12 smoothierecepten voor kinderen en peuters (met afbeeldingen)


Voor iedereen die zonder succes heeft geprobeerd zijn kieskeurige kind of peuter fruit en groenten te voeren – er is een betere oplossing! Smoothies zijn een geweldige manier om het voedsel dat uw kleintjes anders zouden kunnen weigeren te eten, op te nemen. Het beste deel over deze recepten, ze zijn kindergoedgekeurd en absoluut onfeilbaar! Probeer een paar van deze heerlijke recepten uit en voel je vrij om ze aan te passen aan de voorkeuren van je kind.  Verander de manier waarop uw kind groenten en fruit ziet door ze te laten helpen bij het creëren van deze gemengde lekkernijen!
smoothie recepten kinderen en kleuters

12 Beste Smoothie Recepten voor kinderen & peuters

1. Kersen Aardbei Chocolade

Uw kind zal zo zalig tevreden zijn met deze zoete chocolade-smoothie dat het niet eens weet hoe vol de dagelijkse porties groenten zitten!

2. Biet de warmte

Bieten zijn misschien een vreemde veggie voor een smoothie, maar het voegt een aardse zoetheid toe die gewoonweg prachtig is. In combinatie met de klassieke vanille is dit recept zeker een publiekstrekker voor kieskeurige eters.

3. Appeltaart Smoothie

Probeer een copy cat smoothie – het nabootsen van de smaken van een traktatie waar je kleine van houdt is geniaal!

4. Mint Chocolade Chip Smoothie

Zoals de maker zo wijselijk opmerkte, is dit recept een recept dat je zou kunnen beschouwen als een leuke crème. Een gezondere kijk op het origineel en een briljante manier om een paar groenten in de buik van je kleintjes te sluipen!

5. Alleen fruit Smoothies

Misschien wil je wel additieven zoals zuivel, proteïne of gluten overslaan. Dit paleo-recept doet dat door alleen diepvries- en vers fruit te mengen.

6. Pindakaas & Gelei Smoothie

Dit recept heeft niet veel uitleg nodig, omdat de manier waarop de cadeautjes misschien net genoeg is om uw kind te overtuigen dat dit een must-try smoothie is!

7. De Purple One

Deze moeder zweert bij dit “Purple One” recept, want het is een van de enige die ze heeft uitgeprobeerd en die de goedkeuring van haar kinderen heeft gekregen.

8. Pindakaas, banaan en vanille oreo smoothie

Als al het andere faalt, voeg dan cookies toe! Dit lijkt misschien een beetje contraproductief, maar als je de voordelen van deze smoothie afweegt, zul je het er snel mee eens zijn dat een koekje een spelvervanger is!

9. Hulk Smoothie

Je smoothie iets leuks en kindvriendelijk noemen kan de sleutel zijn om ze te overtuigen dat eten zowel spannend als lekker kan zijn! Deze Hulk Smoothie doet dat!

10. Kleine groene monsters

Net zoals deze mama beschrijft, is dit recept een ideale keuze voor het verbeteren van de darmgezondheid! Deze snack is reinigend, ontgiftend en lekker!

11. Sinaasappelcrème

Een ander recept dat de smaken van de favoriete zomerse snack van een kind nabootst.

12. Bessen Smoothie Bowl

Als je kleintje niet graag zijn smoothie drinkt, probeer dan dit recept in een kom te plaatsen en het te vullen met een paar verleidelijke en leuke lekkernijen.

Tips voor het bedienen van smoothies voor kinderen

Presentatie is belangrijk als het gaat om het introduceren van nieuwe voedingsmiddelen voor kinderen. Hoe ze het visualiseren zal waarschijnlijk de bepalende factor zijn of ze het willen proberen of niet. Smoothies hebben het potentieel om een prachtig alternatief te zijn voor de maaltijd gevechten over broccoli – dus veel plezier bij het maken ervan en bied ze aan op een manier die geen enkel kind zal kunnen weigeren!

  1. In plaats van ze smoothies te noemen, doe je alsof je gemengde creaties milkshakes zijn en noem je ze zo! Een simpele naamsverandering, en ze opdienen in een mok met een oversized rietje kan uw kind er misschien gewoon van overtuigen dat deze smoothie in feite een zoet dessert is!
  2. Behandel elke smoothie-achtige bevroren yoghurt en laat je kleintjes ze aankleden met een paar hagelslag, mini chocolade chips, koekkruimels of Nutella. Dit lijkt misschien geen gezonde keuze, maar als het gaat om het vergelijken van de voors en tegens, moet een paar hagelslag u er niet van weerhouden om uw kind de nodige porties fruit en groenten te geven! U kunt kiezen voor gezondere toppings zoals noten, havermout, muesli of zaden.
  3. Gebruik filtreerbare diepvrieszakjes. Deze hersluitbare zakjes bevatten een enkele portie die gelijkwaardig is aan die van een to-go yogurt of zomervriezer. U kunt deze invriezen en in de lunch van uw kinderen plaatsen, of ze de hele dag door als een snelle hap serveren.
  4. Bevries je smoothies in ijslolly’s. Het kan zijn dat u graag kokoswater of gewoon water als basisvloeistof in deze smoothies gebruikt, zodat ze lijken op die van een gewone ijslolly. Anders zal het resultaat meer een crèmelaagje zijn.
  5. Probeer de smoothies te serveren in leuke kommen en bied gekke en opwindende rietjes aan.

Als uw kinderen nieuw zijn met smoothies, houd de recepten dan eenvoudig en neem extra en verschillende smaken op naarmate ze meer vertrouwd raken met het drinken ervan!

Conclusie

Zoals we in een paar van de recepten hebben gezien, zijn smoothies vrij veelzijdig omdat ze kunnen worden ingevroren in ijslolly’s, of in een kom met een paar chocoladesnippers en havermout. Het vinden van wat werkt voor uw kind zal de sleutel zijn – dus wees mild en flexibel en zeker uw kind zal verliefd worden op een (hopelijk meer!) van deze gemengde recepten.

Als je dacht dat deze recepten leuk waren, probeer het dan:

Recent Posts