Shark draadloze stofzuiger Beoordeling [2020] – ION F80 vs ION P50 en nog veel meer


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Shark stofzuiger is een vertrouwd en populair merk. Bekend om zijn scherp geprijsde en handige reinigingstechnologie, is elke Shark stofzuiger ontworpen met drukke mensen in gedachten. Onze bijzondere aandacht gaat echter uit naar Shark snoerloze stofzuigers.

Vandaag de dag is het niet langer nodig om met een lang snoer te worstelen of stopcontacten te verwisselen terwijl u door uw huis loopt. Daarom zien we een grote vraag naar de beste snoerloze stofzuigers, in plaats van de traditionele rechte stofzuigers of stofzuigers met een rek.

Als u onze blog de afgelopen maanden hebt gevolgd, weet u dat we hard hebben gewerkt aan het testen van tientallen snoerloze modellen van populaire merken. We zijn op jacht geweest naar de allerbeste Miele stofzuiger, Dyson stofzuiger en Bissell stofzuiger. Vandaag gaan we in op de beste modellen die Shark te bieden heeft.

Om het u gemakkelijk te maken de juiste stofzuiger voor u te kiezen, hebben wij het zware werk gedaan en een aantal snoerloze stofzuigers van Shark getest. Wij hebben onze vier favoriete modellen geselecteerd – de Shark ION F80, ION P50, Navigator en de Rocket Pet Pro – op basis van een aantal belangrijke factoren en functies.

Bekijk onze exclusieve video review van de beste snoerloze stofzuigers op de markt van vandaag

Onze 4 Beste Shark Snoerloze Stofzuigers

Hier is de lijst van onze top Shark draadloze steelstofzuigers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste in het algemeen: Shark ION F80 ($349)
  • 2) Meest veelzijdig: Shark ION P50 ($300)
  • 3) Beste waarde: Shark Navigator ($129)
  • 4) Het beste voor huisdierenhaar: Shark Rocket Pet Pro ($279)
  • 5) Meest Flexibel: Shark Ultralight IONFlex ($249)

Overzicht van het merk Shark

Met meer dan 20 jaar productinnovatie biedt Shark een breed scala aan producten, waaronder staande stofzuigers, handstofzuigers, robotstofzuigers, snoerloze stofzuigers en steelstofzuigers met snoer. De snoerloze stofzuigers van Shark zijn bijzonder veelzijdig en zeer geschikt om u te helpen uw hele huis snel en gemakkelijk schoon te maken. Veel modellen bieden ook een dieptereiniging, waarbij sommige modellen gebruik maken van Sharks DuoClean technologie (waar we zo meer over vertellen).

Shark biedt een reeks snoerloze stofzuigers in verschillende prijsklassen en voor verschillende schoonmaakbehoeften. Door hun enorme keuze aan snoerloze stofzuigers kan het kiezen van een stofzuiger overweldigend aanvoelen, vooral omdat er zoveel factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een snoerloze stofzuiger.

Overweegbare factoren bij de aanschaf van een Shark Snoerloze Stofzuiger

Veel mensen kiezen voor een snoerloze stofzuiger omwille van het gemak – ze willen niet rondsjouwen met een lompe stofzuigerbak of worstelen met in de knoop geraakte snoeren. Maar er zijn nog andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste snoerloze stofzuiger. (We kunnen het weten!) Onze showroomvloeren zijn een bewijs van hoe vaak we verschillende stofzuigers testen.

Bij het kiezen van onze topstofzuigers kijken we niet alleen naar het gebruiksgemak, maar ook naar de algemene schoonmaakprestaties, het geluidsniveau en de stof- en allergeendetectie. Bovendien zou geen enkele stofzuigerbeoordeling compleet zijn zonder te kijken naar de prestaties op het gebied van dierenharen, en naar service en betrouwbaarheid. Laten we eens kijken hoe Shark het er in deze categorieën vanaf brengt, voordat we in onze top vier duiken.

Gemak

Zelfs als u niet van schoonmaken houdt, zou uw stofzuiger ervoor moeten zorgen dat u het schoonmaken minder haat. Om het meeste uit een snoerloze stofzuiger te halen, kunt u er het beste een kiezen die gemakkelijk te manoeuvreren is in verschillende ruimtes, licht is en een sterke batterij heeft. Geloof me… je zult jezelf later dankbaar zijn.

Shark blinkt uit in het aanbieden van snoerloze stofzuigers die multifunctioneel zijn, of op zijn minst zeer flexibel en wendbaar. Elk model biedt andere opties, maar als geheel biedt Shark veelzijdigheid.

De snoerloze Shark-selecties zijn ook licht van gewicht. Slechts één van onze favorieten, de ION P50, weegt meer dan 10 pond. En zelfs bij dit model ligt de gewichtsverdeling grotendeels op de vloer, en dus niet in uw armen.

Een batterij met een lange levensduur heeft ook een grote invloed op het gebruiksgemak van een snoerloze stofzuiger. Immers, als u een snoerloze stofzuiger door het huis draagt, wilt u niet stoppen omdat hij stoom verliest. Shark krijgt dit. Met het F80 model heeft Shark een van de beste accu’s gemaakt die we ooit hebben gezien. Deze stofzuiger wordt geleverd met twee batterijen, waardoor deze stofzuiger tot 80 minuten meegaat.

De andere stofzuigers op onze lijst gaan tot 20 à 50 minuten mee wanneer ze in de normale zuigstand staan. Voor al deze stofzuigers geldt dat de batterij minder lang meegaat bij gebruik van de boost-modus.

Bij alle Shark modellen die wij hebben geselecteerd, zijn de batterijen eenvoudig te verwijderen en te vervangen. Hun vuilnisbakken zijn ook gemakkelijk schoon te maken.

Totale reinigingsprestatie

Hoe sterk moet de zuigkracht van uw stofzuiger zijn? En voor welke ruimtes en oppervlakken heb je het nodig? Weten waar en wat u gaat schoonmaken is handig bij het kiezen van een snoerloze stofzuiger, vooral omdat Shark een groot aantal opties biedt.

Zowel de ION F80 als de ION P50, bijvoorbeeld, maken gebruik van Sharks unieke DuoClean technologie.

Fans van Shark zweren bij deze DuoClean technologie omdat deze krachtige zuigkracht levert en het wisselen tussen hardhouten vloeren en tapijten zo eenvoudig maakt als een druk op de knop. Dat komt omdat er twee verschillende soorten gemotoriseerde borstelrollen zijn, zodat u niet van opzetborstel hoeft te veranderen wanneer u van tapijt op hardhout overschakelt. In plaats daarvan druk je gewoon op een knop, en de instellingen veranderen voor je. DuoClean maakt het ook gemakkelijk om grote en kleine deeltjes op te ruimen – zelfs fijn stof.

Alle door ons aanbevolen Shark snoerloze stofzuigers werken zowel op hardhouten oppervlakken als op tapijt. Sommige tapijten zijn echter alleen geschikt voor laagpolige tapijten, terwijl andere geschikt zijn voor zowel laagpolige als halfpolige tapijten.

Allergeen- en stofbeheer

Als u allergisch bent voor stof of dierenharen, of astma hebt, kan stofzuigen een enorme uitdaging zijn. Stofzuigers zonder anti-allergeenfilter kunnen nies veroorzakende stofdeeltjes terugblazen in de kamer die u net hebt schoongemaakt.

De Shark Rocket Pet Pro en de ION P50 bieden beide Shark’s Anti-Allergen Complete Seal Technology, wat betekent dat stof en allergenen in de stofzuiger worden opgesloten. Dit zorgt ervoor dat u nooit stof ruikt terwijl u de stofzuiger gebruikt. Deze stofzuigers zijn ook uitgerust met een HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air), dat tot 99,97% van het stof en andere zwevende deeltjes kan opvangen. Dit maakt het leven gemakkelijker voor mensen met allergieën of aandoeningen van de bovenste luchtwegen.

De Navigator en de F80 hebben geen HEPA filter. Daarom mogen ze niet worden gebruikt door mensen met een sterke gevoeligheid voor stof, allergieën of problemen met de bovenste luchtwegen zoals astma.

Prestaties bij huisdierenhaar

In het algemeen zijn Shark stofzuigers uitstekend in het opzuigen van dierenharen. Zelfs onze voordeligste optie, de Navigator, krijgt lovende kritieken over zijn vermogen om dierenharen op te rapen. Zowel de ION P50 als de F80 maken gebruik van de DuoClean technologie en zijn daarom in staat de meeste viezigheden die ze tegenkomen op te ruimen.

Het mag geen verrassing heten dat de toepasselijke naam Shark Rocket Pet Pro uitstekend is in het reinigen van dierenharen (en ook mensenharen). Hij heeft een zelfreinigende borstelrol, zodat zowel kort als lang haar niet in de borstel verstrikt raakt.

Geluid

Over het algemeen vonden we dat Shark stofzuigers ruim binnen het normale volumebereik voor een stofzuiger vallen. Als een van deze stofzuigers buitensporig veel lawaai maakt, betekent dit waarschijnlijk dat u er eens naar moet laten kijken. De ION P50 heeft echter een hogere frequentie dan veel andere stofzuigers, waardoor hij luider lijkt dan een doorsnee stofzuiger.

Service en betrouwbaarheid

Shark biedt verschillende beperkte garanties, variërend van een jaar tot levenslang. Shark deelt zijn testprotocollen echter niet, dus het is moeilijk te zeggen hoeveel strenge tests Shark-stofzuigers ondergaan voordat ze op de markt komen.

Onze keuze voor de 5 beste Shark-snoerloze stofzuigers

Het kiezen van een snoerloze stofzuiger kan overweldigend zijn. Wij hebben de beste keuzes voor Shark hieronder geconsolideerd. Bovendien dachten wij dat u tijdens uw onderzoek misschien belangrijke merken zou willen vergelijken. Daarom raden wij u aan om onze Dyson vs Shark snoerloze stofzuiger vergelijking te bekijken voordat u een aankoop doet.

1) Beste totaal: Shark ION F80 ($349)

Zelfs in vergelijking met andere merken hebben we de ION F80 gekozen als een van de beste snoerloze stofzuigers op de markt van vandaag, vanwege zijn buitengewone batterijvermogen. In vergelijking met vergelijkbare modellen zoals de Miele Triflex HX1, kan de Shark ION F80 zich meten met een indrukwekkende levensduur van de batterij. De F80 kan tot 80 minuten werken dankzij de twee vervangbare, oplaadbare batterijen. Het is dus geen verrassing dat het ook bovenaan deze lijst staat. Maar zijn batterijvermogen is niet het enige pluspunt.

De ION F80 heeft ook een multi-flex functie, wat betekent dat door een simpele druk op de knop, de stofzuiger buigt zodat u dat niet hoeft te doen. Deze functie is vooral handig wanneer u moeilijk bereikbare plaatsen op de vloer moet schoonmaken, zoals onder meubels. En omdat deze stofzuiger buigt, kan hij ook inklappen als u hem moet opbergen. Bovendien kan de ION F80 worden vastgeklikt en omgevormd tot een handstofzuiger, wat u helpt om moeilijk bereikbare of kleine ruimten te stofzuigen.

De DuoClean technologie van de ION F80 zorgt voor een grondige dieptereiniging, waardoor u naadloos kunt wisselen tussen hardhout en tapijt. De zelfbewegende functie maakt het echter moeilijker te controleren op hoogpolig tapijt. Daarom werkt de F80 het best op harde vloeren en laag tot middelhoogpolige tapijten.

Deze stofzuiger heeft zowel een normale als een krachtige functie. De stand hoog vermogen biedt een enorme zuigkracht, maar kan de levensduur van de batterij verkorten. Maar omdat deze stofzuiger al een indrukwekkende batterij heeft, is de kortere gebruiksduur van de batterij niet zo erg.

2) Meest Veelzijdig: Shark ION P50 ($300)

De ION P50 biedt u zowel veelzijdigheid als kracht, met anti-allergeenfilters en DuoClean-technologie.

Wat deze stofzuiger zo veelzijdig maakt, is dat hij gebruik maakt van de Lift-Away functie van Shark, die drie schoonmaakstanden ontsluit. Ten eerste kan de ION P50 werken als een rechtopstaande stofzuiger voor een diepe reiniging van laagpolig tapijt en hardhouten vloeren. U kunt ook delen van de stofzuiger loskoppelen om er een handstofzuiger van te maken voor het schoonmaken van kleinere oppervlakken in uw huis of auto, of een steelstofzuiger die onder meubels en op andere kleine oppervlakken op de grond past.

Voor mensen met een allergie wordt het ION P50-model geleverd met een HEPA-filter. Dit filter vangt het meeste stof, allergenen en kleine luchtdeeltjes op tijdens het reinigen. Deze stofzuiger bevat ook Sharks DuoClean-technologie. De P50 kan daarom naadloos omschakelen tussen zware reiniging van zowel harde vloeren als laagpolig tapijt. De DuoClean-technologie zorgt voor een krachtige reiniging, zelfs in de normale modus, maar met de P50 kunt u een tandje bijsteken met een power boost-modus.

De vervangbare, oplaadbare batterij werkt tot 50 minuten, als hij niet in de power boost-modus staat.

3) Beste waarde: Shark Navigator ($129)

De Shark Navigator is een lichtgewicht, rechte snoerloze stofzuiger die zeer betaalbaar is.

De Navigator heeft een flexibele draaibare kop, waardoor u gemakkelijk onder meubels kunt schoonmaken. Hij kan ook klein tot groot vuil op de vloer opzuigen. Dit model werkt echter het best op hardhouten vloeren. En hoewel hij minder krachtig is voor dieptereiniging op tapijten, werkt de Navigator nog steeds goed op laagpolige tapijten. U kunt eenvoudig omschakelen tussen het reinigen van tapijt en hardhouten vloeren door een handige voetschakelaar in te drukken.

Ondanks zijn voordelige prijskaartje, vangt hij ook zeer goed dierenhaar op. Het lagere prijspunt van de Navigator betekent echter wel dat deze wellicht minder lang meegaat dan andere opties van Shark en waarschijnlijk na verloop van tijd vervangen zal moeten worden.

De batterij gaat ongeveer 20 minuten mee en wordt geleverd met een oplaadstation. Over het geheel genomen werkt deze stofzuiger het beste voor spot cleaning.

4) Best op Huisdierhaar: Shark Rocket Pet Pro ($279)

Zoals zijn naam al doet vermoeden, heeft de Rocket Pet Pro een aantal kenmerken die het een slimme keuze maken voor eigenaars van huisdieren. Het belangrijkste kenmerk, een zelfreinigende borstelrol, voorkomt dat haren verstrikt raken in de borstel van de stofzuiger. Iedereen die wel eens een defecte stofzuiger heeft gehad doordat er haren verstrikt raakten in de borstel, kan de kracht van deze functie waarderen. Zelfs lang haar weerhield deze stofzuiger er niet van om efficiënt te werken. We zagen ons bijna genoodzaakt deze stofzuiger uit te roepen tot meest waarschijnlijke schoonmaker van een kapsalon.

De Rocket Pet Pro is een steelstofzuiger, waarmee u gemakkelijk onder meubels kunt schoonmaken. Hij is ook heel licht met 7,5 pond. De Shark Rocket Pet Pro kan ook worden gedemonteerd tot een kleine handstofzuiger, waardoor hondenbezitters hun auto gemakkelijk kunnen schoonmaken na een plezierritje met hun viervoetige familielid.

En als u een diereneigenaar bent met allergieën, is deze stofzuiger zeker iets voor u. Het afgedichte systeem van de Rocket Pet Pro, met een HEPA-filter, betekent dat kleine, in de lucht zwevende deeltjes worden gefilterd en in de stofzuiger worden opgesloten. De reinigingskop heeft ook lampjes, zodat u stof, haren van huisdieren en ander vuil dat u anders over het hoofd zou zien, gemakkelijk kunt zien (en dus schoonmaken).

De Rocket Pet Pro kan, net als de rest van de hier vermelde stofzuigers, naadloos overgaan van hardhout naar tapijt. Hij kan zowel laag- als middelpolig tapijt effectief reinigen, en de batterij kan tot 40 minuten meegaan. Net als bij sommige andere Shark snoerloze stofzuigers op onze lijst, neemt de levensduur van de batterij echter af bij gebruik van de standen met een hoger vermogen.

5) Meest flexibel: Shark Ultralight IONFlex ($249)

De Shark IONFlex ultralichte snoerloze stofzuiger weegt slechts 8,7 kilo en doet het goed op zowel harde vloeren als tapijt. Net als de ION F80 is de IONFlex uitgerust met DuoClean technologie, die gebruik maakt van twee borstelrollen om een verscheidenheid aan oppervlakken effectief te reinigen. De borstelkop licht ook op om kleine deeltjes in het vacuüm te verlichten.

Veel recensenten hebben ook de IONFlex gecomplimenteerd met zijn vermogen om dierenharen aan te pakken. De kleine vuilnisbak betekent echter dat u veel zult moeten dumpen als uw huisdieren veel verharen. En als u aan allergie lijdt, is het belangrijk om te weten dat dit model geen HEPA-filter heeft.

De MultiFlex-technologie van Shark maakt het ook mogelijk om de IONFlex op te vouwen voor compacte, vrijstaande opslag. Dit is een enorme bonus in de wereld van snoerloze stofzuigers. Dankzij de MultiFlex-technologie kunt u de stofzuiger ook gemakkelijk verplaatsen onder krappe of lastige plekken, zoals onder een bed of bank.

Wat lawaai betreft, is deze stofzuiger relatief stil, maar produceert hij een geluid met een hoge frequentie, waardoor hij luider lijkt dan hij in werkelijkheid is.

Conclusie

Geen twee Shark snoerloze stofzuigers zijn hetzelfde. Aangezien de meeste huizen verschillende schoonmaakbehoeften hebben, kan het helpen om te beslissen welke snoerloze stofzuiger geschikt is voor u als u weet wat en waar u gaat schoonmaken.

Of u nu op zoek bent naar een stofzuiger voor een grondige schoonmaakbeurt, een snelle schoonmaakbeurt of het opzuigen van grote hoeveelheden dierenharen in uw auto of huis, bij Shark vindt u de snoerloze stofzuiger die uw leven eenvoudiger en schoner maakt.

Deze vijf Shark snoerloze stofzuigers – de ION F80, ION P50, Navigator, Rocket Pet Pro, en de IONFlex DuoClean – bieden allemaal krachtige schoonmaakprestaties, gemak en een slim ontwerp voor mensen met een drukke levensstijl. Wij geven echter de voorkeur aan de Shark ION F80 vanwege de indrukwekkende levensduur van de batterij.

FAQs

Hoe maak ik een Shark stofzuiger schoon
Om ervoor te zorgen dat uw Shark stofzuiger jarenlang probleemloos blijft werken, moet u hem goed onderhouden. Open eerst de stofbak en gooi hem leeg om te voorkomen dat hij te vol wordt. Hoewel veel van de nieuwere modellen zelfreinigende borstelrollen hebben, moet u toch in de gaten houden of er geen lange plukken haar uit de reinigingskop moeten worden verwijderd. Ik zorg er ook voor om het filter eens per maand schoon te maken. Wanneer u tijd hebt, raden wij u aan het filter onder stromend water te leggen.

Een heel speciaal woord van dank aan Becky Brooks voor haar bijdragen aan dit artikel!

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 28 september 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts