Gerecht: Hoe maak je Stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade

Stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade

Introductie

Welkom bij ons artikel over stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade. In dit artikel zullen we je alles vertellen over dit heerlijke gerecht. We zullen je informeren over de ingrediënten, bereidingswijze en enkele handige tips om het beste resultaat te behalen. Dus leun achterover, ontspan en geniet van het lezen van ons artikel over stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade.

Ingrediënten

Voor het maken van stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade heb je de volgende ingrediënten nodig:

Voor het stoofvlees:

  • 1 kg everzwijnvlees
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml rode wijn
  • 500 ml vleesbouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en peper naar smaak

Voor de frietjes:

  • 1 kg aardappelen
  • plantaardige olie
  • zout

Voor de witloofsalade:

  • 4 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 50 g walnoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stoofvlees:

1. Snijd het everzwijnvlees in blokjes en bestrooi ze met zout en peper.

2. Verhit de boter en olijfolie in een grote braadpan.

3. Bak de blokjes everzwijnvlees aan alle kanten goudbruin.

4. Snipper de uien en knoflook en voeg ze toe aan de pan. Bak ze glazig.

5. Voeg de bloem toe en roer goed door totdat de bloem is opgenomen.

6. Blus het geheel af met rode wijn en vleesbouillon.

7. Voeg de takjes tijm en laurierblaadjes toe.

8. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het stoofvlees 2-3 uur sudderen totdat het vlees lekker mals is geworden.

Lees ook:   5x hartige muffins bakken

9. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Frietjes:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in dikke frieten.

2. Verhit de plantaardige olie in een grote pan of friteuse.

3. Bak de frieten in kleine porties goudbruin en knapperig.

4. Laat de frieten uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

Witloofsalade:

1. Verwijder de buitenste bladeren van de witloofstronkjes en snijd ze in dunne reepjes.

2. Schil de appel en snijd deze in dunne plakjes.

3. Hak de walnoten grof.

4. Meng het witloof, de appel en walnoten in een kom.

5. Maak een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper.

6. Giet de dressing over de salade en meng goed door.

Serveren

Serveer het stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade op een mooi bord. Schep een flinke portie stoofvlees op en leg er wat frietjes naast. Serveer de witloofsalade als frisse tegenhanger. Geniet van dit heerlijke gerecht!

Conclusie

In dit artikel hebben we je alles verteld over stoofvlees van everzwijn met frietjes en witloofsalade. We hebben de ingrediënten, bereidingswijze en serveertips met je gedeeld. Nu is het aan jou om de keuken in te duiken en dit smakelijke gerecht zelf te bereiden. We hopen dat je ervan zult genieten en wensen je veel kookplezier!

FAQs

1. Kan ik ander vlees gebruiken in plaats van everzwijnvlees?

Natuurlijk! Je kunt ook ander wild vlees gebruiken, zoals hertenvlees of wildzwijnvlees. Daarnaast kun je ook rundvlees gebruiken als je geen wild vlees wilt gebruiken.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Chocolade-crème brûlée met grof zeezout

2. Hoe lang moet het stoofvlees sudderen?

Het stoofvlees moet ongeveer 2-3 uur sudderen op een laag vuur. Dit zorgt ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt.

3. Kan ik de frietjes ook in de oven bereiden?

Ja, dat kan zeker! Je kunt de frietjes in de oven bakken op 200 graden Celsius gedurende ongeveer 30-40 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

4. Kan ik de witloofsalade van tevoren maken?

Ja, je kunt de witloofsalade van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Voeg de dressing pas toe vlak voordat je de salade gaat serveren.

5. Kan ik het stoofvlees invriezen?

Ja, je kunt het stoofvlees invriezen. Laat het eerst volledig afkoelen en bewaar het dan in een luchtdichte container of diepvrieszak. Het stoofvlees blijft ongeveer 3 maanden goed in de vriezer.