Gerecht: Hoe maak je Stoofvlees op z’n Italiaans met geroosterde aardappelen

Stoofvlees op z’n Italiaans met geroosterde aardappelen

Inleiding

Welkom bij ons artikel over stoofvlees op z’n Italiaans met geroosterde aardappelen! In dit artikel gaan we je alles vertellen over dit heerlijke gerecht. Van de ingrediënten en de bereidingswijze tot handige tips en tricks, je vindt het allemaal hier. Lees snel verder en ontdek hoe je zelf dit smakelijke gerecht kunt bereiden!

Ingrediënten

Voordat we beginnen met het bereiden van stoofvlees op z’n Italiaans met geroosterde aardappelen, laten we je eerst de benodigde ingrediënten zien. Zorg ervoor dat je deze in huis hebt voordat je aan de slag gaat:

  1. 500 gram runderstoofvlees
  2. 2 uien
  3. 2 teentjes knoflook
  4. 500 ml passata
  5. 250 ml rode wijn
  6. 2 takjes verse rozemarijn
  7. 2 takjes verse tijm
  8. 500 gram vastkokende aardappelen
  9. 4 eetlepels olijfolie
  10. Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Nu we alle ingrediënten hebben verzameld, kunnen we beginnen met het bereiden van het stoofvlees op z’n Italiaans met geroosterde aardappelen. Volg deze stappen voor een heerlijk resultaat:

Stap 1: Het stoofvlees voorbereiden

Snijd het runderstoofvlees in blokjes van ongeveer 2×2 centimeter. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan en bak het stoofvlees rondom bruin. Voeg vervolgens de uien en knoflook toe en bak deze kort mee.

Stap 2: Stoofvlees laten sudderen

Voeg de passata en rode wijn toe aan de pan met stoofvlees, uien en knoflook. Pluk de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en voeg deze ook toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur sudderen. Dit kan ongeveer 2 tot 3 uur duren, totdat het stoofvlees heerlijk mals is geworden.

Lees ook:   Spice it up! 7 soorten chilisaus van over de hele wereld

Stap 3: Aardappelen roosteren

Terwijl het stoofvlees aan het sudderen is, kunnen we de aardappelen gaan roosteren. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de aardappelen met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de aardappelen ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap 4: Serveren

Zodra het stoofvlees heerlijk mals is geworden, is het tijd om het gerecht te serveren. Schep het stoofvlees op een bord en leg de geroosterde aardappelen ernaast. Garneer eventueel met wat verse rozemarijn en tijm. Serveer het gerecht met een frisse salade en geniet van deze heerlijke Italiaanse maaltijd!

Veelgestelde vragen

1. Kan ik het stoofvlees ook in de slowcooker bereiden?

Ja, het stoofvlees kan ook prima in de slowcooker bereid worden. Volg hiervoor dezelfde stappen, maar laat het geheel dan ongeveer 6 tot 8 uur sudderen op de lage stand.

2. Kan ik ander vlees gebruiken in plaats van rundvlees?

Natuurlijk! Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld varkensvlees of lamsvlees. Houd er wel rekening mee dat de bereidingstijd kan variëren, afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt.

3. Kan ik de rode wijn vervangen door iets anders?

Als je geen rode wijn wilt gebruiken, kun je deze vervangen door bijvoorbeeld bouillon of tomatensap. Dit zal de smaak van het gerecht wel iets veranderen.

4. Moet ik de aardappelen schillen?

Lees ook:   Wat Mogen Geiten Eten Van Groenten?

Ja, voor dit recept is het aan te raden om de aardappelen te schillen. Je kunt er ook voor kiezen om de schil eraan te laten, maar de textuur en smaak van de geroosterde aardappelen kunnen hierdoor anders zijn.

5. Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden?

Ja, dit gerecht leent zich goed voor bereiding van tevoren. Je kunt het stoofvlees opwarmen en de aardappelen roosteren vlak voordat je het gerecht wilt serveren.

Conclusie

Met dit recept voor stoofvlees op z’n Italiaans met geroosterde aardappelen heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan. Het malse stoofvlees in combinatie met de knapperige aardappelen zorgt voor een ware smaaksensatie. Experimenteer gerust met verschillende kruiden en ingrediënten om het gerecht naar jouw smaak aan te passen. Eet smakelijk!