AEG ECO HX6 in de test

Inhoudsopgave

  • Uitrusting, functies en leveringsomvang
  • Het vakmanschap
  • De behandeling
  • De zuigkracht
  • De AEG ECO HX6 in de test: De conclusie
  • Huidige prijsvergelijking & beschikbaarheid
  • Mogelijke alternatieven voor de AEG ECO HX6

aeg eco hx6 testMet de AEG ECO HX6-23CB konden we een van de populairste zakloze handstofzuigers uitgebreid testen. Na enkele weken hebben we een gedetailleerde indruk gekregen van de kenmerken, de bediening en de prestaties van de compacte handstofzuiger.

Verder lezen: De handzuigertest.

De voor- en nadelen op een rijtje

Voordelen Nadelen
goede prijs-kwaliteitverhouding het hoge dode gewicht belast duidelijk de spieren
Grote leveringsomvang, eenvoudige bediening de zuigkracht neemt aanzienlijk af wanneer de container vol is
Goede reinigingsresultaten op harde vloeren niet geschikt voor hoogpolige tapijten

Review van Handstofzuiger Test – youtube.com

Uitrusting, functies en leveringsomvang

aeg eco hx6 geïntegreerde uitbreidingDe ECO HX6 weet zich goed te presenteren en heeft een aantrekkelijk uiterlijk in een moderne metallic look. De compacte snoerloze stofzuiger wordt geleverd met gebruiksaanwijzing, een uittrekbaar kierenmondstuk, een meubelborstel en een oplaadstation. Het laadstation is geschikt voor wandmontage en heeft een opbergmogelijkheid voor de meubelborstel. De stofzuiger kan vrijstaand worden bevestigd in 5 verschillende standen.

De zakloze snoerloze stofzuiger heeft een ergonomische handgreep met twee standen en weegt ongeveer 1,94 kilogram. In combinatie met zijn compacte afmetingen (45 cm x 20,6 cm x 15 cm) ligt hij goed en stevig in de hand. Een 10,8-volt Li-Ion accu en een Power Boost motor zorgen voor aansprekende prestaties. Er is een duidelijk zichtbare oplaadindicator op het apparaat. Het vermogen van de AEG ECO kan worden ingesteld op 2 verschillende niveaus. Het intelligente laadsysteem schakelt zichzelf uit zodra de accu volledig is opgeladen.

Het voordelige cyclooneffect zorgt voor een langdurige zuigkracht en voorkomt op betrouwbare wijze overbelasting van het filter. De oppervlaktebeschermende voorwielen van de stofzuiger zijn zacht en wendbaar. Het uittrekbare spleetmondstuk heeft een geïntegreerd verlengstuk en is geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen. Het binnenfilter is afwasbaar en bevindt zich in het stofreservoir van 500 ml. Het filter kan snel worden uitgeklopt via een veersysteem. Het stofreservoir wordt geleegd met één druk op de knop.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Bladerdeeggebakje met gedroogde ham, geitenkaas en peer

Functies & Productgegevens

Toon
Batterij
Oplaadtijd (min) 240
Looptijd (min) 35
Verwisselbare batterij geen
Bouw
Gewicht (kg) 1.5
Met/zonder tas Zakloze
Schoonmaken
Inhoud stofreservoir (ml) 500
Zuigtrappen 2
Accessoires
Toebehoren bij de levering Uitschuifbaar mondstuk, meubelborstel

De verwerking

Het ontwerp heeft een moderne metallic look en is visueel indrukwekkend. Bij de test waren we niet alleen onder de indruk van het uiterlijk, maar ook van de afwerking. De ECO HX6 is niet gemaakt van goedkope materialen en maakt een zeer robuuste indruk. Het technisch verfijnde interieur past perfect in het positieve totaalbeeld. Het uitschuifbare spleetmondstuk wiebelt niet en is net zo onberispelijk vervaardigd als het laadstation.

Na enkele weken en vele intensieve tests bleef het algemene positieve beeld overeind en konden we geen slijtage aan het toestel of de accessoires ontdekken.

De behandeling

aeg eco hx6 details 1Dankzij de compacte afmetingen en het ergonomische concept is de snoerloze stofzuiger gemakkelijk vast te houden en eenvoudig te gebruiken. Alle bedieningselementen bevinden zich aan de bovenkant. Naast de aan/uit-schakelaar kan het vermogen op 2 niveaus worden ingesteld. Direct boven de twee knoppen bevindt zich het controledisplay voor de batterij. De 4 duidelijk zichtbare LED’s laten de gebruiker weten hoe lang de batterij meegaat en wanneer hij moet worden opgeladen. Daarboven zit de zilveren knop die de stofbak vrijgeeft voor het legen na een lichte druk.

Het spleetmondstuk van de ECO HX6 was in onze test gemakkelijk uit te trekken en bleek bijzonder praktisch. De rubberen wielen laten ook een goede indruk achter en maken geen krassen op gevoelige oppervlakken bij het stofzuigen. In tegenstelling tot veel andere fabrikanten gebruikt dit model geen goedkope plastic wielen. In onze test functioneerde het legen van de container net zo soepel als het veersysteem van het interne filter. De veer wordt met de vinger uitgetrokken en het filter wordt automatisch uitgeklopt wanneer de veer wordt losgelaten. Dit is natuurlijk niet ideaal voor mensen met allergieën. Bovendien moet het interne filter regelmatig worden uitgewassen.

Lees ook:   Waarom Mag Soep Uit Blik Niet Koken?

Met een volle accu kan de AEG ongeveer 20 minuten worden gebruikt in de standaardmodus en iets minder dan 10 minuten in de turbomodus voordat hij moet worden teruggebracht naar het laadstation. In de turbostand is het vacuüm duidelijk hoorbaar met een bedrijfsgeluid van 80 dB. De Li-ion batterij is na ongeveer 4 uur volledig opgeladen en dit verraste ons positief in de test. Veel concurrerende modellen doen er veel langer over om op te laden en toch is de gebruikstijd nauwelijks langer. Dankzij een intelligent laadsysteem kan de HX6 lang op het laadstation blijven staan.

De zuigkracht

aeg eco hx6 details 2Zand, katten- en hondenhaar en ander vuil werden over verschillende vloeren verspreid voor onze uitgebreide test in een flat. De combinatie van een krachtige motor en een geoptimaliseerde luchtstroom resulteert in een hoge zuigkracht.

Zelfs op het zwakkere niveau maakte de kleine stofzuiger in onze test verschillende harde vloeren onberispelijk schoon. Op de hogere stand verwijderde de snoerloze stofzuiger al het verspreide vuil volledig. Haar van huisdieren op gestoffeerde meubelen leverde geen problemen op voor de huishoudelijke hulp en werd betrouwbaar verwijderd.

Tapijt:

Op tapijten, zoals bij de meeste modellen in onze test, namen de reinigingsprestaties af. De ECO HX6 presteerde het slechtst op hoogpolig tapijt. Helaas blijft er altijd grover vuil liggen en moet de gebruiker meerdere malen over de plekken heen lopen. In de turbostand zuigt de AEG beter, maar loopt soms vast.

Hoeken en randen:

Dankzij het gemakkelijk uitschuifbare en flexibele spleetmondstuk komt de snoerloze stofzuiger gemakkelijk op krappe plekken. In onze test waren we volledig tevreden over de reinigingsprestaties in hoeken en randen en er bleven geen resten achter.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Gebakken rijst met omelet en verse groenten

De AEG ECO HX6 in de test: De conclusie

AEG ECO HX6 test

  • Uitrusting, functies en leveringsomvang









  • Verwerking









  • Omgaan met









  • Zuigkracht









  • Zuigkracht









4.3









Conclusie van de test

Met een aanschafprijs van ongeveer 70 euro is de AEG ECO HX6 een van de hoogwaardigere snoerloze stofzuigers in onze test en overtuigt hij op het eerste gezicht door zijn moderne en aantrekkelijke uiterlijk. Op het tweede gezicht scoort de AEG punten met zijn moderne functies, zijn onberispelijk vakmanschapeen grote vuilnisbak en een duurzame en snel oplaadbare accu. Kleinere aftrekposten zijn er voor de filterreiniging, vooral als u allergisch bent voor huisstof, en voor het hoge werkingsgeluid in turbostand.

De snoerloze stofzuiger is geschikt uitstekend voor kruimelmonsters en harige huisgenoten, reinigt alle harde oppervlakken onberispelijk en verwijdert vuil zelfs in randen en hoeken.

Verzenden







Gebruikersbeoordeling


0
(0 stemmen)

Huidige prijsvergelijking & beschikbaarheid

AEG ECO HX6

Status 12 oktober 2022 5:20

Bekijk “

Amazon.com

Prijsgeschiedenis

Bekijk

Prijsgeschiedenis voor AEG ECO HX6

Statistieken

Huidige prijs

12 oktober 2022
Hoogste prijs 733,99 18 september 2022
Laagste prijs 71,68 5 juli 2022
Sinds 13 mei 2022

Laatste prijswijziging

733,99 18 september 2022
71,68 5 juli 2022
82,90 23 mei 2022
85,88 13 mei 2022

Mogelijke alternatieven voor de AEG ECO HX6

Test winnaar
  • holife generatie 2

    Holife generatie II 036

    64.99









Dierlijk haar
  • dirt devil m137 gator

    Dirt Devil M137 Gator

    35.99









Alternatief
  • philips eco fc614801

    Philips ECO FC6148/01

    78.90









Deze handstofzuiger was nog niet de juiste?

  • Leer wat je bij het kopen van moet “
  • Onze stofzuigerzoeker: Vind de juiste stofzuiger met een paar klikken “