Hoe verander je restjes ribbetjes in Pulled Pork of iets anders?

Leren hoe verander je restjes ribben in pulled pork of zelfs iets anders kan je redden van het eten van die saaie ribben de volgende dag.

Het is iets wat je zeker moet leren als je graag vaak familiebijeenkomsten regelt.

Het komt vaak voor dat mensen meer maken dan ze nodig hebben op familiebijeenkomsten, voor het geval dat!

Maar maak hier een fout en je hebt een koelkast vol met overgebleven varkensribbetjes.

Nu, je hoeft die botten niet te verspillen want je kunt ze op vele manieren gebruiken, van pulled pork tot BBQ sandwiches tot varkensrib quesadillas.

Dus, laten we beginnen.

Waarom en hoe verander je restjes ribbetjes makkelijk in Pulled Pork?

Verander leftorver ribs in pulled pork

Voordat u besluit te gaan spelen met uw restjes varkensvlees, wilt u misschien een beter idee krijgen over wat pulled pork nu eigenlijk is.

Wat is pulled pork?

Het dankt zijn naam aan de afwerking van het gegrilde vlees vlak voordat het wordt opgediend.

Er worden dunne plakjes van het braadstuk gemaakt met je handen, een set vorken of vleesklauwen.

Door het vlees te trekken wordt het malser en komt de intense smaak vrij, vooral na lang roken.

pulled pork strips

Waarom is Pulled Pork zo populair?

Van de Carolinas tot de Golden State, pulled pork is een must-have voor elke barbecue.

Natuurlijk is pulled pork lekker!

Maar dat is niet alles. Het is een goedkope maaltijd optie met veel ruimte voor innovatie.

Een van de vele verbazingwekkende dingen over pulled pork is dat snel en gemakkelijk te bereiden is.

Sommige mensen zijn zo toegewijd aan het perfectioneren van hun pulled pork recept dat ze het hele land doorvliegen om deel te nemen aan lokale kookwedstrijden.

Tip: Leftover ribs stay good in the fridge for up to four days if you store them in a shallow, airtight jar and wrap them securely in plastic wrap or foil. 

Is het een goed idee om restjes varkensvlees te bewaren?

het opslaan van restjes pulled pork

Dat is het zeker!

Er zijn veel toepassingen voor ribben, dus het is de moeite waard om ze te bewaren.

Kleine hoeveelheden collageen die erin zitten helpen de huid te hydrateren en te revitaliseren.

Beide magnesium en calcium worden in overvloed gevonden in varkensbotten.

Bottenbouillon is een ijzerrijk voedsel gemaakt door het sudderen van dierlijke beenderen. Dit kan nuttig zijn bij het afweren van bloedarmoede en andere gezondheidsproblemen veroorzaakt door slechte voeding.

Fact: Always bear in mind that the optimal cooking time for pork shoulder is substantially higher than the typical 145F. 

Hoe verander je overgebleven ribbetjes in Pulled Pork?

hoe maak je van ribbetjes pulled pork

De varkensschouder is de bron van pulled pork.

Lees ook:   Zwarte & witte truffels: dit is wat je wilt (w)eten

En als je al overgebleven spareribswaarom ze niet gebruiken om iets nog beter te maken, zoals pulled pork?

Pulled pork is gemaakt van de schouder van het varken. Er kunnen twee braadstukken van het dier worden gesneden, namelijk de poot en de schouder.

Met beide braadstukken kan pulled pork worden gemaakt.

Als het goed gekookt is, kan het dun worden gesneden en in fijne, sappige en smaakvolle reepjes worden gesneden of in fijne linten worden versnipperd.

Hoe doe je het?

Nu je duidelijk begrijpt waarom het pulled pork heet, heb je misschien ook begrepen hoe je het kunt maken met restjes ribbetjes.

Het proces is vrij eenvoudig!

  1. Schep het vlees uit de gekookte ribben en snijd het in blokjes.
  2. Verwijder het extra kraakbeen en vet.
  3. De volgende stap is om de pulled pork te combineren met de saus.
  4. Laat het minstens een uur sudderen.

Voila! Je hebt je schijnbaar nutteloze restjes ribbetjes veranderd in heerlijke pulled pork!

Hoe maak je perfecte pulled pork van scratch?

koken pulled pork from scratch

Pulled pork is volgens ons het summum van de Amerikaanse barbecue: vlees dat zo zacht is dat je het met je vingers kunt verscheuren.

Het is sappig, rokerig, en geserveerd met een intens peperige saus.

Als je ribben over hebt, kun je die zeker gebruiken voor pulled pork. Maar zelf pulled pork maken is net zo lekker.

Het graven van een kuil, het stapelen van hout, en het de hele nacht laten branden terwijl het vlees langzaam rookt is de juiste manier om een varken te bereiden.

Maar, als er geen geschikt, onbevroren land in de buurt is, en je roestige grill is momenteel begraven onder een deken van sneeuw, kun je altijd nog je vertrouwde oven gebruiken.

Hoe maak je Pulled Pork

het maken van pulled pork

Het hoeft niet erg lastig te zijn als je andere BBQ recepten al onder de knie hebt.

Volg gewoon de stappen, en je zult goed zijn om te gaan.

Stap #1: Begin met het wegsnijden van vet

Je hebt een varkensschouder (ook bekend als Boston butt of varkensbil) nodig om pulled pork te maken.

Lees ook:   Wat is nootmuskaat en wat kun je ermee?

Hoewel been beschikbaar is, geef je de voorkeur aan beenloos.

Varkensvlees moet worden ontvet en in porties van 4 ons worden gesneden.

Maak een rub door de kruiden in een kom te combineren en op het varkensvlees aan te brengen. (U kunt dit de avond tevoren klaarmaken.)

het aanbraden van varkensvlees

Stap #2: Overweeg het schroeien

Neem een paar eetlepels olie en verhit die in uw Nederlandse ovenpot. Zet hem op middelhoog vuur.

Voeg nu het vlees toe en schroei het een paar seconden dicht.

Stap #3: Zet in de oven

Dit moet je doen als je gaat voor in de oven geplukt varkensvlees.

Zet de oventemperatuur op 300 graden F. Cola blikjes moeten rondom het varken in de Nederlandse oven worden gegoten.

Laat het deksel op de pot en laat het drie uur koken.

Haal na 2 uur de bovenkant eraf en kook verder tot het varkensvlees zacht is en gemakkelijk met een vork uit elkaar getrokken kan worden.

Stap #4: Plaats in de Slow Cooker

Als u een slowcooker gebruikt, moet u de vorige stap overslaan.

slow cooked pulled pork

Doe het vlees in een slowcooker en omring het met cola. Het varkensvlees moet worden gekookt tot het zacht is en gemakkelijk kan worden versnipperd met een vork.

Je moet ofwel 8 uur op laag of 4-5 uur op hoog koken.

Stap #5: Plaats in Instant Pot

Als u een instant pot gebruikt, moet u meteen naar deze stap springen na het aanbraden van het vlees.

Doe het varkensvlees in de instant pot en omring het met cola. Nu, zet de druk op hoog en laat het 70 minuten staan.

Wanneer de timer afgaat, wacht u tot de druk op natuurlijke wijze is ontspannen, wat meestal duurt nog eens 15 minuten.

Dat is wat je moet doen om pulled pork te koken vanuit het niets.

Zorg ervoor dat je het combineert met de juiste saus om het nog lekkerder te maken.

Wat kan je doen met een restje ribbetjes?

wat te doen met overgebleven ribbetjes

De botten van overgebleven varkensribben kunnen gebruikt om een heerlijke bouillon te maken die op vele manieren gebruikt kan worden.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Carpaccio van tomaten met mozzarella en groene salsa

Varkensvlees stoofpot gemengd met hete chili zal nog beter smaken met de rokerige smaak van de bouillon.

Wat als er een goede hoeveelheid vlees bij zit?

Er zit nog genoeg vlees aan het bot? Dat is nog beter!

Gebruik als vulling

Gebruik het overgebleven vlees om enchiladas en taco’s te vullen. Ook is het een uitstekende toevoeging aan nacho’s.

Gebruik als pizza topping

Ribvlees in de koelkast is een geweldig excuus om een nieuwe pizzatopping te proberen, zoals BBQ pulled pork.

gebruik als pizza topping

Smeer BBQ-saus op de pizzakorst, voeg dan versnipperde mozzarella, eventueel overgebleven varkensvlees en andere toppings toe.

Beleg de pizza voor het serveren met gehakte uitjes.

Geniet met Gebakken Bonen

Versnipperd varkensvlees is heerlijk gemengd met gebakken bonen. Om genoeg vlees te hebben voor recepten als deze, koken we vaak meer ribben dan we denken nodig te hebben.

Sandwiches maken

Als er genoeg vlees is, kunnen restjes ribben worden gebruikt om sandwiches te maken.

Dit is de traditionele methode om te genieten van sappig gerookt vlees, dus waarom geen ribbetjes toevoegen aan het menu?

maak pulled pork sandwich

Versnipperd varkensvlees moet langzaam worden verwarmd met BBQ-saus en dan gestapeld over geroosterde, grote broodjes. Voeg extra saus en slaw toe, als je dat wilt.

Maak Gerookte Rib Quesadilla’s

Maak lekkere quesadilla’s van die overgebleven gerookte ribbetjes voor een nieuwe kijk op een oude favoriet.

Wikkel die malse plakjes gerookte rib in warme, buigzame tortilla’s.

Gebruik gewoon gesmolten kaas om ze te smoren, en je hebt een volledig Tex-Mex avondmaal in enkele minuten.

Zachte en romige quesadilla’s zijn een familiefavoriet, en u zult waarderen hoe gemakkelijk ze zijn op te ruimen na het serveren.

Fact: It takes about half an hour in a 250F oven to reheat your leftover ribs but always place them in a single layer covered with aluminum foil for better results. 

Afhaalmaaltijden

Nu hoef je toch geen saaie, opgewarmde varkensribbetjes te serveren? Je weet al hoe je overgebleven ribben in pulled pork kunt veranderen en zo veel meer, hè?

Van pulled pork en cheesesteaks tot stoofschotels, quesadillas en tostadas, je kunt restjes ribben op alle mogelijke manieren gebruiken.

Zorg ervoor dat je die spareribs zorgvuldig bewaart, dan kun je ze zelfs maanden na het bewaren nog gebruiken.