Hoe lang duurt Leberkäse/Fleischkäse in de oven?

Leberkäse is een populair gerecht, vooral in Beieren en Oostenrijk. Het bevat geen lever of kaas – het bevatte alleen de naam kaas vanwege de broodvorm, die beter bekend is van kaas. De naam Fleischkäse past eigenlijk beter. Maar hoe je het ook noemt – de smaak is fantastisch. We verduidelijken daarom de vraag hoe vleeskaas het beste kan worden bereid en hoe lang het duurt.

Baking Leberkäse: De juiste bereiding

Het is het beste om het Leberkäse-gebraad, d.w.z. het deeg, bij de slager te halen. Hij kent de productie het beste. Bij de slager staan aluminium mallen van verschillende grootte met worstvlees. Je kunt deze vooraf in de oven zetten of in een doos met boter invette doos gieten. Het is ook mogelijk om meerdere trays naast elkaar in de oven te plaatsen als de baktijd daarop wordt aangepast. Leberkäse roast is vrij gevoelig, het heeft een vergelijkbare gevoeligheid als bijvoorbeeld gehakt. Daarom moet het idealiter alleen op de dag van verwerking worden gekocht en de rest van de tijd in de koelkast worden bewaard. Als je de vleeskaas wilt bakken, kun je dit het beste doen met circulerende lucht op de middenrail.

Hoe lang duurt vleeskaas in de oven?

Eerst moet je de oven voorverwarmen. De vleeskaas wordt vervolgens ongeveer een kwartier voorgebakken op 180 graden tot het goudgeel is. Zet nu het vuur lager op 120 graden en laat het koken tot het een bruine korst heeft. Tip: Als je een kopje water in de oven zet, wordt de korst extra krokant. U kunt eenvoudig de baktijd voor de Leberkäse berekenen. Een kilo duurt ongeveer een uur om te koken. Je kunt deze tijd eenvoudig toevoegen aan de gewenste hoeveelheid vleeskaas. Na het bakken moet de Leberkäse ongeveer tien minuten op kamertemperatuur kunnen ontspannen totdat je hem uit de vorm haalt.

Lees ook:   Ovenstand hetelucht of elektrisch? Wat je wil weten over je oven

Zo kunt u het beste genieten van Leberkäse

Je kunt de restjes gewoon laten afkoelen en dan een paar dagen in de koelkast bewaren, net als verse worst. Leberkäse smaakt het best met pretzels en mosterd, net zoals een echte Beier het zou eten. Dit geeft veel mensen een bepaald gevoel van thuis. Maar de vleeskaas past ook prima bij knoedels of aardappelen. Het is het beste om de aardappelen te verwerken tot gebakken aardappelen en ervan te genieten met gebakken of roerei. Maar ook aardappelsalade of een gratin zijn interessante varianten. Een plakje vleeskaas kun je ook gewoon in een broodje doen, want die kun je bij de slager kopen. Zet op brood, het smaakt best goed, zelfs koud!