Sapcentrifuge versus blender: wat past bij uw behoeften?


Juicers en blenders. Deze apparaten worden vaak in samenhang met elkaar besproken. In werkelijkheid dienen deze twee keukengereedschappen echter zeer verschillende doelen. We hebben de twee vergeleken om u te helpen beslissen welke het beste bij uw behoeften past.
Sapcentrifuge versus blender

De Sapcentrifuge:

De meest voorkomende en betaalbare sapcentrifuge is de centrifugale sapcentrifuge en bij deze baby zit het allemaal in de naam. Fruit en groenten worden via een trechtervormige mond in het deksel naar de bovenkant van de sapcentrifuge gevoerd. De sapcentrifuge gebruikt vervolgens een roterend mes om de producten in stukken te snijden en in dobbelstenen te snijden. Maar dit is slechts het begin van de reis die je mango of wortel zal nemen. Met behulp van centrifugale kracht (gecreëerd door het spinnen), scheidt de sapcentrifuge het sap terwijl het de vruchten (of groenten) maalt. Om het resterende vruchtvlees te verwijderen, wordt het sap door een filter gespoten.

Er is ook de mastiek sapcentrifuge om te overwegen. Deze sapcentrifuge brengt een kauw-mechanisme aan om het sap uit te zuigen alvorens het ook met behulp van spinnen door een zeef te filteren. Dit is de langzamere van de sapcentrifuges, maar heeft de voorkeur van sommigen omdat het meer voedingsstoffen in het eindproduct achterlaat.

De blender:

Bij het winkelen voor een blender komt u waarschijnlijk ‘fancy’ blenders tegen. Deze monsters hebben een obsceen aantal instellingen en knoppen. Hoewel ze verleidelijk kunnen zijn om te kopen omdat ze een frappe- of pureeknop hebben, ben je beter af met een blender die minder knopen en meer dan genoeg kracht heeft. Deze eenvoudige machine zal hetzelfde werk kunnen doen als zijn chiquere tegenhanger, maar het zal minder verwarrend zijn om te werken en minder snel een dure reparatie nodig hebben. Net als een sapcentrifuge wordt de blender vaak gebruikt voor fruit en groenten, maar de blender is niet gebouwd om het sap te scheiden.

A Must-Have voor tuinierde:

Iedereen die een tuinman is weet dat er een punt komt waarop de productiesnelheid van uw planten overweldigend wordt. De ene dag bewonder je de kleine spruitjes en de volgende dag is je vensterbank bekleed met mollige rode tomaten, je tafel opgestapeld met pompoen, en ben je met een arm vol courgettes in je buurt gaan zwerven om de eerste nietsvermoedende persoon die je ziet te verpannen. Iedereen houdt van courgettebrood, maar hoeveel broden kun je eten voordat je toegeeft dat het niet gezond is?

Of je nu een tuinman bent met een overdaad aan groenten of je oma’s sinaasappelboom in de achtertuin heeft plotseling besloten om een overvloed aan citrusvruchten te produceren, een sapcentrifuge kan zijn wat je nodig hebt. Met een sapcentrifuge kun je die overtollige sinaasappels sappen en een pittig-zoete sorbet maken. En die tomaten die je niet kunt bijhouden? Gooi ze in de sapcentrifuge en maak een hartige pot tomatensoep. Van wortelen tot cantaloupe, transformeer uw tuintje met de sapcentrifuge.

Over transformeren gesproken, de blender heeft ook een grote herinventieve kracht als het gaat om groente en fruit. Salsa, sauzen en smoothies zijn allemaal fantastische en heerlijke manieren om groenten en bessen om te zetten in makkelijke maaltijden of snacks.

Geschiktheid:

Wilt u uw natuurlijke creativiteit in uw gezondheids- en fitnessplan brengen? Dan is de machine die u misschien zoekt een blender. Dit keukenhulpmiddel is ideaal om een proteïneshake in elkaar te gooien voordat u naar de sportschool gaat voor uw ochtendgymnastiek of om uw kenmerkende saladedressing te maken.

Maar wacht, hoe zit het met de sapcentrifuge? Is het nutteloos voor de gezondheidsgoeroe of de gymnastiekrat met een artistieke flair? Integendeel. De sapcentrifuge haalt de essentie van uw fruit en groenten eruit en is de perfecte partner voor de blender, met unieke smaken die u niet anders kunt krijgen. Denk aan komkommersap om je groene smoothie die lichte en verfrissende smaak te geven waarnaar je hunkert (zonder alle glibberige zaden), en gember en citroensap om je saladedressing een stimulerende kick te geven. De mogelijkheden zijn beperkt tot uw verbeelding.

Veelzijdigheid:

Als het gaat om veelzijdigheid, wint de blender met de handen naar beneden. Het is het perfecte apparaat voor de persoon die niet te veel tijd in de keuken wil doorbrengen, maar toch een lekkere maaltijd of een snack wil. De blender kan gebruikt worden om een paar eieren op te kloppen om de perfecte omelet te maken of om een romige saus te maken voor uw pasta. Je zou zelfs je zoetekauw kunnen verwennen door een schepje (of drie) ijs in de blender te laten vallen met een scheutje melk en cacao om een chocoladeschudding te maken.

In vergelijking met de blender is de sapcentrifuge enigszins beperkt. Hoewel de sapcentrifuge een uniek vloeibaar ingrediënt kan leveren om toe te voegen aan uw ontbijt smoothie of om gemengde drankjes met vrienden op smaak te brengen, kan het gewoonweg niet mee met de meer complete dips, dressings en batters die de blender kan uitkloppen.

Opslag:

Als het gaat om tegenruimte en opslag, is de blender de eenvoudigere en compactere van deze twee apparaten. Juicers zijn over het algemeen zwaarder dan blenders en zijn vaak omslachtig. Sommige sapcentrifuges zijn voorzien van sterke zuignappen op de bodem, wat voor de gebruikers vervelend kan zijn. In vergelijking daarmee zijn de meeste blenders gemakkelijk te verplaatsen en zullen de gebruikers ze vaak op de toonbank houden vanwege de geringe ruimte die ze innemen.

Reiniging:

Als het gaat om opruimen, zal een blender gemakkelijker te onderhouden zijn, omdat het vrijwel alleen de pot en de aangehechte bladen zijn die moeten worden gewassen, hoewel je misschien de basis wilt afvegen om te voorkomen dat het plakkerig wordt en bugs aantrekt. Als het gaat om sapcentrifuges, hebben de meesten minstens vijf stuks die uit elkaar moeten worden gehaald voor een goede reiniging na elk gebruik. Een groot aantal sapcentrifuges adviseert ook deze stukken met de hand te wassen, dus controleer de aanwijzingen voordat u de stukken in de vaatwasser gooit.

Conclusie:

Hoewel het verleidelijk is om te denken dat deze keukenapparaten uitwisselbaar zijn, zul je er niet snel achter komen als je probeert een milkshake te maken in een sapcentrifuge. Als u op zoek bent naar een veelzijdigere toevoeging aan uw keuken, dan kan de blender de keuze voor u zijn. Echter, als u op zoek bent naar al die heerlijke voeding uit uw fruit en groenten zonder het vullen van overtollige vezels, dan kunt u niet zonder de sapcentrifuge.

Misschien heb je na het lezen van dit artikel besloten dat je beide nodig hebt? Alleen u kunt weten wat voor u het nuttigst is. Veel succes als u nu uw juicer vs. blender reis voortzet!

Meer vergelijkingen op onze blog: Nutri Ninja vs Nutribullet: Welke blender is de beste?

Ninja vs Vitamix: Welke blender is de beste?

Vitamix Professional Series 200 vs 5200: Welke is het beste?

Recent Posts