen de beste stille koelkasten, maar ook de stilste modellen, die niet meer dan 40 dB geluid produceren. Om uw toestel zo lang mogelijk geruisloos te laten werken, moet u het goed onderhouden. Dit betekent dat de ventilatoren en de condensor, de belangrijkste onderdelen van het toestel die het meeste lawaai maken, regelmatig moeten worden gereinigd.

Mijn koelkast is stil en toch maakt hij nog steeds irritante geluiden. Is dit normaal?
Houd er rekening mee dat een koelkast, ook al is hij stil, nog steeds storend geluid kan maken. Uw stomme koelkast staat misschien niet recht. Zorg ervoor dat de pootjes van het toestel allemaal gelijkmatig op de vloer staan. Een andere optie is het gebruik van een anti-vibratiemat om geluidsgolven en trillingen te absorberen.

Hoe maak ik een zelfgemaakte koelkast reiniger?
Zoals al uw toestellen moet ook uw stille koelkast met de grootste zorg worden onderhouden. Reinig daartoe de binnenkant van het toestel met een spons gedrenkt in een mengsel van witte azijn en afwasmiddel. Voor de buitenkant volstaat een eenvoudige doek met een vochtige doek. Droog uw stille koelkast na het schoonmaken af met een schone droge doek.

Hoe bereken ik het energieverbruik van mijn stille koelkast?
Om onaangename verrassingen aan het eind van de maand te voorkomen, kunt u hier het energieverbruik van uw koelkast berekenen. Deze berekening geldt ook voor het energieverbruik van een koelkast. Volg de volgende formule: vermogen van de koelkast in watt, vermenigvuldigd met de dagelijkse gebruiksduur in uren, nog eens vermenigvuldigd met het aantal dagen dat het apparaat per jaar wordt gebruikt, en gedeeld door 1000. Het resultaat is het jaarlijkse energieverbruik (in kWh) van uw koelkast.

Recent Posts