Beste kleine stofzuiger – compacte, lichte en mini stofzuigers


Heb je niet veel ruimte in je auto voor het opbergen van een stofzuiger? Dan is het ook heel goed mogelijk om voor een kleine stofzuiger te kiezen. Een compacte stofzuiger maakt het daarnaast ook wat makkelijker om te bewegen in een kleine ruimte. Verder zijn ze licht en eenvoudig te verplaatsen. Benieuwd naar de beste kleine stofzuiger die op dit moment verkrijgbaar is? Hier lees je alles wat je moet weten.
kleine stofzuiger
Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt bij het aanschaffen van een goede kleine stofzuiger voor jouw woning. Er is gekeken naar diverse modellen en daarnaast ook naar de prijzen en kwaliteiten. Op deze manier is het makkelijker om snel een goede keuze te maken. Het vinden van een kleine stofzuiger is op deze manier een stuk prettiger!

Beste lichtgewicht, mini en kleine stofzuiger kopen overzicht

Zoals aangegeven bij de aandachtspunten voor het vinden van de beste kleine stofzuiger wordt er ook goed gekeken naar de functionaliteit van een stofzuiger. Stofzuigers zijn er in allerlei soorten en daardoor zijn er meerdere mogelijkheden in het vinden van een compact model voor een kleinere ruimte. Hier vind je een overzicht van een aantal mogelijkheden.

Philips Performer FC8372/09 – Stofzuiger met zak: Compacte stofzuiger

Philips Performer FC8372-09 - Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

De Philips Performer Compact is een kleine stofzuiger die heel goed te gebruiken is in kleinere ruimtes. De stofzuiger heeft daarnaast slechts een gewicht van 4 kg: dit maakt deze stofzuiger ook een van de lichtere modellen op de markt. Vind je een laag gewicht belangrijk? Dan is het zeker een aanrader om voor dit model te kiezen. Ontdek de diverse winkels waar je deze stofzuiger kunt aanschaffen om zo te bekijken wat jouw (online) mogelijkheden zijn.

 • Productgewicht: 4,2 kg
 • Afmetingen van product (l x b x h): 400 x 282 x 251 millimeter
 • Actieradius: 9 m
 • Snoerlengte: 6 m
 • Type buis: 2-delige metalen telescoopbuis
 • Buiskoppeling: ActiveLock
 • Type wielen: Rubberen
 • Handgreep: Voorzijde

Philips PowerPro Compact FC9331/09 – lichtgewicht Stofzuiger zonder zak

Philips PowerPro Compact FC9331-09 - Stofzuiger zonder zak

Bekijk de dagprijs

Krijg continu een hoge zuigkracht dankzij de PowerCyclone 5-technologie van de Philips PowerPro Compact stofzuiger zonder zak. De krachtige en efficiente 900W motor zorgt voor een stofopname van 99,9%*. De stofemmer is speciaal ontworpen om eenvoudig en hygiënisch met één hand te legen. Stofwolken zijn hierdoor verleden tijd. Het TriActive-mondstuk reinigt in 3 richtingen en is ontworpen voor een effectieve reiniging op harde en zachte vloeren. Gebruik de handige geïntegreerde borstel om eenvoudig meubilair en vlakke oppervlakken te verlossen van stof of vuil.

 • Afmetingen van product (l x b x h): 410 x 281 x 247 millimeter
 • Productgewicht: 4,5 kg
 • Afmetingen van verpakking (l x b x h): 525 x 320 x 315 millimeter

Rowenta Compact Power RO3733 – Lichte en kleine Stofzuiger zonder zak

Rowenta Compact Power RO3733 - Stofzuiger zonder zak

Bekijk de dagprijs

Het is ook mogelijk om een kleine stofzuiger zonder zak aan te schaffen: de Rowenta Compact Power Cyclonic Animal Care is hier een voorbeeld van. Deze stofzuiger van het merk Rowenta is een kleine en krachtige stofzuiger met een opvangreservoir die je na gebruik in de prullenbak kunt legen. Verder heeft dit model ook een zeer goede zuigkracht en krijg je tal van handige accessoires geleverd.

 • Gewicht verpakking: 6673 gram
 • Afmetingen verpakking: 29,7 x 34,2 x 50,2 cm

Philips MiniVac FC6149/01 – Kruimelzuiger: De beste mini kruimeldief

Philips MiniVac FC6149-01 - Kruimelzuiger

Bekijk de dagprijs

Wanneer je optimaal ruimte wilt besparen is het ook goed mogelijk om een kruimeldief aan te schaffen. De Philips MiniVac is hierbij een van de mogelijkheden. Deze kruimeldief is geschikt voor snel stofzuigen in kleiner ruimtes, maar ook wanneer je af en toe de auto wilt uitzuigen.

 • Product gewicht: 2,17 kg
 • Gewicht verpakking: 2316 gram
 • Verpakking afmetingen: 16,8 x17 x47 cm
 • Product afmetingen (h x b x l): 47 x 16 x 16 cm

Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH: De beste kleinste robotstofzuiger

Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH

Bekijk de dagprijs

Heb je geen ruimte om een stofzuiger op te bergen, dan is het aanschaffen van een robotstofzuiger zoals de Rowenta Serie 60 Wet & Dry ook altijd nog een optie. Hiermee kies je niet alleen voor een klein model, maar ook voor extra gemak. Er zijn ook robotstofzuigers die ook nog de optie hebben voor dweilen en daar is de Rowenta Serie 60 Wet & Dry een voorbeeld van.

 • Stofzuiger en dweil in één
 • Heeft een hoogte van 6cm waardoor hij onder meubels kan stofzuigen
 • Zeer geschikt voor stofopname op harde vloeren
 • Voorzien van drie verschillende reinigingsstanden
 • Beschikt over een planningssysteem
 • De robotstofzuiger keert zelf terug naar het laadstation wanneer hij leeg is
 • De infraroodsensoren en afstand- en bumper sensoren zorgen ervoor dat de robot obstakels kan omzeilen en kan voorkomen dat hij valt

Miele Compact C1 Young Style – Stofzuiger met zak

Miele Compact C1 Young Style - Stofzuiger met zak

Bekijk de dagprijs

De Miele Compact C1 Youngstyle is een stofzuiger zonder zak die ideaal is voor een huis met voornamelijk harde vloeren. De stofzuiger heeft een A-prestatie voor stofopname op harde vloeren, wat staat voor een erg sterke zuigkracht. Heb je een stofallergie? Deze stofzuiger heeft een HEPA 13-filter dat 99,95% van de stofdeeltjes filtert en is daardoor erg geschikt voor mensen met een stofallergie. Het gewicht van 6,7 kg is voor een stofzuiger niet extreem licht, maar je tilt hem nog steeds relatief eenvoudig op. De Miele Compact C1 Youngstyle heeft een vrij kort snoer van 6 m, waardoor hij vooral geschikt is voor kleinere ruimtes.

Waar wordt op gelet bij het vinden van een kleine stofzuiger?

mini stofzuiger
Ga je op zoek naar de beste kleine stofzuiger? Dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Het formaat is vanzelfsprekend de factor die het zwaarst weegt; je wilt tenslotte een kleine stofzuiger aanschaffen. Maar behalve het formaat wordt er ook gekeken naar een aantal andere aandachtspunten. Hier vind je een overzicht van de 4 belangrijkste aspecten waar naar wordt gekeken bij het beoordelen van een kleine stofzuiger:
compacte stofzuiger

 1. Gewicht: het is wel zo prettig om een stofzuiger aan te schaffen die niet alleen klein is, maar ook een laag gewicht heeft. Het is dan ook belangrijk om een stofzuiger te kiezen die onder de 6 kg zit;
 2. Functionaliteit: het is belangrijk om goed te kijken naar de functionaliteit van een stofzuiger. Om deze reden vind je op deze pagina meerdere soorten stofzuigers waarvoor je zou kunnen kiezen;
 3. Zuigkracht: een kleine stofzuiger moet natuurlijk gewoon een goede zuigkracht hebben. Daarom is het ook belangrijk om hier aandacht aan te besteden, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je compacte stofzuiger;
 4. Prijs: de prijs weegt ook mee in het maken van een besluit. De prijs-kwaliteitverhouding is een belangrijke factor: zo weet je zeker dat je een goede en betaalbare kleine stofzuiger aanschaft.

lichte stofzuiger

Recent Posts