Beste stofzuiger zonder zak in 2022


De krachtige, veelzijdige en gebruiksvriendelijke stofzuiger zonder zak is een effectieve oplossing voor het reinigen van vloeren, gordijnen en fauteuils.

Na een strenge selectie van de beste stofzuigers zonder stofzak, onthult het team zijn favoriet: de Rowenta – Silence Force Cyclonic 4A Animal Care Pro

De stofzuiger zonder zak is een toestel dat steeds meer ingang vindt in de huishoudens. Dit is niet verwonderlijk wanneer men de vele voordelen in aanmerking neemt die het biedt. U bespaart immers niet alleen op dure onderhoudskosten, met name voor verbruiksartikelen, maar het toestel is ook aantrekkelijk door zijn compacte en slanke vormgeving.
Efficiënt schoonmaken met een stofzuiger zonder zak
Als u goed kiest, zal het uiterst efficiënt zijn in het schoonmaken van verschillende delen van uw huis. Met de juiste functies voor uw behoeften zult u volledig tevreden zijn met de prestaties, ondanks de paar nadelen die hij heeft.

Daarom zullen wij u helpen om de criteria te kennen die u moet hanteren bij uw keuze voor een stofzuiger zonder zak. Wij zullen ook een aantal relevante vragen beantwoorden die u zullen helpen de specifieke kenmerken van dit toestel beter te begrijpen en de redenen die u kunt hebben om er een aan te schaffen.

Onze test: beste stofzuiger zonder zak

Beste zakloze stofzuiger van alle categorieën
Rowenta – Silence Force Cyclonic 4A Animal Care Pro

De Silence Force Cyclonic 4A Animal Care Pro stofzuiger zonder zak is een zeer krachtig en stil apparaat dat geschikt is voor het reinigen van diverse oppervlakken.

Gemakkelijk te hanteren door zijn lichte gewicht en geweldige functies, zal het uw dagelijks leven gemakkelijker maken.
Silence Force Cyclonic 4A Animal Care Pro

Bekijk de dagprijs

Beste goedkope stofzuiger zonder zak
Karcher – VC 3

De goedkope stofzuiger zonder zak hoeft niet per se een low-end apparaat te zijn. Het is eerder een toestel dat waar voor zijn geld biedt. U kunt dus genieten van goede prestaties dankzij een goed vermogen en accessoires die aan uw behoeften zijn aangepast. U zult ook het gebruiksgemak en het comfort waarderen dat een goedkope stofzuiger zonder zak kan bieden.

Kärcher VC 3

Bekijk de dagprijs

Beste stille stofzuiger zonder zak
Rowenta – Silence Force Cyclonic Parquet

De Silent Bagless stofzuiger is een apparaat dat alom wordt gewaardeerd door gebruikers vanwege zijn bijzonder discrete werking die zacht is voor uw trommelvliezen en die van de omgeving. Bovendien heeft het qua functionaliteit, bruikbaarheid en prestaties niets af te dingen op de lawaaierigste toestellen.

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7649

Bekijk de dagprijs

Beste krachtige stofzuiger zonder zak
Bissell – SmartClean Pet

De krachtige stofzuiger zonder zak is een toestel dat niet alleen een krachtige motor heeft, maar ook zuinig is. Het biedt een letterlijk moeiteloze en onberispelijke reinigingskwaliteit. Met deze goed uitgeruste stofzuiger kunt u elk oppervlak moeiteloos schoonmaken, waardoor stofzuigen een plezier wordt.

Bissell - SmartClean Pet

Bekijk de dagprijs

Beste zakloze stofzuiger voor huisdieren
Philips – FC9745/09

De zakloze stofzuiger voor huisdieren is een geweldige performer als het gaat om het opzuigen van alle dierenharen in uw huis. Maar dat niet alleen… want het is ook effectief op ander vuil. Het is echter belangrijk de juiste te kiezen op basis van belangrijke criteria. Het is ook van essentieel belang te begrijpen hoe het werkt om op lange termijn van zijn diensten te kunnen profiteren.

Philips - FC9745-09

Bekijk de dagprijs

Beste tapijtstofzuiger zonder zak
Rowenta – Compact Power XXL

De zakloze tapijtstofzuiger is een apparaat waarvan het motorvermogen en de verschillende accessoires zijn ontworpen om uw huis, voornamelijk uw tapijten en vloerkleden, doeltreffend schoon te maken. Het verwijdert gemakkelijk ingebed vuil en is echt krachtig. Het is echter de moeite waard de kenmerken van uw machine zorgvuldig te kiezen als u wilt dat ze echt aan uw behoeften voldoet.

Rowenta - Compact Power XXL

Bekijk de dagprijs

Beste vloerstofzuiger zonder zak
Hoover – H-Power 700

De zakloze vloerstofzuiger is een model dat niet alleen is ontworpen om vloeren schoon te maken, maar dat ook over de nodige kenmerken beschikt om verschillende oppervlakken schoon te maken zonder ze te beschadigen. Deze gebruiksvriendelijke modellen bekoren door hun praktische en efficiënte werking zonder grote inspanningen. Ze kunnen ook zeer stil en krachtig zijn.

Hoover - H-Power 700

Bekijk de dagprijs

Beste stofzuiger met waterfilter
Karcher – DS 6

De waterfilterstofzuiger is een stofzuiger zonder zak die het afval efficiënter filtert. Het wordt aanbevolen voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën. Met goede zuigprestaties en een breed scala aan accessoires zorgt hij voor een bevredigende reiniging van harde vloeren, parket, textiele oppervlakken en hoeken.

Karcher - DS 6

Bekijk de dagprijs

µ

De testcriteria die wij in aanmerking hebben genomen

Het kiezen van de beste stofzuiger zonder zak mag geen kwestie van toeval zijn. Het toestel moet aan uw behoeften en voorkeuren beantwoorden. Er zijn dus bepaalde criteria die moeten worden geanalyseerd om de beste resultaten te verkrijgen. We gaan kijken naar vermogen, functies, accessoires, filtratiekwaliteit en ook gebruikscomfort.

 • Vermogen en filtratie kwaliteit.
  Het vermogen van uw stofzuiger zonder zak bepaalt in grote mate de prestaties die hij kan leveren. Om de beste prestaties te krijgen in een kleine flat, kiest u een stofzuiger met een vermogen van minstens 700 watt. Voor grotere behoeften, aarzel dan niet om een 1000 watt model te kopen.

  In combinatie met de cyclonale zuigtechnologie zorgt dit vermogen voor een goede reinigingskwaliteit zonder tijdverlies en vooral zonder krachtverlies.

  Het scheidt ook het stof van de lucht. Daardoor valt alleen het stof terug in de tank, wat een betere ruimtebesparing in de tank oplevert. De lucht wordt gefilterd door middel van wasbare filters. HEPA-filters zijn het populairst vanwege hun betere prestaties.
 • De beschikbare functies.
  De vermogensvariator is een van de meest gewaardeerde kenmerken. Hiermee kunt u het vermogen van de machine aanpassen aan de toestand van het oppervlak dat u reinigt.

  De krachtigste stofzuigers zonder stofzak hebben ook een boost-functie om de moeilijkste plekken op volle kracht schoon te maken.

  De ergonomische plaatsing van de verschillende knoppen maakt het gemakkelijk het toestel te bedienen. Een tank met een goede capaciteit die gemakkelijk kan worden verwijderd om te worden geleegd, is ook een belangrijk detail.
 • De accessoires.
  Een stofzuiger zonder zak met verschillende accessoires zal u ongetwijfeld verleiden door zijn grote veelzijdigheid. Onder de meest onmisbare accessoires, kunnen we noemen :

  • De elektroborstel, die perfect is om stof te verwijderen. Het is geschikt voor de reiniging van tapijten en vloerkleden.
  • De turboborstel: Zijn krachtige roterende beweging verwijdert haren van huisdieren uit tapijten en vloerkleden.
  • Sproeiers: Met deze accessoires, lang of kort, kunt u vuil en stof opzuigen op plaatsen waar de borstels niet kunnen komen, zoals kieren en hoeken.
  • De vloerborstel: Ideaal voor kwetsbare oppervlakken, hij reinigt grondig zonder te beschadigen.
 • Ergonomie.
  Kies een ergonomische stofzuiger zonder zak om onnodige slijtage tijdens het schoonmaken te voorkomen. Controleer het gewicht van het toestel. Hoe lichter het is, hoe makkelijker het te hanteren is. In het ideale geval weegt hij tussen 5 en 7 kilogram, met een stevige draaggreep zodat hij indien nodig gemakkelijk kan worden opgetild.

  Bovendien maakt de aanwezigheid van stevige wielen het nog gemakkelijker om uw stofzuiger van de ene kamer naar de andere te verplaatsen. Dankzij de telescopische steel hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw rug bezeert bij het schoonmaken van uw huis of appartement. Een bijkomend voordeel is het compacte formaat voor gemakkelijke opslag.

 • Comfortabel in gebruik en robuust.
  Het gebruikscomfort van een stofzuiger zonder zak heeft, net als bij zijn neefje met zak, te maken met het geluidsniveau. Er zijn modellen die bijzonder aantrekkelijk zijn vanwege hun stille werking. Een geluidsniveau van minder dan 90 decibel is een must om niet de hele buurt of het huishouden te storen tijdens het schoonmaken.

  Vlot onderhoud is ook een must. Bovendien moet uw stofzuiger zonder zak stevig en robuust zijn om het gebruik aan te kunnen.

Voor een gedetailleerd overzicht van de criteria en om te begrijpen hoe u uw stofzuiger zonder zak moet kiezen, bezoekt u onze koopgids voor stofzuigers zonder zak!

Uw 5 meest gestelde vragen

Hoe werkt een stofzuiger zonder zak?
Een efficiënte stofzuiger zonder zak maakt gebruik van een luchtstroom, meestal cyclonaal, om het stof uit de lucht te zuigen. Bij het inschakelen van het apparaat wordt het vuil opgevangen in een opvangbak, die regelmatig moet worden geleegd, rechtstreeks in de vuilnisbak. De gereinigde lucht wordt vervolgens uit het toestel geblazen.
De werking van een stofzuiger zonder zak is eenvoudig
De stofzuiger zonder zak is over het algemeen efficiënter dan een gewone stofzuiger en verliest tijdens het gebruik niets aan efficiëntie. Dit komt omdat de traditionele stofzuiger lucht door de zak blaast, die zich vervolgens met al het stof vult. Dus hoe voller de zak, hoe moeilijker het is om te stofzuigen.

De stofzuiger zonder zak heeft een krachtig filtratiesysteem dat de lucht van het stof scheidt voor optimale resultaten. Met een HEPA-filter bijvoorbeeld worden de fijnste deeltjes die de tank niet bereiken, opgevangen, waardoor de meest gevoelige personen, zoals mensen met allergieën, worden beschermd.

Dit is vooral belangrijk omdat bij het legen van de tank stofdampen kunnen vrijkomen die relatief gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Logischerwijze is het voor de goede werking van uw stofzuiger zonder zak noodzakelijk het stofreservoir regelmatig te legen en ook het filter te wassen, zodat de filtercapaciteit optimaal blijft.

Om de mogelijkheden van uw stofzuiger ten volle te benutten, hoeft u alleen maar het juiste accessoire aan te sluiten en de stofzuiger op het juiste vermogen te laten werken. Een variabele vermogensregeling en boostfunctie zorgen er meestal voor dat u de juiste reiniging krijgt voor het soort oppervlak dat u reinigt.

Over het algemeen kunnen de accessoires zonder complicaties worden aangesloten, waardoor aanzienlijk minder tijd verloren gaat en het gebruikscomfort wordt verhoogd.

Wat is een cyclonische stofzuiger zonder stofzak en hoe werkt het?
De cyclonische stofzuiger zonder stofzak is een stofzuiger die gebruik maakt van cyclonale zuigtechnologie om uw huis of appartement efficiënt en in korte tijd schoon te maken. Niet alle modellen hebben dit systeem, maar het is het meest efficiënte tot nu toe.

Bovendien zijn er zelfs tussen de toestellen die dit systeem gebruiken verschillen. De term “single-cyclone” wordt bijvoorbeeld gebruikt voor stofzuigers zonder cycloonzakken die slechts één filtertrap hebben.

Dual-cyclonische en multi-cyclonische stofzuigers gebruiken respectievelijk twee of meer filtratiestadia voor nog betere resultaten. Hoe werkt zo’n apparaat in de praktijk?

Dankzij een sterke centrifugale kracht, gekoppeld aan de kracht van uw cyclonale stofzuiger zonder stofzak, wordt het stof in feite gescheiden van de lucht. De zuigkracht is zodanig dat de grote deeltjes rechtstreeks in het stofreservoir terechtkomen, dat moet worden geleegd zodra het vol is.

Tegelijkertijd worden de resterende deeltjes, in dit geval de fijnere, uitgefilterd door middel van krachtige filters, die ze tegenhouden en schone, vuilvrije lucht doorlaten. Na een bepaalde tijd moet het filter worden gewassen om weer operationeel te zijn en efficiënt te blijven.
Cyclonische zuigkracht van een stofzuiger zonder zak
Bovendien hoeft u niet veel te doen terwijl het apparaat op volle kracht werkt. Zodra uw machine in werking is gesteld, hoeft u deze alleen nog maar over het te reinigen oppervlak te wrijven nadat u het juiste accessoire hebt aangesloten.

Als het apparaat echt krachtig is, kiest u gewoon de gewenste snelheid. Deze functie is bijzonder nuttig om energie te besparen. Er is zelfs een boost-functie voor het reinigen van bijzonder moeilijke oppervlakken die maximale kracht vereisen voor een geslaagde reiniging.

Ik ben allergisch: is een stofzuiger zonder zak een goede keuze voor mij?
De stofzuiger zonder zak is een apparaat dat ondanks zijn goede prestaties wordt gemeden vanwege zijn systeem om stof in een reservoir op te vangen. Er bestaat namelijk bezorgdheid over het effect dat het mogelijke afvalwater dat vrijkomt bij het legen van de tank kan hebben op mensen met een zwakke gezondheid.

Dus als je allergisch bent, is het dan wel verstandig om een stofzuiger zonder zak aan te schaffen? Het eerste antwoord is ja! Hier zijn de redenen achter deze verklaring.

Laten we het eerst hebben over cyclonale afzuiging, een technologie die in de meeste van de meest efficiënte modellen is geïntegreerd. De cyclonale zuigkracht van de stofzuiger zonder zak is een revolutionair systeem dat opmerkelijk efficiënt is in het opzuigen van alle deeltjes en vuil uit uw toestel.

De filtratie tijdens het reinigingsproces laat zuivere lucht ontsnappen zonder verontreinigende of allergene deeltjes. De accessoires die bij de aankoop van uw stofzuiger zonder zak in uw pakket zijn inbegrepen, dragen ook bij tot een optimale schoonmaakkwaliteit.
Stofzuiger zonder zak
Daarom waarderen wij de elektroborstel en de turboborstel, zeer vernuftige accessoires, die alle allergene deeltjes opvangen door tot in het hart van de vezel te gaan om het vuil eruit te halen. De sproeiers kunnen worden gebruikt om stof en vuil op te sporen in plinten en andere kleine hoekjes. Zelfs het vuilreservoir is niet noodzakelijk een zwak punt van de zakloze stofzuiger als u allergisch bent.

Met dit in het achterhoofd hebben veel fabrikanten hun stofzuigers uitgerust met een ingenieus ledigingssysteem dat de gebruiker beschermt tegen stofwolken. Door de vorm van het reservoir kan alles in de korf worden geleegd zonder dat u in contact komt met het stof of vuil dat tijdens het stofzuigen is opgevangen.

Ik heb huisdieren: is een stofzuiger zonder zak een goede keuze voor mij?
En als u een huisdier hebt, is een stofzuiger zonder zak dan de juiste keuze voor u? Helpt het u uw huis goed schoon te maken door u te ontdoen van de dierenharen die de neiging hebben u binnen te dringen? Laten we eens kijken naar enkele van de functies van dit toestel, zodat u tot een logische conclusie kunt komen.

Eerst kijken we naar de accessoires. De borstels die bij de zakloze stofzuiger worden geleverd zijn in staat om dierenharen te verwijderen van oppervlakken die zo gecompliceerd zijn als tapijten of vloerkleden in uw huis.

De stofzuiger zonder zak is ook effectief in het vinden van vuil in schijnbaar ontoegankelijke hoeken. De sproeiers zijn de accessoires voor dit doel. Ze zuigen haren van huisdieren op, evenals stof en ander vuil.

De kwaliteit van de afzuiging wordt verzekerd door een ingenieuze combinatie van de capaciteiten van de motor met de cyclonale afzuigtechnologie. Dit maakt een snelle en efficiënte verwijdering van verschillende soorten vuil mogelijk.

Het aanwezige filtratiesysteem houdt het stof en de haren in de tank, terwijl de fijnere deeltjes worden uitgefilterd en niet in de lucht ontsnappen.

Dus tot welke conclusie komt u? Wij raden u aan er een te kopen als u huisdieren hebt.

Is een stofzuiger zonder zak zuiniger dan een gewone stofzuiger?
Stofzuigers zonder zak maken over het algemeen meer lawaai dan de conventionele versie. Meer en meer mensen kiezen echter voor stofzuigers zonder zak, vooral omdat ze naar verluidt zuiniger zijn. Is dit echt zo? In feite is het antwoord ja, want het hangt er allemaal vanaf of er een zak is of niet.

Op de klassieke stofzuigermodellen vereist de aanwezigheid van zakken immers een regelmatige vervanging. Wat de kosten betreft, is het dus veel duurder om dit type stofzuiger te gebruiken dan wanneer u kiest voor een model zonder zak, waarvan het reservoir permanent is en alleen moet worden schoongemaakt en eventueel gewassen.
Stofzuiger met zak
Wat de bedrijfskosten, zoals het energieverbruik, betreft, is geen van beide slechter dan de andere. De vermindering van de kosten voor energieverbruik is vaak merkbaar bij de meer gesofisticeerde modellen zonder onderscheid tussen conventionele stofzuigers en stofzuigers zonder zak.

Gebruik onze koopgids om gemakkelijk een kwaliteitsvolle robotstofzuiger tegen de beste prijs te vinden.

Samengevat: welke stofzuiger zonder zak moet ik kiezen?

De Philips – PowerPro Ultimate FC9928/09 presteert goed op alle oppervlakken en is voor de gebruiker zeer gemakkelijk te hanteren. Veel van zijn functies bieden een opmerkelijk gebruiksgemak voor een zeer aangename ervaring

De Rowenta – Silence Force Cyclonic 4A Animal Care Pro is krachtig en voorzien van vele accessoires die hem veelzijdig maken. Het zorgt voor een snelle en efficiënte reiniging.

De Karcher – VC 3 is een goedkoop model met een goede zuigkracht en praktische kenmerken. Zijn lichte gewicht en bevredigende bediening zijn ook zeer waardevol.

Lees ook:

Recent Posts