Waar is Beef Knuckle goed voor en waarom?

Waar is runderknokkel goed voor? Hoe kun je het in verschillende recepten gebruiken? Is runderknokkel goed voor stoofpot?

Veel voorkomende vragen, maar toch behoorlijk verwarrend?

De waarheid is dat de meeste mensen niet weten hoe ze een runderknokkel in verschillende recepten kunnen gebruiken.

Beef Knuckle is een uitzonderlijk mager rundvleesdeel dat wordt genomen uit het gebied van de koe tussen de boven- en onderkant van de koe. Het wordt dan gesneden om het koken en eten te vergemakkelijken.

Runderschenkel is goed voor zoveel dingens, en is bijzonder geschikt voor stoofpot, soepen, en zelfs BBQ.

Tip: Be sure to get the beef knuckle sliced in smaller pieces considering what your recipe demands.

Waar is Beef Knuckle goed voor?

runder knokkels

Terwijl veel mensen vragen, “Wat is een runderknokkel?” anderen willen weten wat verschillende manieren zijn om dit vlees te gebruiken.

Runder knokkel komt van de ronde oersnede, die je kunt vinden in de achterhand van het dier. Het wordt ook sirloin tip roast, ball tip roast, en French roll roast genoemd.

De volle runderkogel weegt ongeveer 16 pond of iets minder en kan worden verdeeld in verschillende kleinere porties zoals ministukjes en kabobs.

Hoe kun je een runderknokkel gebruiken?

Je kunt altijd experimenteren en de runderknokkel proberen in veel verschillende recepten. Maar het werkt geweldig als je verliefd bent op gebraad.

rundvlees kebobs

Naast braadstukken kunt u het vlees van dezelfde runderknokkel portie gebruiken in Beef Stroganoff.

Roerbakken kan de smaken hier aanzienlijk verbeteren.

Ook kan het gebruikt worden om stoofpot of blokjes te maken voor de kebob.

Als je de juiste instructies volgt, zal het je zeker helpen om de beste stoofpot van je leven te maken.

Hoe kun je rundvlees knokkel koken tot perfectie?

Voor veel mensen is het koken van een runderknokkel tot in de perfectie nog steeds een mysterie.

De waarheid is dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn als je de basis begrijpt.

Hier is hoe je het moet doen:

bevroren rundvlees ontdooien

Stap 1: Haal het uit de koelkast.

Je moet beginnen met de runderknokkel uit de koelkast te halen.

Spreid het uit op een met papieren handdoeken beklede plaat en breng het op kamertemperatuur.

Bij het bereiden van dikke stukken vlees is het belangrijk om op kamertemperatuur te beginnen, zodat het gelijkmatig gaart.

Lees ook:   Wat is steranijs en wat kun je ermee?

Stap #2: Stel de oven in

Zet de oventemperatuur op 325 graden F. Maak het gebraad nat, en dep het droog met keukenpapier.

Stap #3: Pak de snijplank

maak de snijplank klaar

Leg het gebraad op een snijplank. Bereid het voor door het in te borstelen met olijfolie en kruiden met zout en versgemalen zwarte peper.

Stap #4: Bereid de pan voor

Maak een saute-pan heet en doe er twee theelepels olijfolie in.

Leg het gebraad in de pan met de presentatiekant naar beneden, nadat de olie is gaan glimmen.

Karameliseer en bruin het tot een gouden tint door aan alle kanten te schroeien.

Stap 5: Gaar in de oven

gekookt rundvlees uit de oven

Start de oven en gooi de biefstuk erin.

Wacht tot 45 minuten en controleer dan of het vlees gaar is. U kunt dat doen met een sonde-thermometer en die in het dikste gedeelte van het vlees steken.

Zodra de interne temperatuur 155 graden FahrenheitNeem het gebraad uit de oven, dek het af met folie en laat het ongeveer 20 minuten staan.

Snijd of prik niet in het vlees terwijl het rust.

Tip: Be sure to use the biggest stockpot you have to deal with the beef knuckle in the most effective way.

Is runderknokkel goed voor stoofvlees?

is runder knokkel goed voor stoofpot

Een stoofpot is een gerecht dat bestaat uit vaste voedselbestanddelen die samen in een vloeistof worden gekookt en vervolgens worden opgediend met de resulterende jus.

Als je bedenkt waar de runderknokkel vandaan komt, kun je die altijd gebruiken voor stoofpot.

Het is gemakkelijk om de knokkel in steaks te snijden, die voor de malsheid worden gepeld.

Is het gezond om runderschenkel te gebruiken voor stoofpot?

Ja, dat is het!

Stoofvlees, gemaakt met knokkels, is rijk aan voedingsstoffen die helpen bij de immuniteit, spijsvertering en hersenfunctie.

Het bevat meer dan 19 bio-beschikbare essentiële en niet-essentiële aminozuren, die uw lichaam snel kan opnemen.

runder knokkels stoofpot

Het levert u ook collageen, naast andere voedingsstoffen, die essentieel zijn voor de gezondheid van uw bindweefsel.

Tip: Do not add too much additional spices and veggies or you will overpower the original flavor of the knuckle.

Wat zijn de beste stukken rundvlees voor stoofvlees?

Hoewel je voor stoofvlees altijd een runderknokkel kunt gebruiken, kun je ook andere stukken vlees gebruiken.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Bloemkoolsoep met tongschar

De twee meest voorkomende opties zijn bijvoorbeeld de karbonade en de korte rib met been.

Chuck

Beschouw dit als uw go-to stoofschotel. Het kost weinig om aan te schaffen en geeft uitstekende resultaten, terwijl het toch gemakkelijk toegankelijk is.

runderkarbonade

Het vlees komt van de de voorkant van de koeen is een oersnede die de nek, schouders en bovenarmspieren kenmerkt.

Omdat het goedkoop is en toch veel smaakvol vet en bindweefsel heeft, is dit een fantastische keuze voor stoofschotels.

Omdat karbonade bestaat uit verschillende afzonderlijke spierenkun je eindigen met delen die inconsistent zijn in hun vetheid, malsheid en taaiheid.

Korte rib met bot

Short ribs zijn de moeite waard als je waarde hecht aan een uniforme kauw en smaak.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn short ribs niet afkomstig van de oerrib, maar van de plaat oer aan de onderkant van de koe.

bot in ribben

Het zijn de uiteinden van de ribben, vlakbij de buik.

Misschien een beetje duur, maar de meerprijs is het zeker waard voor de rijke rundvleessmaak en de prachtige, gelijkmatige nerf.

Naast deze, kun je ook andere stukken voor stoofvlees proberen, zoals:

  • Ossenstaart
  • Onderste lendenstuk
  • Gekruiste schenkels
  • Vette borst

Is Beef Knuckle goed voor Soepen?

runderknokkels in soep

Soep is een soort vloeibaar gerecht dat meestal warm wordt opgediend en wordt gemaakt door groenten en vlees te mengen met melk, bouillon of water.

Een ander kenmerk van hete soepen is de extractie van smaken uit vaste bestanddelen door ze in een vloeistof te koken tot een bouillon.

Als je die definitie in gedachten houdt, kun je je runderknokkel zeker gebruiken voor soepen.

Waarom is runderschenkel goed voor soepen?

De massieve knokkelbeenderen zijn geladen met voedzaam kraakbeen en merg, die ook uw soep verdikken.

Het gewicht van een knokkelbeen ligt tussen de 4 en 8 pond.

Als u wat vlees in uw soeppot wilt gooien, kunt u de knokkel in hanteerbare stukken laten snijden.

Tip: Be sure to roast properly if using knuckle bones until caramelized for enhanced flavors.

Wat kun je maken met rundvlees knokkel?

wat te maken met rundvlees knokkels

De mogelijkheden zijn zo talrijk, maar je moet zeker een paar specifieke recepten proberen om de knokkel te gebruiken.

Lees ook:   Zelf worst maken? Zo doe je dat!

In wijn gestoofde runderknokkel

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 1/4pt runderbouillon
  • 1/4 pond pancetta
  • 3 grote uien
  • 1 grote knokkel
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 selderijstengels
  • 3 grote wortelen
  • 2 flessen rode wijn
in wijn gestoofd rundvlees

Instructies

  1. Neem voldoende olijfolie die de bodem van een bordpan bedekt.
  2. Leg er runderknokkel in.
  3. Draai hem naar het einde toe herhaaldelijk om, zodat de natuurlijke sappen bewaard blijven.
  4. Neem het rundvlees uit de pan met een gelijkmatige gouden kleur.
  5. Houd de koekenpan met olijfolie en rundvleessappen op hoog vuur.
  6. Voeg nu de groenten, kruiden en pancetta toe.
  7. Zweet ze af voordat u het rundvlees toevoegt.
  8. Leeg beide flessen rode wijn in de pan en besprenkel ze over het vlees.
  9. Dek af en laat geleidelijk garen in een gemiddelde oven gedurende 5-6 uur.

Runderknokkel met jeneverbessen

Het is een geweldige optie om te overwegen wanneer u een feestje geeft en iets spectaculairs wilt om indruk te maken op uw gasten.

Ingrediënten

  • 3 pond runderknokkel
  • 2 el elk van kruidnagels en jeneverbessen
  • 2 el elk van olijfolie en mosterd
  • 1 el groene peper
  • 1,5 el zout en zwarte peper
runderknokkels met jeneverbessen

Instructies

Stap #1: Meng de kruiden

Combineer alle genoemde specerijen en pureer ze tot een saus.

Vrees niet als u niet elke jeneverbes ziet verpieteren.

Stap #2: Schroei de knokkel

Neem een koekenpan en voeg er wat boter, olijfolie, tijm en rozemarijn aan toe.

Als de olie en de boter gesmolten zijn, doe je de knokkel in de koekenpan en schroei je hem goudbruin.

Stap #3: Kook het

Bereid een pot voor door voor te verwarmen tot 140F. Breng nu het kruidenmengsel aan op de knokkel en doe het in een afgesloten verpakking alvorens het in de pot te plaatsen.

het koken van verzegeld rundvlees
Stap #4: Geef een ijsbad

Kook de knokkel voor ongeveer 5 uur, en als het klaar is, laat het in ijsbad voor ongeveer een half uur.

Afhaalmaaltijden

Het leren gebruiken van de runderknokkel in verschillende recepten wordt mogelijk als je weet, “Waar is runderknokkel goed voor?”

Het werkt verbazingwekkend goed voor stoofpotten, maar met de juiste kruiden kun je er ook de heerlijkste stoofpotten en soepen mee maken.

Volg gewoon de recepten op de voet en je krijgt geweldige resultaten – altijd!