Beste koelvriescombinatie koelkasten in 2023 kopen

Meer dan 43% van de koelkasten in huishoudens zijn van het gecombineerde type. Een koelkast met vriesvak wordt gekenmerkt door zijn kleine voetafdruk. U hebt besloten er een te kopen, maar tussen capaciteit en energieklasse weet u niet op welke criteria u uw keuze moet baseren? Ontdek onze koopgids en onze selectie van de beste koelvriescombinatie koelkasten van het moment.
koelvriescombinatie

Samsung RB30J3000SA/EF

De beste koel vriescombinatie koelkast in 2022
De Samsung RB30J3000SA/EF is de beste combinatie van ergonomie en praktische bruikbaarheid. Deze Samsung combinatiekoelkast heeft een netto volume van 311 liter en werkt volledig met ventilator ondersteunde koeltechnologie.
Samsung RB30J3000SA-EF

Bekijk de dagprijs

Ruim, zuinig en stil (39 dB), deze Samsung koelkast is ideaal voor het vers houden van uw voedsel. Het koelkastgedeelte is uitgerust met Multi Flow technologie en biedt een opslagcapaciteit van 213 l. De koelkast heeft 4 glazen leggers, 4 legplanken, 1 groentelade en een kaasvak.

De vriezer kan tot 98 liter voedsel bevatten in zijn 3 vriesladen en groentelade. Deze combi heeft een energieklasse van A+ en verbruikt 272 kWh/jaar. De jaarlijkse bedrijfskosten worden geraamd op 41 euro.

CHiQ koel-vriescombinatie FBM157L4

De beste instapmodel koelvriescombinatie
Wilt u uw voedsel langer vers houden? De CHiQ FBM157L4 koel-vriescombinatie is de perfecte keuze! Hij is functioneel, betrouwbaar en bovenal ruimtebesparend!
chiq fbm157l42

Bekijk de dagprijs

Ontworpen met het oog op ruimtebesparing, heeft de FBM157L4 low-level koelkast vriezer combi niet veel ruimte nodig voor de installatie. Met zijn compacte afmetingen en robuuste roestvrijstalen ontwerp kan hij overal in huis worden geplaatst. Hij heeft een bevredigend volume van 157 L, wat perfect is voor een stel met één kind.

Dit model is gemaakt van roestvrij staal, wat zijn duurzaamheid op lange termijn garandeert. Het lage vriesvak is handig geplaatst voor een gemakkelijke toegang tot het koelgedeelte. U kunt voldoende voedsel bewaren en toch energie besparen dankzij de energie-efficiëntie van de E-klasse. Bovendien is het een zeer stille koelkast met een geluidsniveau van slechts 38 dB.

LG GBB72PZDFN koelvriescombinatie

De beste topklasse koelkast vriezer combi
De grote capaciteit van deze LG combinatiekoelkast en zijn ultrastille werking zullen zeker in de smaak vallen. Dankzij de uitzonderlijke koelprestaties blijven de smaak en de consistentie van uw meest delicate voedsel langer behouden.
LG GBB72PZDFN

Bekijk de dagprijs

Met een energieklasse van A+++, zal deze koel-vriescombinatie van LG het comfort in uw huis effectief optimaliseren, terwijl uw energiekosten beperkt blijven. Het kan op afstand worden bediend via een mobiele app en aangezien het apparaat zeer stil is, zal alleen zijn imposante en elegante ontwerp u herinneren aan zijn aanwezigheid. Als je er alleen al naar kijkt, straalt het toestel kwaliteit en elegantie uit. Een prachtig design dat geen afbreuk zal doen aan de inrichting van uw keuken.

Het koelkastgedeelte heeft verschillende legborden, waaronder een uitschuifbaar en uitklapbaar legbord voor het opbergen van grote containers, een flessenhouder (5 flessen) en een lade. Het vriesgedeelte biedt 107 liter opslagruimte met 3 lades en een ijsblokjeslade. Een grote opslagruimte die uw voedsel vers en georganiseerd houdt.

Whirlpool W7821OW

Een goed alternatief
Voor fans van het grote merk zal de Whirlpool W7821OW 2-deurs koelvriescombinatie volledig aan uw wensen voldoen. Met een totaal volume van 338 L, inclusief een vriezer van 104 L. Je hoeft er alleen maar een geschikte plaats voor te vinden.
Whirlpool W7821OW

Bekijk de dagprijs

De Whirlpool W7821OW is zeker de luidruchtigste van deze top 5 (40 dB), hoewel het ook een zeer goed alternatief is voor het eerste model. Het toestel is uitgerust met een automatische ontdooifunctie, wat het gebruikscomfort alleen maar kan verhogen. Bij continu gebruik verbruikt deze No Frost koelkast ongeveer 271 kWh/jaar, een hoge score op het gebied van energieprestaties. Dankzij de vochtigheidsregeling in de fruit- en groentelade kunt u uw fruit en groenten minstens 15 dagen vers houden.

De 2-deurs omkeerbare koelkast werkt op R600a gas. Hij is onder meer uitgerust met een elektronische thermostaat die u de mogelijkheid biedt de temperatuur in te stellen volgens uw verwachtingen. Voor gebruiksgemak is de Whirlpool W7821OW uitgerust met glazen schuifplateaus die de koelkast in verschillende compartimenten verdelen. Kortom, u hebt alles wat u nodig hebt om uw voedsel op een intelligente manier te organiseren.

CHiQ FBM250NE4

Een goede keuze.
Trakteer uzelf op deze koel-vriescombinatie met een nuttig volume van 251 liter. Het heeft een A+ energieklasse en een geschat jaarlijks energieverbruik van 237 kWh/jaar.
CHiQ FBM250NE42

Bekijk de dagprijs

Deze CHiQ koelkast vriezer combi is een ventilatorgekoeld model. Het heeft een elektronische regeling om de temperatuur van het toestel rechtstreeks te regelen en te controleren. Met een koelkast met een opslagcapaciteit van 198 l en een vriezer met een nuttig volume van 53 l is dit een zeer ruim model.

Het Multi-Air-Flow systeem zorgt voor een gelijkmatige luchtcirculatie en het toestel is superstil met een geluidsniveau van 42 dB. U hoeft zich geen zorgen te maken over vakindeling, hij is ontworpen om verschillende soorten items te bevatten, inclusief grote drankjes.

Lees ook:   Wiggo WE-A930P(B) - Wandschouw Afzuigkap - 90cm - Zwart - A Clas

Bosch KGN36NLEA

koel vriescombinatie 5 laden vriezer RVS – no frost
Bosch KGN36NLEA

Bekijk de dagprijs

Het is met de Bosch KGN36NLEA koel-vriescombinatie bijna nooit meer nodig om handmatig te ontdooien, vanwege het NoFrost systeem. De koelruimte is helder verlicht met LED verlichting, wat zorgt voor een goed overzicht. Groente en fruit kunnen bewaard worden in de gegolfde MultiBox lade voor een langere versheid. Dankzij de varioFreezing is het vriesgedeelte flexibeler, omdat de glasplateaus uitneembaar zijn.

PRIMO PR107FR

Vrijstaande kleine koelvriescombinatie
PRIMO PR107FR

Bekijk de dagprijs

Behoefte aan een extra koele ruimte voor drank of ander lekkers? Dan is de Primo PR107FR koelkast een absolute aanrader. Dankzij de compacte afmetingen maar toch ruime inhoud van 87 liter, is hij de ideale partner om alles koel te houden. De omkeerbare deur maakt het ook mogelijk om hem op elke plaats in huis te integreren.

ETNA KVV754GRO

Retro koelvriescombinatie a+++
Etna kvv754gro

Bekijk de dagprijs

De ETNA KVV754GRO is een groene retro koelkast met vriesvak van 154cm hoog uit de ETNA Retro lijn. Gebruiksgemak heeft voorop gestaan bij de ontwikkeling van deze lijn. Hierdoor zijn al deze modellen voorzien van een aantal bijzondere functies die de koelkast handig in gebruik maken en ervoor zorgen dat je eten nog langer vers blijft.

Liebherr ECBN 6256

Inbouw Amerikaanse koelkast met 2 vriesladen
Liebherr ECBN 6256

Bekijk de dagprijs

Liebherr ECBN 6256. Apparaatplaatsing: Ingebouwd, Kleur van het product: Wit, Vormgeving: Frans deur. Totale nettocapaciteit: 471 l, Klimaatklasse: SN-T, Geluidsniveau: 42 dB. Nettocapaciteit koelkast: 357 l, Brutocapaciteit koelkast: 402 l. Nettocapaciteit vriezer: 114 l, Vriezer positie: Onder, Vriescapaciteit: 11 kg/24u. Vers zone compartiment bruto capaciteit: 73 l, Vers zone compartiment netto capaciteit: 68 l

Hoe kiest u uw koelvriescombinatie

Bij de keuze van een koelkast met vriezer zijn er verschillende criteria die in aanmerking moeten worden genomen. Dit zijn de belangrijkste.
koelkast met vriezer kiezen

Criterium 1: Capaciteit

De opslagcapaciteit van uw koelvriescombinatie hangt af van twee parameters: het aantal personen en uw winkelgewoonten. Als u bijvoorbeeld slechts om de twee weken boodschappen doet, kan een groter opslagvolume nodig zijn. De grootte van het huishouden is echter het belangrijkste criterium. Als vuistregel geldt dat een capaciteit van 250 liter wordt aanbevolen voor een echtpaar, terwijl een huishouden van drie personen een koel vriescombinatie koelkast van 250 tot 330 liter nodig zal hebben. Als er vier personen in het huishouden zijn, wordt een model met een capaciteit van meer dan 330 liter aanbevolen.

Criterium 2: Het energielabel

Het stroomverbruik van een koelkast met vriezer is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Daarom moet u bijzondere aandacht besteden aan het energielabel van het model koelvriescombinatie waarin u geïnteresseerd bent. Deze informatie staat altijd vermeld op de verpakking en in de technische gegevens van elk toestel. Een koelkast wordt ingedeeld van A tot D op basis van zijn energieverbruik. De A-energieklasse is onderverdeeld in drie categorieën, waarbij de A++ klasse de meest energie-efficiënte is. Een A+++ toestel verbruikt tussen 25 en 50% minder elektriciteit dan een A+ toestel. Er zij op gewezen dat de fabrikanten nu verplicht zijn alleen toestellen met ten minste een A+-beoordeling aan te bieden.

Criterium 3: Het type installatie

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de indeling van uw keuken, kunt u uw koelvriescombinatie op een bepaalde manier installeren. Als u ruimte hebt, is een vrijstaande koel-vriescombinatie ideaal. Plaats hem gewoon waar het u het beste uitkomt, rekening houdend met de veiligheidseisen voor een goede werking. Als u maar weinig ruimte hebt, kunt u kiezen voor een ingebouwde koelvriescombinatie. Deze is ingebouwd in een kast met een ventilatiesysteem, zoals vaak te vinden is in een inbouwkeuken. U kunt ook kiezen voor een ingebouwde koelvriescombinatie. Zoals de naam al aangeeft, is dit type koelkast volledig in uw keukenmeubilair geïntegreerd en wordt het compartiment afgesloten door een deur.

Criterium 4: Het type van koude

Om koude te produceren en goed te verdelen binnen de twee compartimenten, maakt een koelkastcombinatie gebruik van een bijzonder systeem. In een koelkast met een statisch koelsysteem wordt de lucht niet gelijkmatig verdeeld en zijn er zones waar de temperatuur warmer of kouder is. Een koelvriescombinatie met roerkoeling heeft een ventilator die de koude lucht gelijkmatig verdeelt. Dit zorgt ervoor dat voedsel beter bewaard blijft. Tenslotte wordt de geventileerde of “no-frost” koelkast-diepvriezer gekenmerkt door een perfecte verdeling van de koude lucht in elk niveau. Dit type koeling wordt vooral aangetroffen in de duurste apparaten en heeft het voordeel dat er geen vorst ontstaat en dat de levensmiddelen perfect kunnen worden bewaard. De geventileerde koude lucht is immers vrij van elke vochtigheid.

Criterium 5: Geluidsniveau

Een koel vries combi produceert lawaai wanneer hij in werking is, en dit kan ‘s nachts ongemak veroorzaken. Het geluidsniveau van een koelkast staat ook vermeld op het technische gegevensblad, net als de energieklasse. Gelukkig bieden fabrikanten nu steeds stillere koelkasten aan.

Wat is de vriescapaciteit van een koelkast met vriezer?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een koelvriescombinatie een combinatie van een koelkast en een vriezer. Het bestaat uit twee afzonderlijke compartimenten met hun respectieve deuren. De vriezer en de koelkast werken volledig onafhankelijk van elkaar.

Lees ook:   Dreame L10 Pro

Hoe goed is de vriezer van een koelkast met vriezer? Wat zijn de vriesprestaties? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, moet u ook weten dat de vriesfunctie op alle huidige modellen koelvriescombinaties wordt beoordeeld aan de hand van het aantal sterren. Dit betekent dat de bewaartijd van levensmiddelen varieert naar gelang van de invriescapaciteit.

Hier volgen de belangrijkste types van diepvriezers volgens hun aantal sterren:

  • Diepvriezer met één ster, in staat om tot -6°C te gaan en voedsel drie dagen bevroren te houden.
  • Diepvriezer met twee sterren, met een minimumtemperatuur tot -12°C en in staat om levensmiddelen tot een maand lang te bewaren.
  • Drie-sterren diepvriezer, met een minimumtemperatuur van -18°C, voor het bewaren van diepgevroren levensmiddelen tot 12 maanden.
  • Vier-sterren diepvriezer, met een minimumtemperatuur van -24°C, voor het bewaren van diepgevroren levensmiddelen tot de houdbaarheidsdatum.

Als u dus een echte en doeltreffende vriesfunctie nodig hebt, kies dan een koelkasten met diepvries met een vriesvermogen van vier sterren.

De verschillende soorten koelvriescombinatie koelkasten

Een koelkasten met diepvries is een apparaat dat wordt gekenmerkt door een vriesvak in het onderste gedeelte. De meeste modellen die momenteel verkrijgbaar zijn, behoren tot de familie van de ventilatorkoelingen of de roerkoelingen: zoom op deze twee typen koelkasten in:

koel vriescombinatie koelkasten met geventileerde koeling

koel vriescombinatie koelkasten met geventileerde koeling
De geventileerde koelkast wordt gekenmerkt door een volkomen homogene verdeling van de koude in elke koude trap. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in de koelkast op een ideaal niveau wordt gehandhaafd. Deze homogeniteit van de koude en het feit dat dit systeem vorstvorming voorkomt, verklaren het succes van dit type koelkast bij de consumenten.

De meeste topklasse koel vries combi koelkasten zijn uitgerust met ventilatorkoelingstechnologie, waardoor ze duurder zijn dan modellen met ventilatorkoeling. De 4 voor onze gids geselecteerde producten behoren tot deze eerste familie.

Combinatie koelkasten met ventilatorkoeling

Combinatie koelkasten met ventilatorkoeling
De koel vriescombinatie koelkast met roerkoeling is een apparaat dat koude produceert door middel van een ventilator die zich onderin de koelkast bevindt. Dit proces wordt ook wel dynamische koeling genoemd. Het zorgt ervoor dat de temperatuur in het toestel gelijk blijft en dat de vochtigheidsgraad gelijkmatig wordt verdeeld.

In tegenstelling tot ventilatorgekoelde apparaten, verhinderen ventilatorgekoelde koelkasten niet dat er vorst ontstaat. Maar ze verminderen het wel aanzienlijk. Het geroerde koelproces wordt toegepast in veel koelvriescombinaties die op de markt zijn. Deze zijn betaalbaarder in vergelijking met ventilatorgekoelde modellen.

Combinatie koelkast of top vriezer koelkast?

Combinatie koelkast

Kenmerkend voor een koelvriescombinatie is dat het vriesvak zich onderin het apparaat bevindt. Als u regelmatig diepvriesproducten consumeert, kies dan voor een koelvriescombinatie met het vriesgedeelte onderaan. Zo kunt u uw diepvriesproducten gemakkelijker bewaren, terwijl u toch meer opslagruimte hebt voor dit soort voedsel.

Bovenbouw koelkast met vriesvak

De koelkast met bovenvriesvak wordt ook wel een tweedeurs koelkast genoemd. Dit model heeft meer opslagruimte voor vers voedsel en minder ruimte voor bevroren voedsel. Dus als u veel vers fruit en verse groenten eet, is dit type koelkast perfect voor u.

Conclusie

Wanneer u beslist of u voor een koelvriescombinatie of een topvriezer gaat, moet u in de eerste plaats rekening houden met uw eetgewoonten. Bij de koelvriescombinatie is het koelkastgedeelte toegankelijk zonder te bukken en omgekeerd bij de tweedeursmodellen. Kortom, kies uw toestel in overeenstemming met uw eetgewoonten.

Waarom een koelvriescombinatie kopen?

koelvries combinatie kopen
Het kan gemakkelijk voldoen aan de behoeften van een kerngezin of een gemengd gezin

Een koelvriescombinatie is voldoende om uw nucleaire behoeften te vervullen, zelfs voor een groot gezin. Als u 3 tot 7 gezinsleden hebt, is het de moeite waard een koelvriescombinatie te kopen. Of u nu meerdere flessen water, een week aan boodschappen, vlees, vis en gevogelte en meer wilt opbergen, alles kan er gemakkelijk in. Dat komt omdat het is uitgerust met grotere planken.

Twee deuren, één uitsluitend voor de vriezer

In een koelvriescombinatie zijn er twee deuren. Een is de hoofddeur en de andere is de vriezer. Daardoor kunt u de vriezer openen zonder de hoofddeur te openen. Deze functie is zeer voordelig, omdat u zo verse producten kunt inslaan, maar ook voor lange tijd kunt invriezen. En zelfs als u een kleine keuken hebt, kunt u ruimte besparen, want dit is een apparaat dat twee tegelijk combineert.

Grote inhoud in liters

De capaciteit van de beste koelvriescombinatie koelkasten begint bij 236 liter en kan oplopen tot 500 liter. Dit betekent dat u zo veel kunt opslaan als u wilt, afhankelijk van de literinhoud die u kiest.

Vorstvrije technologie

Alle beste koelvriescombinatie koelkasten zijn voorzien van vorstvrije technologie. Dit betekent dat u het ijs niet handmatig hoeft te reinigen. De meeste van deze koelkasten zijn zelfs uitgerust met automatische reinigingstechnologie. Maar het koelgedeelte en het vriesgedeelte kunnen ook dezelfde koeltechnologie hebben.

Lees ook:   Samsung RH69B8021S9/EG

Je krijgt een groot vriesvak

Het vriesvak van een koelvriescombinatie is ook groot in vergelijking met dat van een koelkast met enkele deur. Als gevolg daarvan, is het aan jou om er zoveel spullen in te gooien als je nodig hebt.

De verschillende merken van koelvriescombinaties

Naar onze mening zijn de beste merken koelvriescombinaties in 2022 :

Samsung

Samsung is een merk dat geen introductie nodig heeft. De Koreaanse reus heeft een bewezen staat van dienst op vele gebieden van de technologie, met inbegrip van smartphones, diverse huishoudelijke apparaten en in het bijzonder de No Frost technologie reeks van combinatie koelkasten.

Siemens

Siemens is ook een toonaangevend merk als het gaat om diverse apparaten, waaronder huishoudelijke apparaten. Het heeft enkele van de meest populaire koelvriescombinatie koelkasten ter wereld geproduceerd.

Bosch

Bosch is een referentie op het gebied van diverse apparaten. Gereedschap, automobieluitrusting, het is ook een van de wereldleiders in koel vriescombinatie koelkasten, inclusief alle gamma’s.

ChiQ

CHiQ is een Chinees merk dat tot de Changhong-groep behoort. Het bedrijf is gespecialiseerd in huishoudtoestellen, waaronder televisietoestellen, en is tevens een van de wereldleiders op het gebied van koel vriescombinatie koelkasten voor het basis- en middensegment.

Whirlpool

Whirlpool Corporation is een bedrijf dat gespecialiseerd is in huishoudelijke apparaten. Of het nu gaat om een wasdroger, vaatwasser of koelvriescombinatie, hun apparaten zijn wereldwijd zeer gewild.

Hoeveel kost een koelvriescombinatie?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 250 tot € 400
  • Middenklasse: € 400 tot € 800
  • Topklasse: meer dan € 800

Tips

Regelmatig ontdooien

Als uw koelvriescombinatie niet over een automatische ontdooifunctie beschikt, moet u hem ten minste om de vier maanden ontdooien. De vorst mag niet dikker zijn dan 3 mm om te voorkomen dat uw koelkast onnodig energie verbruikt.

Maak de binnenkant van uw koelvriescombinatie schoon

Het ontdooien is ook een gelegenheid om de binnenkant van uw koelvriescombinatie schoon te maken. Het is echter raadzaam het één keer per maand schoon te maken. Dit voorkomt de groei van bacteriën, nare geurtjes en vergeling van de muren. Gebruik een product dat speciaal is ontwikkeld voor het schoonmaken van een koelkast of vriezer, en vermijd bleekmiddel.

Plaats uw koelkast uit de buurt van warmtebronnen

Plaats uw koelvriescombinatie niet in de buurt van een fornuis, oven of radiator. Als het apparaat zich in de buurt van een warmtebron bevindt, zal het meer elektriciteit verbruiken.

Zet uw toestel niet onmiddellijk na de installatie aan

Schakel na de installatie van uw koelvriescombinatie deze niet onmiddellijk in als deze net is afgeleverd. Zodra het verticaal is geplaatst, moet u 4 uur wachten voordat u de stekker in het stopcontact steekt. Dit is de tijd die nodig is om het koelgas het koelsysteem goed te laten vullen.

Laat een ruimte van ten minste 5 cm vrij aan de achterkant van de koelkast en aan elke kant

Laat bij het installeren van de koelkast aan elke kant en aan de achterkant ten minste 5 cm ruimte vrij om de ventilatie en een goede werking te waarborgen.

Controleer of de klimaatklasse geschikt is voor uw regio
Uw koelvriescombinatie moet worden geplaatst in een ruimte waar de omgevingstemperatuur geen invloed heeft op de werking ervan, dus het is belangrijk de klimaatklasse te controleren. Een combinatiekoelkast met een gematigde klimaatklasse zou bijvoorbeeld moeten werken bij een omgevingstemperatuur tussen 16 en 32°C. Voor een model met een “uitgebreide tropische” klimaatklasse ligt de ideale bedrijfstemperatuur tussen 10 en 43°C.

FAQ

Wat is de beste combinatiekoelkast?
De beste combinatie koelkast hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids voor meer informatie.

Kan ik kiezen in welke richting de deur van mijn koelvriescombinatie opengaat?
Ja, als het model dat u kiest omkeerbare deuren heeft, kunt u de openingsrichting kiezen door de deuren aan de juiste kant te installeren. Dit is een gemakkelijke operatie om uit te voeren met het nodige gereedschap.

Kan ik voedsel dat ontdooid is opnieuw invriezen?
Het is niet aan te bevelen om voedsel dat u hebt ontdooid weer in de vriezer te leggen. Dit kan leiden tot voedselvergiftiging en kan de groei van bacteriën bevorderen.

Kunnen alle voedingsmiddelen worden ingevroren?
Veel voedingsmiddelen verliezen hun smaak of veranderen van textuur na het invriezen. Met name groenten moeten worden geblancheerd voordat zij de diepvries ingaan en in een diepvrieszak worden verpakt.

Wanneer moet ik het waterfilter in mijn koelkast vervangen?
Als uw koelvriescombinatie een waterdispenser heeft, is het raadzaam het waterfilter ten minste elke 6 maanden te vervangen. Als de watertoevoer vermindert of het water onaangenaam smaakt, moet het filter onmiddellijk worden vervangen.