Dyson vs Shark draadloze stofzuiger Vergelijking [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Dyson en Shark behoren tot de bekendste en meest gerespecteerde stofzuigermerken in de industrie. Zowel Dyson als Shark zijn al meer dan 20 jaar pioniers op het gebied van reinigingstechnologie en bieden een assortiment stofzuigers met een rechte, een bus-, een steel- en een snoerloze stofzuiger.

Velen van ons verwijzen echter naar deze merken in de enkelvoudige tijd. Door dingen te zeggen als “Ik wil een Dyson snoerloze stofzuiger,” zien we over het hoofd dat het merk tientallen verschillende opties heeft om uit te kiezen. Het is niet voldoende om te weten dat u een Shark snoerloze stofzuiger of een Dyson wilt – u moet weten naar welk model u op zoek bent.

Met zoveel keuzemogelijkheden tussen de twee merken kost het veel tijd om uit te maken welke voor u de beste is. Daarom hebben we deze gids samengesteld om u te helpen de beste snoerloze stofzuiger voor u en uw individuele behoeften te kiezen.

Maar welk bedrijf produceert de betere snoerloze stofzuiger — Dyson of Shark? Het antwoord hangt af van uw behoeften en voorkeuren.

Overzicht van onze Dyson vs Shark Snoerloze Stofzuiger Vergelijking

Hier is een pond voor pond vergelijking van onze top Dyson vs Shark draadloze steelstofzuigers – klik op de links hieronder om onze beoordeling te zien.

 • 1) Beste in het algemeen: Dyson V11 Torque Drive ($699) vs Shark ION P50 ($300)
 • 2) Beste batterij: Dyson V11 Outsize ($699) vs Shark ION F80 ($349)
 • 3) Het beste voor huisdierenhaar: Dyson V11 Animal ($599) vs Shark Rocket Pet Pro ($279)

Weinig tijd? Bekijk onze exclusieve video review van de beste snoerloze stofzuigers

Dyson-snoerloze stofzuigers Overzicht

Dyson heeft vier series snoerloze stofzuigers op de markt: de Dyson V7, Dyson V8, Dyson V10 Cyclone, en Dyson V11.

Deze series verschillen in prijs, functies en reinigingsvermogen. Er zijn echter overeenkomsten tussen alle modellen. Alle vier hebben ze de mogelijkheid om van een steelstofzuiger in een handstofzuiger te veranderen. Ze zijn ook zeer licht en bieden de mogelijkheid om gemakkelijk accessoires te bevestigen en los te maken.

Dyson biedt bij elke nieuwe serie opwindende verbeteringen en nieuwe functies. Er zijn echter een aantal verschillende modellen binnen deze series, wat het keuzeproces overweldigend kan maken. Gelukkig gebruikt Dyson voor het grootste deel een logisch upgradepad om onderscheid te maken tussen elke serie. Dit betekent dat de stofzuigers van de V11-serie aanzienlijk beter zijn dan hun voorgangers van de V7-serie.

Laten we het eens hebben over de opties die je hebt in verschillende prijsklassen.

Dyson snoerloze stofzuigers onder $500

Met een budget van minder dan 500 dollar kunt u kiezen voor een snoerloze stofzuiger uit de V7- of V8-serie. Dit zijn de oudste modellen die Dyson op de markt heeft, en het zal u niet verbazen dat het niet de krachtigste van het bedrijf zijn.

Deze modellen zijn echter nog steeds een goede optie, vooral als u in een ruimte woont met voornamelijk harde vloeren. Als u kiest voor een Dyson snoerloze stofzuiger in deze prijsklasse, kunt u het volgende verwachten:

 • Basis zuigkracht
 • Lichtgewicht ontwerp
 • 30 minuten batterijduur op de V7-modellen en 40 minuten batterijduur op de V8-modellen.
 • Basis allergeenfiltering (alleen beschikbaar op de V8-modellen)

Dyson snoerloze stofzuigers tussen $500 en $700

In deze prijsklasse kunt u kiezen uit de Dyson V10 Cyclone modellen en een aantal van de V11 modellen. Hoewel deze modellen iets duurder zijn, zijn ze een grote stap vooruit ten opzichte van de eerder genoemde V7- en V8-modellen. Deze modellen zijn uitstekend geschikt voor hardhout, laag-, middel- en hoogpolig tapijt. Dit is wat u kunt verwachten van een Dyson snoerloze stofzuiger in deze prijsklasse:

 • Sterke zuigkracht
 • Lichtgewicht ontwerp
 • Batterijduur 60 minuten
 • Geavanceerde allergeen filtering
 • Innovatief LCD-scherm (alleen beschikbaar op de V11 Torque Drive)
 • Automatische oppervlaktedetectie (beschikbaar met de V11 Animal en V11 Torque Drive)

Dyson snoerloze stofzuigers $700 en hoger

De modellen in deze prijsklasse zijn de gouden standaard van Dyson snoerloze stofzuigers. Tot uw opties in deze prijsklasse behoren de Dyson V11 Outsize en V11 Outsize Origin. Deze modellen bieden een opmerkelijke 85% betere zuigkracht in vergelijking met de V7-modellen.

 • Uitstekende zuigkracht
 • Lichtgewicht ontwerp
 • Batterijduur 60 minuten (de V11 Outsize wordt ook geleverd met een extra verwisselbare batterij)
 • Geavanceerde allergeen filtering
 • Innovatief LCD-scherm
 • Automatische oppervlaktedetectie
 • Grotere reinigingskop

Onze exclusieve video review van Dyson snoerloze stofzuigers

Shark Snoerloze Stofzuiger Overzicht

In tegenstelling tot Dyson, brengt Shark geen nieuwe stofzuigermodellen in serie uit. Dit kan het moeilijker maken de modellen van elkaar te onderscheiden. Shark heeft echter minder snoerloze stofzuigermodellen dan Dyson. Net als Dyson, is hun upgrade pad logisch en chronologisch. Momenteel bieden zij vier verschillende snoerloze stofzuigermodellen aan: de Shark ION F80, de Shark P50, de Shark Navigator, en de Shark Rocket Pet Pro. Laten we eens kijken wat deze snoerloze stofzuigers uniek maakt, in elke prijsklasse.

Shark snoerloze stofzuigers onder $200

Deze prijsklasse geeft u toegang tot het meest populaire model van Shark – De Shark Navigator. Met een prijs van 129 dollar is de Navigator de voordeligste snoerloze stofzuiger op onze lijst. Deze rechtopstaande stofzuiger is het beste voor spotreiniging en werkt ongelooflijk goed op hardhouten vloeren. Het kan ook effectief laagpolig tapijt reinigen. Dit model kan echter niet worden veranderd in een handstofzuiger. Hij heeft echter wel een wendbare draaikop, zodat u gemakkelijk onder meubels kunt komen.

De batterij van deze stofzuiger gaat tot 20 minuten mee en wordt geleverd met een oplaaddock.

Shark snoerloze stofzuigers onder $300

Met een iets groter budget, kunt u een andere favoriet van Shark overwegen – de Shark Rocket Pet Pro. Zoals de naam van de Shark Rocket Pet Pro al doet vermoeden, is deze snoerloze stofzuiger ontworpen met huisdierbezitters in gedachten. In tegenstelling tot de Navigator, kan dit model worden losgekoppeld als handstofzuiger. Andere extra’s zijn:

 • Lampjes op de reinigingskop, die u helpen om moeilijk te zien vuil te vinden
 • Batterijduur 40 minuten
 • HEPA filter

Shark snoerloze stofzuigers boven $300

Tot slot hebben we de duurste maar meest veelzijdige stofzuigers van Shark: de Shark ION F80 en Shark ION P50. Deze modellen zijn uitgerust met Shark’s innovatieve DuoClean technologie, die het eenvoudig maakt om te schakelen tussen het reinigen van harde vloeren en tapijt. De Shark ION F80 heeft ook een van de beste accu’s op de snoerloze stofzuigmarkt. De twee oplaadbare batterijen geven hem een werkingsduur van 80 minuten wanneer hij niet in de hoge energiestand staat. De ION P50 biedt tot 50 minuten runtime. Als u last heeft van allergieën of astma, raden wij u aan te kiezen voor de Shark ION P50, aangezien dit model een HEPA-filter bevat. De P50 is echter ook de zwaarste snoerloze stofzuiger in ons overzicht, met een gewicht van ongeveer 12 pond.

Belangrijke factoren bij de aanschaf van een snoerloze stofzuiger

Gemak:

Snoerloze stofzuigers zijn ontworpen voor gemak, omdat ze snoeren en de noodzaak om een groot, onhandig stuk van apparatuur vast te houden tijdens het schoonmaken vermijden. lichtgewicht snoerloze stofzuigers, met Dyson’s komt op een iets lichter. Het enige probleem dat we met deze modellen zien, is dat ze niet op zichzelf staan. Ze kunnen echter gemakkelijk aan een muur worden opgehangen. De Miele Triflex HX1 is zelfs een van de weinige snoerloze stofzuigers op de markt die vrijstaand is.

Dyson en Shark bieden beide snoerloze stofzuigers die gemakkelijk op verschillende plaatsen kunnen manoeuvreren. Dyson biedt echter een draaibare kop die over het algemeen minder lomp is dan de koppen op veel Shark modellen. Ten slotte bieden alle snoerloze modellen van Dyson de mogelijkheid om te veranderen in een handstofzuiger, terwijl slechts enkele snoerloze stofzuigers van Shark dat doen.

Prestaties:

Als het op reinigingskracht aankomt, zijn deze beide merken niet voor niets populaire keuzes – ze klaren de klus. Hoe goed ze tapijten diepreinigen en verschillende soorten vuil op hardhouten vloeren verwijderen, verschilt per model. Over het algemeen presteren beide merken echter goed.

De DuoClean technologie van Shark, die beschikbaar is in bepaalde modellen, maakt het eenvoudig om te schakelen tussen hardhouten vloeren en tapijt. Dyson’s automatische oppervlakdetectie, beschikbaar op de V10 en V11 modellen, verandert de zuigkracht op basis van de vloer waarop u zich bevindt.

Allergenenbestrijding:

Alle Dyson snoerloze stofzuigers hebben een gesloten systeem, waardoor de lucht die ze uitblazen schoner is dan de lucht die ze opzuigen. De Dyson V8, V10, en V11 zijn allemaal gecertificeerd allergie vriendelijk,” wat betekent dat ze HEPA (high efficiency particulate air) filters hebben.

HEPA-filters zijn een must als u allergieën, astma of gevoeligheid voor stof hebt. Ze verhinderen dat deeltjes uit de stofzuiger vliegen en terug in de ruimte terechtkomen die u net hebt schoongemaakt. De Dyson filters vangen 99,99% van alle stof en allergenen – zelfs die zo klein zijn als 0,3 micron.

Shark biedt twee modellen met HEPA-filters: de Shark Rocket Pet Pro en de ION P50. Deze modellen zijn voorzien van Shark’s Anti-Allergen Complete Seal Technology, wat betekent dat stof en allergenen in de stofzuiger worden opgesloten.

Geluid:

Zowel Dyson als Shark hebben vergelijkbare decibelniveaus. Sommige modellen kunnen variëren in decibel, maar geen enkele is uitzonderlijk luid. Beide merken produceren echter geluid met hogere frequenties dan andere stofzuigers, waardoor ze luider lijken dan ze in feite zijn.

Klantendienst:

Shark biedt verschillende beperkte garanties, variërend van een jaar tot levenslang. Ter vergelijking: Dyson biedt 30- en 90-dagen geld-terug garantie op hun stofzuigers.

Product testen:

Dyson stofzuigers worden onderworpen aan strenge testprotocollen. Volgens het bedrijf, tijdens het testen:

 • De stofzuigers zijn tot 5.318 keer gevallen om de duurzaamheid te garanderen.
 • Stofzuigers worden heen en weer geduwd voor het equivalent van 21 jaar gebruik.

Dyson meldt ook dat 120 ingenieurs 50.000 uur en 550 tests nodig hebben om er zeker van te zijn dat de stofzuiger sterk genoeg is voordat hij op de markt wordt gebracht.

Shark is veel minder transparant over het testen van zijn producten en geeft geen informatie vrij over zijn testprotocollen.

Beste Dyson vs. Shark Snoerloze Stofzuigers Vergeleken

Om de snoerloze stofzuigers van Dyson en Shark zo goed mogelijk met elkaar te vergelijken, hebben we de modellen onderverdeeld in drie verschillende categorieën: de beste algemene stofzuiger, de beste batterij en de beste stofzuiger voor dierenhaar. We hebben elke Dyson snoerloze stofzuiger gekoppeld aan een vergelijkbare Shark snoerloze stofzuiger, gebaseerd op zaken als functies en prestaties.

1) Beste totaal: Dyson V11 Torque Drive ($699) vs Shark ION P50 ($300)

De V11 Torque Drive biedt veel gebruiksvriendelijke en toch geavanceerde functies, terwijl de Shark ION P50 voor zijn prijs een krachtige krachtpatser is. Beide behoren tot de beste snoerloze stofzuigers op de markt. Deze modellen hebben beide een oplaadbare batterij, waarbij de Dyson V11 Torque Drive een gebruikstijd heeft van 60 minuten en de Shark ION P50 een gebruikstijd van 50 minuten.

De Dyson V11 Torque Drive weegt ongeveer 6,5 pond en de Shark ION P50 weegt ongeveer 12 pond. Beide kunnen ook worden omgevormd van een steelstofzuiger tot een handstofzuiger, waarbij de Shark ION P50 ook werkt als een staande stofzuiger.

De Dyson V11 Torque Drive heeft een zeer handig LCD scherm, waarop u in real-time het batterijniveau kunt aflezen. Om de batterij van de V11 optimaal te benutten, raden wij aan de stofzuiger in de eco-modus te zetten, waarmee u de langste gebruikstijd krijgt voor het schoonmaken van het hele huis. Met de Torque Drive kunt u ook kiezen voor de automatische modus, die de zuigkracht versterkt bij het reinigen van tapijt voor een diepere reiniging. Beide modellen hebben HEPA-filters, wat essentieel is voor mensen met een allergie.

Over het geheel genomen is de Dyson V11 een krachtigere en handigere stofzuiger. Om deze redenen, heerst het in deze wedstrijd. Dat gezegd zijnde, is de Shark ION P50 een geduchte uitdager voor de helft van de prijs.

2) Beste batterij: Dyson V11 Outsize ($699) vs Shark ION F80 ($349)

Zowel de Dyson V11 Outsize als de Shark ION F80 worden geleverd met twee oplaadbare batterijen, waardoor de gebruikstijd wordt verdubbeld. De Dyson V11 Outsize werkt tot 120 minuten en de Shark ION F80 kan tot 80 minuten werken.

De Dyson V11 Outsize heeft alle voordelen van de V11 Torque Drive, samen met de toevoeging van een grotere reinigingskop. Zo kunt u meer terrein bestrijken in minder tijd. Hij heeft ook een iets sterkere zuigkracht dan de Torque Drive en een grotere stofbak. Hij weegt ook iets meer dan de Torque Drive, namelijk 7,85 pond.

De Shark ION F80 weegt meer (10 pond) en heeft geen HEPA filter, terwijl de Dyson V11 Outsize dat wel heeft. Om deze redenen, samen met de ongelofelijke kracht en langere werktijd van de V11 Outsize, wint de Dyson V11 Outsize deze ronde.

3) Best op Huisdierhaar: Dyson V11 Animal ($599) vs Shark Rocket Pet Pro ($279)

De Dyson V11 Animal is vrijwel gelijk aan de andere Dyson V11 modellen die hier staan. Een uitzondering is dat hij geen geavanceerd LCD-scherm heeft om het batterijniveau weer te geven. De Dyson V11 Animal is zeer krachtig en daarom zeer geschikt voor het opzuigen van allerlei soorten dierenhaar.

De Shark Rocket Pet Pro is ook goed ontworpen voor eigenaars van huisdieren. Niet alleen kan hij haren (en ander afval) van huisdieren op zowel hardhout als tapijt verwijderen, maar de borstel is ook zeer resistent tegen verstrikt raken door haren. Zelfs het langere haar van mensen is geen partij voor de zelfreinigende borstelrol van de Rocket Pet Pro.

De Shark Rocket Pet Pro biedt ook verlichting op de reinigingskop. Dit maakt het vinden van kleine brokstukken gemakkelijk.

Beide stofzuigers kunnen in een handstofzuiger worden veranderd en hebben een HEPA-filter, wat uitstekend is voor eigenaars van huisdieren die allergieën hebben. De Shark Rocket Pet Pro heeft een kortere gebruikstijd van maximaal 40 minuten, vergeleken met de 60 minuten van de Dyson V11 Animal.

Ondanks de kortere levensduur van de batterij, kiezen we toch voor de Shark Rocket Pet Pro als kampioen in deze categorie. De lagere prijs van de Shark Rocket Pet Pro, de klittenvrije borstels en de reinigende koplampen maken hem tot winnaar in deze ronde.

Conclusie

Zowel Shark als Dyson snoerloze stofzuigers zijn populair vanwege hun uitstekende reinigingskracht.

Shark is voordeliger met al hun selecties onder de 399 dollar, terwijl de nieuwste Dyson stofzuigers kunnen oplopen tot 799 dollar. Dyson, hoewel duurder, is veelzijdiger. Het bedrijf biedt een ongelooflijk krachtige zuigkracht, de stofzuigers worden aan strenge tests onderworpen en zijn over het algemeen lichter dan veel van de snoerloze stofzuigers van Shark.

De Dyson V11 modellen behoren tot de krachtigste stofzuigers voor vloerkleden en harde oppervlakken op de snoerloze markt van vandaag. Als u echter geen diepe reiniging voor alle oppervlakken nodig hebt en een degelijke snoerloze stofzuiger voor een goede prijs wilt, is Shark uw beste keus.

Een heel speciaal woord van dank aan Becky Brooks voor haar bijdragen aan dit artikel!

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 8 oktober 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts