Hoe maak je vloeibare lemon curd? – De beste methoden!

De vraag; “hoe los je uitlopende citroenkwark op” is een veel gestelde vraag in de kookwereld.

Dat komt omdat we soms kleine foutjes maken bij het volgen van een recept. We zijn tenslotte mensen.

Het kan een probleem zijn met de afmetingen van de ingrediënten of de duur van een proces.

Dit kan resulteren in verschrikkelijke resultaten zoals te veel opgeklopte eiwitten of te gare appeltaart, of in dit geval, vloeibare lemon curd.

lemon curd

Gelukkig voor u neemt dit artikel u stap voor stap mee in het herstel van een vloeibare lemon curd.

De beste manier om een vloeibare lemon curd te herstellen is door hem in te dikken met dingen als boter, extra eieren, of in sommige gevallen maïzena.

Hoe citroenwrongel in te dikken

De beste manier om je lemon curd in te laten dikken is door goed op de volgende factoren te letten.

Dus ongeacht het recept zullen deze factoren verantwoordelijk zijn voor het indikken van lemon curd.

Factoren verantwoordelijk voor het indikken van lemon curd

het indikken van lemon curd

Warmte

De beste manier om lemon curd in te dikken is om voldoende warmte toe te passen.

Het blijkt dat de dat de meeste kwark mislukt omdat het eigeel niet lang genoeg gekookt is om het in te dikken.

Als je beseft dat je lemon curd niet dik genoeg is, dan is het eerste wat je moet gaan zoeken hoeveel warmte je hebt gebruikt.

Het duurt 30 minuten op zijn minst om lemon curd volledig te verwarmen. Binnen die dertig minuten moet er consequent geroerd worden en nog veel meer als het om veel wrongel gaat.

Zodra de wrongel is afgekoeld, zal hij veel meer indikken. En als het na het afkoelen niet zo dik is als je wilt, verwarm het dan nog een keer.

Doe dat door alles weer in een grote pan te doen en te verwarmen tot medium.

Boter en Maïszetmeel

boter

Maïszetmeel en boter zijn volledig optioneel!

Maïszetmeel wordt gebruikt om te garanderen dat de wrongel dik wordt… perfect, maar het is eigenlijk niet nodig. Zonder maïszetmeel dikt het nog steeds in.

De boter vermindert de zuurgraad van het citroensap terwijl ook de wrongel buigzaam en kneedbaar te houden.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Pasta ‘broccolini' met blauwe kaas

Eieren

Eigeel of hele eieren kunnen worden gebruikt om lemon curd te maken of zelfs een mengsel van de twee.

eieren op schaal

A wrongel gemaakt van eierdooiers in plaats van hele eieren zal levendiger, helderder en rijker zijn.

U kunt het aantal hele eieren of eidooiers in uw recept verhogen als u een uitzonderlijk dikke wrongel verkiest.

Tip: Reduce the number of eggs in your recipe for a thinner, easier-to-pour curd.

Lumpy Lemon Curd?

Omdat het niet voortdurend geroerd is of de eieren in het mengsel gekookt hebben, kan lemon curd klonterig worden.

U kunt de klontjes uit de curd filteren als het er maar een paar zijn.

klonterige lemon curd op brood

Voor klontvrije curd, moet je voortdurend roeren tijdens het hele kookproces.

Vervolgens moet u de wrongel in een kom boven een pan met sudderend water verwarmen.

Zorg ervoor dat de kom niet in contact komt met het water.

Nadat u een lepel in de wrongel heeft gedoopt, strijkt u met uw vingers langs de achterkant van de lepel.

Als deze een duidelijke afdruk in de wrongel achterlaat, is deze goed gaar en klaar om af te koelen.

De wrongel zal nog meer indikken als hij volledig is afgekoeld. Giet in een pot, sluit hem af en zet hem in de koelkast.

Tip: This method may take more time but it is definitely worth it.

Hoe maak je vloeibare lemon curd

fix runny lemon curd

Als je geconfronteerd wordt met een vloeibare wrongel, vrees dan niet want er is nog hoop.

De meeste mensen denken dat er geen remedie is tegen dunne citroenkwark, maar ze hebben het mis.

Hier is hoe je te vloeibare lemon curd kunt maken.

Stap 1: Verwarm je lemon curd opnieuw.

Zet je lemon curd terug op middelhoog vuur in een zware steelpan. Gebruik een lepel of een garde om te roeren.

Gebruik een thermometer; mik op 170 graden.

Af en toe moet u het in de juiste stand houden en u moet het mengsel tijdens het verwarmen voortdurend roeren of kloppen.

opnieuw opwarmen

In geen geval mag je het koken.

Giet het door een zeef in een schone kom als u zeker weet dat het gaar is, laat het een paar minuten afkoelen, bedek het dan met plasticfolie en koel het af.

Note: Avoid letting it cool in the skillet you cooked it in since that could cause the curd to keep heating up and result in scrambled eggs.

Stap #2: Voeg meer eieren toe

Klop ongeveer twee tot drie eieren, afhankelijk van de hoeveelheid lemon curd die ingedikt moet worden.

Lees ook:   Groentepakketjes van de BBQ

Na ervoor gezorgd te hebben dat het perfect geklopt is, de lemon curd in een steelpan en verwarm deze geleidelijk.

voeg geklopte eieren toe

Dan het ei geleidelijk toevoegen toe aan de reeds verwarmde lemon curd. Roer de lemon curd met een garde tot het goed gecombineerd is.

Blijf kloppen terwijl de curd kookt om ervoor te zorgen dat de eidooiers niet stremmen. Voor ongeveer 10 minuten, klop en kook het mengsel tot het dikker wordt.

Tip: Increase the heat while whisking continuously if the curd isn't thickening.

Stap #3: Voeg meer boter toe

Snij je reep boter in blokjes in kleine blokjes. En voeg de kleine blokjes toe aan een reeds verwarmde lemon curd.

Gebruik een spatel om het voorzichtig door elkaar te mengen tot de boter is opgelost en het fijn gemengd is. Laat het dan afkoelen en indikken.

meer boter

Stap #4: Maïszetmeel toevoegen

Meng ongeveer een handvol maïzena met een paar druppels warm water tot het oplost tot een fijne pasta.

Doe de lemon curd in een steelpan en laat deze opwarmen. Voeg geleidelijk de pasta toe aan de lemon curd en roer tot het mengsel perfect egaal is.

Laat het onder voortdurend roeren ongeveer 8 tot 10 uur verwarmen. Controleer op gaarheid en laat dan even afkoelen.

Als het niet indikt, het proces herhalen.

Tip: Don't add too much cornstarch because it can make the lemon curd lose its taste.

Hoe maak je te dikke lemon curd

te dikke lemon curd

Nu we alles weten wat we moeten weten over hoe je vloeibare lemon curd verdikt, kunnen we nu overgaan tot andere zaken.

Citroenwrongel wordt altijd dikker als het afkoelt, dus je zou kunnen ontdekken dat het eindproduct dikker is dan je had verwacht.

Lees ook:   Vegan koekjes met chocolade

Als dit gebeurt, is de eenvoudigste aanpak om het te verdunnen een kleine hoeveelheid extra citroensap toe te voegen.

Voeg toe. ongeveer een halve theelepel per keer, omdat u niet te veel wilt toevoegen totdat het de juiste consistentie heeft bereikt.

Het hoeft niet verwarmd te worden, klop gewoon het sap in de wrongel die op kamertemperatuur is.

Wanneer u een nieuwe partij lemon curd maakt, zorg er dan voor dat u het aantal eieren vermindert, zodat het niet te dik wordt.

FAQ

faqs lemon curd

Hoe lang duurt het voordat lemon curd indikt en kan het opnieuw worden opgewarmd?

Als de boter smelt, zul je zien dat het glad begint te worden. Verhoog het vuur naar middelhoog nadat het glad is en kook het dan onder voortdurend roeren tot de wrongel dikker wordt.

Er zal 15 minuten wachten.

Opnieuw opwarmen kan een beetje lastig zijn. Maar het kan door het in een klein steelpannetje te doen en dan opnieuw te verwarmen op het laagste vuur.

U kunt dan langzaam roeren, maar wees voorzichtig, want het zal verbranden als het tot een hoge temperatuur wordt verhit.

lemon curd in pot

Kan Lemon Curd te gaar zijn en moet het gezeefd worden?

Ja, maar een te gare lemon curd wordt niet glad, maar klonterig.

Dit komt omdat de langer warmte wordt toegepast op de citroenkwark, hoe groter de kans dat het ei in roerei verandert.

De curd kan ook vóór het afkoelen worden gezeefd om de schil te verwijderen voor een zijdezamere textuur.

Maar als je de smaak en textuur liever hebt zonder de schil, kun je deze stap overslaan.

Conclusie

Soms gooit het leven ons vloeibare lemon curd toe, en soms is het te dikke lemon curd. Het belangrijkste is dat we nu weten hoe we een vloeibare lemon curd kunnen maken.

Dit zal helpen bij het maken van verschillende lemon curd recepten.

Ik hoop dat dit artikel niet alleen de vraag heeft kunnen beantwoorden die u hier bracht, maar ook andere vragen waarvan u niet wist dat u ze had.

Hartelijk dank voor uw tijd en geduld.