Pasta met kerstomaatjes

Met een paar trossen tomaten, knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas maak je deze pasta van gepureerde kerstomaatjes voor een snel avondmaal.

Nadat ik er nog even snel tussenuit ben geweest voor het begin van de schoolvakantie, ben ik nog steeds niet klaar voor het einde van de zomer.

Ik hou absoluut van de herfst, maar ik wil nog een paar weken (ok, misschien meer een maand of zo) dagen dat ik niet twee keer hoef na te denken of ik geen sandalen meer moet dragen en er niet aan moet denken om een jas aan te trekken.

Mijn broer heeft voor onze kat en onze containertuin gezorgd terwijl wij weg waren. Geen verrassing, hij deed het fantastisch. We kwamen thuis bij een blije kat en HEEL VEEL tomaten.

Vlak voordat we vertrokken, heb ik een grote oogst gedaan, maar deze keer was het een nog grotere oogst! Ik sta er altijd weer versteld van hoeveel cherrytomaatjes een enkele plant, laat staan een paar, kan produceren!

Verschillende soorten cherrytomaten zijn mijn favorieten om thuis te kweken.
Pasta met kerstomaatjes

Wat te doen met kerstomaatjes

Omdat het overschot aan tomaten meestal groter is dan ik in één keer kan opmaken, zoek ik recepten waarin ik veel tomaten kan gebruiken.

Ik ben dol op langzaam geroosterde cherrytomaatjes. Als ik minder tijd heb, maak ik mijn makkelijke 30 minuten geroosterde tomaten. Je kunt deze tomaten in de koelkast bewaren of invriezen, zodat ze wat langer meegaan.

Maar ik heb niet altijd zin om de oven aan te zetten. Pasta’s uit de oven zijn een geweldige manier om een heleboel cherrytomaatjes in een maaltijd te stoppen die snel klaar is. Het is zo bevredigend om de tomaten te zien rimpelen en ontploffen in de pan in enkele minuten.

Lees ook:   Wat zijn mispels en wat kun je ermee?

Sla deze pasta met bursttomaten op in je favorietenlijstje voor een doordeweeks diner.

De ingrediënten

Dit is wat je nodig hebt om deze tomatenpasta te maken:

  • Tomaten: Kleine tomaten zijn het lekkerst, daarom hou ik van cherrytomaten. Ze kunnen verschillende kleuren en vormen hebben. Het maakt niet uit, zolang ze maar klein zijn.
  • Spaghetti: Ik heb altijd spaghetti in mijn voorraadkast. Het is een noedel voor alle doeleinden die in 10 minuten klaar is. Je kunt er gewoon niet fout mee gaan.
  • Knoflook: Bij ons thuis zijn we dol op knoflook, dus ik snijd 3 teentjes knoflook in plakjes voor dit recept. Je kunt de plakjes door de spaghetti heen zien.
  • Rode pepervlokken: Het is onmogelijk voor mij om een tomatengerecht te maken zonder rode pepervlokken voor dat vleugje warmte.
  • Parmezaan: Ik roer geschaafde Parmezaanse kaas door de pasta als de saus klaar is met koken.
  • Olijfolie: Zorg ervoor dat u extra vierge olijfolie gebruikt.
  • Zout en peper: Zo’n eenvoudig recept met zo weinig ingrediënten heeft zout en peper nodig om alle beste smaken naar boven te halen.
  • Verse kruiden: Zodra ik de pasta over de borden of kommen heb verdeeld, strooi ik er gehakte verse kruiden over, zoals basilicum, peterselie of bieslook – echt alles wat ik op het aanrecht heb staan!

Zo maakt u pasta met kerstomaatjes

Eerst maak ik de pasta. Ik kook de spaghetti tot hij beetgaar is. Daarna giet ik het af en gooi ik de noedels in een scheutje olijfolie, zodat ze niet aan elkaar plakken.

Vervolgens ga ik aan de slag met de tomaten. Ik verhit olijfolie in een grote koekenpan en voeg voorzichtig de tomaten toe. Terwijl ze koken, roer ik ze om, zodat ze aan alle kanten verhit worden. Na een paar minuten zal het velletje van sommige tomaten beginnen te scheuren.

Lees ook:   Kip in krokant jasje

Om de tomaten een duwtje te geven zodat ze barsten, duw ik ze zachtjes naar beneden met de achterkant van een houten lepel als dat nodig is. U kunt ook een aardappelstamper gebruiken om dit te doen.

Dan voeg ik de in plakjes gesneden knoflook, rode pepervlokken, zout en peper toe aan de koekenpan. Ik blijf nog een paar minuten koken en roeren. Tegen die tijd hebben de tomaten hun sappen afgegeven en zijn ze een beetje pikant geworden.

Op dat moment schep ik de pasta in de saus en doe mijn best om de spaghetti een laagje te geven. Tenslotte roer ik de Parmezaanse kaas erdoor.

Wat te serveren bij pasta met kerstomaatjes

Ik verdeel de pasta in kommen of op borden. Als afwerking maak ik de pasta af met gehakte verse kruiden.

Om in het thema van makkelijk koken te blijven, serveer ik deze pasta graag met een gemengde groene salade in balsamico vinaigrette. Als ik wat ambitieuzer ben, kan ik die salade misschien afmaken met zelfgemaakte croutons, als ik al een partij heb gemaakt.